Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

האוף טופיק ידוע כמקום בו אפשר לקבל עיצה טובה במגוון נושאים.

לפני כשנה הגיע למשרד סטודנט , לאחרונה עברתי תפקיד ואנו עובדים ביחד על נושאים משותפים.

הבחור ממש סבבה והפכנו לחברים בעבודה - כל הצוות אוכלים יחד צהריים,.

יש לנו בית כנסת בעבודה- לא ראיתי אותו ולו פעם פעת אחת יוצא להתפלל (כמו שעושים עובדים אחרים )  .

לפני שבוע הבחור הזמין אותי לחתונה.

הבחור שומר מסורת , עם כיפה קטנה  (אין לי מושג מה זה אומר ).

לפני כמה ימים הוא דיבר על החופש שהוא הולך לקחת אחרי העבודה  ושאל אותי אם אני אני יודע מה זה 7 ברכות

עניתי שאשמח לדעת למה הוא התכוון , הוא הסביר על מנהג להזמין את האורחים אחרי החתונה...

המשפט הבא  היה - "אבל אין לי כח ל7 ימים , 2 יספיקו..."

פעם ראשונה שאני מוזמן לחתונה של לא חילונים

אודה לכל טיפ שיעזור לי -

1.האם לחבוש כיפה ? לאורך כל האירוע או שרק בזמן החופה ?

2.האם נהוג לגשת לברך את הזוג אחרי החופה או שצריך לברך רק את החתן ?

3.אשמח לכל טיפ שיחסוך ממני את המבוכה מהלא נודע

תודה מראש

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Octavia-TSI11 כתב:

1.האם לחבוש כיפה ? לאורך כל האירוע או שרק בזמן החופה ?

2.האם נהוג לגשת לברך את הזוג אחרי החופה או שצריך לברך רק את החתן ?

3.אשמח לכל טיפ שיחסוך ממני את המבוכה מהלא נודע

1. אין צורך, אם אתה לא מאמין. מה שצריך זה לבוא לחגוג.

2. זה כבר תלוי אם תהיה הפרדה בין המינים, תברר מול החבר.

3. לפני הקורונה הייתי בחתונות של דתיים לייט, נראה לי כמו חתונה רק שיש יותר כיפות מהרגיל.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אל תבקש שרימפס והכל יהיה בסדר.

לא. אתה לא חייב לשים כיפה על הראש, גם לא בחתונות של חרדים. תהיה עצמך. תנסה להיות מישהו אחר- אכן תהיה לך מבוכה. תהיה אתה ויהיה בסדר.

עם זאת, אתה יכול לשים כיפה בכיס, מה כבר יכול להיות? אישית- אני לא שם.

לגבי ברכה- הרי גם ככה יש שמירת נגיעה, גם ככה אתה לא מכיר אותה. כן- אתה יכול לחייך ולהגיד מזל טוב. לא יסלקו אותך.

תשמע, יצא לי להיות ב2-3 חתונות של ממש חרדים, עם הפרדה והכל. הם סכ"ה באים לשמוח, תשמח איתם. הם לא מקריבים קורבן על המזבח.

אתה הרי וודאי הולך עם עוד קולגות. חילונים. הדתיים רואים שאתה חילוני, והם לא באו מהחלל, אני מניח. הם יודעים מה זה חילוני. לא מצפים ממך לשחק איזשהו משחק. 

לדעתי ונסיוני.

בהצלחה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם יבקשו ממך לומר ברכה שצריך לשים בשבילה כיפה, יספקו לך כיפה. חבר שלך יודע שאתה לא דתי ואין לך מושג, אין לו שום סיבה לשים אותך במצב לא נעים, במיוחד אם הוא ביקש ממך להשתתף ב7 ברכות. אתה צריך להגיע כרגיל כמו כל חתונה ולשמוח בשביל חבר שלך. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לך עם כיפה בכיס.
במעמד החופה, שים את הכיפה (כי יש ברכות) הסתיימה החופה, תחזיר את הכיפה לכיס ובא לציון גואל. אף אחד לא מצפה ממך גם לנטול ידיים לפני הארוחה.
בסוף, לדעתי, אתה רוצה לכבד את המעמד בגללו.
בכל אופן, כך אני נוהג בסיטואציות דומות.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

• אהבתי 1

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

לא להושיט יד ללחיצה לנשים.

אני יכול לציין שלפני שנים רבות הוזמנתי לחתונה של חבר טוב (הוא סטה מדרך הדת) אבל הוריו מאמינים.

באינסטקנט הושטתי יד לאימו לברכה במזל טוב. כנראה שהם כבר מתורגלים והיא העמידה על ידה אחד מהנכדים שיש לה, וכשהושטתי יד היא הניפה את ידו ללחיצה לעברי.

פורסם

נשמע שהחבר שלך מה שנקרא דתי לייט.

בכל מקרה גם אם היה דתי יותר ממה שהוא אין צורך לשים כיפה כל החתונה.

גם בחופה אין צורך.

רק צריך לברר משהו קטן. במעמד החופה מברכים 7 ברכות. קשה לי להאמין שהוא דיבר איתך על זה כי זה כיבוד שנותנים בד"כ להורים/סבא וכו.

אם אתה כן עולה לחופה עצמה אז כן שים כיפה.

בשבוע שאחרי החתונה נוהגים לקיים 7 ברכות, על זה בטח החבר דיבר.

זה מנהג ממש נחמד בו בכל ערב מאחרים את החתן והכלה לארוחת ערב, צחוקים וברכות.

כל ערב מארגן מישהו אחר (משפחת החתן, משפחת הכלה, חברי החתן,חברי הכלה וכו').

זה ארוע הרבה פחות פורמלי ואני מאמין שעל זה הןא דיבר איתך כי זה שבוע אחרי החתונה והשיח שלכם היה על כמה חופש הוא לוקח לאחרי החתונה

פורסם (נערך)

לפעמים גם כיפות סרוגות נוהגים לעשות הפרדה דהיינו מחיצה מפרידה

בין גברים ונשים, כך שאם אתה מגיע עם בת זוג תברר לפני כן.

פעם מזמן הוזמנתי לחתונה של דתיים (כיפה סרוגה) חברה של חברה שהיתה לי באותה תקופה.

כל הדרך לאירוע נלחצנו. לא ידענו אם תהיה הפרדה או לא.

באולם היתה הפרדה, אבל למרות שלא

הכרתי איש באולם היתה לי הרגשה מאד נעימה של ביחד ולא הרגשתי זרות או ניכור.

אחת החתונות היותר יפות ושמחות שהייתי בה.

עריכה אחרונה על ידי yossy
  • אהבתי 1

פורסם

אני דתי.

בקשר לשאלות,

1. לא צריך לשים כיפה. אם זורם לך בחופה לשים, שים.

2. אפשר לברך גם את הכלה. זה בסדר ומקובל.

להמנע מלהושיט יד ללחיצת יד היות ורוב הדתיים (והדתיות) נמנעים ממגע עם המין השני. (ויש כאלה שמחפפים בזה… )

3. כאחד שהיה  במאות חתונות דתיות מכל גווני הקשת, אני יכול להגיד לך שיש מנעד רחב של הקפדות.

החל מישיבה נפרדת גברים נשים (נהוג אצל החרדים בעיקר)

ריקודים נפרדים.

ויש כאלה שהחתונות שלהם נראות בדיוק כמו של חילונים.

בסופו של דבר, יש חופה. בדרך כלל אחריה תהיה מנה ראשונה. ריקודים. מנה שניה. ריקודים וברכת המזון (שזה ממש ממש בסוף הערב. סביר להניח שלא תשאר)

בקשר לשבע הברכות,

נהוג שאחרי שזוג מתחתן במשך שבוע משמחין אותו ע"י שמזמינים אותו לארוחות (בדרך כלל בערב, אבל יש גם לפעמים בצהריים) 

אם יש 10 גברים (שמתוכם לפחות אחד לא היה בחתונה) אז מברכים 7 ברכות כמו של החופה, 

רובם לא עושים ממש שבוע יום יום, 

א. כי זה חתיכת טרטור לזוג כל יום לנדוד למקום אחר.

ב. כי זה חתיכת טרטור לחברים/משפחה לארגן את זה.

ג. כי לך תשיג כל יום 10 גברים שיבואו.

לכן מסתפקים בכמה ימים בודדים, לי למשל עשו 3 ימים אם אני זוכר נכון.

במהלך הארוחה אוכלים כרגיל, אוכלים לחם (כדי שיברכו ברכת המזון בסוף) ולכן כנראה שנטלו ידיים.

בסוף הארוחה מברכים ברכת המזון שבסופה מברכים 7 ברכות.

אתה לא צריך להכיר כלום, אם ירצו שתברך ברכה אחת מהברכות, יתנו לך להחזיק כוס יין (או מיץ ענבים) ויראו לך איזה ברכה אתה צריך לקרוא (2-3 שורות בדרך כלל)

אם יש עוד שאלות, בשמחה.

• אהבתי 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 3

.

• תוכן חדש...