Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים

במזל טוב וסימן טוב החלפתי את המאזדה 3 שלי וקניתי שברולט סוניק סדאן מודל 2011, יד 00 , 100K קילומטר.

הרכב במצב מכני וחיצוני מעולה.

מספר שאלות - 

1. הגיר אומנם לא מחליק אבל במהירות נמוכה (20-30) מעביר הילוכים עם מכה. אומנם לא חזקה אבל במאזדה זה לא היה לי. גם אם אני נוסע בכביש מהיר ואז עוצר לאט לאט ברמזור - יש החלפות הילוכים מורגשות במהירות נמוכה.

מחיפוש באינטרנט וגם בפורום הבנתי שככה הגיר הזה מתנהג - האם זה נכון ?

2. צריכת הדלק במחשב הרכב היא 8.4/100K אבל בפועל הפסים יורדים ממש ממש במהירות. נסיעה קלה לירושלים הלוך חזור מרמת גן -  חצי מיכל יורד. מה ניתן לעשות ?

3 יש בטמבון האחורי חלק חסר (עיגול קטן כנראה של הגרר( וזה מכער את כל הרכב - איפה ניתן להשיג את העיגול הקטן הזה וכמה זה אמור לעלות ?

תודה לכם !

פורסם (נערך)

תתחדש אחלה רכב. יש לי גם סוניק מנוע 1.4 גם אצלי מרגישים היטב את העברת ההלוכים הראשונים כמו שתיארת. אצלי בסביבות ה100K התושבות גיר ומנוע נחלשו והייתי צריך להחליף אותם. זה מרכך את ההעברת ההלוכים. עם הזמן אתה תתרגל .

תבדוק אם החליפו שמן גיר. אם אתה מרגיש רעידות בעמידה על D/R אז תחליף את התושבות. 

אצלי הרכב אוכל סביב ה 8 לכל 100 במדידה שאני עשיתי - כולל נסיעות עירוניות עם פקקים.

את החלק האחורי שתיארת אצלי נגנב שבוע אחרי שקניתי את הרכב!! מוכרים אותו בחנויות חלפים במחיר פסיכי ביחס לחתיכת פלסטיק. אני השארתי ככה .

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם

תבדוק בבקשה אם זה בין 1-2 או 2-3

ואיפה אפשר להשיג את החלק הזה? UMI?

ותודה על התשובות..כבר פחדתי שצריך שיפוץ גיר

פורסם
לפני 18 דקות, lidor578 כתב:

תבדוק בבקשה אם זה בין 1-2 או 2-3

ואיפה אפשר להשיג את החלק הזה? UMI?

ותודה על התשובות..כבר פחדתי שצריך שיפוץ גיר

גם וגם. הדפיקה מורגשת יותר בין 1-2 . אבל תבדוק מתי החליפו שמן חשוב להחליף. יש בחניות חלפים. תבדוק אולי יש באלי אקספרס . 

פורסם
לפני 8 דקות, lidor578 כתב:

ואתה בטוח שזה לא סימן לשיפוץ גיר? יצא לך לנסוע על סוניק אחרת ?

לא יצא לי. עשית בדיקה לרכב לפני רכישה?אמרו משהו על הגיר?.

נסה לחפש את התופעה בפורומים בחו"ל אולי תמצא.. הגירים של שברולט (בשנים האחרונות) זה פח אשפה .

פורסם

הדפיקה נשארת אחרי שהאוטו כבר מגיע לטמפרטורת עבודה? אם לא אז זה בסדר גמור.

תמיד ההילוך הראשון והשני הם ההכי עובדים של הרכב ומתבלים מהר.

פורסם (נערך)

תתחדש,

הגיר ברכב הנל בשנים הראשונות שלו היה קצת יותר ארגסיבי בהעברות ההילוכים, העניין שופר במעט בדגמי 2014 ומעלה כך שבגדול זה עניין די שגרתי במודל שלך ואין הרבה מה לעשות.

אם הדפיקות מאוד בולטות גם כשהרכב בטמפרטורת עבודה, מציע לבדוק תושבת גיר תחתונה שנראת כך ולהחליפה במידת הצורך:

Amazon.com: Eagle BHP 3618 Engine Motor Mount (Chevrolet Sonic Torque 1.6L  Lower): Automotive

בכל מקרה ממליץ גם לבדוק היסטורית טיפולים ומתי הוחלף שמן גיר, אם לא הוחלף בזמן ממליץ להחליף (עלותו לא גבוהה וההחלפה לא מסובכת במיוחד).

לגבי המכסה פלסטיק שחסר בטמבון, מיותר לקנות חדש - חפש בפירוקיות יש לא מעט רכבים כאלו ולא אמור להיות מסובך למצוא אחד - לדעתי גם של קרוז יתאים וכאלו יש עוד יותר.

שים לב שבמנוע ה1.6 יש רצועת טיימינג ולא שרשרת כמו במודלי 1.4 + 1.4T, בדוק אם הוחלפה ואם לא - זה הזמן.

לגבי צריכת דלק, תמדוד צריכה במשאבה. בנסיעה משולבת סביב 1 ל10 זה הגיוני למנוע הנ"ל.

עריכה אחרונה על ידי dalet11
  • אהבתי 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)

תודה רבה חבר על התשובה.

חיפשתי בספר הרכב ולא מצאתי מתי צריך להחליף את הרצועה - תוכל לומר לי מניסיונך מתי ? )אני יודע שהחליפו רצועות לא מזמן אך לא יודע אם זה נקרא טיימנג)

בקשר לגיר - הרכב טופל עד היום רק ב UMI - איך אוכל לקבל את המידע לגבי שמן הגיר ?

ולגבי החלק - לא..של כרוז לא מתאים.. זה ממש מציק לי בעין החור הזה ואני לא מוצא אותו באיביי אמאזון

**עדכון**

טוב דיברתי כרגע עם UMI

הם אמרו ששמן גיר מחליפים כל 75K - ובעל הרכב אכן החליף שמן גיר

לגבי תושבות - לא החליפו לרכב לא תושבות מנוע ולא תושבות גיר מיום הקניה - 2011

עריכה אחרונה על ידי lidor578
פורסם (נערך)

אם לא החליפו תושבות כלל ככל הנראה הם עייפות בגיל והק"מ הזה. הרכב רועד בעמידה?

לגבי הפלסטיק החסר, ניסיתי לחפש ולא מצאתי מקט שלו בנפרד מהטמבון עצמו. לא בטוח שאפשר לקנות אותו בנפרד. חוזר להמלצה לחפש בפירוקיות.

לגבי מועד טיימינג אני לא זוכר את מועד ההחלפה, ממליץ לבדוק מול אחד ממוסכי היבואן - וזה חייב להופיע במפרט הטיפולים בספר הרכב. הוא פשוט לא נגיש לי כרגע לבדוק לך.

עריכה אחרונה על ידי dalet11

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)

בUMI אמרו לי בפירוש שאין בהיסטוריה בכלל החלפת תושבות מכל סוג שהוא.

הם כן רואים החלפת שמן גיר ב75K.

לגבי רעידות - יש רעידות/רעש מציק ממש אבל הסל"ד יציב כמו בטון.

כשאני מסובב את ההגה לצדדים בעמידה - הרעשים והרעידות מפסיקים

מה עלות החלפת תושבות איכותיות והאם גדאי לי גם ללכת לזה לUMI?

לפני 4 שעות, Shab00 כתב:

הדפיקה נשארת אחרי שהאוטו כבר מגיע לטמפרטורת עבודה? אם לא אז זה בסדר גמור.

תמיד ההילוך הראשון והשני הם ההכי עובדים של הרכב ומתבלים מהר.

כן, גם בכביש מהיר בהאטה 

עריכה אחרונה על ידי lidor578
  • תוכן חדש...