Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. לפני כמה חודשים קרה לי משהו עם איזה מוסך לא משנה שמות. אחד הדברים שביקשתי שיעשו זה ניקוי בית מצערת. כנראה לא ניקזו את האוויר במערכת, לכן ניהיה ואקום והמנוע לא קיבל קירור.

רק תשומת לב (שאין לכל האנשים היום) מנעה נזק בלתי הפיך.

איך אתם הייתם מתנהלים עם המוסך לאחר מכן?

פורסם
לפני כשעה, ABSULUTT כתב:

ומה קשור ניקוי מצערת לניקוז? ניקוז אוויר במים?

במרבית הרכבים ישנם צינורות נוזל קירור מחוברים לבית המצערת.

אבל גם אם ניתקו אותם, נשפכות 3 טיפות מים, וקל מאוד לסתום אותם עם איזה פלאג ישן.

לכן גם לי לא ברור איך הגיעו למצב של אוויר במערכת?

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם

צריך להיות מומחה כדי להכניס אוויר למערכת קירור מהמצערת. אני מציע לך ללכת איתם לפשרה לפני הבלאגן. כמו למשל שיוותרו לך על התשלום לגמרי . לא עוזר תפנה לאיגוד המוסכים.

פורסם
לפני שעה, netanel1014 כתב:

אני מציע לך ללכת איתם לפשרה לפני הבלאגן. כמו למשל שיוותרו לך על התשלום לגמרי . לא עוזר תפנה לאיגוד המוסכים.

פשרה על מה? אין נזק, אין בלאגן, אין סוגייה כספית. ונוסף על הכל זה קרה לפני חודשים.

חוץ מלבוא ולומר להם שהם לא יודעים לעבוד אין לו על מה להתלונן.

שום בעל עסק לא יוותר לו על שקל במצב הזה.

ואיגוד המוסכים בכלל יוריד אותו מכל המדרגות (לא שיש מהם יותר מידי תועלת במקרים יותר רציניים)..

יום טוב גם לך

פורסם

היי, זה קרה לפני איזה חצי שנה באיזה מוסך שאני עובד לידו ואני בקשר טוב מאוד עם הבעלים ומכרתי לו גם רכב... ביקשתי ממנו לנקות את הבית מצערת, הוא אמר שאין זמן (יום שישי) אבל אחד המוסכניקים האחרים הרביץ בו מוטיבציה ואמר יאללה נעשה נעשה, "אל תתעצל" אז אולי זה היה בחיפזון בלי באמת להקפיד על הכללים הפשוטים שאחד מהם הוא כנראה לבדוק שאין אוויר במערכת אחרי שחיברו צינורות שמובילים לרדיאטור. (כמובן שהרדיאטור והצינורות תקינים לחלוטין)

הקטע המצחיק הוא, שהנסיעה הבאה שלי אחרי המוסך (חוץ מהנסיעה הביתה שהאוטו לא ממש הספיק להתחמם עד אז) הייתה נסיעה בין עירונית, ובגלל האוויר שנכנס לגריל, נסעתי 50 דקות מבלי שהמד חום עלה בכלל. רק שחניתי את הרכב ביעד, ראיתי שמד החום צפונה מאוד ממה שהוא אמור להיות. כמובן שאם היה מונע היה מתחמם וגם מגיע עד הסוף.

ביקור קצר במוסך מורשה של הרכב, גילה שפשוט היה אוויר במערכת. רבע שעה עבודה, נתנו לאוויר לצאת ובדקו גם את התזמון של הונטה.

הקטע הוא שבגלל שאני בסה"כ ביחסים טובים ובגלל שבסה"כ בגלל עירנות (שאין להרבה אנשים, שמים לב אולי רק שנדלקת מנורה וגם אז לא בדיוק יודעים מה הפשר וממשיכים לנסוע וגורמים לנזק) לא קרה כלום, ולכן גם לא אמרתי לו את זה (למרות שאני בטוח שהוא לקח עמלה קטנה על ניקוי הבית מצערת מעבר לדברים האחרים שביקשתי שיטפל) לא ראיתי סיבה לציין את זה למרות שלאחרונה אני חושב שכן הייתי צריך להעיר לו, וכן הוא צריך לשים לב יותר לדברים האלה.

פורסם

היי

לא כל כך מובן לי למה אויר במערכת גורם לכך שהונטה לא תעבוד?

למה המים לא זורמים כשיש אויר? המשאבת מים לא דוחפת את המים?

איפה בדר"כ יושב החיישן חום? על הבלוק של המנוע? נניח ויש אויר, אבל עדיין יש מים,

אז למה שהרגש לא יתן פקודה לונטה לעבוד?

אשמח להסבר. 

פורסם

אם אתה לא מתכוון להמשיך לטפל אצלו - שמור על "שלום שלום" וזהו. אחרי חצי שנה זה כבר לא רלוונטי, לא יועיל לאף אחד מהצדדים וסתם מיותר.
במידה ואתה ממשיך לטפל אצלו, תקדיש יותר תשומת לב לעבודה שלו ותמסור לו את הרכב כשנוח לו והוא לא ב"לחץ".

בכללי, אשמח גם אם מישהו יכול להרחיב ולהסביר על התקלה.

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, elimalka כתב:

היי

לא כל כך מובן לי למה אויר במערכת גורם לכך שהונטה לא תעבוד?

למה המים לא זורמים כשיש אויר? המשאבת מים לא דוחפת את המים?

איפה בדר"כ יושב החיישן חום? על הבלוק של המנוע? נניח ויש אויר, אבל עדיין יש מים,

אז למה שהרגש לא יתן פקודה לונטה לעבוד?

אשמח להסבר. 

העניין עם הונטה היה רק כדי להסביר שהרכב נבדק ובדקו שגם הונטה נכנסת לפעולה בזמן (בלי קשר לתקלה שהייתה לי). 

הכוונה היא שהכל היה תקין, והכשל היה באוויר שהיה במערכת, במילים אחרות ואקום.

האמת, אין לי מושג. אם הייתי מבין בזה אולי גם הייתי פותר את זה לבד בלי ללכת למורשה. אני בטוח שיש פה כמה חבר'ה שיוכלו להסביר. מדובר בסובארו אימפרזה 2006.

מה שעשו בגדול (לפי מה שאני זוכר) יש פקק ברדיאטור של הרכב, פתחו אותו, משם אני חושב שיצא אוויר, ואני חושב שהוסיפו מים וחיכו עד שכל הבועות יצאו מהמים.

שוב אני מזכיר, הרכב 100% אין נזילות, צינורות חדשים ורדיאטור וטרסמוטט צעירים.  כמובן שהאוטו לא התחמם 3 וחצי שנים לפני (מאז שאצלי) והיום חצי שנה אחרי בערך, תמיד הטמפרטורה תקינה. 

עריכה אחרונה על ידי Maximiliano
  • תוכן חדש...