Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי סוזוקי קרוסאובר 2015, 1.6 אוטומט, הרכב עבר כ-61,000 ק''מ,

לפני כמה חודשים שמתי לב שבנסיעה מחוג הסל''ד קופץ, זז למעלה ולמטה כ-150 סל''ד.

המחוג קופץ גם ב"גז קבוע", וגם כשאני עוזב את דוושת הגז, ואז מרגישים את הקפיצות/"בלימות עם המנוע", כי הרכב מאט עם המנוע ועוזב, מאט ועוזב.

מצרף לינקים של סרטונים קצרים שמראים את התופעה:
עם גז קבוע - https://drive.google.com/file/d/1uLBtCB-C2T6nMW_q7-1ts2P48XiyicXt/view?usp=sharing
בלי גז (מהירות יורדת) - https://drive.google.com/file/d/1uGezGi9ayLPaOpjluJclWCASL3UbWLNi/view?usp=sharing

לא ממש יכול למקד למתי התופעה קורת. לפעמים זה קורה ולפעמים זה לא. אם זה מתחיל, אז מתחיל עם הנעת הרכב (כשהוא קר) ונמשך לאורך כל הנסיעה, גם אחרי ייצוב טמפרטורת מנוע לתקינה.

לא נראה שזה קשור לדלק, כי תדלקתי ב-5 תחנות שונות. תוסף דלק 44K לא השפיע על התופעה.
כחודש לפני התופעה (ספטמבר) - הרכב עבר טיפול גדול, הוחלפו רצועות (למשאבת מים/מנוע, ורצועת מזגן). מצתים לא הוחלפו.

כשהרכב עומד (ב-D או N או P) - מחוג הסלד לא זז מה-700~ סל''ד, קבוע, והמנוע עובד ללא קפיצות בכלל.

אשמח לשמוע אם מישהו נתקל בבעיה או יש לו רעיונות לפיתרון

פורסם
לפני 28 דקות, Pupik כתב:

כשהרכב עומד (ב-D או N או P) - מחוג הסלד לא זז מה-700~ סל''ד, קבוע, והמנוע עובד ללא קפיצות בכלל.

אם כך הרכב תקין לא הבנתי איפה מתעוררת בעיה? ב-R?

פורסם

בכל המידע ברשת שמצאתי - דיברו על קפיצות סל''ד בסרק, בעמידה. אצלי המצב הפוך, בעמידה הסל''ד יציב, בנסיעה קופץ.

פורסם

תלחץ גז קבוע בעמידה, במצב-N, ותחזיק קבוע 2000 סל"ד. חצי דקה זה מספיק.

אם אתה לא רואה קפיצות בסל"ד במצב הזה, הבעיה [כנראה], נובעת מהגיר.

זה גם מסביר את התופעה, של בלימות המנוע הקלות שאתה מרגיש מדי פעם.

פורסם (נערך)

תנסה אצלך במוסך בדיקת מחשב רכב אוליי יפלוט מספרי תקלה. לא עולה יקר אצלי המוסך עושה לי חינם. מה שהכי חשוד זה הכוהל או הפלאגים לדעתי, אבל יש עוד הרבה אפשרויות אחרות.

עריכה אחרונה על ידי dorban5
פורסם

מניסיון אישי בלבד, זה הגיר הרציף גורם לתופעה.

אצלי זה היה קורה בשיוט מעל 100.

לא עם סוזוקי, עם ניסאן.

אבל הגיר בסוזוקי ידוע גם כבעייתי.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

סבירות גבוהה מאוד שיש לך בעיה בגיר הרציף,כניראה בעיה באחד שסתומים.

הגיר הרציף ברכב שלך הוא של חברת ניסאן וידוע כבעייתי,תנסה לבדוק אצל היבואן אם הוא יכול לבוא לקראתך.

מדובר כניראה בנזק של כמה אלפים.

ב 2017 סוזוקי החליפה את הגיר בגיר פלנטארי 6 הילוכים אמין מאוד כמו בויטארה.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

אם היה לך גיר פלנטרי והיית אומר שהגז משנה את הסלד גם באותו הילוך הייתי אומר תקין לחלוטין כי נעילה ושחרור הממיר מומנט לפי החלטת הרכב.

בגיר רציף אני לא בטוח שהממיר יכול להינעל או להיפתח באותה צורה וגם לא נראה לי שזה קשור.

אם אתה לוחץ על הגז באותה עוצמה קבועה במישור וזה קורה ובמיוחד אם זה רוקד ולא יציב נשמע לא תקין, אבל אם זה תוואי דרך משתנה (עלייה/ירידה) או העוצמת גז ורק אז משתנה אז תקין והוא משנה את יחס הרצועה לפי אלו.

בגלל שאני לא מכיר את הרציף של ניסאן אני לא יודע להגיד אם זה מאפיין של הבעיות הידועות שלה אבל הספארק שהייתה לי שינתה את הסלד לפי מה שכתבתי מקודם אבל לא קיפצה אלא נשארה במה שהיא שינתה אליו.

פורסם

שים לב שהסרטון הראשון במצב "ידני" - כלומר ההילוך מקובע ל-5 (והמערכת מבקשת להעלות הילוך). הסרטון השני במצב אוטומטי.

לגבי התקלה המוכרת בגיר הזה - לפחות אצלי היא הופיעה בדיוק בקילומטראז' הזה (61,000), אבל הביטוי היה נוריות התראה צהובות (נוכיות "בדוק מנוע" ו"תקלה בתיבת ההילוכים")בלי שום שינוי בתפקוד הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 14.12.2021 בשעה 14:58, sperial כתב:

לגבי התקלה המוכרת בגיר הזה - לפחות אצלי היא הופיעה בדיוק בקילומטראז' הזה (61,000), אבל הביטוי היה נוריות התראה צהובות (נוכיות "בדוק מנוע" ו"תקלה בתיבת ההילוכים")בלי שום שינוי בתפקוד הרכב

איך התקלה נפתרה, אם אפשר לשאול?

פורסם (נערך)

הריקול הקלאסי - החלפת "מוח" תיבת הילוכים (יש לתקלה גרסה נוספת, בה מוחלפת כל התיבה). טרטרו אותי למוסך 2-3 פעמים עד שהמומחוי היה במוסך והיה פנוי לבצע נסיעת מבחן עם הקלטת נתונים, אחרי זה המתנה של יומיים  - שלושה לאישור היבואן לתיקון באחריות. לא יכול לומר לך כמה זמן לקח התיקון, כי היה לי סיפור שהמכונית שלי חטפה שני פליקים תוך יומיים, אז הצמידו את התיקון לפחחות. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...