Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן. לא עונה על דרישות החוק. לא בטוח שהמשטרה אוכפת את הדלקת האחוריים.

אפשר להפעיל אורות חנייה שיפעילו גם את האורות האחוריים, מבלי להפעיל את אורות הדרך.

אצל חלק מהיצרנים , לדוג' פיג'ו וסיטרואן של השנים האחרונות, אורות היום כוללים גם פנסים אחוריים

• לא הבנתי... 1
פורסם

היום כשכמעט בכל הרכבים האורות נכבים עם הסוויץ' מדליקים אורות בנובמבר ומכבים במרץ.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מאנשי השירשורפלצת שהולך להתפתח פה- ממליץ לכולם להדליק אורות מעבר ("אור רגיל" 30 מטר) כל יום, כל היום. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 8

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, שביט כתב:

ממליץ לכולם להדליק אורות מעבר ("אור רגיל" 30 מטר) כל יום, כל היום. 

לא ממליץ. מיותר, צורך יותר חשמל ודלק, והנראות שלהם ביום לא יותר טובה (ואולי פחות) מ DRL יעודי. בנוסף,מלנורות הלוגן יש אורך חיים קצר משל נורות led. לא כדאי להתקע בלילה עם הלוגן שרופה כי היא עבדה סתם כל היום.

לא סתם היצרנים התאמצו להכניס את DRL לרכבים.

לפני 1 דקה, FARM כתב:

עריכה אחרונה על ידי FARM
  • אהבתי 2
  • משעמם 2
  • מצחיק 2
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

החוק קובע הדלקת אורות והכוונה אורות דרך שהפעלתם מפעילה בו זמנית את האחוריים. ברור שהכוונה בהפעלה הזו היא הנראות של כלי הרכב מקדימה ומאחור וזאת בתקופת החורף מה ש DLR לא מספק.

האם שאלת  פות"ה קשורה אולי לחשש משימוש יתר במצבר או בסיבה אחרת, אין בעיה כזו. יש מדינות שאורות דרך מופעלים אוטומטית בכל השנה, שוב כדי לספק נראות הרכב למשתמשי דרך אחרים. הבלאי היחידי בהפעלת אורות יהיה "שעות נורות"  מה שיחייב החלפה יותר תכופה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • אהבתי 1
פורסם

זו לשון התקנה:
לא ינהג אדם מונית, אוטובוס או רכב מנועי מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 14,999 ק"ג, בכל דרך וברכב מנועי אחר, למעט אופנוע, בדרך שאינה דרך עירונית, בתקופה שמיום 1 בנובמבר ועד 31 במרס בכל שנה, אלא כשמאירים בו פנסי החזית או פנס תאורת יום והפנסים האחוריים״

לפני 13 דקות, FARM כתב:

אפשר להפעיל אורות חנייה

אי אפשר, אורות חניה לא עונים על הדרישה ״פנסי החזית או פנס תאורת יום״ התקנות מגדירות מהם פנסי חניה, הם אומנם נמצאים בחזית אך אינם ״פנסי חזית״.

פורסם
לפני 5 דקות, Be roo כתב:

אי אפשר, אורות חניה לא עונים על הדרישה

מדובר על רכבים המצויידים ב DRL שלא מדליק את האחוריים

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, FARM כתב:

מדובר על רכבים המצויידים ב DRL שלא מדליק את האחוריים

גם פנסי drl אינם עונים על הדרישה. לפנסי חזית יש הגדרה ספצפית, מדובר על אורות הדרך, אלה שמדליקים בחושך. זה לא נאכף, אבל זו לשון החוק.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, FARM כתב:

לא ממליץ. מיותר, צורך יותר חשמל ודלק, והנראות שלהם ביום לא יותר טובה (ואולי פחות) מ DRL יעודי. בנוסף,מלנורות הלוגן יש אורך חיים קצר משל נורות led. לא כדאי להתקע בלילה עם הלוגן שרופה כי היא עבדה סתם כל היום.

אולי תפרט ותסביר , האם אתה מודע לתקנה וממליץ  לפעול אחרת , לא מאמין.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • מעניין 1
פורסם
לפני 1 דקה, ד ו ד כתב:

אולי תפרט ותסביר , האם אתה מודע לתקנה וממליץ לפעול אחרת , לא מאמין.

ברכבים מודרנים, אורות יום קדמיים נדלקים באופן אוטומטי. בדגמים בהם לא נדלקים אוטומטית גם אורות אחוריים, הנהג מדליק מיוזמתו את 'אורות חנייה', בכדי שגם האורות האחוריים ידלקו. כל זאת מבלי להדליק את אורות הדרך.

• רעיון גרוע 1
פורסם

האם בסקודה קאמיק יש אפשרות להוסיף הדלקת פנסים אחוריים יחד על DRL?

לא באה לי כל פעם לשחק עם מתג אורות, התרגלתי כל כך למצב האוטומתי שגורם לך לשכוח ממצב האורות בכלל.

פורסם
לפני 18 דקות, FARM כתב:

ההתפלגות של שריפת נורות להט אינה קשורה למשך העבודה הכולל שלהן. ההסתברות לשריפת נורה בזמן נתון שווה בין אם הנורה חדשה ובין אם פעלה כבר כמה אלפי שעות. והחסכון המושג באי הדלקת המנורות מזכירה לי את שרשור המדיחים הגדול - כמה אתה חוסך בתוכנית חצי כמות (רמז - בערך 2 ליטר להדחה. זה שתי שטיפות אסלה בשבוע).

לפני 18 דקות, FARM כתב:

ברור. הם צריכים לעמוד בתקנות ובתקנים של מדינות העולם המערבי. דרך אגב, לגבי הפנסים האחוריים יש טענה שהפעלתם בשעות היום פוגמת בנראות של פנסי בלימה. אישית אני חושב שלא, אבל לא חקרתי את הנושא באופן מסודר, אז דעתי חשובה כקליפת השום. מכל מקום, אלה דרישות החוק הישראלי, אז נקיים אותו.

ודרך אגב, מבחינתי זו גירסא דינקותא. בשיעור הנהיגה הראשון שלי, הרבה לפני שהיה LED לבן ואף אחד לא חשב על DRL, המורה שלי לנהיגה לימד אותי שהדלקת אורות היא הפעולה הראשונה אחרי ההתנעה. כך אני נוהג עד היום.

לפני 18 דקות, FARM כתב:

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, sperial כתב:

ההתפלגות של שריפת נורות להט אינה קשורה למשך העבודה הכולל שלהן. ההסתברות לשריפת נורה בזמן נתון שווה בין אם הנורה חדשה ובין אם פעלה כבר כמה אלפי שעות

טענה מוזרה שאין בה הגיון.

מה שברור הוא שתדירות ההחלפה של נורות הלוגן אצל מי שמדליק אותן יותר, תהיה יותר גבוהה

עריכה אחרונה על ידי FARM
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...