Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ראיתי דירה נהדרת. רק שמישהו שיחק עם כל הקירות שם בערך, היד הראשונה מהקבלן...  חלק מהשינויים גאוניים!! וחלק נוראיים. אני צריך לשים הכל על סקיצה.

סוג של הרחיבו את המסדרון המקורי, הזיזו חדר אמבטיה. במסדרון החדש המורחב יש הנמכת תקרה למזגן הדירתי.

חפרתי באינטרנט ואני לא מוצא שום מידע באמת רציני.

השינויים מהתכנית המקורית - נראה שחלק זה גבס, חלק אולי בטון, מרגיש שחלק השינויים הם מהקבלן בכלל כי הזיזו גם חדר אמבטיה למקום חדש.

מרגיש לי לא הגיוני שמישהו קנה דירה מהקבלן ואז הכניס את כל השינויים האלה.

אני רוצה להחזיר אותה למצב "מקורי" יותר כדי להגדיל גודל חדרים שינה.

אז צריך לבנות קיר חדש לחדר שינה, לסדר כניסה לחדר ילדים ועוד.

אני מבין שאני אגמור בסוף עם הדבקת קרמיקה חדשה בכל הבית, או לפחות פרקט בחדרים.

לא יודע אם זאת דירה ל20 שנה, אבל לא בא לי סדקים של 3 ממ בין כל החיבורים עוד 5 שנים.

אני קצת מוטרד מכמה דברים - 

1. הזזת דלת - עד כמה דלת בקיר גבס עמידה בפני טריקות? כלומר אני מניח שהדלת כן, אבל המשקוף/הקיר פחות
  2. האם שווה לחסוך ולעשות קירות גבס או ללכת על קירות בלוקים (איטונג?)?
    מניח שבלוק מצריך לפרק בלטות, אבל אפשר באמת להתקין קיר גבס כמו שצריך ולחבר אותו כמו שצריך לקירות קיימים?
    אני אשמח לקבל כמה שיותר בידוד רעשים...
  3. חיבור קיר גבס חדש לקיר גבס ישן - אפשרי? מיותר?
  4. איך אני מייצר קיר חדש בתוך מה שהוא היום המרחב כניסה לחדרים (בעבר היה מסדרון צר?) - כאשר יש שם הנמכת תקרה עבור המזגן
  5. מזגן - יש מזגן דירתי בן 16 שנה. אני תוהה עד כמה שווה לשמר אותו. 

אני קצת אובד עצות כי לא הכי בא לי שיפוץ גדול מצד שני ממש לא בא להיכנס לדירה חדשה שפחות מתאימה לצרכי.

מבקש לא לתת לי עצות "מה אתה קונה דירה עכשיו".

פורסם

לפי מה שאתה מתאר זה הזמן לשיפוץ גדול. מה שלא תעשה עכשיו לא תעשה לעולם.

לגבי הטכנולוגיה - קרוב לודאח שיומלצו קירות גבס. גם אלה אינם דבר אחד  יש סוגים שונים של לוחות גבס לצרכים שונים. הכרתי גם שיטה של בניה בבלוק גבס מעל מרצפות.

ההצעה שלי - וזה משהו שאחד הבנים שלי עשה לאחרונה עם כמה מועמדות פוטנציאליות - בדוק את הדירה יחד עם קבלן שיפוצים או מישהו שקרוב לכך. מהביקור הזה תקבל אומדן ראשוני וגס מאוד של העלויות. אם בסופו של דבר תרכוש את הדירה העזר באדריכל/מעצבת לעיצוב הסופי. קרוב לודאי שתגלה שהעלות יותר גבוהה, כי תעשה כמה איטרציות והתוכניות יהיו יותר חכמות,  עם מרכיבים שעליהם לא חשבת בהתחלה.

עוד דבר - בת כמה הדירה, מה סוג הצנרת שמותקנת? האם מערכות החשמל והתקשורת מעודכנות? כל אלה מצריכות התיחסות בתכנון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לקחת איש מקצוע לסיור בדירה כדי לקבל אמת מידה לגודל ובעיקר לעלות השיפוץ.

כל חיבור של גבס ישן לחדש ואו לקיר קיים יפתח סדקים עם הזמן , נדרש לקחת את זה בחשבון.

מזגן בן 16 מקומו במיחזור , במיוחד כאשר נכנסים לשיפוץ מקיף שכזה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לפי התיאור שלך זו דירה לפירוק והרכבה מחדש. זה לא רע - תקבל דירה בדיוק כפי שאתה רוצה - ועם טיפה מזל עם הרבה שנות שקט - אבת צריך להביא בחשבון את העלויות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעה, KipodYam כתב:
  1. הזזת דלת - עד כמה דלת בקיר גבס עמידה בפני טריקות? כלומר אני מניח שהדלת כן, אבל המשקוף/הקיר פחות

עמיד. אם הבית מתנהל בסגנון של טלנובלה ספרדית (הרבה טריקות דלת דרמטיות :-P ) אפשר לייצר חיזוק מדאבל קונסטרקציה סביב הדלתות. 

לפני שעה, KipodYam כתב:
  1. האם שווה לחסוך ולעשות קירות גבס או ללכת על קירות בלוקים (איטונג?)?

בניה נכונה בגבס (כולל מזרני בידוד אקוסטי וקונסטרוקציה בצפיפות גבוהה) אינה בהכרח זולה יותר, למרות הצורך בטיח ובחגורות. זה כן חוסך את פירוק המרצפות, כי מחיצות גבס אפשר לבנות על הריצוף.

ממליץ לך לקרוא קצת על פתרון בניים - בניה בבלוק גבס

הוא משלב את היתרונות של מחצית הגבס המוכרת (אפשרות לבניה ע"ג ריצוף קיים, אין צורך בחגורות, אין צורך בטיח, בביצוע מהיר) עם היתרון של קיר מאסיבי יותר, ובעל בידוד אקוסטי לא רע (כ-40DB אם איני טועה)

לפני שעה, KipodYam כתב:

מניח שבלוק מצריך לפרק בלטות, אבל אפשר באמת להתקין קיר גבס כמו שצריך ולחבר אותו כמו שצריך לקירות קיימים?
אני אשמח לקבל כמה שיותר בידוד רעשים...

אפשרי. לא בעיה. זב אינו שיקול שצריך להשפיע על ההחלטה שלך. 

בידוד רעשים טוב בקיר גבס = דאבל פלטה משני הצדדים+מזרני צמר סלעים במשקל מרחבי גבוה = מחיר של מחיצת בלוק אקוסטי+טיח...

לפני שעה, KipodYam כתב:

1. איך אני מייצר קיר חדש בתוך מה שהוא היום המרחב כניסה לחדרים (בעבר היה מסדרון צר?) - כאשר יש שם הנמכת תקרה עבור המזגן
  2. מזגן - יש מזגן דירתי בן 16 שנה. אני תוהה עד כמה שווה לשמר אותו. 

ההנמכה כנראה תיפול. תצטרך לייצר אחת חדשה. הסיכויים לתמוך הנמכה שהצד הארוך התומך אותה זז לא גבוהים. גם אם השיפוצניק יאמר לך אחרת לפני סגירת הצעת המחיר. כשיתחילו לעבוד, הוא ירים ידיים לשמיים ויגיד שניסה, אבל...

כדאי אולי כבר לשקול פתרון מיזוג אחר, חסכוני ויעיל יותר ממזגן מיני-מרכזי. בטח כזה בן 16.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

תודה רבה. אתם מצילים. כרגע מטריד אותי מה רוחב מסדרון מינימלי ומה רוחב מסדרון "סביר" / "מומלץ".

יש מחיר להזזת קיר ? ע"פ מטר רץ?

נניח שבירת קיר של 4 מטר ללא דלת (כי חיברו חדרים), ויצירתו מחדש + יצירת משקוף,

שבירת קיר של 1X1 בכניסה לחדר ויצירת משקוף חדש.

נניח שהכל מבלוק גבס?

דלתות גם ככה תיכננתי להחליף.

לפני שעתיים, CX25GTI כתב:

לקחת איש מקצוע לסיור בדירה כדי לקבל אמת מידה לגודל ובעיקר לעלות השיפוץ.

כל חיבור של גבס ישן לחדש ואו לקיר קיים יפתח סדקים עם הזמן , נדרש לקחת את זה בחשבון.

מזגן בן 16 מקומו במיחזור , במיוחד כאשר נכנסים לשיפוץ מקיף שכזה.

תודה, כרגע מנסה לעשות איזה כימות "חצי איכותי" לקבל תחושה.

מזגן - ילקח בחשבון, כרגע בבדיקת הצעת מחיר כללית עפ סקיצה עם איש המזגנים שלי (הצעת מחיר בע"פ לקבל תחושה).

ומסתבר שבמזגן אין שום דאמפר אפילו לא מכני פשוט. אין מנוס מהתקנת מזגן חדש. אני אעבור על השרשורים פה ואפתח חדש אם אצטרך.

לפני שעתיים, sperial כתב:

לפי התיאור שלך זו דירה לפירוק והרכבה מחדש. זה לא רע - תקבל דירה בדיוק כפי שאתה רוצה - ועם טיפה מזל עם הרבה שנות שקט - אבת צריך להביא בחשבון את העלויות.

המטרה כרגע זה להבין עלויות "בגדול". הבעיה שעד שלא שמים תכנון פרטני, נראה לי שקשה לתת הערכה...

לפני שעתיים, sperial כתב:

לפי מה שאתה מתאר זה הזמן לשיפוץ גדול. מה שלא תעשה עכשיו לא תעשה לעולם.

לגבי הטכנולוגיה - קרוב לודאח שיומלצו קירות גבס. גם אלה אינם דבר אחד  יש סוגים שונים של לוחות גבס לצרכים שונים. הכרתי גם שיטה של בניה בבלוק גבס מעל מרצפות.

ההצעה שלי - וזה משהו שאחד הבנים שלי עשה לאחרונה עם כמה מועמדות פוטנציאליות - בדוק את הדירה יחד עם קבלן שיפוצים או מישהו שקרוב לכך. מהביקור הזה תקבל אומדן ראשוני וגס מאוד של העלויות. אם בסופו של דבר תרכוש את הדירה העזר באדריכל/מעצבת לעיצוב הסופי. קרוב לודאי שתגלה שהעלות יותר גבוהה, כי תעשה כמה איטרציות והתוכניות יהיו יותר חכמות,  עם מרכיבים שעליהם לא חשבת בהתחלה.

עוד דבר - בת כמה הדירה, מה סוג הצנרת שמותקנת? האם מערכות החשמל והתקשורת מעודכנות? כל אלה מצריכות התיחסות בתכנון.

צנרת - צריך לבדוק. אם אין מרכזיה אז זה PEX ? מערכות חשמל - יש מזגן מרכזי. תקשורת - אין ארוך תקשורת  (של הבית, לא הכבלים) ולא ראיתי כבלי רשת. הדירה שירתה זוג מבוגר.
נראה לי שהעולם עובר ל WIFI 6, אני בעצמי היום במד"ד כרגע ומחובר עם נתב WIFI 5, כי הראוטר של ה6 שהוט סיפקו עלוב.

לפני 58 דקות, natco כתב:

עמיד. אם הבית מתנהל בסגנון של טלנובלה ספרדית (הרבה טריקות דלת דרמטיות :-P ) אפשר לייצר חיזוק מדאבל קונסטרקציה סביב הדלתות. 

בניה נכונה בגבס (כולל מזרני בידוד אקוסטי וקונסטרוקציה בצפיפות גבוהה) אינה בהכרח זולה יותר, למרות הצורך בטיח ובחגורות. זה כן חוסך את פירוק המרצפות, כי מחיצות גבס אפשר לבנות על הריצוף.

ממליץ לך לקרוא קצת על פתרון בניים - בניה בבלוק גבס

הוא משלב את היתרונות של מחצית הגבס המוכרת (אפשרות לבניה ע"ג ריצוף קיים, אין צורך בחגורות, אין צורך בטיח, בביצוע מהיר) עם היתרון של קיר מאסיבי יותר, ובעל בידוד אקוסטי לא רע (כ-40DB אם איני טועה)

אפשרי. לא בעיה. זב אינו שיקול שצריך להשפיע על ההחלטה שלך. 

בידוד רעשים טוב בקיר גבס = דאבל פלטה משני הצדדים+מזרני צמר סלעים במשקל מרחבי גבוה = מחיר של מחיצת בלוק אקוסטי+טיח...

ההנמכה כנראה תיפול. תצטרך לייצר אחת חדשה. הסיכויים לתמוך הנמכה שהצד הארוך התומך אותה זז לא גבוהים. גם אם השיפוצניק יאמר לך אחרת לפני סגירת הצעת המחיר. כשיתחילו לעבוד, הוא ירים ידיים לשמיים ויגיד שניסה, אבל...

כדאי אולי כבר לשקול פתרון מיזוג אחר, חסכוני ויעיל יותר ממזגן מיני-מרכזי. בטח כזה בן 16.

הנמכה - מבין שצריך לסדר אותה, ומסתבר שבמזגן אין שום דאמפר אפילו לא מכני פשוט. אין מנוס מהתקנת מזגן חדש. אני אעבור על השרשורים פה ואפתח חדש אם אצטרך. אני צריך להיסגר איפה למקם קירות וכו ואז לעבור לנושא המזגן.
אז כיום בלוק גבס זה הפתרון המוביל? איך מעבירים בו נקודות חשמל ואולי כבל רשת?

פורסם

לגהבי תקשורת - הבית שלי מחווט ויש 7 נקודות חיבור קווי. 3 נקודות אלחוטיות MeSH שמחוברות לרשת הזו. ליד ה-AP אני מקבל ב-WiFi את כל ה-500 מס"ש שמספקת הוט, אבל במרחק חדר זה כבר יורד ל-100-200 וקצת יותר רחוק אפילו ל-20. אז אם התקציב מאפשר אני ממליץ בחום על רשת קוית - כיום אפילו עם 2 נקודות בחדר (אחת למחשב ואחת לסטרימר), וכמובן AP's בצפיפות הנדרשת, יכולים להיות צמודים למחשב או לסטרימר. בדירה סטנדרטית זה כנראה  אחד בסלון ואחד בפרוזדור בקרבת חדרי השינה, כדי לכסטת אותם.

לשים לב שרשת קוית מצריכה ארון תקשורת מספיק גדול, למודם ולנתב עם 2 שקעי 220V.

פורסם
לפני כשעה, KipodYam כתב:

אם אין מרכזיה אז זה PEX ?

לא, אם אין מרכזייה אז סביר להניח שמדובר או בצנרת ברזל או ב- SP (פחות גרוע). עדיף שתצלם תעלה לכאן, ותוכל לקבל תשובות יותר מוסמכות.

פורסם
לפני כשעה, KipodYam כתב:

כרגע מטריד אותי מה רוחב מסדרון מינימלי ומה רוחב מסדרון "סביר" / "מומלץ".

יש מחיר להזזת קיר ? ע"פ מטר רץ?

לפי תת"ב, רוחב מסדרון מינימלי הוא 90 ס"מ.

למעט מול דלת הממ"ד, שם הרוחב המינימלי הוא 110 ס"מ.

להגיד לך שאי אפשר לחיות עם כמה ס"מ פחות מזה? 

רק קח בחשבון, שככל שהמסדרון ארוך (4 מ' זה ארוך...), כך העובדה שהוא יהיה צר מהתקן תפריע יותר.

כמו כן, יהיה כמעט בלתי אפשרי להעביר רהיטים, למשל, לחדר.

כל המחירים פה הם בשיטת "אצבע נגד הרוח". יש לחברת "דקל" מחירונים עם ירידה לתתי-סעפים ורזולוציות מטורפות. מה שאכתוב הוא רק לצורך קנה-צידה ראשוני.

גם קבלני הפורום יתקנו אותי, במידה והפרזתי.

עלות הריסה למ"ר, כולל פינוי לאתר פסולת 110 ש"ח למ"ר.

קח בחשבון גם את הריסת הנמכת הגבס, וכן עוד 15 ס"מ של בלוק מתחת לריצוף).

עלות בנייה (בגדול, אם זה בלוק+חגורה+טיח או בלוקי גבס+שפכטל או מחיצות גבס במפרט נדיב) קח בחשבון 500 ש' למ"ר. זה כולל עיבוד לפתחים.

קח באותו מחיר גם את הקמת תקרת הגבס החדשה.

דלתות זה כ- 2000 ש' לדלת באיכות סבירה כולל התקנה.

בבלוקי גבס חוצבים, מכניסים תשתיות ומתקנים באמצעות חומר "יעודי" (נו, זה כנראה פרופילה בשקית אחרת).

בדיוק כמו בבלוק בטון חלול...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

בן כמה הבניין? הייתי שואל את אחד השכנים, אם אפשר צילום של התוכנית דירה שלו, אולי זה יכול לעזור לקבוע איזה קיר הוא קיר תומך ואיזה ליופי.

אם הבניין יחסית חדש אולי יהיה לקבלן עדיין את התוכניות המקוריות (דירה לדוגמא)

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

ברוב העיריות יש אונליין את תוכניות הבניה.

ואם אין, קופצים לארכיון של מחלקת הנדסה.

זה א"ב של שיפוץ.

.

פורסם

יש לי את התוכניות של הקבלן מהאינטרנט. בניין בן כ15-16. קבלן גדול בעל שם טוב יחסית שעדיין קיים.

אין בעיה של פגיעה בקירות תומכים. הכל חוקי למהדרין להבנתי.

הדירה נקנתה מיד1 אחרי שנה וחצי בבעלותם ואיחדו בה חדר מתישהו אצל יד2 שהם עדיין הנוכחיים. בעלי הבית לא הבינו בכלל על מה אני מדבר על כל השינויים מהתכנית המקורית. מבחינם הם סגרו דלת ופתחו דלת בין החדרים.

אני מסכים איתם, רק שכל השינויים המשמעותיים נעשו אצל יד1 ואולי שהקבלן עשה אותם בכלל אך אני לא מוצא שרטוט שלהם באתר העירייה.

יש לי סקיצה ואני אשים עליה את כל השינויים בהקדם.

פורסם

ברוב העיריות, אתה נכנס באינטרנט למחלקת הנדסה ו/או ל GIS ולפי הכתובת מגיע אל תיק בניין

וממנו אל גרמושקה ושם מוצאים את שרטוטי הבניין עם הדירות, כפי שהגיש היזם.

שימוש באדריכל/ית מעצב/ת פנים שזה מקצועם יעזור לך מאוד ומומלץ.

בברכה  -  רפי לין

פורסם

אין עם גבס שום בעיה עם עושים נכון(וכאן הבעיה עם רוב השיפוצניקים). 

לגבי בלוק, אפשר לחרוץ עם דיסק בדיוק איפה שאתה רוצה את הקיר החדש אז זה גם לא בעיה.

ויש גם בלוק גבס כמו שרשמו כאן.

תבדוק עלויות כמה רוצים על שיטה, לדעתי הפערים לא יהיו גדולים 

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• תוכן חדש...