Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, D_D כתב:

בהנחה וזה יגיע למשפט, הצד התובע יצטרך להוציא דו"ח שמאי + שכר טרחת שמאי.

זה לא יסתכם ב-1600 ש"ח (ואני מדבר רק על התיקון).

ככה או ככה, אם הייתי בטוח בצדקתי עדין הייתי מגיע למשפט.

אז בעצם התובעת תצטרך להוציא כספים בתחילת התהליך ובמידה ובע"ה אצא זכאי - היא לא תקבל חזרה את הכספים הללו, נכון ?...(סתם מעניין אם היא מודעת לזה..)

אני בטוח בצדקתי אבל מבין את המצב המורכב ומשתדל לא לתת לעצבים שלי להוביל אותי ישר לבית המשפט, אציע לה פשרה של חלוקה שווה בתשלום 550 שקלים כל אחד.

אגב הביטוח שלי מן הסתם הוא לא צד בעניין לפחות ככה הבנתי (נראה לי כי אני זה שנתתי את הנשיקה מאחור והם גם הציעו לי פשוט לשלם את ה1600 שקלים עוד מבלי שאפילו ראו את ההוכחות/ תמונות שחזור ופרטי האירוע - מה שעיצבן אותי מאוד! אז כאילו עשו לי טובה - טוב תשלח לנו את החומרים ונראה...שלחתי וכמובן ששום דבר לא השתנה בדעתם) 

זה לא שנציג מטעם הביטוח מסכים איתי או מגבה אותי ובא איתי למשפט..הם אומרים או שאני אסתדר איתה על תשלום או שאלך איתה לבית משפט, השאלה האם גם במצב כזה שהביטוח "לא מאחוריי" ונגיד הסכום הכולל יעמוד על 4000 ש"ח,  האם אני עדיין אוכל לתבוע את הביטוח שלי במקרה כזה שהוא ישלם את הנזק ואני רק את ההשתתפות העצמית ? או שבגלל שהלכתי על דעתי לבית המשפט ללא המלצה/גיבוי מהם אז הם לא מחוייבים בכלום וכו'...?

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Royy1979 כתב:

היי, אמרת "את הנזק שאתה ביצעת,...."

על זה כל הוויכוח אני טוען ובטוח שלא ביצעתי שום נזק! 

אז מתנצל לא הבנתי טוב. 

תשמע, אפשר ללכת עם האמת שלך. מה שלא עוזר זה שהצעת לשלם לה חצי מהסכום וזה ישמש נגדך. 

קח בחשבון שלפעמים רכבים לא מיושרים אז כן יכול להיות שנתת לה נשיקה ויצרת נזק לא בדיוק ביישור בין שני הרכבים אלא בסטייה מהמרכז. מה שעשוי יותר לשחק לטובתך זה הגובה. 

כל המחקר שלך הוא באמת מצוין, אבל אני אומר לך בתור אחד שבילה קצת בתביעות קטנות, לרוב השופטים אין ז*ן להתעסק בזה. הם עייפים ועצבניים ורק רוצים לתקתק את היום. לכן, אתה חייב להיות מאוד תמציתי וכדאי שיהיו לך הוכחות (תמונות מהאירוע עצמו ולא אילוסטרציות בלבד). 

אני חושב שלטעון "פגעתי אך לא גרמתי נזק" מוסיף לך אמינות מחד, אך בפרקטיות יקשה מאידך, שכן שופט יגיד פגעת - שילמת. לתחושתי הטענה שלה אינה בלתי סבירה. זה לא שהיא באה להחליף טמבון על חשבונך משריטה קלה. זה באמת מקרה גבולי ואתה צריך לקבל החלטה. רק קח בחשבון שבתי משפט זו מסחרה רצינית שבא כולם רק רוצים לסיים מהר, ממש לא כמו שזה נראה בטלוויזיה. היות ואתה לא מכחיש את הפגיעה תצטרך להיות מאוד משכנע שלא גרמת לנזק, לא רק ברמת הטיעונים, אלא גם ברמת ההוכחות (ותהיה שקול וכן, תשתדל לא להתעצבן ולא להתנשא כי יש לזה משקל, על אף שלא אמרו להיות). 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

אז מתנצל לא הבנתי טוב. 

תשמע, אפשר ללכת עם האמת שלך. מה שלא עוזר זה שהצעת לשלם לה חצי מהסכום וזה ישמש נגדך. 

קח בחשבון שלפעמים רכבים לא מיושרים אז כן יכול להיות שנתת לה נשיקה ויצרת נזק לא בדיוק ביישור בין שני הרכבים אלא בסטייה מהמרכז. מה שעשוי יותר לשחק לטובתך זה הגובה. 

כל המחקר שלך הוא באמת מצוין, אבל אני אומר לך בתור אחד שבילה קצת בתביעות קטנות, לרוב השופטים אין ז*ן להתעסק בזה. הם עייפים ועצבניים ורק רוצים לתקתק את היום. לכן, אתה חייב להיות מאוד תמציתי וכדאי שיהיו לך הוכחות (תמונות מהאירוע עצמו ולא אילוסטרציות בלבד). 

אני חושב שלטעון "פגעתי אך לא גרמתי נזק" מוסיף לך אמינות מחד, אך בפרקטיות יקשה מאידך, שכן שופט יגיד פגעת - שילמת. לתחושתי הטענה שלה אינה בלתי סבירה. זה לא שהיא באה להחליף טמבון על חשבונך משריטה קלה. זה באמת מקרה גבולי ואתה צריך לקבל החלטה. רק קח בחשבון שבתי משפט זו מסחרה רצינית שבא כולם רק רוצים לסיים מהר, ממש לא כמו שזה נראה בטלוויזיה. היות ואתה לא מכחיש את הפגיעה תצטרך להיות מאוד משכנע שלא גרמת לנזק, לא רק ברמת הטיעונים, אלא גם ברמת ההוכחות (ותהיה שקול וכן, תשתדל לא להתעצבן ולא להתנשא כי יש לזה משקל, על אף שלא אמרו להיות). 

תודה על התשובה אחי,

ההצעה היא תוך כדי ציון במפורש שאני מכחיש אשמה מכל וכל כמובן! והריי אם היא תגיד כן אז נסגור את הסיפור.

האמת זה עלה בדעתי שאם כאילו אני מציע איזה פתרון כלשהו, אז כביכול אני סוג של "מודה באשמה", כי הריי אם אני בטוח בחפותי, למה שלא אלך לבית המשפט וזהו נכון? אבל אנחנו יודעים שזה לא עובד ככה בהכרח.

בנוסף, התייעצתי עם הרב שלי בעניין (שגם לו יש ניסיון מסוים בזה) והוא דווקא אמר משהו מעניין,

הוא אמר שזה הפוך ממה שאני חושב ושבדרך כלל שופטים קודם כל מחפשים את הפשרות בין 2 הצדדים ולא בהכרח לפסוק "אתה אשם" או "היא אשמה" ובעיקר שמדובר במקרים כספיים קטנים שהאמת נעדרת והטענות של 2 הצדדים יכולות להיות הגיוניות ובעצם בזה שאני מציע את מה שאני מציע, זה רק מראה שמצידי כן ניסיתי להגיע לפשרה כזאת או אחרת ולא לרוץ לבית המשפט ולהטריח את השופט במקרה הזה :)

ואולי זה דווקא יכול לשחק לטובתי (אולי ואולי לא)

אני יותר חושב שאין מה להפסיד בהצעת פשרה (חוץ מזה שאני מפסיד כסף במידה והיא מסכימה) כי ככה או ככה זה מרגיש שהיא בכוונה לתבוע ולא לוותר ובסופו של דבר, לא ההצעת פשרה שלי היא זאת שתפיל אותי (לפחות ככה אני חושב)

פורסם
לפני 4 שעות, Royy1979 כתב:

אז בעצם התובעת תצטרך להוציא כספים בתחילת התהליך ובמידה ובע"ה אצא זכאי - היא לא תקבל חזרה את הכספים הללו, נכון ?...(סתם מעניין אם היא מודעת לזה..)

אני בטוח בצדקתי אבל מבין את המצב המורכב ומשתדל לא לתת לעצבים שלי להוביל אותי ישר לבית המשפט, אציע לה פשרה של חלוקה שווה בתשלום 550 שקלים כל אחד.

אגב הביטוח שלי מן הסתם הוא לא צד בעניין לפחות ככה הבנתי (נראה לי כי אני זה שנתתי את הנשיקה מאחור והם גם הציעו לי פשוט לשלם את ה1600 שקלים עוד מבלי שאפילו ראו את ההוכחות/ תמונות שחזור ופרטי האירוע - מה שעיצבן אותי מאוד! אז כאילו עשו לי טובה - טוב תשלח לנו את החומרים ונראה...שלחתי וכמובן ששום דבר לא השתנה בדעתם) 

זה לא שנציג מטעם הביטוח מסכים איתי או מגבה אותי ובא איתי למשפט..הם אומרים או שאני אסתדר איתה על תשלום או שאלך איתה לבית משפט, השאלה האם גם במצב כזה שהביטוח "לא מאחוריי" ונגיד הסכום הכולל יעמוד על 4000 ש"ח,  האם אני עדיין אוכל לתבוע את הביטוח שלי במקרה כזה שהוא ישלם את הנזק ואני רק את ההשתתפות העצמית ? או שבגלל שהלכתי על דעתי לבית המשפט ללא המלצה/גיבוי מהם אז הם לא מחוייבים בכלום וכו'...?

כן, אם תצא זכאי היא לא תקבל את הכסף חזרה.

בנוגע לשאלתך השנייה, יכול להיות שהביטוח יתנער ממך, הרי הם רק מחפשים איך לא לשלם.
מומלץ להתייעץ ו/או לשמוע דעות של עו"ד כאן בפורום בנוגע לשאלה השנייה.

פורסם

היי,

רק מעדכן שהצעתי לתובעת את הפשרה - לתקן את הטמבון בעלות כוללת של 1100 שקלים כשאני והיא מתחלקים שווה בשווה בעלות, כלומר כ"א משלם 550 שקלים.

כל זה בכפוף להסכם ויתור מצידה על תביעות/טענות עתידיות כמובן.

למרות שדאגה להזכיר שהיא כעוסה מכל העניין הזה , התובעת הסכימה לפשרה והכסף הועבר אליה .

אמנם ,כל הסיפור הזה הוא עניין כספי די פעוט יחסית לתביעות אחרות (אני מניח), אבל באמת שזה שיבש לי את כל השבוע ושמח שזה מאחורי.

אני ממש מודה לכל אחד ואחד מכם שהביע את דעתו (האופטימית יותר או פחות), נתן טיפים וייעץ.

אחלה פורום, מעריך את זה מאוד.

ועכשיו - לרכוש מצלמת רכב במהירות האפשרית (אם יש למישהו המלצה על מצלמה טובה מניסיון מאמזון / מקום אחר - אשמח לשמוע)

תודה לכולם ושבת שלום :)

• אהבתי 4
פורסם
לפני כשעה, Royy1979 כתב:

היי,

רק מעדכן שהצעתי לתובעת את הפשרה - לתקן את הטמבון בעלות כוללת של 1100 שקלים כשאני והיא מתחלקים שווה בשווה בעלות, כלומר כ"א משלם 550 שקלים.

כל זה בכפוף להסכם ויתור מצידה על תביעות/טענות עתידיות כמובן.

למרות שדאגה להזכיר שהיא כעוסה מכל העניין הזה , התובעת הסכימה לפשרה והכסף הועבר אליה .

אמנם ,כל הסיפור הזה הוא עניין כספי די פעוט יחסית לתביעות אחרות (אני מניח), אבל באמת שזה שיבש לי את כל השבוע ושמח שזה מאחורי.

אני ממש מודה לכל אחד ואחד מכם שהביע את דעתו (האופטימית יותר או פחות), נתן טיפים וייעץ.

אחלה פורום, מעריך את זה מאוד.

ועכשיו - לרכוש מצלמת רכב במהירות האפשרית (אם יש למישהו המלצה על מצלמה טובה מניסיון מאמזון / מקום אחר - אשמח לשמוע)

תודה לכולם ושבת שלום :)

מאד משמח לשמוע שכך זה נגמר. לא כי מגיע שתשלם כסף על נזק שלדעתך לא גרמת, אלא כי זה עדיין עדיף בהרבה על ביזבוז זמן וכסף נוסף בבתי משפט, במיוחד שלא ידוע מה יהיה התוצאה.
אגב, סיכוי בהחלט לא קטן שאם שופט בבית משפט לתביעות קטנות היה משתכנע שלא גרמת נזק משמעותי לפגוש, עדיין היה לוחץ על פשרה 50/50 -- זה הנוהג הסטנדרטי בתביעות אזרחיות קטנות. בד״כ לא מעניין את השופט צדק ולהיכנס ממש לעובי הקורה, אלא לסיים כמה שיותר מהר, ויש הנחת יסוד (כיוון שזו תביעה אזרחית ולא פלילית) שאין כאן ״אשם״ ו-״זכאי״, אלא ששני הצדדים קצת צודקים ועדיף פשרה מהירה על פני משפט ארוך.
זה שונה אם מדובר במקרה יותר ברור כמו שלקוח שילם על מוצר ולא קיבל כל תמורה ויכול להוכיח את זה -- אז באמת יפסקו את הכסף חזרה, אבל לא פיצויים אדירים בנוסף.

פורסם
לפני 9 דקות, PinkDolphin כתב:

מאד משמח לשמוע שכך זה נגמר. לא כי מגיע שתשלם כסף על נזק שלדעתך לא גרמת, אלא כי זה עדיין עדיף בהרבה על ביזבוז זמן וכסף נוסף בבתי משפט, במיוחד שלא ידוע מה יהיה התוצאה.
אגב, סיכוי בהחלט לא קטן שאם שופט בבית משפט לתביעות קטנות היה משתכנע שלא גרמת נזק משמעותי לפגוש, עדיין היה לוחץ על פשרה 50/50 -- זה הנוהג הסטנדרטי בתביעות אזרחיות קטנות. בד״כ לא מעניין את השופט צדק ולהיכנס ממש לעובי הקורה, אלא לסיים כמה שיותר מהר, ויש הנחת יסוד (כיוון שזו תביעה אזרחית ולא פלילית) שאין כאן ״אשם״ ו-״זכאי״, אלא ששני הצדדים קצת צודקים ועדיף פשרה מהירה על פני משפט ארוך.
זה שונה אם מדובר במקרה יותר ברור כמו שלקוח שילם על מוצר ולא קיבל כל תמורה ויכול להוכיח את זה -- אז באמת יפסקו את הכסף חזרה, אבל לא פיצויים אדירים בנוסף.

כן, גם אני שמח האמת...זה מתיש כל ההתעסקות בזה .

אני גם חושב כמוך שבבית המשפט הכיוון הסופי היה פשרה בסופו של דבר (אבל מי יודע חח) אז יפה שעת קודם ושמח שהגענו לפשרה לפני בית המשפט :)

תודה על העזרה!

פורסם
לפני 4 שעות, Royy1979 כתב:

אני אדבוקט רציני כשזה מגיע למצלמות דרך, ורק בשבועות האחרונים שניים רכשו בזכותי (כמובן שאחרי תאונות קלילות של אחרים שנכנסו בהם). זה הופך הכל לפשוט יותר.

לי יש 70mai 1S מקדימה שעולה כ-$45 (+ עוד $25 לכרטיס זיכרון מהיר עם נפח נורמלי) באליאקספרס.

שנתיים עם זה, איכות הוידאו טובה ומספקת, איכות הקלטת השמע טובה, האפליקציה מצויינת. וזה סופר-אמין, לא היתה לי בעיה אחת עם זה, וזה ישב בשמש שני קייצים בחום שככל הנראה הגיע גם ל-70+ מעלות בתוך הרכב.

מה שכן, תקח את כל זה בערבון מוגבל, כי מעולם לא התנסיתי פיזית עם מצלמות אחרות - עשיתי קצת מחקר אינטרנטי, צפיתי בכמה סרטונים וקניתי את מה שנדמה שנתן את התמורה הטובה ביותר למחיר במחיר היעד הכללי שהצבתי.

אני מתכנן לשדרג את זה בקרוב, כנראה למשהו אחר של 70mai (אגב, אחת מחברות מותגי המטריה של שיאומי) מתקדם יותר.

כמו בכל דבר, אם תשקיע יותר - תקבל יותר.

אבל ב-200 ש"ח פלוס זה עושה את מה שזה צריך לעשות.

פורסם
לפני 11 דקות, LaCoco כתב:

לי יש 70mai 1S מקדימה שעולה כ-$45 (+ עוד $25 לכרטיס זיכרון מהיר עם נפח נורמלי) באליאקספרס.

שנתיים עם זה, איכות הוידאו טובה ומספקת, איכות הקלטת השמע טובה, האפליקציה מצויינת. וזה סופר-אמין, לא היתה לי בעיה אחת עם זה, וזה ישב בשמש שני קייצים בחום שככל הנראה הגיע גם ל-70+ מעלות בתוך הרכב.

היי,

תודה רבה על המענה המהיר!

רק לוודא, האם מדובר על אחת מהמצלמות האלו ?...

מצלמה.jpg

פורסם
לפני 3 דקות, LaCoco כתב:

האחת העליונה זה מה שיש לי.

ומגניב שזה עכשיו $30 (בהנחה זה נכלל במשלוח חינם).

מעולה, תודה!

פורסם

העליונה מאוד חלשה יש לי אותה כאחורית באחד הרכבים. בקושי מזהה מספרים ובלילה על הפנים... לא סתם היא זולה.

תשקיע ב 70mai עם 4k... כן זה עולה פי 4 אבל איכותי פי 20,

מקווה שהחתמת אותה על כתב ויתור.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 29 דקות, סולל הדרך כתב:

העליונה מאוד חלשה יש לי אותה כאחורית באחד הרכבים. בקושי מזהה מספרים ובלילה על הפנים... לא סתם היא זולה.

תשקיע ב 70mai עם 4k... כן זה עולה פי 4 אבל איכותי פי 20,

מקווה שהחתמת אותה על כתב ויתור.

היי,

תודה על הטיפ, בדיוק בשלב הבדיקות..

וכן, כמו שציינתי בתגובה, כל הסכם הפשרה היה "בכפוף להסכם ויתור מצידה על תביעות/טענות עתידיות ."

תודה על העזרה.

פורסם (נערך)

@סולל הדרך מה יש לך ספציפית? A800S?

אני מחפש לשדרג למשהו בטווח.

ולגבי ה-1S, לא יצא לי עד היום מקרה שלא הצלחתי לקרוא מספר גם במהירויות גבוהות (למשל של רכב שבא מקדימה). זה לא חד, אבל המספר מובן כשצריך.

עריכה אחרונה על ידי LaCoco
  • תוכן חדש...