Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדרך כלל איני פונה לפורום בפתיחת נושא חדש,

אבל הבחנתי בסוגיה שהציקה לי חודשים ואף אחד לא העיר עליה

אנשים, זה רק אני או שכל המכוניות מתחילות להיראות אותו הדבר?

שאין כבר אמרה "בואנה דפקו עיצוב", אלא מה ששומעים זה "תחת של ניסאן" "פרונט של מרסדס" "שיניים של סבתא"??

למה כל המכוניות דומות? איך בעוד 20 שנה נבדיל בכלל?

פורסם

אם אתה לא זוכר עד לפני כמה שנים כל המכוניות היפניות היו זהות לחלוטין.מאוד אמינות ומאוד משעממות.

אז כולם פשטו את הרגל חוץ מטויוטה שהיו הראשונים והונדה שהיו שונים.

אנשים לא רוצים לקנות מכוניות זהות.

הם חייבים לשנות בשביל למכור.

אייל

פורסם

לפי דעתי, עכשיו דווקא, המצב יותר טוב מאשר מלפני עשור.

יותר קל להבדיל בין מכונית זו או אחרת, פרט למקרים מיוחדים כמו גולף ו307.

אמנם עכשיו לכל יצרן יש זהות יותר בולטת משלו, אבל לפי דעתי מכוניות נעשו מכוערות יותר באופן כללי, כולן נראות כמו איזה מיניואן.

פורסם

זה לא שכל המכוניות נעשות דומות הן דווקא ממש שונות אחת מהשניה (ושלא נשכח שעם כל דגם חדש שיוצא דופקים סמל יותר גדול מקדימה!!!) העיניין הוא שהמכוניות פשוט נעשות יותר מכוערתות ובגלל שכולן מכוערות אז זהמתחיל להראות שהן דומות אך אין כך הדבר. (כמובןם שיש כמה מכוניות שרק התקדמו לצד הטוב שלהן אך הרוב לצערי לא והדוגמא הפשוטה ביותר היא ההונדה

!!!)

בכבוד רב

לאון חבקין

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

וואלה, נושא שבוער בעצמותי, איך העיצובים נהיים יותר ויותר עלובים למרות שטכנולוגית כל כך קל לייצר עכשיו משטחים קמורים וזויות הפוכות שהיו פעם כאב ראש.

יצרנים שהלכו לדעתי אחורה -

קודם כל ב.מ.וו.

ה 7 של באנגל לטעמי האוטו הכי מכוער שכסף יכול לקנות. החליפה אוטו שנראה לא רע בכלל. עכשיו לאור ההצלחה של העיצוב של ה 7 (להרגיז את כולם) העתיקו אותו ל 5 וקצת ל 3 החדשה.

לעומת ה 7 שהלכה והשתפרה עד שנהרסה לחלוטין, לטעמי ה 3 וגם ה 5 הולכות אחורה בעקביות מדור לדור. העיצוב של שנת 1989-1991 היה מבריק, הרמוני וייחודי, מאז כל שינוי היה לרעה. ה 3 הלפני אחרונה נראתה לי כמו טויוטה והחדשה שואבת מוטיבים מה 7 וטוב לא יכול לצאת מזה. ה 5 החזיקה מעמד בשיניים עד הדגם האחרון וגם היא קרסה.

אפילו המיני, שלעיצוב הפנים שלה יש לי רק מחמאות, נראתה כמו דודה זקנה לעומת המקור הכל כך אנושי.

נקודת האור היחידה לטעמי היא סדרה 1 (אני לא יודע למה היא מזכירה לי את ה PT Cruiser). לא כליל השלמות אבל לפחות מענינת.

פולקסווגן.

גולף סימן I היה אוטו רענן וחביב. סימן II התעבה והתברגן. סימן III נהיה מה זה מכוער (היה לי) סימן IV הראה שיפור ניכר (היה לי גם), קיבל צורה והצליח לשמור על המראה המשפחתי. סימן V הלך לאיבוד לגמרי. אין לו שום יחוד, אופי, משהו שאפשר להזדהות איתו. המילה הכי מתאימה - אנמי.

ומכונית היוקרה פאטון? לשלם על הצורה שלה כסף ?

רק הפאסאט, לטעמי אחת המכוניות היפות יותר, הלכה והשביחה בעיצובה עם השנים.

סיטרואן -

היצרנית שאחראית ליצירות מופת כמו הדה שבו וה DS נעלמה לחלוטין בתחום העיצוב. הפעם האחרונה שסיטרואן עיצבו אוטו עם צורה הייתה ה GS בשנות השבעים, ומשם רק אחורה. לשיא האפרוריות הגיעה עם ה ZX ומחליפותיה שפשוט נבלעות ברקע. אפילו ה XM היפה היתה צעד אחורה לעומת ה CX ההרמונית והמרגשת שבעצמה הייתה צעד אחורה מה DS האלמותית, אוטו שכל פעם שראיתי פשוט רציתי לשים עליו את היד. גם הקסנטיה הלכה צעד אחורה לעומת ה BX.

לאחרונה הבלחה ראשונה של יצירתיות עם ה C3, אבל זה שלטעמי האוטו הכי יפה של סיטרואן מאז שנות השמונים הוא עדיין הברלינגו אומרת דרשני.

מרצדס -

אני לא שותף להתלהבות הכללית מה SL. אני פשוט מצפה ממרצדס ליותר. ל SL משנות החמישים יש יותר אופי בקצה הכנף הקדמית מאשר לכל ה SL החדשה.

סדרה E, מצליחה בקושי לשמור את הראש מעל המיים (הישג ראוי לציון בהתיחס לבמוו).

סדרה S אמנם הצליחה לחזור מהנפילה העיצובית של שנות ה 90 ומציגה מראה סביר, אבל שוב, הייתי מצפה ליותר. תזכורת ה S משנות ה 60 שידרה כל כך הרבה עד שממש הרגשתי עננה של יוקרה ומכובדות מסביב לאוטו.

המשך יבוא...

אריק

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

ולפני זה מכוניות לא נראו אותו דבר? המכוניות נראות דומה כי הן נבנות בהתאם לטכנולוגיה הקיימת באותה תקופה. תסתכלו לדוגמא על מכוניות משנות ה-20 וה-30... כולן נראות כמו קופסאות עץ עם גלגלים... אז אולי זה נכון שהן דומות אחת לשנייה אבל אי אפשר להגיד שזה דבר חדש

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

לדעתי מה שנעלם זה האופי. למכוניות ישנות יש אופי ייחודי לכל אחת מהן,היום כל המכוניות המציעות בערך את אותו הדבר בלי הייחודיות שאפיינה אותן פעם.

(כמובן שזאת הכללה ויש יוצאי דופן)

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לדעתי מה שנעלם זה האופי. למכוניות ישנות יש אופי ייחודי לכל אחת מהן,היום כל המכוניות המציעות בערך את אותו הדבר בלי הייחודיות שאפיינה אותן פעם.

(כמובן שזאת הכללה ויש יוצאי דופן)

זה כבר עניין של קלאסיקה אולי בעוד 30 שנה יסתכלו לאחור ויגידו איזה יפות המכוניות של היום כאשר האנשים בעתיד יסעו במכוניות סולריות מכוערות פחד שנראות כמו הדודים של היום

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

• תוכן חדש...