Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Or05230 כתב:

מה אורך החיים של סוללה כזו? הרי יש שחיקה וגם אם היא לא תמות, הטווח לאט לאט יתקצר, אני טועה?

בערך 15 שנה או מליון קמ

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 11 שעות, Haim_gds כתב:

מן הסתם לרכב זול זה יכול להתאים, חיי הסוללה יהיו חיי הרכב, אולם רכבים המיועדים לשימוש להרבה זמן זה אינו פיתרון כלכלי. אאל"ט, בטויוטה ניתן לפרק את מארז הסוללות, להחליף תאים בודדים ולעדכן את הפרמטרים בקושחה כך שניתן לחדש אותה שוב ושוב.

למר ישראל 160 אש"ח זה זול, אז מה לנו להתרגש. לא סתם הזכרתי בתגובה הקודמת איזה דימוי יושב לאנשים

לכל בן אדם עם קצת ידיים וסבלנות זה משחק ילדים...עם פאקינג קירור אוויר פשוט....ניראה אותם להתעסק עם סוללות 50-70KWH עם מערכות קירור מתקדמות.
כל הסיפורי פוגי בקשר ל-15 שנה או מיליון ק"מ, לצערי לא מעט אנשים יפגשו מציאות עגומה, כבר ראיתי רכב כזה בן חצי שנה עם 93% SOH...גם כך הטווח בחיים האמיתיים (חוץ מכמה פאנבויים פה בפורום שבלי בעיות עושים 450-500 ק"מ :silly:) לא להיט, נראה מה יקרה לכמה אחוזים בודדים (לפי נפח מכירה בארצנו זה לא מעט) שעוד כמה שנים יעשו 200-250 ק"מ.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

למר ישראל 160 אש"ח זה זול, אז מה לנו להתרגש. לא סתם הזכרתי בתגובה הקודמת איזה דימוי יושב לאנשים

לכל בן אדם עם קצת ידיים וסבלנות זה משחק ילדים...עם פאקינג קירור אוויר פשוט....ניראה אותם להתעסק עם סוללות 50-70KWH עם מערכות קירור מתקדמות.
כל הסיפורי פוגי בקשר ל-15 שנה או מיליון ק"מ, לצערי לא מעט אנשים יפגשו מציאות עגומה, כבר ראיתי רכב כזה בן חצי שנה עם 93% SOH...גם כך הטווח בחיים האמיתיים (חוץ מכמה פאנבויים פה בפורום שבלי בעיות עושים 450-500 ק"מ :silly:) לא להיט, נראה מה יקרה לכמה אחוזים בודדים (לפי נפח מכירה בארצנו זה לא מעט) שעוד כמה שנים יעשו 200-250 ק"מ.

1. רוב רכבי החשמל היום מגיעים עם 8 שנות ו/או 150 אלף קמ. אם אכן תהיה בעיה בסוללה הסבירות הגדולה ביותר שהיא תתגלה בטווח הזה ולא שניה אחרי 151 אלף קמ.

2.בהנתן שהסוללה לא תמות יום אחרי תום האחריות ואפילו תחזיק חצי מהזמן המשוער (500 אלף קמ), אתה ברווח רק מהדלק, גם אם תחליף לסוללה חדשה  כבר במחירים של היום,  אצל יבואני ארצנו, שהם מוגזמים ללא ספק עם רווחי עתק ליבואן. מאחר וסוללות בד"כ לא מתות מהיום למחר במקסימום תזמין מחו"ל.

3. מחירי הסוללות בירידה מתמדת, 85%בעשור האחרון ולפי אנליסטים לפחות ירידה של 50% בעשור הקרוב. 

4. רכב חשמלי שנסע 150 אלף ק"מ כבר חסך לבעל הרכב בין 50-60 אלף שח רק בדלק, זה מחיר החלפה של סוללה בטסלה וסביר להניח שבבוא היום גם היבואנים האחרים יצטרכו להוריד לסביבות המחיר הזה אם הם ירצו למכור רכבים חשמליים, כמו שהם הורידו מחירים כשטסלה נכנסה לארץ

5. סוללות דועכות כך שגם אם לא תרצה להשקיע את הכסף בהחלפת סוללה, הרכב יוכל להמשיך לתפקד כרכב שני במשפחה בעלויות מינימליות, יש אנשים שעדיין מחזיקים בפלואנס ze או זואי שלהם למרות שהטווח ירד משמעותית(והיהלא להיט כשהם היו חדשות) והמחירונים שלהם נשמרים, אפילו שמדובר על רנו.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם (נערך)
לפני שעה, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

כבר ראיתי רכב כזה בן חצי שנה עם 93% SOH...

זה לא רלוונטי. הדעיכה היא לא לינארית, היא יורדת יחסית הרבה בהתחלה ומתייצבת. לאחר מכן יורדת הרבה הרבה יותר לאט.
מה שכן כמות האלקטרוניקה שיש על הסוללה שם בסרטון העבירה בי חלחלה. נשמע לי יותר הגיוני שכרטיס סורר יגרום לסוללה הזו להתפגר מאשר דעיכה.

יש יותר מדי יצרנים סיניים חדשים אני מסכים, בשילוב עם ה"מקצועיות" הישראלית כנראה שזה לא מתכון טוב.
מה שכן מי שקונה רכב שנמכר באלפים מיצרן גדול כנראה יכול לישון בשקט. BYD לדוגמא מכרו המון רכבים כבר פה. רובם עם אחריות ארוכה כפי שכתב URI. מי שקנה עשה עסקת טובה רק מעניין החסכון בדלק ותמורה למחיר (קורולה עולה יותר). כנראה שיהיה לו גם מוסך שיטפל בו כי יש מספיק "קליינטים".

בתום האחריות אחת משתי אופציות:
1. אנשים יגלו שהרכב שלהם לא שווה כלום אחרי 8 שנים.
2. יצרן גדול=הוא כנראה ישאר בחיים=מחיר הסוללות ירד ומי שריצה יוכל להחליף.

תוכל לומר שמי שקנה קורולה ולא ATTO3 אחרי 8 שנים עדיין מחזיק ברכב ששווה משהו ויכול לנסוע.
אני דוגל במשפט "עדיף ציפור אחת ביד מ-2 על העץ". עדיף לחסוך כסף על דלק עכשיו מאשר לבנות על "נכס" בעוד 8 שנים.

באופן אישי הרכב החשמלי היחיד שהייתי קונה זה טסלה. למה? רכיבים שיוצרו כבר במיליונים במשך מעל 10 שנים וצברו עשרות מיליוני ק"מ, זה נסיון מוכח שאין לאף יצרן אחר. קניה בטוחה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

עסקה טובה זה תלוי בחישוב TCO , בהתחשב בכמות הנסוע ויכולת טעינה עם חשמל ביתי זול (להספיק כמה שיותר לפני גזירות)
מי שנוסעה 10-15K ממוצע בגלל המרכיב הנעלם הגדול (ירידת ערך אחרי כמה שנים) היום אף אחד לא יודע אם זה יהיה כדאי בדיעבד, הרי מה זה יעזור שחסכת בכמה שנים אם בסוף הפחת יגמור את החישוב ?

אני נוסע 45K + בשנה בטח ש-EV סופר משתלם לי, אבל מנגד קניתי רכב בר תיקון, וסופר משתלם עד 200K ק"מ (הרחבת אחריות זולה), טוען בבית עם צריכה של 5.6KM ל-1KWH בגלל נהיגה לא שמרנית, אז תעשו חישוב, אבל אצל "צ'ינג צ'יאנג צ'יונג" מקווים לטוב, יהיה בסדר, הרי לא מחליפים את כל הסוללה, ואין מה שיתקלקל :silly: ואם לא, אנשים ממילא לא יספרו שהפסידו, בישראל כולם רק מרוויחים בבורסה/נדל"ן...כל פעם נזכר בזה שאני רואה באיזה מחירי שחיטה מתפטרים מרכבים של מותגים מובילים עם אי אלו בעיות, אבל אצל סיניים זה לא יכול לקרות, אין מה שיתקלקל חוץ מסוללה.

ב-2022 שקניתי את הרכב, היה רק דגם 3, וחוץ מזה יש לי מחסום פסיכולוגי גג עד 200 אש"ח לרכב (אז גם Y לא רלוונטי), בתור עוסק בתחום ההפך הדבר האחרון שהייתי רוצה זה טסלה, כי זה "גן סגור", אבל זה וויכוח טפל שאין אמת מוחלט כמו אייפון/אנדרויד.
כמובן לכל דיון, אפילו על "צ'ינג צ'יאנג צ'יונג" ידפחו אנשי טסלה עם כל מני חישובים/השוואות לא רלוונטים לדיון, כבודה במקום, חלוצים במהפכה השניה (אנשים שוכחים קודם היו חשמליות ואז בעירה פנימית), אבל בעיניי ממש לא רפרנס בהכל.

דוגמא של טויוטה שלך ממש לא מוצלחת, לפי חישובי TCO ושמירת ערך במדינה דפוקה כמו שלנו אני לא בטוח שקורולה במחיר הזוי הנוכחי לא יהיה יותר משתלם עוד 8 שנים.

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 1
פורסם

מה יהיה עוד 8 שנים זה קצת לנבא את העתיד אתה לא חושב? בהנחה שאותו משתמש קנה ATTO3 במקום קורולה מבחינת דלק הוא חוסך כסף מהרגע הראשון, וכפי שכתבתי קודם אני בגישה של "עדיף ציפור אחת ביד מ-2 על העץ".

הגישה המפוקחת שלך אולי רלוונטית אליך - אדם שקונה רכבים חדשים ומשתמש בהם עד הגריטה.
רוב האנשים קונים רכב חדש רק כדי לגלגל אותו הלאה לאחר 3 שנים מכל מני סיבות. TCO בין חשמלי חדש סיני לכל רכב אחר לא רלוונטי אליהם כי מראש הם קנו רכב חדש במקום לקנות משומש בשליש מחיר שהיה עושה את אותה עבודה.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 9 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

לא חושב שישארו דגמים עם סוללות בקונפיגורציה כזו, המרדף אחרי צפיפות אנרגיה וזרמי טעינה/פריקה גבוהים דורש מערכות בקרה וקירור מתקדמות. (ד"א, הסרטון הזה עלה כאן כבר מספר פעמים...)

לפני 8 שעות, Uri-G כתב:

2.בהנתן שהסוללה לא תמות יום אחרי תום האחריות ואפילו תחזיק חצי מהזמן המשוער (500 אלף קמ), אתה ברווח רק מהדלק,

לפני 8 שעות, Uri-G כתב:

4. רכב חשמלי שנסע 150 אלף ק"מ כבר חסך לבעל הרכב בין 50-60 אלף שח רק בדלק,

אתה מתעלם מהעובדה  כי מחצית מחיר הדלק היא מס ומדינתנו היקרה (תרתי משמע) תגבה אותו בסופו של דבר גם מבעלי רכב חשמלי. אני מתרגם את מה שכתבת ל: "רכב חשמלי בן 8 שנים שנסע 150 אלף ק"מ כבר חסך לבעל הרכב בין 25-30 אש"ח בהשוואה לעלות התידלוק בבנזין".  אני הייתי מנסח זאת כ "חסכון של 300 ש"ח לחודש". נחמד, לא הרבה יותר מזה.

משהו קטן ששוכחים להזכיר הוא שיצרני רכב כיום מנסים ל"נעול" את רוכש הרכב ע"י הטלת מוגבליות על טיפול ברכב (החלפת מוח תה"ל אצלי יכולה להתבצע רק במוסך היבואן אחרת לא יהיה ניתן לצמד אותה לרכב) וברכבים חשמליים נראה שזה יהיה הרבה יותר קל. לדעתי כל חישובי עלות תיקון הרכב/סוללה צריכים להתבצע לפי מחירון מוסך יבואן מורשה ולא תיקון ביתי או מוסך מדרכה. מי שחושב שאני מגזים מוזמן לחפש ראש דיו חלופי למדפסת HP שבאמת מצליח לעבוד...

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

אתה מתעלם מהעובדה  כי מחצית מחיר הדלק היא מס ומדינתנו היקרה (תרתי משמע) תגבה אותו בסופו של דבר גם מבעלי רכב חשמלי. אני מתרגם את מה שכתבת ל: "רכב חשמלי בן 8 שנים שנסע 150 אלף ק"מ כבר חסך לבעל הרכב בין 25-30 אש"ח בהשוואה לעלות התידלוק בבנזין".  אני הייתי מנסח זאת כ "חסכון של 300 ש"ח לחודש". נחמד, לא הרבה יותר מזה

אתה מתעלם מהעובדה שהיום המדינה מסבסדת את מס הבלו, סבסוד שיהיה לה הרבה יותר קל לבטל באשמת המלחמה/גרעון מאשר ליצור מנגנון מס חדש.

עוד הכנסות מרכב חשמלי המדינה כבר תראה בסוף השנה עם הקטנת ההטבה של מס הקניה, דבר חיובי לבעל רכב חשמלי.

לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

משהו קטן ששוכחים להזכיר הוא שיצרני רכב כיום מנסים ל"נעול" את רוכש הרכב ע"י הטלת מוגבליות על טיפול ברכב (החלפת מוח תה"ל אצלי יכולה להתבצע רק במוסך היבואן אחרת לא יהיה ניתן לצמד אותה לרכב) וברכבים חשמליים נראה שזה יהיה הרבה יותר קל. לדעתי כל חישובי עלות תיקון הרכב/סוללה צריכים להתבצע לפי מחירון מוסך יבואן מורשה ולא תיקון ביתי או מוסך מדרכה. מי שחושב שאני מגזים מוזמן לחפש ראש דיו חלופי למדפסת HP שבאמת מצליח לעבוד

נכון להיום רוב רכבי החשמל באחריות ולכן המצב כך. אבל בהנתן והרכב יהיה פופלרי מספיק בחו"ל יתפתח לו שוק תיקוני סוללה חיצוניים. לטסלה כבר יש כאלה בארה"ב ובאירופה. כל נסיון צימוד  יפרץ וסביר להניח יבוטל ע"י הרגולטור באירופה שכבר הוכיח את יעילותו וגם זה הסיני פועל רבות נגד מונופולים בסין.

אני לא אתפלא אם לרכבים סיניים, פופלריים בסין , יתפתח שוק שלם של סוללות מחברות צד ג' יותר זולות.

נכון להיום, יש מספר מצומצם של רכבים חשמליים לא ברי תיקון/החלפת סוללה ,פולסטר/וולוו ויגואר וזה בגלל מבנה מורכב של הסוללה שכמעט לא מאפשרת החלפה מלאה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

אתה מתעלם מהעובדה שכאשר רוב המכוניות יהיו חשמליות לא יהיה את מס הבלו... וזה שהוא "מסובסד" זו כנראה בדיחה, המדינה לוקחת קצת פחות ממה שלקחה קודם ולטעמי לא ניתן להגדיר זאת כסיבסוד.

אולי אם יחוקק בארץ חוק הזכות לתיקון (Right to reaper) יהיה ניתן מבחינה מעשית לתקן רכבים שלא דרך היבואן, לא רואה דרך אחרת. 

לפני 24 דקות, Uri-G כתב:

כל נסיון צימוד  יפרץ וסביר להניח יבוטל ע"י הרגולטור באירופה שכבר הוכיח את יעילותו.

נכון, באירופה. ללא חוק כזה בארץ סביר להניח שרכבים המיוצרים לשוק הישראלי יכללו את המגבלה הזו. היום היבואן עושה קופה על טיפול קטן (החלפת נוזל קירור ופילטר מזגן) כי הוא מחייב את הלקוח לבצע אותו כדי לא לפגוע האחריות, דמיין כמה כסף היבואן לא ירוויח אם אחרי תקופת האחריות תוכל לבצע זאת בבית. 

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 25.10.2023 בשעה 08:01, farkash7 כתב:

מה יהיה עוד 8 שנים זה קצת לנבא את העתיד אתה לא חושב? 

למה לנבא ? כרגע יש לנו "שידור חי" של כל הרכבים PHEV שהגיעו בייבוא איש/זעיר משנות 2016-17 שאז בכלל היה גן עדן של עיווט מס, אנשים חסכו גם 150-200K על רכב יוקרה עם הביאו אותו בגרסה הזאת....אני רואה מה קורה "בניסיון" ועלויות תיקון (יותר נכון אי נכונות/חוסר כדאיות) שלהם, מה לעשות לרכבים האלו יש תחונה "מגונה" אם אחד המערכות לא מתפקדות חשמל או בעירה פנימית, הרכב מושבת. לא סתם פירסמתי סרטון של "פריוס" שאני בטוח אלפי פעמים שיתפו פה, יש עשרות אלפי סרטונים כאלו במרשתת ....זה רק כדאי לנסות לנפץ את הדימוי השגוי של רוב המוחלט של אנשים.
בתור אחד שעוסק בתחום, גם יודע על פרוייקטים בינלאומיים של לנסות "להחליף" לסוללה יותר גדולה זה סיפור לא פשוט, אבל זה יותר בקטע "להוכיח" שזה אפשרי אבל בארץ בטח לא יהיה כלכלי...אבל אתם צודקים, אחרי מלחמה יצוצו בכל פינה סדנאת תיקון בסגנון חברת Gruber ...אני מכיר את הנפשות הפועלות מאחורי סדנאות הקיימות בארץ, עם אתרים נוצצים ותיאורים של קופרטיירים ממולחים, ואיזה "מעבדה" לא פעם עלובה מסתתר מאחורי זה.

בהנחה שאותו משתמש קנה ATTO3 במקום קורולה מבחינת דלק הוא חוסך כסף מהרגע הראשון

שיהיה לי זמן אעשה לך חישוב לדגם הזה, ותופתע שעם יעילות חשמלי לא משהו בחיים האמיתיים + אין אופציה לטעינה זולה בבית רק מהירה DC יקרה , אתה בסביבות 40 אגורות לק"מ, רק לפי עלות חשמל.

אני בגישה של "עדיף ציפור אחת ביד מ-2 על העץ".

אם אתה נוסע המון ומטעין בבית, אכן אתה לרוב תשיג את הפחת/ירידת ערך במיוחד שיש מצב שהמיסוי יעלה, ואחרי 5 שנים אם בטעות לא נפלת על רכב לימון, מבחינתך שווי הרכב יכול להיות גם 0, עדיין לא הפסדת...כמה אנשים מרוכשי EV צ'ינג צ'יאנג צ'יונג נראה לך נכנסים לחישוב הזה?
אכן CCP ידחוף לפה את המנטליות, זרוק תקנה חדש, מוצרים לבנים בכמה אלפי ש"ח ניחא אבל מוצר בפאקינג 150-170K ש"ח, מה אני אגיד, בהצלחה, בוא לא נהרוס לאנשים, וגם אם יפסידו עשרות אלפי ש"ח תוך כמה שנים, לא יספרו על זה, כבר אמרתי שבמדינה הזאת אף אחד לא פראייר, כל אחד עושה רק עסקאות מדהימות, סוחרי רכב ומגרשים זה מלכ"ר קונים במחירון  :silly: (איזה מחירון יהיה ל-EV עוד 3-4 שנים זה כבר שאלה אחרת)

הגישה המפוקחת שלך אולי רלוונטית אליך - אדם שקונה רכבים חדשים ומשתמש בהם עד הגריטה.

קודם כל ב-2019 שקניתי PHEV כי לא היו EV במחירים עממיים וגם לא תשתית טעינה, לא הבנתי איך אפשר להוציא סכומים כאלו על רכב חדש, בלי שיוט אדפטיווי וכל מני פיוצרים שזה בייסיק (וגם היום לא אסמוך על כיול ADAS של CCP), ולא היה שום יד 2, ואז הגיע נירו שענה למה שציפיתי לקבל במחיר סביר, וכן אני לא מוכר רכבים, הילדים יקבלו יד 2 עם הסטוריית טיפולים ומצב מעולה ובחינם...דרך אגב כבר מתקרבת ל-150K ק"מ אצל אישתי עם נסוע שלה זה כמו חשמלי כי העבודה בטווח החשמלי, מתדלק פעם בחודשיים, במצב יותר טוב מרוב המכוניות עם חצי נסוע של זה, עם 0 הוצאות תיקון מעבר לטיפול זול, והפאקים טופלו במסגרת אחריות.
בקורונה שאישתי הבינה שצריכה לנהוג (קיבלה את PHEV מימני עם 125K ק"מ אחרי 3 שנים) רכב הבאה רציתי רק חשמלי כי יודעתי שבמסגרת עסק החדש הנסוע תהיה גבוה, איוניק 5 לא אהבתי, EV6 לא היה בארץ, התפשרתי על נירו ממשלוח אחרון, דגם סופר מוכח.עוד כמה שנים יהיו הרבה מציאות בתחום יד 2 למי שיידע איך לבחון ולקנות במחירי שחיטה, בדיוק כמו שהיום אנשים שלא מפחדים לקנות צרפתיה מפנקת אחרי השמדת ערך ולתקן בזול.אז בנתיים מאין ברירה קניתי 2 רכבים מניילון במזומן ב-3 שנים, אבל לא בטוח בעתיד זה ימשיך.

רוב האנשים קונים רכב חדש רק כדי לגלגל אותו הלאה לאחר 3 שנים מכל מני סיבות. TCO בין חשמלי חדש סיני לכל רכב אחר לא רלוונטי אליהם כי מראש הם קנו רכב חדש במקום לקנות משומש בשליש מחיר שהיה עושה את אותה עבודה.

מצויין, כל בן אדם שיעשה את החשבונות שלו ויעשה מה שרוצה עם הכסף שאין לו, לא סתם מלכת המכירות זה BYD. עשו טריק שיווקי מדהים עם 5 שנים אחריות פגוש אל פגוש עד 150K ק"מ ו-8 שנים לסוללה או 200K ק"מ, אל הדרך חיסלו כל גורם שלישי שבכלל ירצה להכנס לתקן דבר כזה חוץ מפחחות, הרי יש לך סוללה לא ניתנת לתיקון ואת יתר יחידת הנעה דחסו למוצר אחד

BYD8in1.thumb.png.c1e32522731e1e46296699b3b044f5d4.png

+ פרופיל האנשים שרוכשים את זה ופרופיל רוכשים שייחכו שיזרק לשוק יד 2 אחרי עסקת בלון יהיו בהלם אם יהיו מסורבי אחריות/או ק"מ גבוה בקשר לעלויות תיקון.

בנוסך זה לא סוד שיש כשל שוק קולוסאלי בשוק הרכבים המקומי, עלות רכיבים מול רכב שלם זה באותו יחס כמו עלויות חלפים בחול, לרוב תכפיל לפחות X10, אז כמו שווי שימוש זה לכל האורך 2.48% מעלות המקורית , גם החלקים יהיו ביחס הזה, לכן כבר היום אנשים נדהמים שנופל אלייהם תיקון גדול ברכבים בני 5-6 בלא מעט מכלולים/חלקים שהעלות באחוז גבוה משווי של רכב !

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

שיהיה לי זמן אעשה לך חישוב לדגם הזה, ותופתע שעם יעילות חשמלי לא משהו בחיים האמיתיים + אין אופציה לטעינה זולה בבית רק מהירה DC יקרה , אתה בסביבות 40 אגורות לק"מ, רק לפי עלות חשמל.

מה? מה זה אין אופציה לטעינה זולה בבית ל atto3? 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...