Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ב-9 החודשים הקרובים אני אזדקק לקורקינט או אופניים חשמליים. אין לי בעיה עם יד 2 אבל יכול גם לקנות חדש ולמכור אחרי. 

המסלול הוא: רכיבה של 5 דקות, נסיעה ברכבת, רכיבה של 10 דקות. ההפך בחזור. טוטאל 30 דק' ביום. 

יש שביל אופניים / מדרכה שאף אחד לא באמת הולך בה (כביש בין עירוני).

לא אכפת לי מהירות (25 קמ"ש זה מספיק). אין בעיה להטעין בכל ערב בבית. 

שיהיה אמין, שיצליח לסחוב בטיפה עליה (לא מאוד גדולה, אבל עליונת). זהו בערך. 

1. מבחינה בטיחותית חשבתי שעדיף אופניים, אבל אמרו לי שזה סרט ברכבת ועדיף קורקינט. מה דעתכם? אני נוסע בשעות די מתות אבל בכל זאת לא רוצה סחבת גדולה מדי. 

2. מה מומלץ כדי למנוע גניבות? 

3. דגמים ספציפיים מומלצים?

לגבי תקציב, WELL, לא יודע. לא בא לי להוציא עכשיו 5000 שקלים על זה. מניח שאזור ב-2000/3000? אשמח גם למשהו שאפשר יהיה למכור יד 2 אחרי 9 החודשים הללו. 

תודה לעוזרים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

אני לא משתמש לא בקורקינט ולא באופנים. אבל אני נוסע ברכבת ורואה את אלו שכן משתמשים.

נתחיל מזה שבשעות העומס אסור לעלות עם אופניים שלא מתקפלות. אחר כך צריך להכיר את העומס בקו שאתה נוסע בו ואת התחנות. כמעט בטוח שתצטרך לעבור בין רציפים במדרגות או במעלית.

רוכבי קורקינט בדכ מקפלים אותו, מרימים אותו במדרגות ודוחפים אותו מתחת לספסל ברכבת. עם אופניים זה הרבה יותר מסורבל. הם צריכים להשאיר אותם בכניסה לקרון.

אם הייתי צריך, הייתי הולך רק על קורקינט ועדיף אחד שמתקפל כמה שיותר קטן ואפשר לדחוף אותו בקלות מתחת למושב ולסחוב אותו ביד במדרגות.

אני רואה הרבה שמשתמשים בקורקינט של שיומי. אני חושב שגם יש פה איפשהו סקירה שלו. נראה מתאים בדיוק לצרכים שלך.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אין לי נסיון עם הרכבת אבל ברשותי אופניים חשמליים מזה 3 שנים ומידי פעם יוצא לי להשתמש בקורקינט שיתופי.

האופניים שלי חוקיים, כלומר המנוע מפסיק לעסור ב-25 קמ״ש. זה לגמרי מספק. ההבדל ביני לבין רוכבים אחרים מתבטא רק אם יש קטע ארוך ללא רמזור. אז הם עוברים מחזור אחד לפני, חסר משמעות.

אופניים אכן בטוחים יותר, אבל לדעתי בזמני הנסיעה האלה אפשר להסתפק בקורקינט בסיסי, בטח אם מדובר בתקופה מוגבלת של כמה חודשים.

פשוט להפעיל את הראש ולהאט היכן שצריך.

רוב התאונות שראיתי קרו כי אנשים לא טורחים לצפות סכנות ולהאט (צמתים, דרך משובשת, יציאות מבניינים וחניות, מעבר ליד רוכבים אחרים או הולכי רגל, מכשולים...) כולם עם מצערת פתוחה עד הסוף כל הזמן.

גם לי אישית היו כמה ״כמעט״ וכולן כתוצאה של חוסר תשומת לב שלי, או רצון להרויח עוד 3 שניות. ותמיד אנסה להזכיר לעצמי שזה לא שווה את זה.

הקורקינטים האלה לא מאוד נוחים לנסיעות ארוכות כי יש להם בולם קדמי בלבד, וגם הוא לא פאר היצירה, אבל הנסיעות שלך קצרות, זה לא שתרגיש שעבדת שעה עם פטיש אויר.

אין לי נסיון עם יד2 אבל אולי שווה לנסות לקנות משומש מחנות קורבה לבית או לעבודה. ככה יש לך למי לפנות במקרה של בעיה.

• אהבתי 1
פורסם

אופניים זה סרט רע ברכבת, במיוחד בשעות העומס ,אם אתה לא נוסע וחוזר בשעות העומס אז אין בעיה.

6 שנים רוכב על קורקינט, לא חושב שהבטיחות פחותה מזה של אופניים משמעותית, פרט לעניין בורות שבהם הצמיגים הקטנים של הקורקינט פחות בטיחותיים, אבל מפתחים הרגל להסתכל תמיד על הכביש...

ממליץ על קורקינט, ואם להיות יותר ספציפי, שיאומי יעשה את העבודה, אל תקנה אחד כבד ומגושם כי אז לא עשית כלום כי לא תוכל לקפל אותו בקלות ברכבת ולסחוב אותו במאונך בקלות כשיש עומס.

• אהבתי 1

Miata ND2

פורסם (נערך)

תודה לכולם על ההמלצות. 

אכן יש מדרגות. 

אני יוצא ברכבת של 06 בבוקר והיא ב-99 אחוז מהימים ריקה כמעט לגמרי. 

בחזור זה אזור 15:30 וגם אין הרבה אנשים, כי זה למרכז ולא מהמרכז.

החשש העיקרי שלי בבטיחות הוא באמת איזו מדרכה שבורה,כי ב-5 הדקות האחרונות זו מדרכה לא ממש מטופחת מצד אחד וכביש בין עירוני בפריפריה מאידך (נהגים לא סבלניים במיוחד).

כנראה פשוט ארכב בזהירות יתרה. לא חייב 25 קמש. גם 10-15 זה בסדר. 2-3 דק לא ישנו הרבה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

06:00 ו-15:30 הם בהחלט תזמונים לא שגרתיים, עם תפוסה נמוכה בקרונות.

אילו הייתי במקומך, הייתי שוקל אופניים חשמליים מתקפלים. יש כאלה שהם קומפקטיים ברמה סבירה.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לגבי בטיחות - תפוס שיחה עם החברים במיון איכילוב.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה לכולם. 

היום גיליתי פתרון אפשרי אחר. 

חניה ברכבת בעיר היעד והשארת הרכב שם. המחיר לשנה בערך כמו עלות קורקינט. 

חיסרון, מצאתי מישהו שהשאיר של את הרכב וביום השלישי חזר לגלות את הרכב על בלוקים ללא ג׳אנטים וגלגלים. 

פורסם

לא הבנתי, אתה מוותר על תחב״צ ונוסע עם הרכב הפרטי לתחנת הרכב בעיר היעד?

אתה מתכוון להשאיר שם את הרכב לכמה ימים? (לא מומלץ מהסיבה שתארת)

אתה בטוח שהחניה פנויה בשעות שאתה מגיע (אתה יוצא מוקדם, אבל לא כתבת מה זמן הנסיעה, יש חניונים שמתמלאים מהר)

ומהחניון לעבודה איך תגיע?

למה דווקא החניון הזה? אם אפשר לנסוע ברכב אולי יש חניון נוח יותר.

פורסם

חשבתי לנסוע פעם אחת ברכב. לחנות אותו ברכבת ביעד. להשאיר שם ולחזור ברכבת. 

ולאחר מכן שהשגרה תהפוך לנסוע כל בוקר ברכבת לעיר היעד, אחר כך רכב לעבודה. ואז חוזר עם הרכב לרכבת בעיר היעד ועם הרכבת לבית. 

החניון אוטומטי למנויים, תת קרקעי מקורה ועם מצלמות. ועדיין ממה שהבנתי גונבים שם בלי בעיה. 

זו בכללי הבעיה שלי עם חניונים. אני אצטרך להשאיר שם את הרכב בלילות. 

חשבתי לקנות אישה רכב ב-4000 שקלים, אבל גם זה פשוט לא כלכלי ביחס לאופניים/קורקינט חשמליים. 

פורסם
לפני 7 שעות, ניקו פ. כתב:

חשבתי לקנות אישה רכב ב-4000 שקלים, אבל גם זה פשוט לא כלכלי ביחס לאופניים/קורקינט חשמליים. 

אני חושב שהמחירים של כלות מאוקראינה עלו מאד לאחרונה... זה לא המחירים של תחילת המלחמה.

• מצחיק 4

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...