Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, צריך עזרה ברכישה של רכב. גדלנו למשפחה של 5 נפשות בשעה טובה והגיע הזמן לגדול.

היינו עד לפני כמה שבועות עם פיג׳ו 106 ואילו למכונית הזו היו 5 מושבים היינו נשארים איתה. אנחנו מינימלסיטיים ואוהבים מכוניות קטנות. וזה עבד לנו גם כשיש בוסטר ומושב לתינוק מאחורה וכן גם עגלה ותיקים בתא המטען. 

באופן זמני החלפנו לניסן מיקרה עם בן משפחה ועכשיו יש לנו מאחורה בוסטר , מושב לתינוק וסל קל. מאוד צפוף מאחורה, אבל יכולים בנתיים לסבול את זה. 

אנחנו נוסעים בערך 14000 ק״מ בחודש, רובן נסיעות בין עירוניות. 

אנחנו מחפשים רכב חסכוני, בטיחותי ,בסביבות ה-20 אלף שקל (אוטומטי או ידני רובוטי)

האפשרויות שחשבתי עליהן בנתיים הן קיה פיקנטו והונדה ג׳אז.    

אני מתלבט אם בנסועה שלנו כמה חשיבות יש לכך שהרכב יהיה ״הכי חסכוני שאפשר״ גם כן. אולי עדיף לקנות רכב זול יותר אבל שהצריכה גבוהה קצת יותר. 

אשמח לשמוע מה אתם חושבים . 

תודה רבה!

שלמה

פורסם

1400 ק"מ בחודש, או 14000 בשנה? כי המ שכתבת לא ממש מסתדר. לא שזה ממש משנה, תכל'ס.

הפיקנטו היא באותה קטגוריה כמו ה-107, ולדעתי אלה לא מכוניות ראויות בתור רכב ראשי למשפחה של חמש נפשות. הג'אז, לעומת זאת, היא רכב עם תכנון פנימי מבריק ויש בה מרווח מחיה כמעט כמו של משפחתית ברכב בגודל סופרמיני. אז הג'אז היא בהחלט רכב ראוי מאוד למשימה, רק אני לא יודע איזה ג'אז קונים ב-20K, זה רכב מבוקש מאוד ונסחר במחירים גבוהים יחסית גם בשנתונים ישנים. יש לג'אז חסרון אחד בולט, היא לא אוהבת לנסוע, אבל אם הסתדרתם עם 107 אני מניח שלא תהיה לכם בעיה.

חזיר דיזל

פורסם

הונדה ג'אז 2008, זה מה שניתן לרכוש בתקציב הזה.

מצד אחד זה רכב ישן, מצד שני הרכבים האלה מסרבים למות גם אחרי 300 אלף קילומטרים ( מניסיון אצל קרובי השמפחה,  שגם לא מקפידים לטפל בזמן ).

ב 2009 זה כבר הגיר הרובוטי, לא לגעת. וכאשר חזרו לגיר הרציף, הרכבים מ 2012 מחוץ לתקציב משמעותית.

מה האלטרנטיבה לג'אז?

כנראה טויוטה ספייס וורסו. 

סביב 25 אלף שקלים עולה מודל 2011.

קצת קשה לי לדמיין משפחה של 5 נפשות ברכבים פצפונים, אבל כנראה זה אפשרי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גם לי לא ברורה השאיפה לרכב סופר מיני למשפחה גדולה. עוד רגע הילדים שלכם יתחילו לריב על ״הוא שם את היד שלו על הכיסא שלי״ וכאלה. גם במכונית משפחתית זה יקרה, אבל פחות.

אולי לחפש יונדאי i30, אני מניח שנתון 2010-2011?

פורסם

בנסועה של 14K בשנה:

אם תבחרו ברכב משפחתי בסגנון לאנסר 1.8 או I30 (שנים 2008-2011 אני מניח), סביר להניח שצריכת הדלק תהיה 1:10.

אני לא יודע מה הצריכה הנוכחית אצלכם בפג'ו. בוא נכתוב לצורך העניין 1:14.

14K קמ בשנה עם רכב משפחתי: 1400 ליטר דלק.

14K בשנה עם רכב מיני: 1000 ליטר דלק.

הבדל של 400 ליטר דלק בשנה. בהנחה שבנזין עולה 6.7שח לליטר - 2680 שח הבדל בשנה. כלומר כ 230 שח בחודש. מפה זו החלטה שלכם אם אתם מעדיפים "לשלם" עוד 230 שח בחודש תמורת רכב יותר מרווח.

כמובן שצריך להכניס פה עוד פרמטרים כגון עלות טסט יותר גבוהה, חלפים יותר יקרים (נניח צמיגים), מצד שני צריך לחשוב גם על עניין הנוחות.

אני נוהג על פיאסטה שעושה לי בערך 1:13-1:14. ההורים נוהגים על מאזדה 3 2012 שעושה להם בממוצע 1:10. (במקרה יצא שזה אותם נתונים שכתבתי למעלה, מעניין).

הטסט שלי יותר זול ב 400 שקל. הצמיגים שהחלפתי שנה שעברה עלו חצי משלהם (אצלי 250 לצמיג, אצלם 500 לצמיג. כמובן מדובר על קלבר/פלקן, ולא צמיגים סיניים). ההבדל בדלק הוא כמו שציינתי מקודם כ 230 שח בחודש.

אבל כשאתה יוצא לנסיעה עם רכב מלא, אין פה מה להשוות בכלל. יצא לי כמה פעמים לנסוע רכב מלא באוטו שלי, זה סביל, אבל זה לא כיף. לעומת נסיעות משפחתיות במאזדה שלכולם יש מקום ואין תלונות. 

אז תעשו את השיקולים שלכם ותחליטו מה אתם מעדיפים. לשלם קצת יותר כל חודש על נוחות, או "לסבול" ברכב פחות מפנק אבל לחסוך יותר כסף.

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014 Manual

• תוכן חדש...