Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פז'ו 106 ראלי, סיטרואן סקסו VTS מכוניות בעלות היגויי מדוייק ומתקשר שלא כמו האמריקאיות...

בכל פעם שאני שומע את המשפט הזה אני מנסה להבין מה הם הגורמים המכאניים המשפיעים על ההיגויי?

(לטובה ולרעה + אם אפשר, אז גם הסבר)

תודה.

פורסם

הגורם המשפיע יותר מהכל הוא גיאומטריית המתלה הקידמי של הרכב, אם כי גם לסוג מערכת ההגה יש השפעה מסויימת (גל משונן או חילזון) ולמידת ואופי ההגבר בהגה כח.

בכיול הגיאומטרי של המתלה הקדמי, קובע למעשה היצרן, עד כמה ישפיעו גורמים כמו מהירות הנסיעה, תאוצה ותאוטה, אובדן אחיזה בגלגל, שיבושים בדרך, כוח שעובר דרך הגלגל ועוד, על התחושות המתקבלות מגלגל ההגה: שאיפה למרכז, קושי הפניה, רעידות וכו'. - כל אלו מגדירים את אופי "התקשורת" של ההגה.

מעבר לכך, הכיול הנ"ל גם קובע כמות הפניית הרכב ומהירות ההפנייה להטייה נתונה של ההגה במצבי עומס שונים - האטה, האצה. - לאלו מתייחסים בד"כ כחדות ההגה.

לשם דוגמה לנתון גיאומטרי המשפיע מאוד (יש אומרים הכי משפיע) על ההגה, ניתן את זוית הקאסטר. זויות זו היא הזוית בה מוטה הציר האנכי סביבו נוטה הגלגל לימין או לשמאל בזמן הטיית ההגה (הקאסטר היא זוית הטיית ציר זה לפנים או לאחור)

caster.gif

כיוון הנסיעה -->

ע"י הטיית הציר הנ"ל לאחור, נוצר אפקט הדומה לקיים בעגלות סופר - בהם הגלגל תמיד נוטה להתיישר לכיוון הנסיעה. במכוניות דבר זה גורם לשאיפה של ההגה לחזור לכיוון אליו מתקדמת המכונית, ולכן נותן תחושה, דרך הידיים, לאיזה כיוון המכונית מתקדמת, גם כאשר הרכב מחליק הצידה. בנוסף, כאשר האחיזה בגלגלים הקדמיים קטנה, המומנט ששואף להחזיר את ההגה לכיוון הנסיעה קטן, ואז ההגה נהיה "קל" - כך הנהג יכול להעריך דרך התחושה בהגה מהיא כמות האחיזה מלפנים בכל רגע נתון.

במכוניות שאנחנו אומרים שיש להם הגה "מת", התחושות הנ"ל לא עולות בחזרה להגה מכיוון שזויות כמו הקאסטר למשל קטנות מאוד, או שהתחושות נבלעות ע"י כוחות אחרים, גדולים בהרבה - למשל, חיכוך מכאני במערכת ההיגוי, הגבר כח מוגזם ועוד.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם
מה רע בהגה של האמריקאיות?

עד כמה שאני מכיר, בדרך כלל באמריקאיות התגבור של הגה הכח הוא כל כך מוגזם, שבכל מצב, ולא משנה עד כמה חזקים הכוחות שפועלים על הגלגל, הכח שנדרש כדי לסובב את ההגה הוא קבוע וקטן מאוד (ההגה קל), ולכן לא ניתן לקבל ממנו תחושות לגבי רמת האחיזה וכד'.

כיול כזה עוזר לפנסיונרים בתמרוני חנייה, ונותן תחושה שהאוטו יציב מאוד ("יושב") בנסיעה בכביש מהיר. שימו לב שהתחושה הזאת היא מזוייפת, האוטו לא בהכרח יציב, הוא פשוט לא מעביר לנהג תחושות על אי יציבות - אובדני אחיזה, שיבושים בכביש, רוח צד ועוד.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

בשרשור על החלפת החישוקים מוטי הזכיר

האופסט הנכון למניעת שינויים שליליים בהיגוי, רוחב נכון ביחס לקוטר, משקל החישוק וכו'...

---------------------------------------------------------------------

שני גלגלים זהים באופסט שונה יביאו שתי תוצאות שונות לחלוטין שלא רק משפיעות על דיוק ההגה בכניסה לסיבוב במהירות על קולית, אלא גם על בטיחות ההפעלה והפעם הבאה שמישהו ייצטרך לבצע תמרון חירום בשביל להתחמק מתאונה, מה תהיה ההשפעה על ההיגוי בזמן בלימה חזקה.

--------------------------------------------------------------------

קצת יותר קלים מהמקוריים כך שבהחלט תהיה להם השפעה חיובית על הרכב, נוחות הנסיעה תשתפר קלות, ההיגוי יהפוך מדוייק יותר וכו'.

-------------------------------------------------------------------

15X7.5 במקום 15X7... חצי אינצ' לרוחב משנה לא מעט דברים ברכב.

השאלות שצצו לי הן:

*כיצד החלפת גודל (מידות) החישוק תשפיע על ההיגויי?

*מה הן המידות השונות שקובעות את החישוק?

*מה ניתן לשפר ברכב סטנדרתי על מנת לקבל היגויי מדוייק יותר?

*מוטי ציין שהגדלת רוחב החישוק בחצי אינצ' תשפר משמעותית את התנהגות הרכב (לטובה) ואם הגדלת רוחב החישוק תהיה בכמה אינצ'ים האם זה לא יפגע בהיגויי?

נ.ב.- תודה חנרו

פורסם

אם זה השרשור הארוך עם הויכוח בין הקוסם מוטי ואני,

רוב השאלות החדשות שלך נענו כבר באותו השרשור.

באם תקרא אותו ועדיין תישאר ללא מענה נוח, נשמח לעזור

פורסם

חנרו, סיכום מרשים בהחלט..

אני חייב לומר שההמחשה עם עגלת הסופר הסבירה הכל בפשטות מופלאה!!:-)

אמיר.

פורסם
אם זה השרשור הארוך עם הויכוח בין הקוסם מוטי ואני,

רוב השאלות החדשות שלך נענו כבר באותו השרשור.

באם תקרא אותו ועדיין תישאר ללא מענה נוח, נשמח לעזור

זה לא אותו השרשור.

אתה יכול לצרף לינק?

תודה.

• תוכן חדש...