Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן זה לא הסיפור הרגיל של עוד דו"ח ועוד דרך לצאת ממנו אלא קצת יותר מורכב. ואכן יש סוגיה משפטית בנושא.

ובכן הסיפור התחיל ככה. בבית החולים (שלא אזכיר את שמו כרגע) החנה אבי את רכבו בחניית נכים.

לצורך העניין החנייה מונה בערך למעלה מעשרים מקומות חנייה אשר תמיד יש לפחות 10 מהם ריקים ביום יום... לא עקרוני אבל סתם לידע הכללי לפני שאתם מתחילים להאשים (בעצם מה זה משנה... ככה או ככה זה לא מוצדק ואתם תתחילו לזרוק הערות מאוד "חכמות").

אני לא מצדיק את החנייה עצמה. העניין הוא שדו"ח של העירייה הופיע על הרכב בסך 500 ש"ח.

הכל טוב ויפה עד כה.

הסוגיה שנתקלנו בא הינה כאשר מופיע השלט "חניית ביה"ח הינה חניה פרטית ואין לחנות בה משעה 22:00 וכו' וכו'...".

העיקרון הוא בעצם העובדה שהחניה היא פרטית.

הייתכן שחנייה פרטית גם תהווה מקום לנתינת דו"חות ?

איך יתכן שבשטח פרטי העירייה מחלקת דו"חות ?

אני מבין אם המשטרה היתה נותנת דו"ח ואז היתה קצת בעיה להתווכח עם הדו"ח עצמו. אך כאשר מדובר בעירייה זה קצת מאוד תמוהה שניתן הדבר.

עכשיו ניקח מקרה אחר.

בניתי חנייה בביתי , שטח פרטי לכל דבר. (בתקווה שיש הסכמה עד כה).

עכשיו נניח ומישהו מחליט לחנות שם.

העירייה תיתן לו דו"ח ?

הרי זאת חניה פרטית.

מותר לי להתקשר ולבקש זאת ? אני יודע שבמקרה שכזה ניתן להתקשר למוקד המשטרתי ולטפל בבעיה עצמה. אך לא גוף של העירייה.

לצורך העניין הדו"ח עצמו שולם, אך תביעה יצוגית מתגבשת בימים אלו נגד בית החולים והעירייה.

תגובתכם בבקשה בסוגיה המשפטית הנ"ל.

פורסם

באמת סוגייה מעניינת.

אני לא בטוח ב 100 אחוז, אבל האם בית החולים זה לא גוף ממשלתי?

במקרה והוה ממשלתי, אז מה ששייך לו שייך גם למדינה.

זאת אומרת שהחנייה היא פרטית באופן יחסי, בשבילך היא פרטית אבל בשביל המדינה היא עדיין שלה ולכם העיירה יכולה לחלק דוחות בשטח הזה.

באיזה שעה חנה אביך?

כי יש ועד סוגייה מעניינת, מה החוק הנוגע לחניות של נכים? זה בשעות מסויימות בלבד הלא כן? בין השעות 7 בבוקר ל10 בערב אם אני לא טועה?

בכזה מקרה, על מה קיבלתם את הדו"ח? על החנייה בחניית נכים או על חנייה בחנייה פרטית?

פורסם

מעניין. לי זה דווקא נראה בדיוק כמו הסיפור הרגיל - בן אדם מבצע עבירה מסריחה במיוחד ומחפש התפלפלויות משפטיות כדי לצאת מהעונש המגיע לו, אם לא לפי חוק אז לפי צדק.

פורסם

לך זה נראה אותו סיפור כרגיל העניין הוא שממש לא. (והסבר קל)

הכסף שולם כפי שהזכרתי קודם , העניין הוא שהסוגייה הזאת הינה בלתי חוקית.

משמע העירייה מבצעת עבירה על החוק.

אז וואלה , לצאת מהעונש או לתת את העונש למי שבאמת מגיע וזאת העירייה!.

הם גם עבריינים במקרה הזה. שהרי אין להם זכות לגבות כסף מהאזרח ולא משנה עד כמה זה נראה צודק... הם עבריינים והאזרח הפשוט כאן פשוט הוא הקורבן.

תסתכל על זה איך שאתה רוצה, אני רואה את העירייה בנושא כעברנים לא פחות מכל גוף אחר שעובר עבירה.

כמו כן בית החולים עצמו עבריין בכך שהוא נותן את הזכות לעירייה לבצע מעשים מסוג זה.

דבר נוסף חשבת פעם על תמרור לא חוקי (התביעה גם עוסקת בנ"ל , לגבי תמרור הכביש שמסומן שם) ? האם אתה מצדיק זאת בתור עילה לדוח מסויים ?

אם נניח אזרח לא עוצר בתמרור "עצור" אשר אינו חוקי בעליל.

האם האזרח עדיין עבריין ? או שהעירייה עבריינית בכך שהיא שמה תמרור שאינו חוקי ומרוויחה כסף עליו.

הרי זהו אותו מקרה אבל מנוסח בצורה שלי בכל אופן, נראת יותר ברורה לעין.

אפשר להתפלצן על זה עוד באלף ואחת דרכים. השאלה היא מתי אתה בתור אחד שקוטל את דברי על הסף , מבצע הבדלה בין עבירות השונות. כאשר לגוף המדיני זכות מעל האזרח.

ועזוב עכשיו את הנושא של צדק.

ביקשתי כאן נימוקים משפטים נטו. אני לא מחפש את העניין של למה זה כן פייר או לא פייר לקבל את הדו"ח בגלל מחשבה של מוסר ואתיות.

מוסר מזמן נגמר כאן מדובר על כסף ועל איך עושים כסף (העירייה שנותנת דו"חות כאשר אסור לה).

כמו כן לא מדובר על דו"ח מהירות , תנועה וכו' אשר ברור לעין השוטר.

אם תשים לב ציינתי כי אם המשטרה היתה מעורבת לא היה בכלל קייס או רצון לכך.

מדובר על כסף שהעירייה עושה שלא בצדק על האזרח הקטן.

פורסם

סתם לידע כללי לשוטר מותר להיכנס לכל מקום שהוא חושב שמתבצעת שם עבירה (תופס לגבי שוטר,שוטר צבאי,מגב,פיקוח עירוני,) ולהעניש על כך

ברגע ששילמת את הדוח הודאת באשמה נקודה אין לך למה להגיש עירעור

לא יפה שחנית בחניה של נכים נכון אבל תאכלס בהרבה מקומות אתה רואה 20 חניות נכים ריקות

ואתה אומר כוס אמוק מה הסיכוי שיבואו 20 נכים במכה

אבל צריך רק פקח אחד שיעשה את זה לא משתלם

מפש איביזה טורבו 2001-2 ה"פ

פורסם
מוסר מזמן נגמר כאן מדובר על כסף ועל איך עושים כסף (העירייה שנותנת דו"חות כאשר אסור לה)....

מדובר על כסף שהעירייה עושה שלא בצדק על האזרח הקטן.

כן, הא? דו"ח על חניה בחניית נכים בשטח בית חולים זה נסיון ציני של העיריה להוציא כסף מהכיס שלך.

כמה ציני ואטום אתה יכול להיות? :?

פורסם

אישפוז, בתור אחד שבילה תקופה בבית החולים שיבא, אני יכול להגיד לך שיש בחוץ חניון שקרוב לכניסה לביתה"ח, ויש בו לפחות 20 מקומות חניה לנכים, שלפחות חצי מהם ריקים ברצף במהלך היום.

החניון למכוניות ה-"רגילות" נמצא במרחק של כ-50-100 מטר מהכניסה, שלא לדבר על מרווח תמרון המצומצם שקיים בו וכו' וכו', בקיצור, חניון ששווה לתחת.

אז ככה שאלא אם כן ישנו כנס של אגודת הנכים בישראל המתקיים בבית החולים, אין צורך בכזה חוסר התחשבות במבקרים.

שלד

פורסם

מה הקשר בין כמות החניות המוקצות לרכבים נכים(ואלו מבינהם הפנויות) לבין מהות העבירה?

כמות החניות לנכים מוקצת ע"פ חוק כאחוז מסויים מסה"כ החניות שישנם באותו חניון.

השלט "חניה פרטית" נועד לצורך ההסדר לגביית תשלום בכניסה, סגירה/פתיחה של החניונים, הרשאה לשימוש בשטח לפי ראות ביה"ח(בכפוף לועדה המחוזית/עירונית).

סמכות האכיפה על חניה פרזיטית/טפילית ניתנה ע"פ חוק למשטרה ולרשות העירונית(בשטחים שבתחומה), כך שאין פה כל עילה משפטית להתחמקות הדו"ח הכל-כך מוצדק וחוקי.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

ברגע ששילמת את הדוח הודאת באשמה נקודה אין לך למה להגיש עירעור

לא מדוייק

אני לא יודע איך זה עובד עם דוחות של משטרת התנועה.

אבל קרה לי שקיבלתי דו"ח על אדום-לבן.

הגשתי ערעור על הדו"ח בבקשה לראות את הצילום.

מכיוון שמועד כפל הקנס הגיע, החלטתי לשלם את הדו"ח, אולם מספר שבועות לאחר מכן קיבלתי הודעה מהעירייה שהערעור מוצדק, והדו"ח בוטל.

ניגשתי לעירייה עם הקבלה על התשלום, ועם המכתב ששלחו לי.

כעבור חצי שנה קיבלתי צ'ק על מלוא הסכום ששילמתי חזרה ;-)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

יש אפשרות להסדיר חניה ע"י רשות מקומית בשטח ציבורי בבעלות פרטית

דוגמה נוספת - חניונים באוניברסיטאות, שניתן לחנות שם עם תוי חניה או תוי סטודנט.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

ראשית, בקשר לעניין של החנייה הפרטית... לפי דעתי לעירייה יש זכות לעשות זאת, איך שאני רואה את זה, כמו שכל חוקי הדרך תקפים גם בשטח בית החולים, כך גם חוקי החניה תקפים שם...

והדבר השני והאולי יותר חשוב הוא החנייה בחניית נכים... אני זוכר שלפני כמה שבועות הייתי בב"ש וניסיתי למצוא חנייה ליד התחנת רכבת, כמובן שלא היה מקום פנוי, ואיחרתי, והפלא ופלא היו איזה 8 מקומות חנייה פנויים לנכים... למרות כל הנסיבות של אותו אירוע, בסוף עשיתי עוד 2 סיבובים של כמה מאות מטרים ולבסוף חניתי במרחק של עוד כ100 מטר על אדום-לבן (לא הפרעתי לתנועה, אל דאגה) בצידי הכביש...

המסר שלי הוא שראשית, אם אתה מחליט שיש מספיק מקומות לנכים גם אם תחנה, אז יבוא כל אחד אחר יראה שנותרו 9 מקומות, יחליט שזה מספיק ויחנה... יבוא הבא, יראה שנותרו 8 מקומות, יחליט שזה מספיק ויחנה.. בסוף מגיעים למצב שמגיע אדם נכה ואין לו מקום חנייה בקרבת הכניסה לבית החולים...

כלומר חוק זה חוק, כמו שאסור לעבור באדום אסור גם לחנות בחניית נכים, אני לא מטיף לך מוסר כי אני לא יודע מה היה, אבל לפי דעתי האישית לא חונים בחניית נכים ולא משנה אם יש שם 2 או 10 מקומות פנויים... אתה אף פעם לא יכול לדעת אם פתאום יגיעו 10 נכים לבית החולים...

• תוכן חדש...