Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"הרוכב לאוטובוסים" בדק לפני שנה וחצי את האפליקציות לתשלום בתחבורה ציבורית. חלקן נסגרו, אך האפליקציה המומלצת היא רב-פס של הופאון.

http://israelbikebus.blogspot.com/2021/08/blog-post.html

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

הנטייה של נהגי האוטובוסים בארץ לסחוט את דוושת הגז כשיש נוסעים שעומדים הופכת את צורת התשלום הזו למאוד לא נוחה בעייני, וגם בכלליות מרגיש לי פחות נח לסרוק עם הטלפון מאשר להעביר כרטיס.

מסכים עם הכתוב.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

אני זה שצריך לנחש איפה היא ירדה וללכת להעביר אותה לאיפה שהיא היתה אמורה לרדת.

אתה עוד תתגעגע לימים האלה..:biglaugh:

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

יש לי עוד אחת חיילת עם רשיון ורכב. סומך עליה בעיניים עצומות (גם על הקטנה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

ממליץ לוותר על מטחנת הפרסומות של מוביט (אפליקציה שנכתבה בידי מישהו שככל הנראה מעולם לא נסע בתחב"צ) ולהשתמש באוטובוס קרוב/Bus Nearby. גם בה יש פרסומות אבל לפחות כאלו שמוצגות במינון ותזמון הגיוניים. החסרון היחיד שלה הוא חוסר האפשרות לתשלום דרכה והצורך בטעינת אפליקציית צד ג' לשם כך (hopon).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

הנטייה של נהגי האוטובוסים בארץ לסחוט את דוושת הגז כשיש נוסעים שעומדים הופכת את צורת התשלום הזו למאוד לא נוחה בעייני, וגם בכלליות מרגיש לי פחות נח לסרוק עם הטלפון מאשר להעביר כרטיס

סריקת הקוד זה הדבר האחרון שמפריע לי בצורת הנהיגה של נהגי אוטובוסים בארץ.

האצות ובלימות חזקות, הרפיה וחזרה לברקס בעת עמידה ברמזור, חוסר סבלנות והדחפות (גם כלפי אוטובוסים אחרים)... גורמים לי לסיים כל נסיעה עם בחילה וכאב ראש. אחת הסיבות שאני אמנע מתחב״צ ככל שניתן. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הבעיות שתיארת קיימות בעיקר באוטובוסים העירוניים שבארץ משמשים גם לנסיעות בין עירוניות של שעה ויותר. האוטובוסים הבין עירוניים הגדולים די סופגים את תנאי הנסיעה. הסיוט הכי גדול שלי הוא שבקו הקבוע שלי שבדרך כלל מתבצע באוטובוס בין עירוני גדול ונוח, מידי פעם מביאים אוטובוס עירוני רועש ורועד עם מושבים דקים ולא נוחים, זה פשוט סיוט. אחרי נסיעה של שעה באוטובוס עירוני יוצאים גמורים.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
לפני 4 שעות, bobi כתב:

איזה אידיוטי. למה לא עשו שניתן להניח את הטלפון על המכשיר תיקוף של הרבקו במקום לסרוק את הקוד.

ככה זה היה באוטובוסים וברכבת בלונדון דרך האפליקציה של גוגל.

זה בדרך, ברכבת ונראה לי שגם באוטובוסים של דן אפשר כבר לשלם ככה, אבל רק עבור נסיעה בודדת - אתה לא מקבל הטבות של חופשי יומי/חודשי/פרופיל הנחה.

באוטובוסים בין עירוניים צריך לבחור את היעד באפליקציה, מניח שזאת ההגבלה העיקרית כרגע על היישום של זה, כי יידרש תיקוף גם בירידה - דבר שאנחנו לא עושים היום מלבד ברכבת.

בסקוטלנד זה עובד ככה, מצמידים את הטלפון בעלייה ובירידה, אז טכנית זה אפשרי, אבל מצריך התרגלות של הנוסעים.

פורסם
לפני 32 דקות, DubelBoom כתב:

באוטובוסים בין עירוניים צריך לבחור את היעד באפליקציה, מניח שזאת ההגבלה העיקרית כרגע על היישום של זה, כי יידרש תיקוף גם בירידה - דבר שאנחנו לא עושים היום מלבד ברכבת.

בסקוטלנד זה עובד ככה, מצמידים את הטלפון בעלייה ובירידה, אז טכנית זה אפשרי, אבל מצריך התרגלות של הנוסעים.

אין הבדל בין הנחה של הסלולר על מסוף התיקוף לבין צילום של הקוד ואז בחירה ביעד.

אפשר לבחור ביעד באפליקציה אחרי התיקוף במכשיר כמו שעושים אחרי הצילום.

פורסם

החסרון של תשלום בכ"א (או נפנוף הטלפון, זה היינו הך) הוא שאין הנחות - משלמים מחיר נסיעה עירונית בלי הנחות, ואין מעבר של 90 דקות. 

נתקלתי בהגבלות דומות גם במדינות אחרות. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, bobi כתב:

אין הבדל בין הנחה של הסלולר על מסוף התיקוף לבין צילום של הקוד ואז בחירה ביעד.

אפשר לבחור ביעד באפליקציה אחרי התיקוף במכשיר כמו שעושים אחרי הצילום.

הצמדה של הטלפון למסוף זה ב99% מהפעמים להצמיד כרטיס אשראי. גוגל ואפל פיי לא תומכות במצב שבו הצמדה כזו תקפיץ לך רשימת תחנות בהתאם לאוטובוס שאתה נמצא עליו. הן לא עושות את זה בחול, אז בטח ובטח שלא בארץ.

כלומר יש צורך באפלקציה יעודית, כלומר עדיין צריך לפתוח אפליקציה ואז להצמיד. כבר עדיף QR שעובד בכל מכשיר עם מצלמה, ולא רק במכשירים עם NFC (ואני גם לא יודע מה ההגבלות של אפל על הרכיב NFC, פעם זה בטוח לא היה אפשרי).

ד"א מה שכן אפשרי הוא להכניס את הרב קו הקיים (כלומר זה שצריך להטעין בו כסף/חוזים מראש) לגוגל ואפל פיי. גם ככה הרב קו עובד על NFC, בעקרון אם משרד התחבורה רוצה זה לא אמור להיות מסובך מידי.

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
פורסם (נערך)

לדעתי יותר נוח לפתוח את האפליקציה ולהניח על המסוף תיקוף מאשר למתוח את הידיים כדי לצלם, איכשהו הצילום גם תמיד נעשה מעל לראש של נוסע מסכן שיושב ליד הברקוד.

לא צריך גוגל ואפל, אפשר לעשות את זה כמו שעושים עם האפליקציות הקיימות כמו מוביט. במקום מצלמה, האפליקציה תקבל את פרטי האוטובוס דרך ה NFC שבמסוף ותחייב את הכרטיס ששמור בה.

זה גם יותר מהיר מצילום, כל נוסע מניח את הטלפון וממשיך, במקום תור של צלמים.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
לפני 8 שעות, elibaba כתב:

כשתסרוק את הברקוד תראה שהקו שאתה רוצה לא מופיע. זה רמז.

בנוסף זה כמו וייז - אתה רואה התקדמות על המפה, אם זה לא לכיוון שרצית, זה האוטובוס הלא נכון. 

בגלל שיש באפליקציה מספרי תחנות זה די קשה לעלות על אוטובוס x במקום y  בתחנה z, צריך ממש לרצות בכוונה.

זה אמור להיות בקרוב, ואז תשלם עם גוגל/אפל פיי בלי שום אפליקציה

הקשר בין מספר הקו ל QR די רופף לעיתים. הרבה פעמים חופף להמון קווים של אותו מפעיל, ולפעמים אתה תסרוק ובכלל לא יופיע הקו שאתה עליו.

לא להסתמך על זה בקיצור.

פורסם
בתאריך 12.1.2023 בשעה 09:39, Be roo כתב:

חס וחלילה שהקוד יוצג במסך דגיטלי כדי שיהיה אפשר לעדכן אותו לכל קו וכיוון שרוצים...

לפחות בחלק מהאוטובוסים יש (בנוסף למדבקות) קוד QR במסך במכשירי התיקוף, הוא מעודכן לפי קו.

פורסם

זה נכון, אבל ברגע שיש מדבקה, זה אומר שהקוד לא גמיש, אז הצגתו ״גם״ במסך דיגיטלי חסרת חשיבות. אלא אם יחליטו ליצר שני קודים שמייצגים אותו קו, ואני בספק שזה מה שהם עושים.

• תוכן חדש...