Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אקזיט ממכירת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן זה ברור.

רק מראה כמה עבודה וידע צריך בשביל להצליח בזה.

התוכנית הזאת רצה כל כך הרבה שנים.

בהתחלה הוא היה יושב ומדפדף בעיתונים לחפש מודעות לקניית רכב.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 36 דקות, M125 כתב:

חיכית לאדם הלחוץ.. 

איך זיהית אדם לחוץ? 

האם מדובר ברכבים מבוקשים? 

רכבים מאוד מבוקשים.

אדם לחוץ ביקש מחיר נמוך ממחיר השוק בהתחשב בנתוני הרכב.

פורסם (נערך)

הדיון הזה החזיר אותי 18 שנה לאחור .

הצטרכתי להחזיר לאוויס אחרי 4 שנות ליסינג סיטרואן ג'אמפי עם 80000 ק"מ בלבד.

כמה ימים לפני ההחזרה הבנתי שהרכב הזה ימכר מהר על ידי אוויס למשפחה גדולה.

אמרתי לעצמי "הזדמנות לאקזיט" .

היתה לי זכות לקנות את הרכב בהנחה של 15 אחוז מהמחירון והחלטתי לנסות למכור את הזכות תמורת 5000 שקל .

השקעתי 120 שקל במודעה בעיתון "בשבע" שהערכתי שמשם יבוא הקונה.

יד2 טרם היה.

מיום חמישי אחה"צ ועד מוצ"ש הגיעו כ30 טלפונים ולכולם הסברתי שאינני בעל הרכב אלא מוכר זכות .

לבסוף הגיע אחד והסכים , לאוויס חסכתי התעסקות עם מכירה וכולם יצאו מרוצים.

שנים אחר כך אחי עדיין ראה את האוטו אצל הקונה המאושר.

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
  • אהבתי 1
פורסם

יש לי חבר שעושה על אקזיטים חבל הזמן יש לו מוסכניק חבר שבא איתו לבדוק ומתקדמים

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם
לפני 9 שעות, איש שמח כתב:

יש לי חבר שעושה על אקזיטים חבל הזמן יש לו מוסכניק חבר שבא איתו לבדוק ומתקדמים

פששש.. 

יש לך דוגמאות חיות? 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, M125 כתב:

פששש.. 

יש לך דוגמאות חיות? 

כן קנה יונדאי I30 סטיישן 2009 ב9.000 עשה לה צבע ב1000 מכר ב16.500

קורולה 2013 ב33 מכר ב37 אטראז' 2016 ב18 מכר ב26

וכן הלאה

עריכה אחרונה על ידי איש שמח

פורסם

הרבה יותר פשוט למכור לאנשים טלפונים, לגבות כסף ולא לספק את הסחורה.

אם כבר לרמות, אז תחשוב בגדול

אם אתה מחפש להתעשר ממסחר, הייתי הולך על שוק ההון, יהלומים, נדל"ן 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 2 דקות, סולל הדרך כתב:

הרבה יותר פשוט למכור לאנשים טלפונים, לגבות כסף ולא לספק את הסחורה.

אם כבר לרמות, אז תחשוב בגדול

אם אתה מחפש להתעשר ממסחר, הייתי הולך על שוק ההון, יהלומים, נדל"ן 

למה לרמות?

יש מציאות בשוק צריך פשוט להגיע אליהם

פורסם
לפני 13 דקות, איש שמח כתב:

למה לרמות?

יש מציאות בשוק צריך פשוט להגיע אליהם

מה אתה מגדיר מציאה??

לפני 30 דקות, איש שמח כתב:

כן קנה יונדאי I30 סטיישן 2009 ב9.000 עשה לה צבע ב1000 מכר ב16.500

קורולה 2013 ב33 מכר ב37 אטראז' 2016 ב18 מכר ב26

וכן הלאה

בכל קניה ומכירה הרכב עבר השבחה? 

פורסם

אין מציאות בשוק וגם אם יש מדובר באלפים בודדים תוך סיכון שלא תצליח למכור מיד או שיש בעיה שלא ידעת עליה.

לא סתם המגרשים מורידים את התחתונים למוכרים, כי אין הרבה בשר בסיר.

רכבים טובים אין סיבה שיגיעו לסוחרים ואין סיבה שימכרו בזול.

אני יודע שאסור לבאס בפורום ולכן העצה שלי.

לך על זה, הכסף מונח על הרצפה. סוחר רכב זה יופי של פרנסה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעתיים, M125 כתב:

בכל קניה ומכירה הרכב עבר השבחה? 

לא

יש רכבים שלא צריך

לפני שעה, zvigolden כתב:

והאם נוספה יד לבעלות ?

לפעמים כן ולפעמים לא אם אני מכיר את הבעלים אז לא

פורסם (נערך)

צריך להכיר מישהו בסוכנות למכירת רכב חדש, יש אנשים שמוסרים רכבים במצב מעולה לטרייד אין או שרוצים להרוויח יותר ולמכור לבד. אם תגיע לאנשים האלה תוכל "לעזור" להם במכירה ולהתחלק איתם בכסף שהרוויחו מעל ההצעה של הטרייד אין. זו עבודה שלא תמיד משתלמת ולוקחת זמן. כסף קל זה אולי לבצע הזמנה לרכב חשמלי מבוקש ולמכור אותו למישהו לחוץ לקראת האספקה - וגם זה דורש כיסים עמוקים

עריכה אחרונה על ידי Michazzz

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
בתאריך 9.11.2022 בשעה 22:03, M125 כתב:

אשמח לדעת מי פה חושב שאפשר לקנות רכב יד 2

ולמכור אותו אפילו מיד ברווח משתלם

לא נתת הקשר, אבל אני מנחש שאתה חושב על זה בתור עבודה נוספת במישרה חלקית?
למכור מיידית (מן הסתם, אתה מתכוון גם ללא השבחה כלשהי של הרכב) קשה להאמין, כי הרוב המכריע של הקונים יחשדו למה אתה מוכר כ״כ מהר, ואו יתחילו לטחון אותך בשאלות, או שפשוט יעברו הלאה.
אני לא הייתי קונה בשום מקרה ממישהו שבדיוק קנה בעצמו, אלא אם כן יש סיפור באמת משכנע, וגם אז בספק רב. לכל הפחות היה לי ברור שאין לו מושג יסודי מה מצב הרכב, כך שזו כבר בעיה (וגם אם הוא שולף לי קבלות של טיפולים שקיבל מהבעלים הקודם, הוא לא יכול לפרט לי על שום דבר מזה).

תזכור גם שבישראל הוספת יד מורידה מחיר באופן אוטומטי (לפחות לרכבים עד גיל 5-6) (*) , כך שאתה כבר צריך לא רק להשקיע מאמץ למצוא קונה במחיר יותר גבוה ממה שקנית, אתה תצטרך גם להתאמץ לפצות על הוספת היד.
כיוון שקשה לדעת איזה קונים יצוצו לרכב נתון, זה אומר שיותר ממה שאתה צריך קונים שמוכנים לשלם יותר מהשוק, אתה צריך מוכרים שמבקשים פחות מהשוק. כיוון שרכבים כאלה ייחטפו מהר, זה אומר שאתה צריך לעקוב 24/7 אחרי המודעות, גם להשתמש בערוצי מידע לא פורמלים (לשחד סוכני מכירות שיגידו לך מי עומד לקנות רכב חדש) כדי שלא תסתפק באותו אינטרנט שנגיש לכולם, ולהיות זמין מיידית להתקשר וללכת לראות רכבים (בכל הארץ).
תוכל, אולי, נטו להרוויח סכום בודד של אלפי ש״ח. ובלי נסיון סיכוי לא רע שתיפול ותקנה נבלה שבכלל תפסיד עליה, אז צריך להיות מוכנים כאן להשקעה שלוקח זמן עד שהיא נושאת פרי.

גם אם לא תיפול, כל דבר מעבר לאלפי ש״ח בודדים חד פעמיים, זה נהיה עיסוק מלא. וכמו שכבר אמרו כאן, אתה בעמדת חיסרון מול הסוחרים שזה המקצוע שלהם.
וצריך עשרות אלפי ש״ח, ויותר נכון, מאות אלפים, בתור מימון ביניים לקנות מכונית, בלי לדעת מתי היא תימכר (זה לא דבר שישתלם על מכוניות זולות ב-5000 ש״ח). מאיפה בא המימון הזה ועל חשבון מה?
ואם יהיו הרבה עיסקאות, מס הכנסה ומע״מ יגיעו (הם סורקים את מודעות המכירה גם כן, לאתר סוחרים בשחור).

(*)למרות שאין שום הצדקה לזה, וזה לא המצב במקומות אחרים (בארה״ב אין לך אפילו דרך רשמית לדעת כמה בעלים קודמים היו).

פורסם
בתאריך 11.11.2022 בשעה 14:52, PinkDolphin כתב:

לא נתת הקשר, אבל אני מנחש שאתה חושב על זה בתור עבודה נוספת במישרה חלקית?
למכור מיידית (מן הסתם, אתה מתכוון גם ללא השבחה כלשהי של הרכב) קשה להאמין, כי הרוב המכריע של הקונים יחשדו למה אתה מוכר כ״כ מהר, ואו יתחילו לטחון אותך בשאלות, או שפשוט יעברו הלאה.
אני לא הייתי קונה בשום מקרה ממישהו שבדיוק קנה בעצמו, אלא אם כן יש סיפור באמת משכנע, וגם אז בספק רב. לכל הפחות היה לי ברור שאין לו מושג יסודי מה מצב הרכב, כך שזו כבר בעיה (וגם אם הוא שולף לי קבלות של טיפולים שקיבל מהבעלים הקודם, הוא לא יכול לפרט לי על שום דבר מזה).

תזכור גם שבישראל הוספת יד מורידה מחיר באופן אוטומטי (לפחות לרכבים עד גיל 5-6) (*) , כך שאתה כבר צריך לא רק להשקיע מאמץ למצוא קונה במחיר יותר גבוה ממה שקנית, אתה תצטרך גם להתאמץ לפצות על הוספת היד.
כיוון שקשה לדעת איזה קונים יצוצו לרכב נתון, זה אומר שיותר ממה שאתה צריך קונים שמוכנים לשלם יותר מהשוק, אתה צריך מוכרים שמבקשים פחות מהשוק. כיוון שרכבים כאלה ייחטפו מהר, זה אומר שאתה צריך לעקוב 24/7 אחרי המודעות, גם להשתמש בערוצי מידע לא פורמלים (לשחד סוכני מכירות שיגידו לך מי עומד לקנות רכב חדש) כדי שלא תסתפק באותו אינטרנט שנגיש לכולם, ולהיות זמין מיידית להתקשר וללכת לראות רכבים (בכל הארץ).
תוכל, אולי, נטו להרוויח סכום בודד של אלפי ש״ח. ובלי נסיון סיכוי לא רע שתיפול ותקנה נבלה שבכלל תפסיד עליה, אז צריך להיות מוכנים כאן להשקעה שלוקח זמן עד שהיא נושאת פרי.

גם אם לא תיפול, כל דבר מעבר לאלפי ש״ח בודדים חד פעמיים, זה נהיה עיסוק מלא. וכמו שכבר אמרו כאן, אתה בעמדת חיסרון מול הסוחרים שזה המקצוע שלהם.
וצריך עשרות אלפי ש״ח, ויותר נכון, מאות אלפים, בתור מימון ביניים לקנות מכונית, בלי לדעת מתי היא תימכר (זה לא דבר שישתלם על מכוניות זולות ב-5000 ש״ח). מאיפה בא המימון הזה ועל חשבון מה?
ואם יהיו הרבה עיסקאות, מס הכנסה ומע״מ יגיעו (הם סורקים את מודעות המכירה גם כן, לאתר סוחרים בשחור).

(*)למרות שאין שום הצדקה לזה, וזה לא המצב במקומות אחרים (בארה״ב אין לך אפילו דרך רשמית לדעת כמה בעלים קודמים היו).

בונה תודה על התשובה המושקעת !

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...