Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מכונות (יקרות) שאליהן אתה מכניס כמות מסויימת של נוזל כביסה פעם בחודש והן מודדות בכל הפעלה את כמות הנוזל שצריך לשחרר למכונה בהתאם למשקל הכביסה, נראה לי שזה נותן לך פתרון מעולה לצורך.

הנה דוגמה לאחת כזאת: https://www.siemens-home.bsh-group.com/il/productlist/laundrycare/washing-machines?qfeatures=automaticdosagesystem

המערכת של סימנס נקראת i-Dos, כנראה שיש לה מקבילה גם בבוש ואולי בקונסטרוקטה.

• אהבתי 1
פורסם

אצל ההורים שלי יש בוש, המערכת נקראת i-dos.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 6.11.2021 בשעה 00:32, dorsht כתב:

זה לא תמיד מתאים.

אם אני צריך לכבס פריט אחד או שני פריטים בכביסה מהירה, טבליה זה יותר מדי.

בד"כ התוכניות המהירות נועדו לכמות של 1 או 1.5 ק"ג כבסים לכל הפחות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
בתאריך 7.11.2021 בשעה 12:28, m3x7r3m3 כתב:

בד"כ התוכניות המהירות נועדו לכמות של 1 או 1.5 ק"ג כבסים לכל הפחות.

אפשר גם לכבס חולצה בודדת או מכנס בתוכנית מהירה של 15 דקות.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

עדכון, לפני שאני בודק בעצמי את תוצאות הכביסה לאחר כיבוס לפי ההוראות של המכונה וגם ג'יל הכביסה- ביצעתי ניקוי יסודי למכונה ע"י הוספת מים(דרך פתח האבקה) עד לגובה מחצית התוף כמעט(מעל 50% מנגנון הגנה ניכנס לפעולה ומרוקן מיד).

בוידאו זה קצף וליכלוך בלי שום שימוש בחומרי ניקוי- רק מה שהיה דבוק בתוך התוף ומצטבר לאורך השנים, אפשר ליראות הרבה ג'יפה שצף במים.

אחרי זה ראיתי שהצד הפנימי שמוסתר ע'י הגומי עדיין מלא בג'יפה שומנית שחורה, ניקיתי עם מטלית עד כמה שיכולתי להגיע ואחרי זה שוב שטיפה עם חצי תוף מים כמו מקודם עם קצת מסיר עובש ב90 מעלות ולאחר מכן שוב פעם עם אקונומיקה ב90 מעלות.

כעת שמציצים על הצד הניסתר של התוף עם פנס רואים שהוא יותר נקי עם מינימום שאריות חומות על פני השטח.

השבוע אבדוק כיבוס לפי ההוראות ואבחר להשאיר את המים האחרונים ככה שאוכל לידגום אותם (עם TDS?), ככה לפחות אדע מה הכמות הנכונה של ג'ל הכביסה והאם המכונה היא הבעיתית בקמצנות על כמות המים.

*לאחר פירוק מכונה אחת לגורמים שחשפה בפני את המצב המגעיל שיש בצד השני של התוף המבריק והמצוחצח ולאחר שגם במכונה העכשווית הגיפה קיימת, אני כבר לא מאמין במראה הנקי והמצוחצח של התוף שרואים, צריך לידאוג לשטיפה תקופתית של המכונה.
אני סקרן לדעת איך התוכנית של המכונות שבאות עם תוכנית ניקוי עצמי מתפקדת(כמות מים/מהירות סיבוב ).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • רעיון טוב! 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

הבוקר החלטתי ליבדוק את מצב סנן המים בכניסה למכונה, עברו כבר יותר משנתיים מאז שעשיתי זאת, המצב הייה דיי מטונף למרות שלא הרגשתי בעיה בזרם המים במיכל אבקה:

ניקיתי והרצתי COTTON 30 על מצעים למיטה, בקושי חצי תוף מלא, בשטיפה(אחרי שלב הסבון) שוב ראיתי עד כמה המכונה הזו מתקמצנת בצורה קיצונית על המים, אי אפשר ליראות את המים בתחתית התוף , כל המים שהמכונה הכניסה פשוט נספגו וזהו,  בבאוכנט (גם מודרנית, פשוט נהרסה אחרי מס' שנים) שהייתה לפני הבוש -תמיד גובה המים הגיע עד לתחתית הזכוכית בדלת.

לא סובל את כל הנושא הירוק לא ברכבים ולא במוצרי החשמל, הכל רק בשביל לעמוד בדרישות המעבדה בשביל מדבקה נוצצת- מעצבן.

אז או שהמכונה נידפקה או שהיא ירוקה מידי לשימוש שלנו, הולך לשים להורים כפית מדידה קטנה בשביל נוזל הכביסה, מעדיף כביסה בלי שאריות חומרי ניקוי.

תודה על המידע לגבי המכונות שאכן עושת מה שרציתי, המחיר סביב ה4.5K דיי רציני, מקווה שהמחירים ירדו קצת עוד שנה /שנתיים ואז נחליף.

WhatsApp Image 2021-11-15 at 10.28.33.jpeg
*אולי זו תיזכורת טובה לחברי הפורום גם ליבדוק את מצב המסנן ולנקות :-)

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לחץ המים בצנרת גבוה מספיק שגם מסנן חצי סתום או 3/4 סתום לא יפריע. וכמובן מכונת כביסה או מדיח מצויידים בפרסוסטט או "מונה מים" שמודדים את כמות המים שנכנסת, ואותה כמות מים תוכנס לא חשוב מה הלחץ והספיקה מהצנרת (זמן הכנסת המים יתארך לפי הצורך).

לגבי כמויות המים - אני מסכים איתך. יצרני המכונות דואגים לעולם ירוק יותר על ידי הקטנת הצריכה בכמה ליטרים להפעלה (או כמה קוב בודדים בשנה) - אבל מגדילים את צריכת האנרגיה והזיהום הסביבתי על ידי תכנון מכונות אמינות ועמידות הרבה פחות, שאורך חייהן קצר הרבה יותר (הרבה פעמים אורך החיים שווה למשך האחריות).

• אהבתי 1
:turn-l:
פורסם
בתאריך 12.11.2021 בשעה 13:49, מרק10 כתב:

אפשר גם לכבס חולצה בודדת או מכנס בתוכנית מהירה של 15 דקות.

בד"כ לא תקבל את אותה איכות כביסה, הם גם כותבים את זה בד"כ.

• אהבתי 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, hwgeek כתב:

הבוקר החלטתי ליבדוק את מצב סנן המים בכניסה למכונה, עברו כבר יותר משנתיים מאז שעשיתי זאת, המצב הייה דיי מטונף למרות שלא הרגשתי בעיה בזרם המים במיכל אבקה:

ניקיתי והרצתי COTTON 30 על מצעים למיטה, בקושי חצי תוף מלא, בשטיפה(אחרי שלב הסבון) שוב ראיתי עד כמה המכונה הזו מתקמצנת בצורה קיצונית על המים, אי אפשר ליראות את המים בתחתית התוף , כל המים שהמכונה הכניסה פשוט נספגו וזהו,  בבאוכנט (גם מודרנית, פשוט נהרסה אחרי מס' שנים) שהייתה לפני הבוש -תמיד גובה המים הגיע עד לתחתית הזכוכית בדלת.

תודה על המידע לגבי המכונות שאכן עושת מה שרציתי, המחיר סביב ה4.5K דיי רציני, מקווה שהמחירים ירדו קצת עוד שנה /שנתיים ואז נחליף.

לדעתי הוצאה מיותרת לרכוש מכונה רק בגלל התוספת החכמה של הוספת אבקת כביסה באופן אוטומטי לכול כביסה.

לפני 3 שעות, hwgeek כתב:

WhatsApp Image 2021-11-15 at 10.28.33.jpeg
*אולי זו תיזכורת טובה לחברי הפורום גם ליבדוק את מצב המסנן ולנקות :-)

המצב של חיסכון במים לא בהכרח משפיע על תוצאות איכות הכביסה כול עוד ממלאים כמות כביסה מתאימה לתוכנית וכמובן כמות אבקה מתאימה.

ברשותיי מכונת כביסה תוצרת בוש שרכשתי לפני 4 שנים ולא נתקלתי בשום בעיה בגלל חיסכון במים בזמן הכביסה והשטיפות.

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

בד"כ לא תקבל את אותה איכות כביסה, הם גם כותבים את זה בד"כ.

ברור. בתוכנית הזו אני משתמש רק אם מדובר על בגד או בגדים שאינם מלוכלכים במידה ניכרת או נראית לעין ואני חייב להיום בערב את החולצה המכופתרת בצבע וורוד. :multi:

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אם זה ככה אז תבדוק אופציה לספריי בדים במקום כביסה.

כי למעשה אתה בעיקר מקבל את הריח של הסבון כביסה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...