Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יעשה את זה פשוט,גיר פלאנטרי הוא גיר אוטומטי אמיתי ,ההעברות הילוכים חלקות יותר וכל הנסיעה נעימה יותר ללא "תנודות" מיותרות.

גיר רובוטי זה למעשה מכנית גיר רגיל רק שיש לו "רובו קלאצ" שמבצע את ההחלפות,בנסיעה בכביש פתוח הוא מהיר ועובד יפה,אבל שנכנסים לתנועה צפופה זה לא נעים וחלק כמו גיר פלאנטרי. 

פורסם
בתאריך 17.3.2021 בשעה 02:10, ronrcz כתב:

כל המדינה הזאת פקק אחד גדול ,למי אין תוואי נסיעה שכולל פקקי זחילה?.

כניראה אתה לא מהצפון, לא חסר מקומות ללא פקקים בארץ.

הגירים הדו מצמדים עובדים די טוב גם בעיר, במיוחד מהדורות האחרונים כמו זה של הקליאו, חלק ונעים וגם הdsg עובג חלק עם מעבר לא מורגש בין הילוך 1-2.

• מצחיק 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא נהגתי בקליאו אבל נהגתי בשבוע שעבר די הרבה על לאון ,בת שנה וחצי פחות או יותר,וזה ממש לא חלק כמו גיר פלאנטרי טוב,ואני לא סובל את ההשהייה שיש בגירים האלו מעצירה לנסיעה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, ronrcz כתב:

אני יעשה את זה פשוט,גיר פלאנטרי הוא גיר אוטומטי אמיתי ,ההעברות הילוכים חלקות יותר וכל הנסיעה נעימה יותר ללא "תנודות" מיותרות.

גיר רובוטי זה למעשה מכנית גיר רגיל רק שיש לו "רובו קלאצ" שמבצע את ההחלפות,בנסיעה בכביש פתוח הוא מהיר ועובד יפה,אבל שנכנסים לתנועה צפופה זה לא נעים וחלק כמו גיר פלאנטרי. 

איזה רכבים שדומים לסקודה ויש להם גיר פלאנטרי?

פורסם

נתחיל בכך שאין לאוקטביה מתחרות ישירות (סדאן מרווחת עם דלת חמישית ותא מטען ע-נ-ק). לפי מתאר הנסיעה שלך, אין שום בעיה ואתה יכול ללכת על האוקטביה בראש שקט.

אופציה מרווחה עם שימושיות מעט טובה יותר תקבל בקורולה סטיישן (הביצועים שלה יהיו נחותים, אך היא תהיה חסכונית יותר)

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני חושב שלא הבנתה אותי, סקודה אוקטביה זה רכב נהדר אבל הוא מצויד בגיר רובוטי שסובל מכמה בעיות.

בעבר (5 שנים ואחורה) הייתי אומר לך לברוח כי היה הרבה בעיות בגיר ושחיקת קלאץ מואצת וכל העסק לא היה זול בכלל.

היום הדברים השתפרו וכמו שכתבו רוב בעיות הילדות ניפתרו או הסבירות לתקלה בגיר היא הרבה פחות נפוצה חוץ מבעיה אחת של שחיקת קלאץ מאוצת.

קצת שתבין, גיר רובוטי זה למעשה גיר רגיל עם מחשב שמנהל את הקלאץ וההילוכים ומעביר את ההילוכים בשבילך, מבחינתך זה גיר אוטומטי כי הרי אין לך קלאץ ואתה לא מעביר הילוכים.

הבעיה שהמערכת לא כל כך מלוטשת ויש סוגי נסיעה שהמחשב עושה עבודה גרוע וכתוצאה הוא שוחק את הקלאץ מהר מאד לדוגמא בפקקים.

לדוגמא, אם תיקח נהג חדש בתוך פקק אם גיר רגיל יש סבירות גובה שהוא יגרום לקלאץ להתחמם וישחק אותו מהר מאד וזה מה שקורה לגיר הרובוטי.

האם זה דיל בריקר, אז כמו שכתבתי כנראה שהיום זה לא דיל בריקר לכולם ויש אנשים שמוכנים לספוג את הסיכוי לבלאי מואץ בקלאץ ובתמורה לקבל רכב נהדר.

אני אישית מהסוג השני, הגישה שלי היא שיש מספיק רכבים טובים אחרים עם גיר פלאנטרי (גיר אוטומטי הרגיל שאתה מכיר) כך שאני לא צריך לדאוג.

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 5 שעות, menir1 כתב:

נתחיל בכך שאין לאוקטביה מתחרות ישירות (סדאן מרווחת עם דלת חמישית ותא מטען ע-נ-ק). לפי מתאר הנסיעה שלך, אין שום בעיה ואתה יכול ללכת על האוקטביה בראש שקט.

אופציה מרווחה עם שימושיות מעט טובה יותר תקבל בקורולה סטיישן (הביצועים שלה יהיו נחותים, אך היא תהיה חסכונית יותר)

מעדיף סאדן סטיישן לא באה בחשבון זה מכוער. חח

לפני 3 שעות, ronrcz כתב:

לא חייב להיות מבנה סדאן כל עוד זה ממלא את הצרכים של פותח השרשור.

למען האמת כן אני מעדיף סאדן כי אין הרבה גיפונים עם איכות נסיעה טובה בסכומים האלה שלי. וחסכונים וגם האיבזור למשל לא בכולם יש מזגן מאחורה עם בקרת אקלים.

לפני שעתיים, motizkn כתב:

אני חושב שלא הבנתה אותי, סקודה אוקטביה זה רכב נהדר אבל הוא מצויד בגיר רובוטי שסובל מכמה בעיות.

בעבר (5 שנים ואחורה) הייתי אומר לך לברוח כי היה הרבה בעיות בגיר ושחיקת קלאץ מואצת וכל העסק לא היה זול בכלל.

היום הדברים השתפרו וכמו שכתבו רוב בעיות הילדות ניפתרו או הסבירות לתקלה בגיר היא הרבה פחות נפוצה חוץ מבעיה אחת של שחיקת קלאץ מאוצת.

קצת שתבין, גיר רובוטי זה למעשה גיר רגיל עם מחשב שמנהל את הקלאץ וההילוכים ומעביר את ההילוכים בשבילך, מבחינתך זה גיר אוטומטי כי הרי אין לך קלאץ ואתה לא מעביר הילוכים.

הבעיה שהמערכת לא כל כך מלוטשת ויש סוגי נסיעה שהמחשב עושה עבודה גרוע וכתוצאה הוא שוחק את הקלאץ מהר מאד לדוגמא בפקקים.

לדוגמא, אם תיקח נהג חדש בתוך פקק אם גיר רגיל יש סבירות גובה שהוא יגרום לקלאץ להתחמם וישחק אותו מהר מאד וזה מה שקורה לגיר הרובוטי.

האם זה דיל בריקר, אז כמו שכתבתי כנראה שהיום זה לא דיל בריקר לכולם ויש אנשים שמוכנים לספוג את הסיכוי לבלאי מואץ בקלאץ ובתמורה לקבל רכב נהדר.

אני אישית מהסוג השני, הגישה שלי היא שיש מספיק רכבים טובים אחרים עם גיר פלאנטרי (גיר אוטומטי הרגיל שאתה מכיר) כך שאני לא צריך לדאוג.

כן אבל ! הם לא יענו על הצרכים שלי ישיבה מרווחת מאחור מקום ל2 עגלות בקרת אקלים מפוצלת וכולי. וכמובן איכות הנסיעה והרעשים די מפריעים לי שזה פחות נגיש בסקודה אם יש רכב דומה אני אשמח להמלצות

פורסם
לפני 3 שעות, motizkn כתב:

האם קלאצ' שחוק יתוקן במסגרת האחריות ? תודה

פורסם

לרוב, היבואן יחליף אחריות עד 5 שנים מהקנייה כל עוד המכונית טופלה רק במוסכים מורשי יבואן. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 15 דקות, menir1 כתב:

לרוב, היבואן יחליף אחריות עד 5 שנים מהקנייה כל עוד המכונית טופלה רק במוסכים מורשי יבואן. 

אז לסיכום לא

פורסם
בתאריך 18.3.2021 בשעה 21:27, menir1 כתב:

מאיזה שנה כדי לי לקנות ? יש לי כ80 אלף זה משהו שכדי לי לחשוב עליו? לקנות סקודה אוקטביה?

פורסם

אני חושב שמההודעות הקודמות שלי, אפשר להבין שאני ממליץ. אז אבהיר - אני בהחלט ממליץ, זאת המשפחתית הכי טובה בקבוצה שלה. 

לא מכיר את מחירון, אך נראה לי שהמחיר מתאים ל-2017 ומעלה. הייתי ממליץ לחפש רק מכונית מיד פרטית ולא כאלו עם עבר של ליסינג תפעולי. 

פורסם

נסיעת מבחן.

זה הפתרון שלך כדי לדעת אם הרכב יהיה מספיק שקט עבורך.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...