Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לקניית E-350

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר של אבא שלי התעניין מאוד על קניית רכב מסחרי גדול כמו האמבולנסים שיש למד"א מתוצרת פורד E-350. הוא רצה לדעת מה נפח המנוע. באתר של פורד רשום שנפח המנוע הוא 6000 ואילו ששאלתי נהג אמבולנס הוא אמר לי שמדובר בנפח 7300. האם יש הבדל בין הרכב שיש באתר פורד לבין האמבולנס של פורד.

כי הוא רוצה בדיוק כמו הפורדים של מד"א הוא מחפש את הנפח הגדול כמו שנאמר לי.

אודה לכם אם תאשרו את זה.

I feel LEGACY

פורסם

האקונוליין (E-350) קיבל את מנוע ה-6 ליטר החדש של פורד. המנוע הזה מחליף את מנוע הדיזל בנפח 7.3 ליטר. באקונוליין ההספק נשאר על 235 כ"ס כמו במנוע הקודם.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

בשביל מה אתה צריך רכב כל כך חזק?

הפורדים של מד"א בנויים על נסיעות בלתי שגרתיות- כלומר נסיעה על 160 קמ"ש (הרכב בקושי עובר את ה165 +-).. ונסיעה של 160 כולל 6 אנשים...

כמובן לא כל נסיעה באמבולנס זה על 160 אבל קורים מקרים כאלה...

לדעתי זה ביזבוז כסף...

אם הוא מחפש מהירות אפשר לקחת את השברולט סוואנה שנותנת יותר מ 160..

פורסם
בשביל מה אתה צריך רכב כל כך חזק?

הפורדים של מד"א בנויים על נסיעות בלתי שגרתיות- כלומר נסיעה על 160 קמ"ש (הרכב בקושי עובר את ה165 +-).. ונסיעה של 160 כולל 6 אנשים...

כמובן לא כל נסיעה באמבולנס זה על 160 אבל קורים מקרים כאלה...

לדעתי זה ביזבוז כסף...

אם הוא מחפש מהירות אפשר לקחת את השברולט סוואנה שנותנת יותר מ 160..

אני "מת" על קשקשנים כמוך...

מה שכתבת כאן זו אחת החארטות הגדולות ביותר ששמעתי בחיי (ונכתבו על גבי הפורום).

מה לעזאזל הקשר ?

ואיך אתה בכלל סותר את עצמך באותה ההודעה כמה פעמים ?

"נסיעות בלתי שגרתיות...- כלומר 160 קמ"ש"

"הרכב בקושי עובר את ה 165+-"

נראה לך שהמהירות האופטימלית לשיוט ברכב הזה היא 160 קמ"ש ?

לא מדובר פה על שום בזבוז כסף ולא נעליים.

תא הנוסעים בסוואנה מזעזע, איכות ההרכבה נמוכה להחריד והרכב אינו שורד את תלאות השנים בצורה מכובדת בכלל ! וזה עוד לפני שנכנסתי לנושא האמינות.

הפורד איכותית פי כמה ומציעה נוחות נסיעה ברמה אחרת ותא נוסעים מדהים. אפילו מבחינה דינאמית הפורד עולה על הסוואנה בכל פרמטר (אחיזה, נוחות...) אבל למען האמת דיי קל לעלות בכל פרמטר על הסוואנה (למעט המנוע - שהוא אחלה בסוואנה אבל הבידוד לוקה בחסר).

כן, הן מגודלות ויש להן מנועים עתירי נפח כי משקלן העצמי גבוה והן נועדו לשאת 7-11 אנשים ומשא (בגדר הסביר).

מה הקשר בין זה למהירות מקסימלית או "אתה לא צריך את זה" עדיין לא הבנתי.

זה שיש להן מנוע 6.5-7.3 טורבו דיזל לא אומר שהן בנויות למהירויות !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק- דבר ראשון אני לא סותר את עצמי...

הרכבים האלה בנויים כדי להגיעה למהירות 160 באופן סביר, מעל 165 קשה יותר לטפס בסקאלה של המהירות..

לא הבנתי למה אתה מדבר על מהירות אופטימלית אבל בכל אופן- יש סיבה לזה שהוא רוצה פורד בידיוק כמו של מד"א...

מסכים איתך שהפורד הרבה יותר נוח מהסוואנה, אי אפשר להשוות בין השתיים מבחינת נוחות...

אני השוותי מבחינת מהירות, זינוק, ועבודה טובה יותר משל הפורד...

לא יודע מה לא שורד אצלך בסוואנה..

לגבי הבזבוז כסף- זו דעתי בלבד לכן הוספתי לפני המשפט את המילה "לדעתי"- כי אני חושב שאפשר להתפשר על דברים יותר טובים, אלא אם באמת הבנאדם ישתמש ברכב הזה כרכב עבודה יום יומי...

אולי אני מדבר חארטות אבל קצת(ז"א קצת) אני יודע (אשמח לפרט לך בפרטי מאיפה)...

פורסם
איציק- דבר ראשון אני לא סותר את עצמי...

הרכבים האלה בנויים כדי להגיעה למהירות 160 באופן סביר, מעל 165 קשה יותר לטפס בסקאלה של המהירות..

לא הבנתי למה אתה מדבר על מהירות אופטימלית אבל בכל אופן- יש סיבה לזה שהוא רוצה פורד בידיוק כמו של מד"א...

מסכים איתך שהפורד הרבה יותר נוח מהסוואנה, אי אפשר להשוות בין השתיים מבחינת נוחות...

אני השוותי מבחינת מהירות, זינוק, ועבודה טובה יותר משל הפורד...

לא יודע מה לא שורד אצלך בסוואנה..

לגבי הבזבוז כסף- זו דעתי בלבד לכן הוספתי לפני המשפט את המילה "לדעתי"- כי אני חושב שאפשר להתפשר על דברים יותר טובים, אלא אם באמת הבנאדם ישתמש ברכב הזה כרכב עבודה יום יומי...

אולי אני מדבר חארטות אבל קצת(ז"א קצת) אני יודע (אשמח לפרט לך בפרטי מאיפה)...

תשמע, בתור אחד שיש לו דיעה אובייקטיבית בנוגע לסוואנות והתעסק עם כמה אקסמפלרים בחייו - אני אומר להתרחק כל עוד אפשר ! (במיוחד אם יש מתחרות ראויות יותר).

נהגתי על כמה אקסמפלרים של סוואנה 6.5 טורבו דיזל לאורך תקופה דיי ארוכה, כמו כן אני יודע בדיוק מה עבר על כל אחת מהן מהרגע שהגיעה לידינו (חדשות, עם בסביבות 20-30 ק"מ על השעון).

האיכות שלהן (ו/או בקרת האיכות) כל כך גרועה שזה לא ייאמן. מכוניות דנדשות שהגיעו כבר נשלחו למוסך על: מזגן לא עובד, פגמים באיכות ובגימור, נורת ABS דולקת...

לאורך זמן הפלסטיקה פשוט מתרופפת ומתפוררת, נוצרת התחושה שככל שהרכב מתיישן אתה נוסע בגוש פח חלול שכל בור קטן בכביש מזעזע אותו כליל.

בנוגע לאוקונוליין - כמה רמות מעל, כל מילה מותרת !

אז האקונוליין לא מגיע ל 180-190 קמ"ש כמו הסוואנה, ונכון שהסוואנה במעט יותר זריזה - אבל בכל שאר הפרמטרים האקונוליין הוא ליגה מעל, שלא לדבר על זה שגם לאקונוליין לא חסר מבחינת ביצועים... ברגע שאתה מדביק את הדוושה לרצפה, המומנט מדביק את כל מי שבאוטו למושבים. תענוג.

למה שתוהה מה זה "ליגה מעל" - פשוט צריך לנהוג באקונוליין ובסאוונה ולהבין את ההבדלים לטובת האקונוליין... איזה מושבים, בידוד, עידון, גימור מעולה ותחושה מוצקה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מי בכל מנסה לקשר בין סוואנה או אקונוליין למהירות והתנהגות?

איציק- מפתיעים אותי דבריך על איכות הסוואנות, יותר מפתיעים אותי דבריך על האקונוליין... אתה זוכר שהיא אמריקאית, כן...?

אביב2005- הבנאדם רוצה אקונוליין כי זה מתאים לו לצרכים, לא לעניין לנסות לשנות את דעתו בדברי שטות והבל, ועוד לפני שלמדת על צרכיו.

dirty old man

need love too

פורסם
מי בכל מנסה לקשר בין סוואנה או אקונוליין למהירות והתנהגות?

איציק- מפתיעים אותי דבריך על איכות הסוואנות, יותר מפתיעים אותי דבריך על האקונוליין... אתה זוכר שהיא אמריקאית, כן...?

אביב2005- הבנאדם רוצה אקונוליין כי זה מתאים לו לצרכים, לא לעניין לנסות לשנות את דעתו בדברי שטות והבל, ועוד לפני שלמדת על צרכיו.

פורד אמריקה indeed.

אז מה אם היא אמריקאית ? ומי כמוך יודע שיש אמריקאית ויש אמריקאית, זו דוגמא קלאסית להבדלים בין 2 אמריקאיות (ולא, אני לא מדבר פה על אמינות או משהו כזה אלא על תכנון בסיסי, איכות, נוחות, ביצוע...).

אני שמח לראות שאתה מופתע מדבריי על האקונוליין - ולא פחות מזה גם מקווה שאולי הבנת שלמרות שאין לי חיבה למכוניות פרטיות אמריקאיות, עדיין זה לא אומר שאמריקאי=חרא ובכל דיון נתחיל להתנגח ולקטול אותן רק בגלל שמדובר בתוצרת אמריקאית.

בקיצור - יש ויש, כמו בכל תוצרת אחרת....

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למיטב ידיעתי דלק מוטורס עדיין מוכרת אקונוליין משנת 2003 עם מנוע 7.3 לכל המעוניין.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
פורד אמריקה indeed.

אז מה אם היא אמריקאית ? ומי כמוך יודע שיש אמריקאית ויש אמריקאית, זו דוגמא קלאסית להבדלים בין 2 אמריקאיות (ולא, אני לא מדבר פה על אמינות או משהו כזה אלא על תכנון בסיסי, איכות, נוחות, ביצוע...).

אני שמח לראות שאתה מופתע מדבריי על האקונוליין - ולא פחות מזה גם מקווה שאולי הבנת שלמרות שאין לי חיבה למכוניות פרטיות אמריקאיות, עדיין זה לא אומר שאמריקאי=חרא ובכל דיון נתחיל להתנגח ולקטול אותן רק בגלל שמדובר בתוצרת אמריקאית.

בקיצור - יש ויש, כמו בכל תוצרת אחרת....

איציק

דרך אגב, מעניין מה היה השיקול לרכוש בכספי הסיוע האמריקאי, דווקא סוואנות ולא אקונוליין.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

איציק- לגבי מזגנים וכל מיני נורות- אני לא יודע אבל אני משער שיכול להיות...

לגבי פלסטיקים אתה טועה ובגדול ואני מוכן להסביר לך בפרטי למה...

לגבי הפח אתה צודק- אתה לא יודע עד כמה שאתה צודק!

YOELBE- אני מתעלם מההודעה שלך מאחר ולא הבנת בכלל מה כתבתי- קרא שוב.

פורסם
דרך אגב, מעניין מה היה השיקול לרכוש בכספי הסיוע האמריקאי, דווקא סוואנות ולא אקונוליין.

נשבר הזין מהמוסכים של UMI, השירות המחורבן והתיקונים היקרים ?

נשבר הזין מהאמינות הבינונית ?

נשבר הזין מרכב מיושן שבד"כ מיוצר לצורך העמסה ואח"כ מוסב לרכב הסעות בצורה גרועה ?

נשבר הזין מהבטיחות הנמוכה ?

צריך עוד סיבות ?!

החלטה מבורכת, האוקונוליין הוא פשוט ליגה אחרת.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
איציק, מה ששאלתי זה מדוע רכשו את הסוואנות מלכתחילה כשיש אופצייה אמריקאית טובה יותר...

שאלה מצויינת. שלח מכתב ותראה אם יענו לך :mm_tongue:

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...