Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בברז ערבוב שאמור להיות מותקן ביציאה מהדוד ולערבב מים חמים וקרים כדי להגיע לטמפרטורה המבוקשת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
בתאריך 10.10.2022 בשעה 22:26, איציק נ. כתב:

האמת שהאטמורים הרגילים הם לא רעים בכלל אם עובדים עם המזלף המקורי, אבל זה בהחלט לא אידאלי ולא תמיד מתאים לכל אחד.

3X25A זה לא רלוונטי אליך כי תצטרך גם לסלול חיווט מתאים לשם וגם להגדיל את הלוח מ 3X25A ל 3X40A לפחות.

אצלנו יש חימום ע"י השמש  - ובלי קשר לזה, בחורף שאני מתגבר עם חימום בחשמל כמו בכל דוד, מאז שהחלפתי את הגוף חימום לזה של כרומגן אני אומר בוודאות שמדובר בליגה אחרת ביחס לגופי חימום הרגילים. למרות שיש לי הכנה מלאה לחימום בגז ["יונקרס" בשפת העם] אני עדיין לא רואה בכלל את הצורך בחימום על גז (זה נכון בעיקר בגלל שיש לנו את המערכת הסולארית, אבל לא רק).

בגדול החישוב מול הדלקת דוד חשמל (לא יודע כמה נפשות אתם בדיוק, אבל הולך כרגע לפי שעתיים ביום) הוא דיי פשוט: 
שעתיים הם 5000W לפי חשבון של 2500W לשעה (בערך 2.75 שח ליום, נגיד 3 שח). לחודש זה 90 שח, לחודשיים 180 שח.

לפני שאתה רותם את העגלה לפני הסוס, נסה לעבוד עם הדוד חשמל. המלצתי היא (אם לא מדובר בדוד מקורי של כרומגן) להחליף את הגוף חימום הקיים בסט של כרומגן ולעבוד איתו חודש\חודשיים ולראות אם אתם מסתדרים, כי יש סיכוי שזה יעבוד לך יותר טוב ממה שאתה חושב ואולי אפילו יהיה יותר זול מגז (רכישה + עלות גז חודשית).

איציק

זה לא קיים במכשירים האלקטרוניים המודרניים מהשנים האחרונות.

גם אני עשיתי אותו הדבר, כשקניתי את הבית היה דוד חדש של אור הטבע, והחלפתי את הגוף חימום לזה של כרומגן, ההבדל גדול בחורף(יש לי דוד שמש בקיץ). גם שמתי סנן של עמיעד, סנן סילפוס, על השיבר הראשי. עוזר במניעת אבנית שמצטברת על גוף החימום, וזה תורם ליעילות שלו.

זה אחת הסיבות שעברתי לבניין של 7 קומות, לקומה רביעית. גם שלא יהיה בעיה של לחץ, וגם דוד שמש חובה.

  • אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

 

פורסם
בתאריך 10.10.2022 בשעה 17:50, Nakamichi כתב:

קוב גז זה 23 שקל. 30 אם עוקצים אותך.

 

אצלנו משלמים 10.5 + מע"מ, היינו 12.3 שקל בערך לקוב גז.

 

לפני ה"מלחמה" האחרונה המחיר היה נדמה לי 12.5 שקל + מע"מ.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

מצטרף לשאלה.

כחלק מתכנון תשתית לבית חדש. מתלבט כמערכת עזר לדוד שמש וחשמלי האם להוסיף מערכת חימום מים בגז או על חשמל.

המערכת תתחבר בתור אחרי הדוד שמש וחשמל.

מה מומלץ מבחינת עלות ואמינות?

תודה

עריכה אחרונה על ידי R'n'B
×
×
  • תוכן חדש...