Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד באדום מחכה שהתחלף יש שני רמזורים ואני מסתכל על רמזור אחד רואה שהרמזור מתחלף לירוק וכמו אידוט חושב שמדובר על הרמזור של הפנייה שמאלה ונכנס באדום ועובר את הצומת,  אז קלטתי שהתבלבלתי ברמזור וזה לא היה בכוונה בכלל כנראה חוסר תשומת לב שהסתכלתי על הרמזור הלא נכון. 

פורסם

קורה הרבה.

יש למוח שלנו נטיה ״להרגע״ כשאנחנו עומדים ברמזור, כי כביכול לא צריך להיות מרוכזים.

זה פתח לטעויות של חוסר תשומת לב ופעולות ״אוטומטיות״ שהוטבעו במוח (זוית העין קולטת אור ירוק או את הרכב ליד מתחיל לנסוע, ואנחנו מצטרפים).

הפתרון הוא לנסות להתייחס לעמידה ברמזור/פקק כאל כל חלק אחר מהנהיגה. לא לנצל אותה לטלפון, לרדיו, לחפש משהו בתיק, לבהות בשלטי פרסומת, לנסות להזכר אם הדלקתי את הדוד.

אני למשל, מנסה לעקוב אחרי הסדרי התנועה בצומת, איזה כיוון נוסע אחרי מי, גם בצומת מוכר, לעקוב אחרי הסדר הידוע מראש. לנסות לנבא מתי יגיע הירוק ״שלי״...

אבל זה לא קל, כאמור, המוח שלנו מתרגל לפעולות שבלוניות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
Just now, Be roo כתב:

קורה הרבה.

יש למוח שלנו נטיה ״להרגע״ כשאנחנו עומדים ברמזור, כי כביכול לא צריך להיות מרוכזים.

זה פתח לטעויות של חוסר תשומת לב ופעולות ״אוטומטיות״ שהוטבעו במוח (זוית העין קולטת אור ירוק או את הרכב ליד מתחיל לנסוע, ואנחנו מצטרפים).

הפתרון הוא לנסות להתייחס לעמידה ברמזור/פקק כאל כל חלק אחר מהנהיגה. לא לנצל אותה לטלפון, לרדיו, לחפש משהו בתיק, לבהות בשלטי פרסומת, לנסות להזכר אם הדלקתי את הדוד.

אני למשל, מנסה לעקוב אחרי הסדרי התנועה בצומת, איזה כיוון נוסע אחרי מי, גם בצומת מוכר, לעקוב אחרי הסדר הידוע מראש. לנסות לנבא מתי יגיע הירוק ״שלי״...

אבל זה לא קל, כאמור, המוח שלנו מתרגל לפעולות שבלוניות.

עכשיו אם צולמתי יקבל דוח והזמנה לדין ופיסלה מינהלית על טעות שעשיתי לא בכוונת תחילה כי סה"כ התבלבתי ועכשיו ללכת למשפט במידה ויקבל דוח ולהסביר שמדובר בטעות אנוש ולא בכוונה כלל. 

אף פעם לא קרה לי דבר כזה בחיים לא קרה לי. 

פורסם

בעבירות תנועה אין משמעות לכוונה. עבירה שנעשתה בתום לב יכולה לגרום לתאונה כמו עבירה מכוונת.

אם צולמת תקבל דוח של 1000 שח, לא הזמנה לדין ולא פסילה מנהלתית (אלא אם יש לך בעית נקודות).

• אהבתי 1
פורסם
Just now, Be roo כתב:

בעבירות תנועה אין משמעות לכוונה. עבירה שנעשתה בתום לב יכולה לגרום לתאונה כמו עבירה מכוונת.

אם צולמת תקבל דוח של 1000 שח, לא הזמנה לדין ולא פסילה מנהלתית (אלא אם יש לך בעית נקודות).

אני כמו אידיוט עברתי והיה רכב בצומת אבל הוא לא סטה מהנתיב כי אני לקחתי שמאלה ממש. 

וזה עבירת אדום בנסיבות מחמירות ואין לי עבירות תנועה בכלל זו פעם ראשונה שכזה דבר קורה לי. 

פורסם

למיטב ידעתי דוח של רמזור אדום בנסיבות מחמירות יכול להנתן רק ע״י שוטר בשטח ולא ע״י מצלמה, כי היא מצלמת שתי תמונות ולא מציגות את הארוע המלא כך שלא ניתן לבסס עליהן את הסיכון/הפרעה.

אבל זה לא בודאות, נחכה לתגובות של אחרים.

פורסם
לפני 2 דקות, Be roo כתב:

למיטב ידעתי דוח של רמזור אדום בנסיבות מחמירות יכול להנתן רק ע״י שוטר בשטח ולא ע״י מצלמה, כי היא מצלמת שתי תמונות ולא מציגות את הארוע המלא כך שלא ניתן לבסס עליהן את הסיכון/הפרעה.

אבל זה לא בודאות, נחכה לתגובות של אחרים.

אם יקבל הזמנה לדין אקח עורך דין אני לא עשיתי בכוונה ואין לי עבירות תנועה פעם ראשונה מחוסר תשומת לב דבר כזה קורה לי.

פורסם

בעבירות תנועה, בונה מעבירות פליליות אחות, לא משנה הכוונה. נניח אם לקחת שמפו מהסופר והוכחת שזה היה בלי כוונה - תזוכה.

בעבירת תנועה גם אם תוכיח של התכוונת- תורשע. כמובן זה יכול להיות בעל משמעות בקביעת העונש.

• מבאס 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
Just now, tinoki כתב:

בעבירות תנועה, בונה מעבירות פליליות אחות, לא משנה הכוונה. נניח אם לקחת שמפו מהסופר והוכחת שזה היה בלי כוונה - תזוכה.

בעבירת תנועה גם אם תוכיח של התכוונת- תורשע. כמובן זה יכול להיות בעל משמעות בקביעת העונש.

מה הכוונה בעל משמעות?  וזה עבירה 1500 ו 10 נקודות או גם הזמנה לדין.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, Liquidator כתב:

אם יקבל הזמנה לדין אקח עורך דין אני לא עשיתי בכוונה ואין לי עבירות תנועה פעם ראשונה מחוסר תשומת לב דבר כזה קורה לי.

אתה מוזמן לקחת עו״ד, אבל הטיעון של הכוונה זה לא מה שיעזור לך, כמו שכבר הוסבר, זה שלא התכוונת ממש לא משנה מבחינת החוק.

לפני 2 דקות, Liquidator כתב:

מה הכוונה בעל משמעות?

מי שיוכח שעבר באדום בכוונה (או שיש לו עבירות רבות בעבר) עשוי לקבל עונש חמור יותר ממי שהצליח לשכנע את השופט שזה היה בטעות (ושיש לו עבר נקי). אבל שניהם יורשעו באותה עבירה, המשמעות היא רק לחומרת העונש.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני 3 דקות, Liquidator כתב:

מה הכוונה בעל משמעות?  וזה עבירה 1500 ו 10 נקודות או גם הזמנה לדין.

תיתכן הקלה בעונש.

זה יכול גם להרגיז את השופט אם לא שמת לב.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 1 דקה, Be roo כתב:

אתה מוזמן לקחת עו״ד, אבל הטיעון של הכוונה זה לא מה שיעזור לך, כמו שכבר הוסבר, זה שלא התכוונת ממש לא משנה מבחינת החוק.

מי שיוכח שעבר באדום בכוונה (או שיש לו עבירות רבות בעבר) עשוי לקבל עונש חמור יותר ממי שהצליח לשכנע את השופט שזה היה בטעות (ושיש לו עבר נקי). אבל שניהם יורשעו באותה עבירה, המשמעות היא רק לחומרת העונש.

ומה העונש?  על עבירה מסוג זה? 

פורסם

אין לי מושג, אבל אתה מקדים את המאוחר.

יש מצלמה בצומת? ראית פלש?

וגם אם צולמת, אתה עוד לא יודע מה הסעיף. אין טעם לשבת ולכסוס ציפורניים ולהתכונן למשהו שאולי לא יקרה.

פורסם
לפני 3 דקות, Be roo כתב:

אין לי מושג, אבל אתה מקדים את המאוחר.

יש מצלמה בצומת? ראית פלש?

וגם אם צולמת, אתה עוד לא יודע מה הסעיף. אין טעם לשבת ולכסוס ציפורניים ולהתכונן למשהו שאולי לא יקרה.

בטוח שהיה מצלמה כי ראיתי מצלמה,  נחכה לדוח ונראה את הסעיף מקווה שזה רק 10 נקודות. 

• תוכן חדש...