Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תכלס. יש רכבי דיזל מאותם שנים ללא מערכת אוריאה (רנו, קיה, ואג) גם אם הבדיקה תיכנס לתוקף אני לא חושב שישכשילו רכב על משהו שלא קיים בכלל ברכבים אחרים.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, kompy כתב:

שאלה טובה!

בדיקת פלטת זיהום אויר ברכבי דיזל הנה מיושנת ונקבעה אי שם בשנות ה-60 של המאה הקודמת(למעט עדכון ערכים).

לפני קצת למעלה מעשור עברו תקנות לבדיקה ע״פ התקינה האירופית, אך מעשית הן לא נחתמו ואינן מיושמות.

למיטב ידיעתי מה שכתוב בלינק לעיל אינו מדוייק, הבדיקה כפי שנעשית לדיזלים כיום תואמת לנוהל הנוכחי באיחוד האירופי. כלומר, גם שם כיום בודקים כהות עשן בלבד (לא בודקים לא NOx, לא CO, לא HC ולא שום דבר אחר).

מצ"ב לדוגמא הנחיות ה-MOT הבריטי, נכון לשנת 2017. נכון שכיום הם כבר לא ממש באיחוד, אבל למיטב ידיעתי שום דבר לא השתנה בנושא בשנים האחרונות גם באיחוד עצמו.

image.thumb.png.d9f4addb961c4da16b520a32cb1ff980.png

image.thumb.png.5347237277c3082fb65424dc432914c9.png

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני 39 דקות, Gavrik כתב:

תכלס. יש רכבי דיזל מאותם שנים ללא מערכת אוריאה (רנו, קיה, ואג) גם אם הבדיקה תיכנס לתוקף אני לא חושב שישכשילו רכב על משהו שלא קיים בכלל ברכבים אחרים.

יש יצרנים שהצליחו לעמוד ביורו 6.1 ללא מערכת אוריאה, באמצעות EGR אגרסיבי יותר ואופטימיזציות שונות של תהליך הבעירה. 

פיז'ו/סיטרואן הם בין היחידים שהכניסו אוריאה כבר ביורו 6.1 מאיזור 2014/2015 

ביורו 6.2 שנכנס לתוקף באיזור 2019 כבר אף אחד לא הצליח לעמוד בדרישות הפליטה ללא אוריאה, אז משנה זו יש את המערכת אצל כל היצרנים.

אז (נגיד בתאוריה, לצורך הדוגמא) מנוע של רנו מודל 2017 פולט כמות מותרת של NOX כי משתמש יותר ב EGR, אבל מנוע פיז'ו 2017  שביטלו לו את האוריאה יפלוט יותר NOX מהמותר כי מראש השיג את דרישות התקן באמצעות מערכת אוריאה ומסתמך פחות על EGR. 

פורסם

תשובה קצרה "כן" כל עוד המחשב בוש לא נעול...עדיין לא פגשתי עד 2021 ב-PSA

בתאריך 13.1.2023 בשעה 21:04, nit_zan כתב:

על פי הצהרות של בעלי הסדנאות התוכנות הללו לא יוצרות בעיות מסוג זה

אף על פי כן כדאי לוודא זאת מראש עם בעל הסדנא לפני ההתקנה

ייש סדנאות שלאחר התקנה יכולות להחזיר לסטוק לצורך טיפול בתקופת האחריות למשל ואז צורבות שוב בחינם כחלק משירות אחת לתקופה

תהליך הצריבה אורך דקות בודדות ולסדנא שצרבה לך יש כבר את התוכנה המקורית אצלה כך שזה לא בעיה בשבילם

אוסף של "שטויות יפות"....רק מה קשור לביטול אוריאה ??

לפני 11 שעות, Buki כתב:

דוגמא מהעבר.

מ 1994 הייתה חובה בכל רכב לממיר קטליטי בכל רכב בנזין.

אבל בדיקות זיהום של 4 גזים התחילו  לבצע רק ב 2005. 

עד אז, כל מי שהוריד ממיר ולא רואים חיצונית משהו, היה עובר טסט בלי בעיה.

אחרי 2005, רצו להחזיר ממירים מי שרוצה לעבור טסט באופן חוקי.

תאוריות/דעות יפות....המציאות אכזרית.
אחרי 18 שנה , תהרוג אותי גם אני לא מבין, אבל עובדתית מצליחים להעביר טסט רכבים אחרי DECAT.
כמות השטויות שעושים ב-PSA בכלל בדיחה, כמובן כל מני ילדים ישר מבטלים הכל גם מה שלא צריך EGR/DPF/FAP, והקצפת.... על הדרך "מבטלים" בלי הכרה כל DTC לא רלוונטי אבל קריטי של מחשב ניהול מנוע.
אבל איך אומרים, אין MIL אז הכל בסדר....או שלא, אחרי שתשפוך מנוע :silly:

לפני 10 שעות, nit_zan כתב:

ומה עם רכבי יורו 5?

האם נוכחות או אי נוכחות אוריאה תשפיע על הבדיקה?

האם יהיו בדיקות שונות לרכב עם אוריאה ולרכב ללא?

נתחיל בזה, שיעלו על עשרות אלפי מכוניות שעם מספר שילדה לא מקורית....מכת המדינה "סט התנעה" :mm_tongue
אחרי זה "אולי" יבינו באיזה רכב בכלל אמור להיות מותקן איזה סוג של טיפול של זיהום אוויר....או אגזוזיה לא ישים מסנן חלקיקים יורו 5 לרכב יורו 6, או את הזבל התחליפי שבמקרה הטוב מחזיק כמה חודשים

פורסם
לפני 4 שעות, kompy כתב:

בריטניה מעולם לא בצעה בדיקות רישוי ע״פ התקינה האירופית(למרות שהיא די דומה).

הפכתי את הגוגל בגרמנית, אמנם את מסמך ההנחיות הרשמי לא מצאתי, אבל בכל מקום כתוב שה-Abgasuntersuchung (אב-גאז-אונטר-זוכונג, יעני בדיקת גזי פליטה) למנועי דיזל במהלך הטסט השנתי (Hauptuntersuchung - HU) כולל רק בדיקת כהות עשן.

לדוגמא: https://www.vwfs.de/service/mobilitaetslexikon/a/abgasuntersuchung.html

תרגוגל:

image.thumb.png.d739e17d063f8f0723d764f12003e88f.png

אגב, מסתבר שממש עכשיו, בתחילת 2023, הם עוברים לשיטה חדשה של מדידת כמות החלקיקים. עדיין אף מילה על מדידת מרכיבי זיהום אחרים כגון תחמוצות חנקן או HC.

https://www.boschaftermarket.com/de/de/services-und-support/news-und-downloads/tipps-und-technik/abgasuntersuchung-leitfaden-6

חזיר דיזל

פורסם
לפני כשעה, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

כמות השטויות שעושים ב-PSA בכלל בדיחה, כמובן כל מני ילדים ישר מבטלים הכל גם מה שלא צריך EGR/DPF/FAP, והקצפת.... על הדרך "מבטלים" בלי הכרה כל DTC לא רלוונטי אבל קריטי של מחשב ניהול מנוע.
אבל איך אומרים, אין MIL אז הכל בסדר....או שלא, אחרי שתשפוך מנוע /cdn-cgi/mirage/91aaaa477a10d3def061fd611b430f5bd72ba559e09fbb52e53018a0aa4e096f/1280/https://carsforum.co.il/uploads/emoticons/new_silly.gif.5903540d2125b68c38f3d964fe5f60f8.gif

קראתי על זה באחד הפרומים מחו"ל  וגם כתבתי פה לא מזמן באחד השירשורים האחרים בנושא. אצל מישהו אחרי ביטול SCR ו DPF אין יותר נורת תקלה על שום דבר כי למה צריך אותה...

זו תוכנה מקוסטמת (מלשון  Custom) פרוצה שאני לא יודע מי ערך אותה, מה הייתה הרמה שלו בערכות מסוג זה ואיזה התראות הוא ביטל.

לכן לא משנה מה, באוטו שלי אני לא שם את זה. 

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Buki כתב:

זו תוכנה מקוסטמת (מלשון  Custom) פרוצה שאני לא יודע מי ערך אותה, מה הייתה הרמה שלו בערכות מסוג זה ואיזה התראות הוא ביטל.

זה לא עובד כך !!
הצרה שרובם בגלל "חמדנות" משתמשים בתוכנה (גם פרוצה לרוב) /או מעתיקים אותם מפות בין גרסאות תוכנה שונות שקיים במחשב ניהול מנוע, ובגלל "שקט" פשוט על הדרך מוחקים "גם מה שלא צריך".
אני רואה כל מני שטויות כמעט על תקן יומי במוסכים,ופעם בכמה זמן פוגש רכבים מגמגמים/מזייפים אבל היי...אין DTC במערכת :mm_tongue, אז עוברים לתהליך פורנזי....אבל לא יעזור כלום, זה רק יחמיר בקרוב !
הרי רובם בכלל לא מודעים שאין צורך בנוסף לבטל FAP/DPF !! אלו שתי מערכות שונות במקרה של צרפתיות, אצל חלק של יצרנים זה משהו אחר.
דווקה בגלל FAP ב-PSA ואם הרכב מתוחזק DPF פחות בעייתי, לרוב מופיע בעיה אם יש תקלה במערכת אוראה...וכן מעטים רצים להחליף את המסנן אחרי 160 אק"מ כמו בהוראות יצרן (ששלחתי לך, ולא הבנתי את הבדיחה שלך)

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

וכן מעטים רצים להחליף את המסנן אחרי 160 אק"מ כמו בהוראות יצרן

יש שם באחד הנתונים במושב מנוע FAP life left, הוא עומד על 170.000 ק"מ בהתחלה, אחרי הגעה לק"מ זה פשוט מראה 0.

לא שמעתי על מישהו שהחליף יזום...

פורסם

קודם כל 99.99999% מרכבי PSA יפסיקו לטפל בלובינסקי לפני שיגיעו ל-160-180 אק"מ ;).
מסנן חלקיקים, זה חלק מתכלה/מאבד יעילות אחרי +-200 אק"מ, אבל אצלך אני משוכנע גם ב-250 אק"מ אתה לא מרגיש ירידה דרסטית, אבל אתה אכן "סופר חריג" מודע לתפקוד של מערכת, מאפס FAP, מתחזק בקפדנות עם נוזלים לפי הוראת יצרן, אפילו מרגיש מתי הוא מבצע רגנרציה אקטיבית, ואם זכור לי נכון אתה ממש פריק/עוקב אחרי נתונים/מחזורים שלהם ורמת פיח.
אבל כמו שידוע לך אצל "היתר" זה פשוט "תחזוקת שבר" / או מוסך פח לצערו של לקוח שדווקה מוכן לטפל, שמן לא לפי תקן, בכלל מפספסים טיפולים, דלקים מהולים וכל מני גורמים נוספים יכולים לגרום לקיצור חייו/חוסר תפקוד נכון של DPF.
כל יצרן מנוע גם מחליט באיזה שמן עם איזה רמת Low SAPS להשתמש, אצלך ספציפית לא הכי נמוך (C3) אבל יש עדיפות לביצוע, ומערכת FAP מפצה על זה.
הרי אין קסמים בתחום הזה...מנוע דיזל מייצר פיח, פיח נשרף זה אפר, מחשב ניהול מנוע יודעה איך לנהל את התהליך בצורה פאסיבית/אקטיבית. העסק מסתבך עם הפיח מתקשה בצורה קיצונית שלא ניתן לפירוק בטמפרטורות 500 מעלות, אפר סולפט, זרחן וגופרית הם כולם חומרים שגם יכולים להצטבר ולחסום את ה-DPF.....וכל כשל בתהליך הזה לרוב גם מאובחן לא נכון, בלי סוף ניסיונות של "רגנרציה מאולצת" שזה גם שגוי, ובכלל עושים הרבה שטויות בלנסות לתקן עד ש......
העצוב, שבגלל מערכת SCR סורר, וכן גורלו ידוע מי שעוד חיי באשליה ברכבי PSA, מרוקנים מסנן תקין ומתפקד.
ועכשיו רק תבין, זה עוד מערכת סופר פשוט לתחזקה, DOC זה כבר סרט אחר, לרוב במנועים גדולים יותר/משאיות.

• תוכן חדש...