Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת דוד שמש וקולטים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש את הדוד הזה בדירה שאני עוזר לתחזק.

הדוד והקולטים הותקנו לפני משהו כמו 30 שנה, עדיין הכל עובד תקין אבל כפי שניתן לראות מצב החלודה בקולטים מתקדם ואני חושב שיש מקום להחליף אותם וגם את הדוד על הדרך.

אני רוצה להבהיר שברור לי לחלוטין שעדיף פשוט להזמין בעל  מקצוע שיבצע את העבודה, ההתעסקות עם זה באופן עצמאי לא שווה את החסכון הפוטנציאלי.

אבל אני מעוניין לדעת לעשות את זה לבד. ביצעת בעבר החלפות פלנצ'ים, ברזים, מיכלי הדחה  ועוד עבודות אינסטלציה כאלה ואחרות ואני חושב שאני יכול להתמודד עם החלפת הדוד והקולטים שמוצבים במקום נוח לעבודה, יש מעלית ויש גישה מצויינת.

572929031_.thumb.jpg.845e4deb6ecaf643e19e821399dd8759.jpg

שאלות:

כמה שוקל דוד 150 ליטר ריק ממים?

כמה שוקל קולט אחד כזה?

האם מקובל להחליף את החצובה עליה הדוד מוצב או שאין בעיה להשתמש בקיימת? (היא לא נראית חלודה יותר על המידה).

יצרנים מומלצים לקולטים ולדוד.

מאיפה כדאי לקנות ומה סדר גודל מחיר?

האם יש משהו מיוחד שצריך לדעת? 

מדובר בבניים 8 קומות, הדוד על הגג, הדירה בקומות הנמוכות.

מה קורה עם הצנרת מהדוד לדירה? הצנרת תקינה מבחינת נזילות אבל הבידוד הטרמי מצינור המים החמים ירד כמעט כולו עם השנים. האם מקובל להחליף את הצנורת הזו?  היא רצה מחוץ לבניין, קצת סיפור להחליף אותה ואני מעדיף לא לגעת.

מבחינת המערכת גם במצבה הכל עובד תקין, יש מים חמים בדירה כל עוד יש שמש בשעות היום, גם בחורף. 

תודה. 

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 22 דקות, Buki כתב:

572929031_.thumb.jpg.845e4deb6ecaf643e19e821399dd8759.jpg

שאלות:

כמה שוקל דוד 150 ליטר ריק ממים?

למיטב זכרוני, מעל 50 ק"ג. לא יכלתי להתמודד עם סחיבה של אחד כזה לבדי. מצאתי לך טבלה גנרית. גם הקולטים נמצאים בטבלה.

לפני 22 דקות, Buki כתב:

האם מקובל להחליף את החצובה עליה הדוד מוצב או שאין בעיה להשתמש בקיימת? (היא לא נראית חלודה יותר על המידה).

אם היא במצב טוב, אין צורך להחליף אותה. כשהחליפו לי דוד השתמשו בקיימת בלי בעייה, כנ"ל כשהחלפתי "בעצמי" יחד עם דוד של אשתי בעבר הרחוק.

לפני 22 דקות, Buki כתב:

יצרנים מומלצים לקולטים ולדוד.

מאיפה כדאי לקנות ומה סדר גודל מחיר?

אני מרוצה בינתיים מכרומגן. לגבי מחיר, סקר שוק באיזור שלך יגלה לך יותר טוב ממני מה המחירים והתנאים.

לפני 22 דקות, Buki כתב:

האם יש משהו מיוחד שצריך לדעת? 

מדובר בבניים 8 קומות, הדוד על הגג, הדירה בקומות הנמוכות.

מה קורה עם הצנרת מהדוד לדירה? הצנרת תקינה מבחינת נזילות אבל הבידוד הטרמי מצינור המים החמים ירד כמעט כולו עם השנים. האם מקובל להחליף את הצנורת הזו?  היא רצה מחוץ לבניין, קצת סיפור להחליף אותה ואני מעדיף לא לגעת.

מבחינת המערכת גם במצבה הכל עובד תקין, יש מים חמים בדירה כל עוד יש שמש בשעות היום, גם בחורף. 

תודה. 

לי שמו בידוד נוסף לצנרת - להבנתי "נגד ציפורים" שאוכלות את הצינור. עד כמה ההסבר הזה אמיתי, אני לא יודע לענות. 

אלו התשובות שיש לי עבורך... מקווה שעזרתי. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

זה צינור נחושת עם בידוד מתפורר? אם כן, אל תיקח סיכון, אל תיגע בצינור הזה, ואם אתה חייב להתקרב אליו רק עם כפפות ונשמית N95 ומעלה (עדיף גם מיגון נוסף), או לשלוח דגימה לבדיקת מעבדה. 

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, innvision כתב:

זה צינור נחושת עם בידוד מתפורר

אכן צינור נחושת. 

בכמה מטרים שבאיזור הדוד לא נשאר בידוד כלל, יש צינור נחושת חשוף וזהו.

בהמשך הוא יורד דרך הקומות יחד עם עוד 16X2 צינורת של כל השכנים שעם השנים יצרו סבך ואין לי כוונה לנסות להוציא אותו משם.

האפשרויות הן להוריד צינור חדש או להשתמש בקיים. 

פורסם (נערך)

כמובן שלהוריד צינור חדש זה אידאלי מכל הבחינות, גם איכות מים וגם איכות הבידוד התרמי, במיוחד שאתה נמצא בקומה נמוכה. אבל, זו חתיכת עבודה שני לא בטוח שאתה רוצה להכנס אליה, לשאלתך, אף מתקין דודים שאני נתקלתי בו לא חשב אפילו להחליף אצלי ת צנרת הנחושת.

בכל מקרה, כל עוד אתה לא נחשף לסיבים, מה שלא תחליט יהיה בסדר, צנרת נחושת מאוד עמידה ותמשיך לשרת אותך לדעתי עוד שנים.

לגבי ההתקנה לבד, אני לגמרי בעד, באופן כללי, אבל מה לגבי נושא האחריות? אני מציע שתברר לפני.

אם כבר דיברנו על דוודים, אין לי נסיון אישי עם הדוד הבא, אבל אני ממש מתחשק לי להחליץ לדוד שבתמונה. על פניו נראה מוצר נהדר, קולטי ואקום, ודוד נירוסטה עם מחליף חום.

אבל כהמלה יותר ריאלית, הייתי ממליץ על כרומגן עם ברז ערבול של חברת קלפי (בהנחה שאתה הולך לבצע את ההתקנה לפי התקן ולהתקין את האביזר).

image.thumb.png.75bed3a405289b065bd58e1013ce0a39.png

image.thumb.png.4630fe6698840785ec8e01a9bf900180.png

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, ברווז כתב:

להבנתי "נגד ציפורים" שאוכלות את הצינור. עד כמה ההסבר הזה אמיתי,

עד שלא תיתקל בנזילה שם בעקבות נקר סקרני לא תדע.  הסבר אמיתי מאד.

• אהבתי 1
פורסם

בבתים משותפים יש גם מערכות חימום שהם מחליפי חום. ז״א שהמערכת של הקולוים היא סגורה ונפרדת מהמים אותם היא מחממת. אני לא כל כך מתמצא במערכות האלו אבל תוודא שאין הבדל בציוד.

לגבי רכישה-
למיטב הבנתי כרומגן ונמרוד הם המובילים מבחינת איכות.
בנמרוד מוכרים לכולם באותו מחיר אם אתה מגיע אליהם. אין להם הנחה לשותפים או אינסטלטורים.
אני כשבניתי רכשתי ישירות מהם בסניף ראשון לציון.

בהצלחה

Jeep ZJ V8 / C4 Cactus/
Octavia TSI 1.0 / Honda 300ex

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, Boaz Av כתב:

בבתים משותפים יש גם מערכות חימום שהם מחליפי חום. ז״א שהמערכת של הקולוים היא סגורה ונפרדת מהמים אותם היא מחממת. אני לא כל כך מתמצא במערכות האלו אבל תוודא שאין הבדל בציוד.

אני מכיר את ההבדלים. הבניין הספציפי הזה נבנה בשנות ה 70 ללא דודי שמש בכלל. 

לכל דירה היה דוד חשמל במפרסת שרות וזהו. 

במהלך השנים רוב הדירות התקינו דודים פרטיים על הגג, צינורות מים וכבל חשמל עולים מהדירה לדוד. שום דבר משותף עם יתר הדיירים. דוד פשוט הרי רגיל בלי מחליף חום. 

פורסם

אז אם יש לך איך להוביל סע לנמרוד.
דוד 200 ליטר עולה סביב ה 800 שח

קולט נחושת מתאים ( 9 קנים) יעלה סכום דומה. בהנחה שאין קרה באזורך.
יש אצלם גם אביזרים להתקנה.

לפי התקן אמור להיות צינור נחושת בחיבור בין הקולט לגוד אם כי רוב המתקינים שמים צינור פלסטי או SP בדרג גבוה.

שים לב לא לחטוף כוויות כאשר אתה מפרק את הדוד והקולטים- במיוחד בקיץ. זה רותח.
וכמובן תחליף גם אל חוזר ושסתום לחץ(!).

בהצלחה

Jeep ZJ V8 / C4 Cactus/
Octavia TSI 1.0 / Honda 300ex

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, innvision כתב:

צנרת נחושת מאוד עמידה ותמשיך לשרת אותך לדעתי עוד שנים.

חיבור צינור נחושת ליציאה של הדוד הוא עם הפשלה ואום כמו במיזוג, נכון? 

פורסם (נערך)

לא, אין פלייר. פעם היו משתמשים באטם גומי קוני כמו בתמונה :

אבל לפי ההודעה של @ירחמיאל יש מחברים חדשים יותר, לא יצא לי אישית לעבוד איתם:

image.thumb.png.6c26cb71709d2fce0b0a7ada3b049076.png

פורסם

שווה להוביל לבד, לשבוראת הגב, לפנות את הישן ולקחת את כל הסיכון עליך?

אם אתה לא חוסך לפחות 1500 לא רואה איך זה כדאי 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כתבתי בהתחלה, אני יודע שזה לא שווה. 

אני פשוט רוצה ללמוד לעשות גם את זה לבד. 

אז לא תהיה אחריות על ההתקנה, לא רואה בזה איזה סיכון גדול. 

• אהבתי 1

פורסם

האחריות על ההתקנה זה לא אם יקרה משהו אחר כך אלא אם יחליק מהיד הקולט ויתנפץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה יכול לקורת בכל דבר שאתה עושה. גוף תאורה שאתה מתקין יכול ליפול לך מהיד ולשבר. או טלוויזיה בזמן שאתה שם אותה על המתקן וכו'. זה סיכון מחושב שלוקחים. 

אם קולט היה עולה 20.000 שקל אולי היה על מה לדבר. 

• תוכן חדש...