Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 19 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

אגב, סיפור קטן מנסיוני הלא מועט לאחרונה -

עזרתי לחבר למכור טויוטה לנדקרוזר עם נתונים ממש לא רעים, אבל ישנה: 2008 יד 2 פרטית עם 215K ק"מ. באמת שלא רע בכלל יחסית למה שרואים בשוק.

בגלל שהרכב מתומחר מאד גבוה במחירון (משוקלל 152000 ! על 2008 !) - זה לקח לי לא פחות מ-3 חודשים, ובסוף הצלחתי למכור עבורו (ב-153, אגב) לראשון שלקח אותה לבדיקה.  כל הדיבורים על רכבים היפר-מבוקשים כגון זה, התנפצו לסלע המציאות, עם מעט מאד טלפונים, וכאמור סבלנות של 3 חודשים שהשתלמה בסוף.

הנתונים הם נתונים של 'חד קרן'.

עם זאת, אם המוכר שמע סיפורי פוגי על 'תוסיף לפחות 15,000 מעל מחירון' וחשב שעל ה 152.0 א' הוא יבקש קרוב ל 170.0 א' וגם יקבל, הוא לא מציאותי. 

בסופו של דבר, לכל רכב יש כבר איזה רף עליון שהוא יכול להגיע אליו, שמעליו, לא מסתובבים מטומטמים שמחפשים לזרוק עליך כסף. 

בתאריך 1.11.2022 בשעה 11:52, cabrio כתב:

האמת שגם אני מרגיש את זה. 

C1 2016 ידנית שחורה

עם 80 אלף קילומטר

מצב מצויין ללא תאונות

וכמעט לא מקבל טלפונים.

תסתכל על המודעה שלך, אפילו זו שפורסמה כאן באתר, ותגיד לי אם היא כזו שעושה חשק לרכוש את הרכב או לא. 

ספציפית, צילום הרכב למודעה כשהוא מלוכלך. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעה, discoTD5 כתב:

תסתכל על המודעה שלך, אפילו זו שפורסמה כאן באתר, ותגיד לי אם היא כזו שעושה חשק לרכוש את הרכב או לא. 

ספציפית, צילום הרכב למודעה כשהוא מלוכלך.

האמת, יש בזה משהו.

אבל אני לא חושב שזה כזה גורם משפיע.

הנתונים סבירים, האוטו טוב. 

אולי באמת יש בזה משהו. יכול להיות.

פורסם (נערך)
בתאריך 28.10.2022 בשעה 16:03, יוסף2435 כתב:

באיזה הקשר 

לפני שעתיים, הלוחש למכוניות כתב:

אגב, סיפור קטן מנסיוני הלא מועט לאחרונה -

עזרתי לחבר למכור טויוטה לנדקרוזר עם נתונים ממש לא רעים, אבל ישנה: 2008 יד 2 פרטית עם 215K ק"מ. באמת שלא רע בכלל יחסית למה שרואים בשוק.

בגלל שהרכב מתומחר מאד גבוה במחירון (משוקלל 152000 ! על 2008 !) - זה לקח לי לא פחות מ-3 חודשים, ובסוף הצלחתי למכור עבורו (ב-153, אגב) לראשון שלקח אותה לבדיקה.  כל הדיבורים על רכבים היפר-מבוקשים כגון זה, התנפצו לסלע המציאות, עם מעט מאד טלפונים, וכאמור סבלנות של 3 חודשים שהשתלמה בסוף.

אלה נתונים מעולים. LC שעשה פחות מ-18KKM לשנה זה בבחינת אין חיה כזו. אכן מענין שלא נמכר מהר יותר.

לפני שעתיים, הלוחש למכוניות כתב:

אני יכול להעיד, כאחד שחי את השוק ברמה היומיומית, שלמרות הכמות האדירה של רכבים למכירה (שחזרה לכמות של מעל 55000 רכבים מפורסמים ביד2 לעומת 30000 בלבד בשיא השפל לפני שנה) - יש המון רכבים עם נתונים בינוניים ביותר שמפורסמים במחיר שאינו משקף תמורה טובה לכסף - וזה הדבר היחיד שמעכב את מכירתם.

וככל שאנשים יזהרו על כספם ולא יקנו בכל מחיר - כך יזדרז השוק לשוב לסוג של שפיות.

+1

כמי שעוקב כמעט יומיומית אחרי מודעות רכבי שטח, אנשים רואים כוכבים זורחים בעיניים. ממשיכים לפרסם שבוע אחרי שבוע, חודש אחרי חודש, בייאוש כבר, ה""לא גמיש" נעשה "גמיש ליד הרכב בלבד" נעשה "גמיש" וכבר מתחנן שיקנו כי "המחליפה כבר נקנתה". מ"התוספות ימכרו בנפרד" הוא מת שמישהו יקח את הברזל העודף שמעיק על הרכב מלמטה ואת המגירה מהדיקט המתפורר "בניה אישית". אבל גם כשיורד האסימון, פסיכולוגית קשה לשחרר והאוצר ממשיך להירקב בחניה. יש רכבים ששלושה חודשים המוכר "מקפיץ" כל שבוע ובטובו "הוריד" מ-88K ל-85K... על רכב של 60K מקסימום. כשהוא יודע שיישור קו ברכב שטח שעשה שליש מליון ק"מ זה עוד 10K מייד אחרי המכירה. 

317 רנגלרים משומשים למכירה היום! עשרות רוביקונים חדשים... כולם "נדירים", כולם "מיוחדים", כולם "למביני ענין בלבד". אנשים הזמינו, נסעו שנה ובורחים מעלויות המימון של רכב עם שימושיות גרועה (כי מי יורד לשטח עם רכב של 300K?) -- ועדיין מבקשים לא סתם מעל למחירון, אלא לפעמים מעל למחיר של חדש... 🤨

רגע, השרשור היה בכלל על סופרמיני פרנסוויות... סליחה. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 4 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

אני יכול להעיד, כאחד שחי את השוק ברמה היומיומית, שלמרות הכמות האדירה של רכבים למכירה (שחזרה לכמות של מעל 55000 רכבים מפורסמים ביד2 לעומת 30000 בלבד בשיא השפל לפני שנה) - יש המון רכבים עם נתונים בינוניים ביותר שמפורסמים במחיר שאינו משקף תמורה טובה לכסף - וזה הדבר היחיד שמעכב את מכירתם.

וככל שאנשים יזהרו על כספם ולא יקנו בכל מחיר - כך יזדרז השוק לשוב לסוג של שפיות.

אנשים מנסים לרכב על הגל (שהיה), אבל לא מבינים שזהו - הוא כבר נגמר\בסוף שלו...והשירשור הזה מכיל דוגמאות מצויינות לזה (בלי קשר לזה שכל אחד שמוכר רכב, לא מתאמץ ולו במעט לבצע אקט מכירתי כגון שטיפה של הרכב או סידור רג'קטים קטנים שבולטים מאוד לעין ועלולים להרתיע קונים פוטנציאליים). כל אחד מפרסם את הנבלה ודורש מחיר כאילו השמש זורחת לו מהתחת. 

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

שוק הרכב בהחלט מתייצב ומה שרואים כיום זה 'שיירים' של אנשים שעוד מנסים לתפוס פראיירים בחכה, או שלא הבינו את מצב השוק. זה שיש הרבה מודעות במחיר גבוה זה לא אומר שאלו מחירי השוק, אף אחד לא מתקשר לאנשים האלה. אותו דבר קורה אגב בשוק הדיור כיום למי ששם לב.

לגבי מקרים אישיים, היום מכרנו 2 פיג'ו, 3008 עם THP 156 הידוע לשמצה ב24 אלף שקל, (2015 170KKM) ו208 עם ה1.2 הידוע לשמצה ב30 אלף שקל (2017 100KKM)

המחירונים אגב סביב ה40 ל3008 ו42 ל208.

חבר שלי קנה לפני כמעט 4 שנים 208 בת שלוש ב40 אלף שקל, אין סיבה שC3 בת 4 תעלה פי 1.5 מזה היום.

דבר אחרון שאני רוצה לכתוב הוא בנוגע לרכבים ידניים, כל 3 חודשים נפתח שרשור והמיתוס הזה עולה ש'קשה למכור רכבים ידניים'. רכב ידני סופר מיני - מיני נמכר בקלות ביד שתיים. הסיבה של @Buki היה קשה למכור איגניס כי זה רכב מכוער (לטעמי ובלי להעליב) ועוף מוזר שלא ידוע בהיותו בעל גיר ידני. מי שקנה אותו הרוויח בגדול.

בנוגע לC1 שמפורסמת פה בפורום של @cabrio , קיבלת המלצה לשטוף את הרכב, אבל חוץ מזה לדעתי לא חושב שיהיה מי שישלם על רכב מיני ידני בן כמעט 7 קרוב ל30 אלף שקל. את הפיאסטה שמכרנו לא מזמן, קנינו כשהייתה בת 6 עם אותם נתונים כמו שלך ב18 אלף שקל, ומדובר ברכב ממותג יותר 'נכון' מבחינת השוק, גדול יותר 'חזק' ונוח יותר.

אם אני זוכר נכון הC1 הזו עלתה בזמנו סביב ה50 אלף שקל חדשה במזומן ואולי קצת יותר מזה למי שלא קנה במזומן...

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 2
פורסם

לגבי צרפתיות, מאוד, מאוד רציתי פג'ו 508.

מה הבעיה?

אחרי שנה היא ירדה (לפי רכב שניסו למכור ביד2) מ260 ל210.

האוקטביה אותה קניתי מחיר 220, כשאחרי שנה מנסים למכור ב... 210-215 כשהמחירון עומד על 200 ומשהו.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

יחי ההבדל... כמו שאמרו לכל רכב יש מחיר, ובמקרה של הרכב שלו הוא יצטרך לחתוך במחיר כי אף אחד לא פראייר. יוריד עשיריה וימצא מוכר

פורסם
לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

הפיאסטה שמכרנו לא מזמן, קנינו כשהייתה בת 6 עם אותם נתונים כמו שלך ב18 אלף שקל, ומדובר ברכב ממותג יותר 'נכון' מבחינת השוק, גדול יותר 'חזק' ונוח יותר.

דווקא בזה אני חולק עליך.

שלושת הדגמים הללו (c1,108,אייגו), דווקא ממותגים ומוכרים בצורה טובה יותר מהפיאסטה. מכלולי טויוטה אמינים מאוד בכולם. סה"כ רכב מצויין למי שלא נוסע כל יום למרחקים או משהו כזה. לגבי המחיר, אתה צודק, אבל מה לעשות שזה מחירון לוי יצחק. ועוד אני מבקש מתחת למחירון על רכב שאין באמת מה להוריד עליו. פחות מ 30 אש"ח לרכב בן 6, מוכר ואמין, זה מחיר לא רע. כמובן, זה שהוא ידני, מבטל הרבה קונים שמחפשים c1,  אבל לא חשבתי שזה עד כדי כך.

פורסם

כאחד שהיה בשוק לפני שנה ל- c3 / 208, וראה איך מכוניות נעלמות ממגרשים ויד 2 (כן כן שוק שונה תקופה אחרת) הגדרתי חיפוש ליד ראשונה פרטית בלבד, עד ק"מ מסויים ונמוך, ורצתי עם זה. 

לא הייתי נתקל במודעה שלך, ואני מניח שרבים לא יתקלו בה, כי מסננים מראש את הלא רצוי (ק"מ גבוה, יד גבוהה). 

אני שנים עם צרפתיות, מעולם לא התקשתי למכור, ועם השנים נהיה יותר קל, כי הדגמים הפכו מבוקשים יותר. 

אני תמיד אומר שמי שנעול על רכב ספציפי, יתעקש גם על הנתונים שלו. ראיתי כמעט כל c3 עד שמצאתי את האחת. 

ומי שמחפש "אוטומט עד x ש"ח" יחפש מחיר, והרכב שלך הוא עם נתונים ל"מחפשי מחיר" רק שאין לו "מחיר". לא אכפת לח'ברה האלה אם זה סיטרואן או מאזדה, תעשה להם "מחיר". 

ודבר נוסף לכל אלו שלא מצליחים למכור, תעשו טרייד אין. כמו שלוקחים מתווך לדירה, תנו לבעל מקצוע לטפל בזה. כן, יעלה לכם עוד כמה שקלים, זה איפה שהוא בין "הוא צריך להרוויח" לבין "הוא מכיר את השוק". 

• רעיון טוב! 1
פורסם

בטרייד אין הוא בטוח יפסיד כסף, אבל אם הוא רוצה למכור ולהחליף רכב ולא מצליח למכור אולי עדיף באמת לעשות את זה

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 2.11.2022 בשעה 15:08, Jack457 כתב:

אלה נתונים מעולים. LC שעשה פחות מ-18KKM לשנה זה בבחינת אין חיה כזו. אכן מענין שלא נמכר מהר יותר.

אז זהו - שגם נתונים טובים לא ממש עזרו למכור מהר.

אולי משום שבאמת מדובר על רכב מאד יקר יחסית למודל שלו, ואני מסכים גם למה שכתב יואב

בתאריך 2.11.2022 בשעה 13:11, discoTD5 כתב:

הנתונים הם נתונים של 'חד קרן'.

עם זאת, אם המוכר שמע סיפורי פוגי על 'תוסיף לפחות 15,000 מעל מחירון' וחשב שעל ה 152.0 א' הוא יבקש קרוב ל 170.0 א' וגם יקבל, הוא לא מציאותי.

לא ניסיתי זמן רב לקבל מעל מחירון (מחיר התחלתי 160, כדי שיהיה ממה להוריד...), אבל היות והיה לי אמון ברכב וידעתי מה המחירים שרצים בשוק, המתנתי בסבלנות לקונה הראשון שידע להעריך את הלנד קרוזר היפה הזו. לא שיערתי שזה יקח 3 חודשים...

• רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

ולחשוב שהקרוזר שלי מ 2007 עוד לא הגיע ל 195,000 קמ...

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...