Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני יודע שיהיה צריך להחליף מצבר (העמידה הממושכת + המצבר ישן), צמיגים (עמדו זמן רב במקום + גם ישנים מבחינת התאריך), שמן מנוע (מאמין שיהיה צריך, וגם אם לא, אולי כדאי רק בשביל שיהיה שמן טרי).

צמיגים ומצבר אני מאמין שלא יהיה מסובך - אתייעץ גם בפורום הטכני.

שמן אני יודע להחליף לבד, רק חסרים לי הכלים. אולי אם אמצא עזרה איעזר בחבר כנופיה.

מבחינת הנהלים, הרשויות, מה הסדר פעולות?

אין לרכב טסט מחודש 8/2020. 

ביטוח מקיף וחובה יש והיה כל התקופה. יש גם כעת. בתוקף.

הבנתי שאני צריך ללכת למשרד הרישוי ולהוציא רישיון תנועה זמני. אני מוציא את זה לבד (מחשב?), או צריך לבקש את זה מהפקיד/ה?

ממה שהבנתי, מדובר בשובר (שהוא בעצם הרישיון) שמשלמים בסניף הדואר, והוא תקף החל מרגע ששולם.

מוגבל לזמן מסוים ( 48 שעות זה המקסימום, או שאפשר להוציא ליותר? לא מצאתי תשובות באינטרנט, גם לא הבנתי, הוא בתוקף החל מרגע שאני משלם, או כבר מרגע ההדפסה שלו מוטבע עליו תאריך תחילה ותפוגה?)

אם אי אפשר לקבל ליותר מ-48 שעות אני אצטרך ביומיים האלה להספיק להחליף מצבר, רביעיית צמיגים, ולהעביר את הרכב טסט.

זה קצת לחוץ, לכן אם אפשר - אשמח לדעת אם מישהו קיבל הארכה ל-72 שעות או אפילו 7 יום? (רק בשביל שאם יהיו בלתמ"ים) 

האם שכחתי משהו, יש עוד פעולות שאני צריך לבצע? 

במכון טסטים לא יעשו בעיות כשיראו שהרכב ללא טסט מאוגוסט שנה שעברה?

עריכה אחרונה על ידי super-man
  • מעניין 1
פורסם

מבקשים את השובר מפקיד (היום בתור טלפוני). השובר תקף החל מתאריך  ושעה מסויימים שביקשת. צריך לשלם אותו לפני השימוש אבל מועד התשלום לא משפיע. ניתן להנפיק 3 שוברים בשנה. אתה יכול לעשות את השני שיתחיל בדיוק 48 אחרי הראשון, אבל אם תכין את הראשון ליומיים שאתה פנוי זה יספיק לך.

תקנה מצבר חדש מראש.

צריך להחליף את השמן, אבל אפשר גם אחרי הטסט.

אם הצמיגים הנוכחיים לא עוברים טסט תחליף לפני.

את המכון רישוי לא מעניין כמה זמן לא היה טסט, כל עוד לא מופיעה מגבלה על הרישיון כגון "חייב בבדיקת מעבדה".

הטסט שתעשה עכשיו יהיה בתוקף עד אוגוסט 2021.

אם מדובר ברכב מעל 15 או 20 שנה צריך במהלך ה48 שעות גם להביא אישור ממוסך.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעתיים, super-man כתב:

אני אצטרך ביומיים האלה להספיק להחליף מצבר, רביעיית צמיגים, ולהעביר את הרכב טסט.זה קצת לחוץ,

החלפת מצבר- כ10 דקות כולל לחכות בתור לשלם. נסיעה לפנצ'רייה- נגיע רבע שעה. החלפת 4 צמיגים- נניח שעה כי יש תור. 

נסיעה למכון- בוא נגיד עוד רבע שעה. שעה במכון כי זה יום כזה וגם שם יש תור. 

הגענו לשעתיים וארבעים. בוא נעגל ל3 שעות.

מה לחוץ בזה?

אל תמרח את זה ותעשה מזה פרוייקט. קום בבוקר, תקבע עם הפנצ'רייה מראש, וארוחת צהריים כבר תאכל בבית/בעבודה.

• רעיון טוב! 2
פורסם

במידה והרכב יכשל בטסט תקבל 30 יום לנסיעה לצורך תיקון

אין לך שום לחץ

תכין הכל מראש, תוציא אישןר תנועה זמני וסע לטסט

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם יותר מאחד אמרו לי שאין לחץ, ואפשר להספיק את הכל ביום אחד, כנראה שזה סתם היה נראה לי כמשהו גדול.

אני יודע שמצבר זה לא בעיה. מאמין שאפילו אוכל להתקין מצבר לבד.

אבל עדיף במקום מקצועי, גם בשביל האחריות ובשביל התיעוד. צמיגים מן הסתם בצמיגיה. 

פשוט חשבתי שה-48 שעות לא יספיקו לי אמרתי לעצמי שאולי המידה שלי לא נפוצה בפנצ'ריות, ואולי יהיה בלת"ם כזה או אחר.

במקרה הכי גרוע, אני מבין שאני מקסימום נכשל בטסט, ואני מקבל 30 יום לתקן הליקויים.

ואז חוזר שוב על המבחן כשיש לי כבר 30 יום, בלי לחץ. כמובן שאף אחד לא רוצה להיכשל בכוונה. אבל זה לא סוף העולם.

חוץ מזה חברים, מבחינת נהלים והחוק אני לא צריך לדעת עוד משהו? הרישיון תנועה זמני די סוגר לי את הסיפור?

כרגע חשוב לי להיות מסודר מבחינת החוק.

תודה

פורסם (נערך)
לפני כשעה, avargel כתב:

במידה והרכב יכשל בטסט תקבל 30 יום לנסיעה לצורך תיקון

אין לך שום לחץ

תכין הכל מראש, תוציא אישןר תנועה זמני וסע לטסט

לא נכון, שנכשלים בטסט מקבלים מהמכון הארכה אוטומטית לצורך תיקון הליקויים לשבוע(7ימים) בלבד, לא 30 יום.

ולגבי האישור תנועה זמני, כן זה סוגר לך את הפינה מבחינה חוקית כל עוד הרכב תקין ועם ביטוח חובה תקף.

עריכה אחרונה על ידי much
  • רעיון טוב! 1

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

צודק, סליחה, טעות שלי

בלבלתי בין אישור התנועה הזמני לבין פרמטר אחר (במידה ולא חוזרים תוך 30 יום יש לבצע טסט מהתחלה)

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מדויק, אבל ניתן גם לקבל ארכה על הארכה לשבוע נוסף מהפקידה במכון במידה ולא הספקת לתקן את הליקויים שנכשלת עליהם בטסט.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

הבנתי חברים. אז כרגע מה שהכי חשוב לי, זה להוציא רישיון תנועה זמני. תקף ל-48 שעות.

אחרי זה אני כבר יכול לנוע בצורה חוקית לחשמלאי רכב, צמיגיה, מכון טסטים מבלי להסתכן (שבגלל זה פתחתי את הנושא).

תודה על התשובות.

פורסם (נערך)
לפני שעה, amosbmw כתב:

מבקשים את השובר מפקיד (היום בתור טלפוני). השובר תקף החל מתאריך  ושעה מסויימים שביקשת. צריך לשלם אותו לפני השימוש אבל מועד התשלום לא משפיע. ניתן להנפיק 3 שוברים בשנה. אתה יכול לעשות את השני שיתחיל בדיוק 48 אחרי הראשון, אבל אם תכין את הראשון ליומיים שאתה פנוי זה יספיק לך.

תקנה מצבר חדש מראש.

צריך להחליף את השמן, אבל אפשר גם אחרי הטסט.

אם הצמיגים הנוכחיים לא עוברים טסט תחליף לפני.

את המכון רישוי לא מעניין כמה זמן לא היה טסט, כל עוד לא מופיעה מגבלה על הרישיון כגון "חייב בבדיקת מעבדה".

הטסט שתעשה עכשיו יהיה בתוקף עד אוגוסט 2021.

אם מדובר ברכב מעל 15 או 20 שנה צריך במהלך ה48 שעות גם להביא אישור ממוסך.

עמוס, ניתן להוציא היום אישור תנועה זמני בטלפון מבלי לגשת פיזית למשרד הרישוי? למיטב ידיעתי בעבר(מניסיון) הדרך היחידה להוצאת אישור זמני היתה לגשת פיזית עם ת״ז ורישיון רכב לפקידה במשרד הרישוי.

עריכה אחרונה על ידי much

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

בקורונה משרד הרישוי עבר למתכונת מתן שרות בטלפון. אתה קובע תור טלפוני דרך האתר שלהם או דרך אפליקציה MyVisit, הם חוזרים אליך בטלפון אחרי איזה שבוע בזמן שנקבע ונותנים כמעט את כל השרותים שהיו נותנים בהגעה פיזית. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 6 שעות, super-man כתב:

חוץ מזה חברים, מבחינת נהלים והחוק אני לא צריך לדעת עוד משהו? הרישיון תנועה זמני די סוגר לי את הסיפור?

רק חשוב לזכור שאישור התנועה הזמני הוא לצורך תיקונים ומעבר טסט. לא כדי ללכת למכולת ולא כדי לטייל.

אף שוטר לא יגיד לך על זה כלום אבל אם חו"ח יקרה משהו חברת הביטוח תשמח להיאחז בזה.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 שעות, much כתב:

עמוס, ניתן להוציא היום אישור תנועה זמני בטלפון מבלי לגשת פיזית למשרד הרישוי? למיטב ידיעתי בעבר(מניסיון) הדרך היחידה להוצאת אישור זמני היתה לגשת פיזית עם ת״ז ורישיון רכב לפקידה במשרד הרישוי.

ביקשתי את אישור התנועה הזמני בתור טלפוני, הפקידה הדפיסה לי והשאירה אותו אצל השומר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אגב, אל תלחץ בענייני המצבר, יש היום שירות החלפת מצבר אצלך בבית, ככה שלא צריך שום טסט ולא לנסוע לשום מקום.
תקנה מצבר של startup (חברת בת של וורטה, הכי הרבה תמורה לכסף לדעתי).

לגבי צמיגים, תנעל על דגם, תמצא פנצ'ריה, תוודא איתם בטלפון שהצמיג במלאי ומחכה לך (ותוודא שתאריך הייצור הוא עד שנה, בכל 4 הצמיגים) ותגיע אליהם להחלפה, הפעולה עצמה זה סיפור של חצי שעה.
שמן ומסננים, גם כן לא צריך לנסוע לשום מקום, אפשר בחניה כמו שכתבת, אם אתה מאיזור חיפה - אשמח לעזור.
עוד דברים לוודא: תאורה, מגבים (אם המבצע לא נגמר, 15 ש"ח למגב בyellow).
ממליץ לנסוע קצת עם הרכב לפני שניגשים לטסט (ואחרי שמחליפים שמנים ומסננים) כדי 'להזרים' גזים דרך מערכת הפליטה ולנקות אותה קצת, אחרי נסיעה ראשונה שבה מוודאים כשירות של הרכב, לעצור לוודא שכל חלקי הגומי במתלה תקינים ולא קרועים (שוב, אם היו תקינים והרכב לא עמד בשמש, זה לא אמור להיות בעיה, במסגרת החלפת השמן כשאתה מתחת לאוטו אפשר לבדוק הכל).
הכי חשוב זה להתחיל לאט ורגוע הן עם המנוע והן עם המתלים והגיר, כדי שכל מה שצריך לקבל שמן יקבל וכל מה שצריך להשתחרר ישתחרר במתינות ככל הניתן.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מצבר קיבלתי המלצה לקנות "בוש". אמנע מפרסומת, אבל מי שהמליץ לי זה אחד מבעלי עסקים שמגיעים עד אליך.

עוד לא הזמנתי דבר. בינתיים רק מברר, אקפוץ בהמשך גם לפורום "הטכני" בכדי לקבל המלצות ממי שיודע (אני לומד תוך כדי).

יש מותג שאמרו לי להימנע ממנו, אבל שוב, אני נמנע מלפרסם ומלציין שמות. לפחות בגלוי על גבי הפורום.

לגבי וורטה ו-startup ממה שהבנתי בפנים זה אותו המצבר, ההבדל הוא בחיצוניות האריזה, המיתוג, וחודשי האחריות.

*אני אולי מטעה, אז לקחת בערבון מוגבל את מה שאני כותב פה. 

צמיגים - תודה. גם כאן למדתי תוך כדי. לוודא תאריך ייצור. מקסימום: שנה. התאריכים מסומנים לפי מספר השבוע והשנה.

אני צריך צמיגים "מיוחדים/מחוזקים" (לרכב מסחרי) אבל גם פה כמו עם המצבר-  זה נושא לטכני. פחות לרכב כללי.

אם תרצה, אשמח אם תקפוץ לשם אם אתה פעיל בטכני. כל מידע יעזור לי.

הטיפ לגבי הנסיעה לפני טסט, המליצו על זה בעבר, יצא לי גם לקרוא שזה מאוד מומלץ ברכבים עם ממיר קטליטי. טוב שציינת (לטובת מי שקורא לראשונה).

שכחתי, תודה על ההצעה - אני לא מחיפה. מעריך!

• תוכן חדש...