Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תיכף תספר גם שהוא היה תוצרת צרפת.

ולגבי אוסטרליה והלנד קרוזר,  כדאי לדייק.  נכנסתי לבדוק את נושא הטיפולים שם.  החברה כאן לא ממש דייקו.

באוסטרליה :

10,000 קמ או שנה - גרוז ציריות ובדיקות.  אין החלפת שמן.

20,000 קמ או שנה - החלפת שמן מנוע וחזרה על טיפול 10,000 +-

כלאמר:  החלפת שמן אחת לשנה או 20,000 קמ.  מצד שני אם אתה נוסע הרבה,  אז אתה צריך להכנס פעם נוספת למוסך.

איפה גיבורי המקלדת?  אם זה היה בארץ אותם גיבורים היו צועקים על היבואן החמדן.  מה פעם בשנה לא מספיק?

בפועל,  נראה שבאוסטרליה עובדים עם הרכבים האלה ולא רק עולים אתם על מדרכות הקניונים ולעתים, פעם ב... יוצאים לטיול קצר.  אז קבעו יותר טיפולים. 

בארץ הקודש, שבה לנדקרוזר משמש הרבה פעמים להוכחת "לי יש גדול יותר" אפשר להסתדר עם תדירות נמוכה יותר, ולשים לב לנורית ההתראה.  אפילו עם עבודות התשתית בתל אביב האבק במדברותיה לא כזה נורא.

במחשבה שניה, זו אכן טעות!

מעניין כמה מבעלי הרכב ישימו לב לנורית ההתרעה.

פורסם

למרות שאינטואיטיבית המספר של 30K לא בא לי טוב בעין, אני נזהר מלקפוץ ולקבוע שיש עם זה בעיה. יכול להיות שתכנון מערכת השמן, לרבות כמות השמן ומאפייני הפילטר, תומכים בכך. זמן החלפה של שנתיים, מצד שני, יותר מטריד אותי. לרכב שנוסע 20K במהירות ממוצעת ארוכת טווח של שלושים קמ"ש (שזה עירוני/בינעירוני מעורב עם פקקים), זה כבר מעל 600 שעות מנוע להחלפה שזה כבר די הרבה.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 9 דקות, קורן בן אשר כתב:

לרבות כמות השמן

למשל פיאט דוקאטו מטפל כל 40.000 ק"מ.

מנוע 2.3 ליטר עם כמות שמן כ 6 ליטר.

לא נראה לי שמישהו עם רכב עבודה כמו דוקטור יכניס אותו לטיפול כל 10 אלף שזה ברכה שעובד קשה יוצא כל חודש וחצי בערך.

פורסם

אל תתנו יותר די אמון בהמלצת היבואן, או שאני צריך להזכיר כאן את מנועי ה3zz-fe , שמן 15w30 ובעיית הבוצה שחיסלה מנועים?

• רעיון טוב! 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)

נחזור ללנדקרוזר. אני מוצא הבדלים גדולים מאוד בין זמני החלפה מומלצים בטריטוריות שונות על פני כדור הארץ (כצפוי), זה לא רק עניין של תנאי סביבה אלא גם של איכות הדלק, נוזלים וחלפים שזמינים באותו שוק. בהנתן שהמידע אמין, מרווחי ההחלפה הכי קצרים שמצאתי הם לרכבים שנוסעים בצפון אפריקה והמזה"ת (משהו כמו 3 חודשים ו-2K ק"מ), אבל נראה שההמלצה ברוב השווקים היא 15K (או 10K מיילים) או שנה. למשל ב-UK, לפי כמה אתרים שונים. מידע רשמי בצורת מסמך/ספר, משום מה, אני לא מצליח למצוא.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

לכמות השמן באגן יש חשיבות מכרעת לעמידות השמן (בוצה וכו').
לכן, רכבים בעלי אגן שמן קטן, כגון פיקנטו מפתחים בוצה בקלות מסחררת.
בגנרטורים וטרקטורים, וגם כאלו שלא טופלו 10 שנים לא רואים בוצה.
לפי גוגל, אגן השמן של לנדקרוזר מכיל 8 ליטר בקירוב. זה יותר מכפול
מפרייבט מודרני, לכן לדעתי הוא לא יסבול מבוצה במרווחי הטיפולים שהיצרן קבע.

פורסם

משהו שאני זוכר טוב טוב..

נוהל טיפול ברכבים משטרתיים תוצרת סובארו (לרוב משטרת תנועה).. כן כן זה היה מזמן..

נדרש טיפול שגרתי כל 25 א' ק"מ בהשוואה לרכב אזרחי פרטי מאותו דגם אשר נדרש לעשות טיפול אחת לשנה או 12.5 א' ק"מ (בדגמי לגאסי דור 2 ו 3) או 15 א' (בדור 4).

וכל זה בזמן שרכב משטרתי נשאר מונע רוב שעות היום ועובר חיים לא פשוטים.

בעל המוסך טען שלא משתלם להם להכניס את הרכב אחת ל 15 א' על רקע הנסועה הגבוהה של רכבים אלה - אבל לא הצליח לענות על השאלה האם זה מאושר על ידי היצרן או שהמשטרה אחראית לזה..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני 15 שעות, itaysamurai כתב:

כבר היו פה יבואנים "אמיצים" ששיווקו את הרכבים שלהם עם מרווחים של 30 אלף ק"מ והתקפלו די מהר אחרי שמנועים סתומים מבוצה התחילו להופיע.

בדיוק. זה החשש

לפני 10 שעות, Buki כתב:

היה לי רכב טורבו דיזל שהחזקתי מ 0 עד 350.000 ק"מ. 

אני לא מבין בזה כלום לכן החלפתי לפי הוראות יצרן כל 20 אלף. שמן לפי תקן היצרן בדיוק ופילטרים מקוריים.

תמיד הקפדתי על מפלס שמן נכון. 

הרכב נמכר עם מנוע במצב מצויין, סוחב כמו חדש, צריכת דלק כמו חדש, צריכת שמן זניחה. 

מה הייתי משיג אם הייתי מחליף כל 8000 ק"מ חוץ מלהוציא על זה עוד כמה אלפי שקלים לאורך כל תקופת האחזקה?

אני חושב שזה גם תלוי מה היה אופי הנהיגה שלך, והאם השגת את כולם על כביש מהיר או בתוך העיר.

אני לא בטוח שזה נכון לגבי רכב.

אני פשוט חושב שעלות ההשקעה מול התועלת במיוחד ברכבים שחלקם גם עשו שטח היא משתלמת אם מה שמעניין אותך זה רכב שיחזיק כמה שיותר ברמה מכאנית גבוהה.

אם מה שמעניין אותך זה העיקר שהוא לא יתפרק בידיים שלי אז אפשר גם ככה.

לפני 10 שעות, dani666 כתב:

ולגבי אוסטרליה והלנד קרוזר,  כדאי לדייק.  נכנסתי לבדוק את נושא הטיפולים שם.  החברה כאן לא ממש דייקו.

באוסטרליה :

כלאמר:  החלפת שמן אחת לשנה או 20,000 קמ.  מצד שני אם אתה נוסע הרבה,  אז אתה צריך להכנס פעם נוספת למוסך.

איפה גיבורי המקלדת?  אם זה היה בארץ אותם גיבורים היו צועקים על היבואן החמדן.  מה פעם בשנה לא מספיק?

בפועל,  נראה שבאוסטרליה עובדים עם הרכבים האלה ולא רק עולים אתם על מדרכות הקניונים ולעתים, פעם ב... יוצאים לטיול קצר.  אז קבעו יותר טיפולים. 

בארץ הקודש, שבה לנדקרוזר משמש הרבה פעמים להוכחת "לי יש גדול יותר" אפשר להסתדר עם תדירות נמוכה יותר, ולשים לב לנורית ההתראה.  אפילו עם עבודות התשתית בתל אביב האבק במדברותיה לא כזה נורא.

זה מאוסטרליה ספר רכב

תסתכל על עמוד 27.... החלפה כל 10

באוסטרליה :

https://toyotamanuals.com.au/docs/landcruiser-prado-warranty-service-booklet-oct-09-dec-11/

תכנס לעמוד 27.

כתוב כל כמה זמן להחליף...

באוסטרליה :

ניו זילנדר- החלפה כל שנה או 15K 

https://www.toyota.co.nz/globalassets/servicing/toyota_diesel_service_schedule.pdf

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Buki כתב:

היה לי רכב טורבו דיזל שהחזקתי מ 0 עד 350.000 ק"מ. 

אני לא מבין בזה כלום לכן החלפתי לפי הוראות יצרן כל 20 אלף. שמן לפי תקן היצרן בדיוק ופילטרים מקוריים.

תמיד הקפדתי על מפלס שמן נכון. 

הרכב נמכר עם מנוע במצב מצויין, סוחב כמו חדש, צריכת דלק כמו חדש, צריכת שמן זניחה. 

מה הייתי משיג אם הייתי מחליף כל 8000 ק"מ חוץ מלהוציא על זה עוד כמה אלפי שקלים לאורך כל תקופת האחזקה?

בדיזל זה עניין שונה, דיברתי נטו על מנועי בנזין. דיזל ידוע שהם עמידים הרבה יותר מבנזין, גם מבחינת מרווחי טיפולים וכמובן ק"מ כולל. ועדיין, גם בדיזל, לא הייתי מחליף בחיים כל 30 או שנתיים. 20 זה עוד סביר (בוודאי כשמדובר ברכב עבודה שעושה נסועה גבוהה ויש את השיקול של זמן) וכנראה שאם היה לי רכב פרטי עם מנוע כזה, הייתי מחליף כל 15. 

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם
לפני כשעה, Big Guy כתב:

בדיוק. זה החשש

מנוע של חברה X שונה מזה של חברה Y, ולכן, לדעתי, לא צריך למהר בהשוואות. עדיין לא ראינו שהיבואן הזה התקפל. אם ברכבים ששווקו בארץ נורת ההתראה פעילה, למה להתייחס בכלל ל-30K/שנתיים? כי כך התרגלנו? עדיף לרכוש רכב שטופל על סמך הנורה, ולהמשיך לטפל לפיה.

לפני 11 שעות, קורן בן אשר כתב:

מידע רשמי בצורת מסמך/ספר, משום מה, אני לא מצליח למצוא.

image.thumb.png.c717fdc4c7804c75190b364719e5784b.png

מסמך ישן יחסית לאירופה.

לפני 7 דקות, BRAVO30 כתב:

בדיזל זה עניין שונה, דיברתי נטו על מנועי בנזין. דיזל ידוע שהם עמידים הרבה יותר מבנזין, גם מבחינת מרווחי טיפולים וכמובן ק"מ כולל.

מנוע 1KD הוא מנוע דיזל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, Big Guy כתב:

זה מאוסטרליה ספר רכב

תסתכל על עמוד 27.... החלפה כל 10

אכן.  מצד שני אני עומד על שכתבתי.  רק שזה מתייחס מתברר לדגמים רציניים יותר של הלנדקרוזר. 

פורסם
בתאריך 2.9.2022 בשעה 02:29, Big Guy כתב:

יש אפילו רכב אחד, שנת 2014 עם 60 אלף קילומטר - כמעט 8 שנים על הכביש ועבר רק פעמיים החלפת שמן.

אם הרכב מודל 2014, אזי ב 2016 טיפול ראשון, 2018 טיפול שני, 2020 טיפול שלישי, 2022 טיפול רביעי.

אם הוזנח ועבר רק 2 טיפולים במקום 4, תוותר.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 8 שעות, איציק נ. כתב:

אם הרכב מודל 2014, אזי ב 2016 טיפול ראשון, 2018 טיפול שני, 2020 טיפול שלישי, 2022 טיפול רביעי.

אם הוזנח ועבר רק 2 טיפולים במקום 4, תוותר.

בכללי - לא היה מפריע לך לרכוש רכב שטופל כל 30K או שנתיים מבחינת הדבר הבסיסי של פילטר ושמן פילטר? אני סתם מקובע בדעות של פעם? 

• תוכן חדש...