Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידת ערך של חברת ביטוח על רכב "אובדן להלכה"

cap210191
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום קניתי לפני מספר שנים רכב שהיה פעם "אובדן להלכה" היום נהג אחר עבר באור אדום ונכנס בי ( כנראה יורידו שוב את הרכב מהכביש) כמה אחוז ירידת ערך אני צריך לצפות מחברת הביטוח בהחזר הכספי על הרכב?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה תלוי בגובה ירידת הערך הרשומה במרכז הסליקה של חברות הביטוח. יורידו מתגמולי הביטוח את מלוא ירידת הערך (באחוזים) מהמחירון לפי נתוני הרכב ביום קרות התאונה.

לעיתים לא כתוב כלום - ואז הרווח כולו שלך.

לפני שנים רכשתי מחבר פורום מיצובישי סופר לנסר עם תאונה במשמעות גבוהה מאחור. הרכב היה שמור מאד, והמחיר היה 50% פחות מהמחירון. חודש אחרי הרכישה הרכב נגנב ולא נמצא.

הסתבר שהתאונה לא היה רשומה בשום מקום, וחמי קיבל מחברת הביטוח מחירון מלא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, zvit כתב:

זה תלוי בגובה ירידת הערך הרשומה במרכז הסליקה של חברות הביטוח. יורידו מתגמולי הביטוח את מלוא ירידת הערך (באחוזים) מהמחירון לפי נתוני הרכב ביום קרות התאונה.

לפני שנים רכשתי מחבר פורום מיצובישי סופר לנסר עם תאונה במשמעות גבוהה מאחור. הרכב היה שמור מאד, והמחיר היה 50% פחות מהמחירון. חודש אחרי הרכישה הרכב נגנב ולא נמצא.

בזמנו כשעשיתי בדיקה דרך איזה אתר ב 10 שח היה רשום שהרכב אחרי תאונה וכי הוא אובן להלכה או משהו בסגנון אך לא היה רשום אחוז של ירידת הערך, כמו כן כבר ביטחו אותי ב 2 חברות ביטוח,בנוסף הבחור שנכנס בי גם אמר לשוטרים שהיו במקום כי הרמזור התחלף לאדום והוא לא הספיק לבלום( לא יודע אם זה קשור)

בגדול זה המצב כרגע נפתחו 2 כריות אוויר בצד שמאל הלכו 2 דלתות כנף אחורית ונראה לי המכה עשתה חור בשילדה (שברולט סילברדו ען וו גרירה מקדימה נכנס בי )

WhatsApp Image 2022-06-12 at 7.38.00 PM.jpeg

WhatsApp Image 2022-06-12 at 12.40.22 PM.jpeg

• מבאס 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 12.6.2022 בשעה 21:37, zvit כתב:

אתה יכול להגיד לי לפי זה אם יש לי ירידת ערך או לא ? 

ביטוח.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, Jeka88 כתב:

רשום תחת תגמולי ביטוח בפרק ב ששולמו 132 אלף ש"ח.

כן אבל מזה אומר לגביי? אני קניתי את הרכב מלפני שנתיים,לפני יומיים הייתה תאונה, כמה הביטוח צריך להחזיר לי אם מחירון הרכב לוי יצחק 115 אלף שח

לפני 8 דקות, Jeka88 כתב:

רשום תחת תגמולי ביטוח בפרק ב ששולמו 132 אלף ש"ח.

הכוונה אני כבר קניתי את הרכב אחרי שהוא היה מוכרז כאובדן גמור להלכה, הכל היה טוב 0 תקלות שנתיים נסעתי בכיף שלי ולפני יומיים מישהו עבר באור אדם ונכנס בי, גררו את הרכב למוסך ושמאי הכריז על הרכב שוב כ"אובדן כללי(להלכה), השאלה היא פשוטה כמה כסף הביטוח חייב להחזיר לי אם מחירון הרכב כרגה הוא 115 אלף, האם זה שהוא היה כבר בעבר מוכרז כאובדן להלכה יוריד לי אחוזים מההחזר של הביטוח שלי ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה אמור לקבל 100% ממחירון לוי יצחק.

השאלה המעניינת מה היה שווי הרכב שלך עפ המחירון ביום התאונה, והבעיה שצריך לשקלל את התאונה הקודמת במחירון הרכב.

בעקרון הבעלים הקודם קיבל 100% משווי הרכב והרכב נלקח עי חברת הביטוח ונמכר לסוחרים, מה שנקרא 'אובדן להלכה'.

ככה שאין ירידת ערך ששולמה לבעלים אבל אמור להיות קיים דוח שמאי של האירוע, השמאי הוא זה שמכשיר את הרכב לעלות חזרה על הכביש אחרי תיקון...

מה הציגו לך במעמד הקניה? יש לך בדיקת קנייה? ידעת שאתהקונה רכב כזה??

צריך להבין מה היתה חומרת התאונה או הנזק שהוביל לאובדן להלכה בשנת 2019.

זה יכול להיות גם הצפה או אולי תאונה קטנה שגרמה לכריות אוויר להיפתח ולמותחני חגורות להינעל.

כדאי להשיג את הטלפון של הבעלים הקודמים ולברר פרטים.

לך כרגע יש 'אובדן למעשה' כלומר הרכב יורד מהכביש וחברת הביטוח אפילו לא מוכרת אותו לסוחרים. אשמח אם תוכל לעדכן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@KipodYam כדאי שתזהר בדבריך. אתה כותב דברים לא מדויקים.

לא בטוח שבדו"ח שמאי שהוצא בגין התאונה יש התייחסות לירידת ערך כי זה לא רלוונטי למקרה הביטוח.

בדיוק בגלל הסיבה הזאת בד"כ חברות הביטוח מסרבות לבטח רכב שעבר אובדן להלכה בביטוח מקיף.

בכל מקרה במקרה שלך מי שישלם הוא צד ג' (לכן גם אם הרכב לא היה מבוטח במקיף היית מקבל את נזקך)  לכן חשוב שתצטייד בכמה שיותר מידע על מצב הרכב לפני קרות התאונה, כי אני מעריך שחברת הביטוח תנסה לשלם כמה שפחות. אתה צריך לפנות לחברת "מגדל" ולבקש את דו"ח שמאי של המקרה בגינו נגרם האבדן להלכה הקודם.

במקרה של עכשיו שוב הרכב הוכרז כאובדן להלכה (כלומר יוחזר לכביש כנראה)

גם כשהרכב מוכרז אבדן מוחלט ללא אפשרות חזרה לכביש חברת הביטוח מוכרת אותו לסוחרים לפירוק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, KipodYam כתב:

אתה אמור לקבל 100% ממחירון לוי יצחק.

השאלה המעניינת מה היה שווי הרכב שלך עפ המחירון ביום התאונה, והבעיה שצריך לשקלל את התאונה הקודמת במחירון הרכב.

בעקרון הבעלים הקודם קיבל 100% משווי הרכב והרכב נלקח עי חברת הביטוח ונמכר לסוחרים, מה שנקרא 'אובדן להלכה'.

ככה שאין ירידת ערך ששולמה לבעלים אבל אמור להיות קיים דוח שמאי של האירוע, השמאי הוא זה שמכשיר את הרכב לעלות חזרה על הכביש אחרי תיקון...

מה הציגו לך במעמד הקניה? יש לך בדיקת קנייה? ידעת שאתהקונה רכב כזה??

צריך להבין מה היתה חומרת התאונה או הנזק שהוביל לאובדן להלכה בשנת 2019.

זה יכול להיות גם הצפה או אולי תאונה קטנה שגרמה לכריות אוויר להיפתח ולמותחני חגורות להינעל.

כדאי להשיג את הטלפון של הבעלים הקודמים ולברר פרטים.

לך כרגע יש 'אובדן למעשה' כלומר הרכב יורד מהכביש וחברת הביטוח אפילו לא מוכרת אותו לסוחרים. אשמח אם תוכל לעדכן.

בגדול כשקניתי את הרכב הסוחר אמר לי שהרכב עבר תכונה והוחלפה פלסטיקה וחלקי הרכב, ראיתי את התמונות של הרכב אחרי התאונה ובאמת שהוא עבר תאונה קטנה,טמבור קדמי,פנס ארפל וכן נפתחו כריות אוויר,חבר מוסכניק בדק לי את הרכב אמר שהרכב פיקס ואפשר לקחת, באמת שהרכב היה כמו חדש כי קניתי אותו עם 25 אלף קילומטרז. ובכל התקופה שירת אותי יפה מאוד ללא תקלות כלל

7C2C7A5F-4E8F-4EC6-8B6B-44A6E2C0C447.jpeg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...