Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני מחפש לקנות את הרכב הראשון שלי. בגדול המצב בארה"ב הוא שהמחירים מתחילים לרדת קצת (ע"פ אינדקס מחירי יד 2) ושהם צפויים לרדת בשנה הקרובה (ככה טוענים ב-KMPG).

השאלה היא מה המצב פה בארץ?

אני לא רוצה להשקיע הרבה כי מאמין שגם כאן המחירים ירדו בסופו של דבר (וגם מסיבות אחרות, אבל זה גם תורם). אבל השאלה האם צפוי להיות ירידה משמעותית בחודש-חודשיים הקרובים ששווה לחכות בשבילה?

אחי טוען שבחודשיים האחרונים היתה דווקא עלייה נוספת במחירים וגם מבחר הרכבים ביד 2 ירד, האם זה נכון?

לגבי הרכב עצמו - כמו שרשמתי בכותרת - מחפש משהו באיזור 20 אש"ח, אבל מוכן לחרוג עד 30 אש"ח.

כרגע לא נראה שאני הולך ליסוע איתו הרבה, אבל חשוב שיהיה אמין ולא יעשה בעיות.

שוב לי בעיקר שישרת אותי נאמנה בחצי שנה - שנה הקרובה, אחר כך אני כנראה אתחדש במשהו אחר (כרגע אין לי ניסיון ולא מבין מספיק ברכבים בשביל לקבל החלטה מה אני רוצה בדיוק + מאמין שההכנסה שלי תעלה בשנה הקרובה).

מה שצד את עיניי זה הטיוטה קורולה, בגלל האמינות והפשטות שלו. הבעיה היא שבשביל להגיע לטווח התקציב שלי צריך לרדת לשנת 2008-9 ו-150 אלף קילומטרז', השאלה אם זה שווה את זה ולא עדיף כבר לקנות רכבים אחרים שהומלצו כאן בפורום כמו המיציבושי ספייס סטאר?

דוגמה לטויטה קורולה מעניינת שמצאתי - מה דעתכם?

image.thumb.png.dc4a5027b8605879ce084be5130f66b0.png

ושאלה נוספת - מה היתרונות והחסרונות של רכב מיני לעומת רכב רגיל? מעבר לחווית הצפיפות ברכב קטן והיתרון של הקלות בחניה יש הבדלים אחרים?

פורסם

אתה משווה קורולה לספייס סטאר?

בשנתון הזה של הקורולה יש כמה בעיות -

גיר רובוטי (חד מצמדי). זה אומר בלאי של מצמד והתחממות בפקקים קשים עד כדי השבתה זמנית של הרכב עד לקירור.

צבע- קילופים. יש הסדר של תביעה יצוגית, תבדוק את זה (צריך לשלם סכום מסויים).

אם אתה לא רוצה שנתון ישן יותר של קורולה, לך על ה2008.

יש לי מודל 2004 ומאוד מרוצה.

יתרונות של רכב מיני בשבילי - דלת חמישית עוזרת להעמיס חפצים ארוכים.

• אהבתי 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

ה2009 זה אוטומט רכב מעולה עם שוק חזק.

הדגם הרובוטי זה 2008 שגם הוא רכב מעולה למעט הקלאצ'.

קורולה כמה רמות מהספייס סטאר מהרבה בחינות, אבל יש חלופות אחרות כמו סיוויק וכדו'.

מה מעניין אותך ברכב?

חסכוני? כח?

• אהבתי 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני 25 דקות, המהיר הזהיר כתב:

מה מעניין אותך ברכב?

חסכוני? כח?

כמו שאמרתי אין לי הרבה ניסיון לכן אני גם לא סגור על מה בדיוק אני רוצה. כרגע חשוב לי בעיקר האמינות - שקט נפשי ושיסיע אותי ממקום למקום בלי בעיות.

כרגע פחות קריטי לי חסכוני כי אני לא נוסע הרבה, אבל זה בהחלט יתרון.

מחפש עם מחיר כמה שיותר נמוך בלי להתפשר על האמינות.

לפני 43 דקות, Coro כתב:

גיר רובוטי (חד מצמדי). זה אומר בלאי של מצמד והתחממות בפקקים קשים עד כדי השבתה זמנית של הרכב עד לקירור.

זהו, לכן לא נראה לי שאני אלך על הרובוטי, השאלה אם האוטומטי שווה את ההשקעה או שיש אלטרנטיבות אחרות ששווה לבדוק?

פורסם

ממליץ לך לרשום פה את צפי הנסיעות שלך, סוג מרחק ותדירות כדי שיוכלו לכוון אותך יותר מאשר לדעת לאיזה רכב יש 4 גלגלים.

בגדול אם אתה נוסע יחיד עדיף לך רכב קטן מיני או סופר מיני, ככל שהוא קטן יותר יהיה לך הוצאות נמוכות יותר וחניה קלה יותר. העניין היחיד שלך להחזיק גודל משפחתי הוא אם אתה רוצה להרגיש כח מהמנוע או מרווח גדול יותר בתוך הרכב 

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, 0x636172 כתב:

השאלה אם האוטומטי שווה את ההשקעה או שיש אלטרנטיבות אחרות ששווה לבדוק?

לדעתי שווה את ההשקעה בגלל השוק הטוב, יהיה לך מאוד קל למכור.

אתה יכול גם לשקול תוצרת יונדאי i20,i25,i30, מאוד אמינות.

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, David2540 כתב:

ממליץ לך לרשום פה את צפי הנסיעות שלך, סוג מרחק ותדירות כדי שיוכלו לכוון אותך יותר מאשר לדעת לאיזה רכב יש 4 גלגלים.

אני לא לגמרי סגור מבחינת עבודה והרבה דברים אבל כרגע נראה נסיעה בעיר כמה פעמים בשבוע (הייתי אומר 30-60 ק"מ בשבוע) ואולי נסיעה בינערונית פעם-פעמיים בחודש (ירושלים-תל אביב, ירושלים-צפון)

לפני 9 שעות, David2540 כתב:

בגדול אם אתה נוסע יחיד עדיף לך רכב קטן מיני או סופר מיני

אם ככה נראה לי שאני אלך על מיני או סופר מיני, איזה אופציות יש לי בתחום הזה? יאריס? i10?

עריכה אחרונה על ידי 0x636172
תיקון הערכת נסיעה
פורסם
לפני 19 דקות, 0x636172 כתב:

אם ככה נראה לי שאני אלך על מיני או סופר מיני, איזה אופציות יש לי בתחום הזה? יאריס? i10?

בכללי בקטגוריות אלו ידני עולה יותר זול ולכן תוכל להתקדם לשנתון יותר גבוה, אבל יתכן שיפגע לך בסחירות המכירה.

i10 אופציה טובה. ביאריס ואתה יכול להוסיף מאזדה 2 או סוזוקי ספלאש וסוויפט אמנם תקבל שנתון נמוך אך יש להם אמינות גבוהה.

מכיוון שאתה גמיש בדגמים תוכל למצוא הרבה יותר בקלות יד נמוכה וק"מ נמוך שהם הקריטריונים החשובים לאיכות הרכב בכלל ולמכירתו בפרט. וכמובן הכי חשוב היסטוריית טיפול מתועדת.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 שעות, 0x636172 כתב:

היי

אני מחפש לקנות את הרכב הראשון שלי. בגדול המצב בארה"ב הוא שהמחירים מתחילים לרדת קצת (ע"פ אינדקס מחירי יד 2) ושהם צפויים לרדת בשנה הקרובה (ככה טוענים ב-KMPG).

השאלה היא מה המצב פה בארץ?

אני לא רוצה להשקיע הרבה כי מאמין שגם כאן המחירים ירדו בסופו של דבר (וגם מסיבות אחרות, אבל זה גם תורם). אבל השאלה האם צפוי להיות ירידה משמעותית בחודש-חודשיים הקרובים ששווה לחכות בשבילה?

אחי טוען שבחודשיים האחרונים היתה דווקא עלייה נוספת במחירים וגם מבחר הרכבים ביד 2 ירד, האם זה נכון?

לגבי הרכב עצמו - כמו שרשמתי בכותרת - מחפש משהו באיזור 20 אש"ח, אבל מוכן לחרוג עד 30 אש"ח.

כרגע לא נראה שאני הולך ליסוע איתו הרבה, אבל חשוב שיהיה אמין ולא יעשה בעיות.

שוב לי בעיקר שישרת אותי נאמנה בחצי שנה - שנה הקרובה, אחר כך אני כנראה אתחדש במשהו אחר (כרגע אין לי ניסיון ולא מבין מספיק ברכבים בשביל לקבל החלטה מה אני רוצה בדיוק + מאמין שההכנסה שלי תעלה בשנה הקרובה).

מה שצד את עיניי זה הטיוטה קורולה, בגלל האמינות והפשטות שלו. הבעיה היא שבשביל להגיע לטווח התקציב שלי צריך לרדת לשנת 2008-9 ו-150 אלף קילומטרז', השאלה אם זה שווה את זה ולא עדיף כבר לקנות רכבים אחרים שהומלצו כאן בפורום כמו המיציבושי ספייס סטאר?

דוגמה לטויטה קורולה מעניינת שמצאתי - מה דעתכם?

image.thumb.png.dc4a5027b8605879ce084be5130f66b0.png

ושאלה נוספת - מה היתרונות והחסרונות של רכב מיני לעומת רכב רגיל? מעבר לחווית הצפיפות ברכב קטן והיתרון של הקלות בחניה יש הבדלים אחרים?

אם היא אוטומט זה מחיר ממש טוב

ויש גם הונדה סיוויק

• אהבתי 1

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם
לפני כשעה, David2540 כתב:

בכללי בקטגוריות אלו ידני עולה יותר זול ולכן תוכל להתקדם לשנתון יותר גבוה, אבל יתכן שיפגע לך בסחירות המכירה.

שכחתי לציין - אוטומט בלבד, אין לי רישיון לידני 

אני מסתכל עכשיו על i10 ועל i20, חוץ מהגודל מה ההבדלים ביניהם? ה-i20 שווה את התוספת מחיר?

וכמה קילומטראז' זה סביר עם הרכבים האלו? 150 אלף זה עדיין סביר?

ראיתי לדוגמה את הרכב הזה, מה אומרים עליו? חיסרון גדול שהיה בליסינג בבעלות קודמת?

image.thumb.png.2fa7f0b5d91f5cfac83b9a54db626008.png

ומה אומרים על זה? שנתון נמוך מדי? או שעדיין סבבה?

https://www.yad2.co.il/s/c/j9fc6ekr

image.thumb.png.6019456f8da5954cea7eaad59e264de7.png

ומה לגבי זה?

https://www.yad2.co.il/s/c/08ytga3y

image.png.2c8a11a645e4a6a187b27096caa80050.png

ורכב מסוכנות - יש טעם לבדוק או שלא כדאי?

https://www.yad2.co.il/s/c/y6oabwna

image.png.2e7ed4e340862f128c63b1833a69b211.png

פורסם

בכללי לא מומלץ לך להתעסק עם סוכנויות ומגרשים למרות ש ספציפית לגבי סוזוקי טרייד אין דווקא היתה לי חוויה טובה. בסוכנויות המגרשים מדובר בסוכן שיכול לעבוד עליך ואין לך מספיק ידע בשביל להעריך האם מדובר בהצעה טובה.

בנוסף תחפש בפורום על הערים בהם מצויים הרבה סוחרים מוסוים, אחד מהרכבים שהעלת הינו מעיר כזו, ממליץ לך להתרחק.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 25.4.2022 בשעה 16:06, David2540 כתב:

בנוסף תחפש בפורום על הערים בהם מצויים הרבה סוחרים מוסוים, אחד מהרכבים שהעלת הינו מעיר כזו, ממליץ לך להתרחק.

אחרי חיפוש בפורום אני מניח שאתה מתכוון לחולון, תודה

מה לגבי סוזוקי סוויפט עם קילומטראז' גבוה? עדיין יש מה להסתכל עליו או שזה מתכון לצרות?

image.png.9c7327f0add833bfbaf4f9e9f7a748e0.png

כנ"ל לגבי מאזדה 2:

image.png.9ca1aba135cb1526f5e152a472fd81f6.png

פורסם

אני לא מספיק מכיר מאז העלית מחירים המטורפת בשנה האחרונה, אבל נראה לי שהסוויפט בסדר אבל אפשר להשיג עיסקה קצת יותר טובה והראיה לכך התאריך הישן שמופיע במודעה.

המאזדה נשמעת סוג עיסקה יותר בכיוון שאתה צריך לחפש. 

בגדול צריך טיפה לשבת על יד 2 ותוכל למצוא מציאה יותר טובה מהמודעות שנמצאות שם, רכב טוב נחטף תוך יום יומיים מקסימום, אתה לא נשמע לחוץ בזמן וגם לא כבול לדגמים או דרישות.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...