Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

(לא קרה לי, מעוניין ללמוד את החוק והנהלים)

עמיר, פועל בקו ייצור נוסע ברכב כבכל ערב עם 3 חברים בדרך הביתה מעבודתם המשותפת.

לשוטר מתנ"ע הנוסע לידו נדמה כי אחד הנוסעים אינו חגור והוא מורה לו לעצור. עמיר עוצר.

השוטר מציץ לתוך הרכב ולא מצליח לראות בבירור: השמשות כהות (כחוק) והשעה שעת ערב. הוא מבקש מעמיר לפתוח את השמשה שלצד הנוסע החשוד. עמיר או הנוסע אמורים לציית? מותר לשוטר להציץ לרכב, אך מותר לעמיר לסרב לפתוח לו את החלון? ואם מבקש שהנוסעים יירדו כי נדמה לו שמתחבא ילד בלי בוסטר או מעל המותר? 

בכלל, עמיר חייב לפתוח לו את החלון? או יכול להסתפק בלהציג את הרשיון והביטוח דרך השמשה? ומותר לשוטר לשרבב את ראשו לתוך הרכב? ולנגוע בנוסעים לצורך בדיקה האם חגורים כיאות וכדו'?

אני מדגיש כי המדובר בסיטואציה כי הנהג נחשד (יסוד סביר) בעבירת תנועה ולא באחזקת סם וכדו'. 

והאם הדין שונה אם הוא נעצר בצורה אקראית ע"י מחסום דרכים בלי שנחשד בעבירה והסיטואציה בה מסרב לפתוח את החלון מחשידה אותו?

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

בהחלט מותר לבקש לפתוח חלון/דלת אפילו לצורך בדיקת תקינותם, קל וחומר ע"מ לבדוק שכולם חגורים. אגב, בד"כ מספיק לפתוח חלון בלבד. מותר להאיר עם פנס לתוך הרכב במקרה הצורך. 

אין צורך בנוסעי הרכב ע"מ לבדוק האם חגורים. אני מבקש מהנהג /נוסע להראות לי את החגורה. 

אינו מניעה יש לך שלא למסור את הרשיונות/ביטוח לשוטר? ממה אתה חושש בדיוק? מה גם שהיום, כל המידע נמצא במסוף המשטרתי כולל פקיעת תוקף ומועדי שלילות באם קיימות. הצורך בבדיקת רשיונות פיזית מתעורר בד"כ כאשר יש ספק בדבר התאמה בין מסוף למצב בפועל, בעיקר כאשר הנהג טוען שעבר טסט לרכב או ביצע קורס נהיגה מונעת שטרם התעדכן.

השאלה המרכזית - מדוע לך לסרב לבקשות לגיטימיות של השוטרים?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 1 דקה, fatboy1340 כתב:

השאלה המרכזית - מדוע לך לסרב לבקשות לגיטימיות של השוטרים?

לפני 20 דקות, tinoki כתב:

(לא קרה לי, מעוניין ללמוד את החוק והנהלים)

שאלה ותשובה

לפני 8 דקות, fatboy1340 כתב:

מה גם שהיום, כל המידע נמצא במסוף המשטרתי כולל פקיעת תוקף ומועדי שלילות באם קיימות.

מלבד ביטוח, נכון?

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

בגדול, אם שוטר תנועה עוצר אותך, ב99.9% מהמקרים אתה חשוד בביצוע עבירה (תנועה) ועל כן חלה עלייך חובת הזדהות. על השוטר ליידע אותך באיזו עבירה אתה חשוד בתחילת השיחה. במידה ויש חשד שילד נוסע ללא חגורה/בוסטר, השוטר יבקש להציג פרטים אודות הילד כדי לוודא את גילו (יש מדרגים שונים של עבירות מתקני ריסון בהתאם לגיל הילד). במידה ומדובר בנהג חדש/צעיר/דרוש מלווה - על הנהג /מלווה להציג תעודה מזהה עם גיל וותק נהיגה. 

פורסם

אתחיל בזה שאין לי ממש תשובה, רק תהיות.

לפני 7 שעות, fatboy1340 כתב:

בהחלט מותר לבקש לפתוח חלון/דלת אפילו לצורך בדיקת תקינותם, קל וחומר ע"מ לבדוק שכולם חגורים

1. פה לא מדובר על בדיקת תקינות, וזה שמותר בגלל סיבה מסויימת לא אומר שמותר לצורך סיבה אחרת. בנוהלי חיפוש צריך חשד רלוונטי, אסור לשוטר לטעון שרצה לבדוק את תקינות הדלת אם מראש מטרתו היתה לבצע חיפוש.

2. לא בטוח שלשוטר מותר בכלל לבדוק תקינות של מכלולי הרכב, יתכן ורק לבוחן מותר.

3. השאלה העיקרית היא האם דרישה לפתיחת חלון או דלת לצורך הצצה מהווים חיפוש או לא. יש הבדל בין חלון שהיה מראש פתוח הוא לא מוסתר, לבין דרישה של השוטר לפתיחה שלו. טרם הצלחתי למצוא תשובה לכך. אולי אתפנה בהמשך היום.

• רעיון טוב! 2
פורסם

מותר ולפעמים אפילו נדרש מהשוטר להורות לנהג לפתוח חלון קדמי, מותר ואפילו נדרש ממנו לשרבב ראש פנימה (אחת מההוראות זה לפרט כמה נוסעים יש ברכב למשל, איך יעשה זאת דרך שמשות כהות?)

א-ב-ל זה לא קארט בלאנש לעשות מה שהוא רוצה, זה היתר לצורך ביצוע הוראות המשטרה.

במדינות "קצת" יותר מתוקנות מאיתנו, יש קו אדום ברור בין מה שנמצא ב-Plain Sight, לעומת מה שלא.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לאחר בירור עם תובע משטרתי אודות הסוגיה שנשאלה-מה שעניתי פחות או יותר זו לשון החוק. שוטר תנועה עוצר אותך לרוב בשל חשד לביצוע עבירה, ולכן רשאי להפעיל כלפיך סמכויות שיטור. זה כולל דרישה להזדהות, לפתוח/לסגור חלון/דלת רכב , להפעיל /לכבות אורות/איתות וכדי. כמובן יכול לבקש ממך לצאת מהרכב ע"מ להתרשם ממצבך הגופני/שוו"מ. עפ"י החוק סירוב להוראות שוטר יזכה אותך בהזמנה לבית משפט /עיכוב לחקירה. 

בנימה אישית, אם אין סיבה מיוחדת שלא לבצע את הוראות השוטר, מומלץ לבצען מבלי לעורר אנטגוניזם מיותר.

סיפור אישי מלפני מספר שבועות: בהיותי בסיור בניידת, הבחנתי ברכב החונה תוך כדי הפרעה לתנועה. לאחר כריזה ברמקול, יוצא הנהג מהמכולת הסמוכה, תוך ניפוף ידיים "מה אתה רוצה ממני?".התבקש להזיז את הרכב, אמר שהוא כבר מסיים את הקניות ונוסע. התבקש להזדהות -"עזור אותי באמאשך". תוך חילופי הדברים - נבדק במסוף, הוא ואישתו שהייתה איתו בחנות, מאובחנים חיוביים לקורונה. תוך 3 דקות, היו בדרך הביתה תוך ליווי משטרתי עם קנס 5000 ש"ח כל אחד.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם (נערך)

למה לא פינקת אותו ישר גם בדו"ח על החנייה?

ליד הבית שלי יש אדום/לבן ואדום/צהוב, באופן קבוע רכבים נעמדים שם כדי לגשת לכספומט סמוך. לעיתים רחוקות המשטרה מגיעה כנראה רק כאשר משהו מתלונן... להלן אירוע:

אני מגיע באוטובוס יחד עם אימי שיושבת בכיסא גלגלים. בגלל רכבים חונים הנהג נעמד רחוק מהמדרכה דבר שגורם לכך שרמפת הירידה מהאוטובוס נצבת בזוית מאוד חדה ומסוכנת  לירידה.

לאחר שירדנו אני מטלפן 100 ומדגיש בפני המוקדנית שהרכבים החונים סיכנו נכה בגלל החנייה ומן הראוי שיקבלו דו"ח.

אחרי כרבע שעה מגיעה ניידת, השוטר ברכב מתחיל לכרוז לרכבים שיזזו... לכל רכב בנפרד... מאזדה לבנה את מפריעה לתנועה... פורד, לא צריך לכל אחד להודיע, נא לזוז... דאצ'יה לפנות את המקום...

ככה מבלי להגזים יותר מחמש דקות שכל רכב מקבל התראה אישית. וכמובן שאף אחד לא מקבל דו"ח.

כל הכבוד להרתעה של המשטרה.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם
לפני 10 שעות, fatboy1340 כתב:

לאחר בירור עם תובע משטרתי אודות הסוגיה שנשאלה-מה שעניתי פחות או יותר זו לשון החוק. שוטר תנועה עוצר אותך לרוב בשל חשד לביצוע עבירה, ולכן רשאי להפעיל כלפיך סמכויות שיטור. זה כולל דרישה להזדהות, לפתוח/לסגור חלון/דלת רכב , להפעיל /לכבות אורות/איתות וכדי. כמובן יכול לבקש ממך לצאת מהרכב ע"מ להתרשם ממצבך הגופני/שוו"מ. עפ"י החוק סירוב להוראות שוטר יזכה אותך בהזמנה לבית משפט /עיכוב לחקירה. 

תשובה יפה.

ברור כי מבחינה משפטית אני אמור להזדהות לבקשות שוטר. השאלה שלי היא מהן גבולות הגיזרה בה מותר לשוטר להכנס לרכב אם הנהג מודיע לו שהוא מסרב, גם אם ללא סיבה מוצדקת.

לפני 10 שעות, fatboy1340 כתב:

בנימה אישית, אם אין סיבה מיוחדת שלא לבצע את הוראות השוטר, מומלץ לבצען מבלי לעורר אנטגוניזם מיותר.

ברור, לא חשבתי אחרת. השאלה היא מבחינה משפטית מה מותר לו ומה אסור.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

@Ron Poh בפעם הבאה תתקשר למוקד העירוני. יתכן שינסו לאתר את בעלי הרכב בטלפון, אבל ידם תהיה הרבה יותר קלה על הדק הדוח. אם תדווח את מספר הרכב יתכן שניסיון האיתור יתבצע לפני שהפקח מגיע, מה שיחסוך לך זמן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 שעות, tinoki כתב:

תשובה יפה.

ברור כי מבחינה משפטית אני אמור להזדהות לבקשות שוטר. השאלה שלי היא מהן גבולות הגיזרה בה מותר לשוטר להכנס לרכב אם הנהג מודיע לו שהוא מסרב, גם אם ללא סיבה מוצדקת.

מותר לשוטר לבצע חיפוש ברכב, זה נלווה לסמכות עיכוב. חפש בסד"פ "סמכות עיכוב". בפועל, בעת רישום דו"ח תעבורה (פרט לשכרות ועוד מספר מאוד מצומצם של מקרים ) לרוב אין סיבה לבצע חיפוש ברכב, ויש מספיק דרכים להווכח בדבר ביצוע או אי ביצוע עבירה תוך בקשת הנהג או הנוסע לבצע פעולה מסויימת כגון להראות את חגורת בטיחות.

פורסם (נערך)

למיטב זכרוני עד לתיקון האחרון (שלא יודע אם התקבל) יש הבדל בין חיפוש ובין דברים שנמצאים ב-Plain Sight.

האם מותר לשוטר שעוצר רכב על מהירות לפרק את ריפודי הרכב? ברור שלא. אז ישנו קו אדום כלשהו, לא כתוב.

אחת הביקורות על התיקון האחרון בנושא היא בדיוק זה - נותנת סמכות יחסית חופשית לשוטר לבצע חיפוש על בסיס כלום ושום דבר.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...