Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, yuvk כתב:

לפני חצי שנה אימצנו גורה שחורה מורעבת שגרה בתוך צינור. למרות שאובייקטיבית טוב לה בבית (😉) היא לא מפסיקה לנסות (ולפעמים להצליח) לברוח. האחרים לא ייצאו גם אם נשאיר דלת פתוחה.

העובדה שחתול מנסה או רוצה לצאת לא אומר שזה טוב לו.

יש הבדל בין חתול שמנסה לצאת דרך דלת פתוחה, לבין חתול שיושב מתחת לדלת ומראה סימנים ברורים שהוא רוצה לצאת (מיילל\דופק\שורט).

החתול שלי אצלי כבר עשור. מאז ומתמיד דלת פתוחה הייתה מטרה, לדעתי בעיקר מסקרנות.

ברגע שדלת הכניסה סגורה אין לו שום עניין בה. מבחינתי זה מראה שאין לו שום צורך לצאת החוצה.

יום טוב גם לך

פורסם

עד לאן הפורום מתדרדר.

עמוד שלישי בדיון, ואף הצעה לאמץ גם כלב. 

• מצחיק 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 10 דקות, discoTD5 כתב:

עד לאן הפורום מתדרדר.

מעלה ומוסיף, למה אין שום תמונות של החתולים? 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 35 דקות, DareDevil כתב:

מעלה ומוסיף, למה אין שום תמונות של החתולים? 

איך לא? אפילו שמת לייק לתמונת חתול ששמתי 😅

אבל בשבילך, קבל תמונה של הנבלה הקטנה שלי

1808513569_WhatsAppImage2022-11-09at14_13_34.thumb.jpeg.9e90f54b2b99ad145174d7f39816cc79.jpeg

• אהבתי 4

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

בלת"ק

קודם כל - חתול זה לא כלב. אין ביניהם שום קשר חוץ מהליכה על 4 וזנב.

יש לנו חתול כמה שנים, מהסוג ה'עצלן' והמתפנק.

אני אתן כמה עצות שלפחות נכונות לי ואולי יעזרו לך.

קודם כל כן ראיתי מה יגאל ייעץ ואני מסכים איתו, עדיף לחתול להישאר בבית (!), אמנם חיים יותר משעממים, אבל אתה חוסך לו סיכונים מיותרים ומאריך את חייו בהרבה. 

החתול שאימצת עוד צעיר לכן הוא מלא במרץ ומשתולל בבית, כשהם מתבגרים הם נהיים לאט לאט פחות פעילים ושובבים.

אני לא אומר את זה מפוזיציה פשוטה, החתול שלנו גר כמה שנים ברחוב (ואולי היה מה שנקרא 'חתול בניין' כי הוא היה די שמנמן כשאימצנו אותו) וברור שהוא רוצה וסקרן לצאת החוצה, אבל החסרונות עולים על היתרונות.

לגבי הספה - בספות הקודמות שמנו כיסוי והחתול תמיד היה 'משייף' ציפורניים עליהן. כשהחלפנו לספות יותר יקרות היינו מעירים לו בקול סמכותי מיד כשהיה חושב לשלוף ציפורניים על הספה. היום הוא לא נוגע בספה עם הציפורניים (אבל כן תופס חצי ממנה רוב היום). 

מציע לך גם לעטוף את המשקופים בנייר אלומניום כדי שלא יחריב לך אותם.

חתול זו חיה מאוד נאמנה למרות האופי ה'בוגדני' שנהוג להדביק לה (בהשוואה לכלב שטוב... אם רק תתן לו יחס הוא נהיה החבר הכי טוב שלך, אז זה פשוט לרוב האנשים). זה פחות קשור לאוכל ויותר קשור לרגש שמעורב בקשר, חתול מבין היררכיה אבל תמיד ינסה להראות שהוא שליט הבית, בנוסף הוא מבין טוב מאוד רגשות של חיבה, אהבה, כעס וכו'. תתייחס אליו כבן משפחה ותראה כמה אהבה תקבל חזרה. 

בתמונה: סימבה בהתנהגות אופיינית של סריקת העולם שבחוץ דרך דלת הכניסה השקופה.

20210410_064346.jpg

נ.ב. בעקבות הדיונים פה על לצאת החוצה או להישאר בפנים, יום אחד בעל הבית שלנו הביא טכנאי מזגנים, שלקראת סיום העבודה ירד לרכב והשאיר את דלת הבית פתוחה. כשעלינו הביתה ראינו את החתול על המדרגות כניסה הביתה, וברגע שהוא ראה אותי מגיע הוא רץ מיד פנימה, כלומר הוא יודע בעצמו שהסקרנות עלולה להזיק לו, או שיציאה מהבית היא דבר שאסור. זה מתחבר לכל מה שציינתי מעלה בהקשר של חינוך והיררכיה. גם כשלא היינו שם והוא בכל זאת יצא, הוא יצא רק מספר צעדים מדלת הכניסה, למרות שיכל בקלות לברוח ואלוהים יודע מי היה מצטער יותר, אני או הטכנאי.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 6
פורסם
לפני שעתיים, itaysamurai כתב:

אבל יש עוד 3 ילדים בחדרים אחרים

אולי להם זה לא מפריע? אמרת שזה משהו שאתה לא מוכן לסבול, אולי הילדים כן?

לי למשל אין בעיה להתעורר מידי פעם בלילה כשהחתולה מחליפה מיקום, זה לא מורגש מבחינתי ואין לי בעיה לחזור לישון, זה לא מורגש.

פורסם
לפני 5 שעות, vadim6385 כתב:

אפשר קישור למוצר?

מה כל כך טוב בו, ועד כמה זה חוסך באמת התעסקות עם חול ויעה?

כי הרי צריך לנקות גם את זה בסופו של דבר

כנס לגוגל/יוטיוב, אין לי מושג מה עושים בישראל אבל אני מניח שאפשר לרכוש אצלכם

מבחינת מה כ"כ טוב - הוא מנקה את החול קצת אחרי הצרכים, והמנגנון שלו מאוד פשוט יעיל ואמין. עובד על כח המשיכה ומסנן מצוין במקום כל מיני ניסיונות אחרים. היו לי מס' מנקים אוטומטיים, אף אחד לא היה בר שימוש לאורך זמן כי תמיד היה פאק בדיזיין - ובסוף דרש ממני יותר התעסקות מסתם ארגז. זה המכשיר היחיד שאני מכיר שעושה את מה שהוא אמור לעשות היטב ולכן בגדר game changer. 

החסרונות הם המחיר והגודל, אבל למי שאוהב חתולים ושונא התעסקות וריח - אין פתרון טוב יותר (מעבר לניקוי החול 5 פעמים ביום). כשאתה משקלל את הזמן + התעסקות + שיפור ברמת חיים, לדעתי המחיר מצדיק את העלות בלי שמץ של ספק. 

לנקות את המכשיר= פעם בשבוע להוציא שקית מבטן המכשיר (מלאה בצרכים) ולשים שקית חדשה במקום. 

כמו כן אתה מוסיף חול כשאתה עושה את זה. זהו. יש לי אותו למעלה משנה אז זו לא התלהבות של גיזמו חדש. 

מבחינת ריח - המכשיר מונע אותו כמעט לחלוטין. בתוך החדר בו הרובוט נמצא יש קצת ריח בעיקר מיד לאחר כשהם מבצעים צרכים, אבל משמעותית פחות מארגז בן יום (שלא לדבר על כמה ימים). בבית יש בדיוק אפס ריח. העובדה שהוא מנקה דקות ספורות לאחר הצרכים ומאחסן אותם בבטן (מקום סגור) היא הדרך במסגרתה הריח נמנע. 

החתולים עצמם נקיים ומטופחים ולכן בכלליות אין ריח בבית, למרות שהם מסתובבים חופשי. הם מעולם לא השתינו שלא בקופסא, חתולים לא עושים את זה אלא אם יש סיבה. 

לנו יש שני חתולים, הם משתמשים ברובוט בכיף. יש להם גם ארגז גיבוי בגראז' (עם פתח קטן לבית) אבל הוא בשימוש מופחת מאוד - דורש התעסקות פעם בשבוע אז הא(ע)צלתי למנקה. ישנם חתולים שלא יסתדרו עם הרובוט - לשמחתי לשלי אין בעיה. 

כמובן שרוכשים דבר כזה רק לאחר שמחליטים שהמשפחה נשארת עם חתול/ים לתקופת זמן ארוכה. כאמור, למי שכבר יש חתול זמן רב הפער ברמת החיים (זמן, התעסקות, ריח) עצום. 

**

לגבי לינה, איתי כמו שרשמת - חתול שזכה בבית כבר במצב הרבה יותר טוב מהנורמה, אז אם הבעלים ממש מוטרדים מהלינה עדיף לחתול חדר סגור מאשר רחוב. 

עם זאת - הייתי ממליץ לך לתת לזה קצת זמן ולראות, החתול כרגע גור וזה לא באמת מייצג את ההתנהגות כבוגר. אני מקווה לחזור לשרשור עוד כמה חודשים ולגלות שגם אתה עברת את הטרנספורמציה (המאוד שכיחה) מ"הכריחו אותי" ל"וואלה אני די אוהב את הטמבל הזה". לחתולים רבים יש איזושהי נטיה להתחבר דווקא לאלו שפחות מתלהבים מהם, חוק מרפי משעשע כזה, ולעתים זה מקבל הד. נחיה ונראה 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

מבחינת מה כ"כ טוב

אפשר לשים בו כל סוג של חול מתגבש או שצריך גודל מסויים של גרגירים? אנחנו עם חול סויה שהוא יותר מקלונים באורך 1-2 ס״מ. (מונע מהחתולה לגרור החוצה גרגירים בין האצבעות)

לפני כשעה, oryo כתב:

לחתולים רבים יש איזושהי נטיה להתחבר דווקא לאלו שפחות מתלהבים מהם, חוק מרפי משעשע כזה

אחת התיאוריות היא שהאדישים יוצרים פחות קשר עין שמתקבל כאיום.

פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

כלומר הוא יודע בעצמו שהסקרנות עלולה להזיק לו

גם אנחנו כילדיםמידענו שסקרנות גוררת כפכף מעופף שיכול להזיק לנו.

לפני 3 שעות, discoTD5 כתב:

עד לאן הפורום מתדרדר.

כי זה לא פותר את בעיית תפעול החתול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

כי זה לא פותר את בעיית תפעול החתול.

אתה טועה ומטעה.

הרועה האוסטרלית שלי הייתה מעמידה את זוג החתולים בשלשות.

אין ריבים (היא נכנסת באמצע או יותר נכון, עולה עליהם מהצד)

אין לשרוט ספות (כנ״ל)

צריך את הכלב הנכון...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 7 שעות, Ron Poh כתב:

וגם שכנים שלא יאהבו לראות חתולה מטיילת במדרגות.

זה באמת חתיכת מטרד.

במיוחד חתול רחוב שרגיל רק אליך. אנשים אחרים מבהילים אותו והוא מגיב כמו חתול רחוב וזה מלחיץ..

פורסם
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

אם היא  מובטלת אני מחפש מנהל עבודה.

היא מתה.

אבל זו המנטליות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...