Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רווחים של תחנות דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני מבין נכון תחנות הדלק מחוייבות למחיר הדלק הקבוע על ידי הממשלה (לפחות בשירות עצמי).

לכן הם בעצם לא שולטות ברווחים של הדלק ומנסות להתפרנס מחנויות נוחות/שטיפת מכוניות וכו'.

אני פותח אפליקציה של תחנת דלק וזה נראה כמו קרקס.

99 אחוז מהמסך וההתראות בכלל קשורות לחנות הנוחות של תחנת הדלק ולא לפרוצדורה של התדלוק.

כלומר איכשהו התחושה היא שהביזנס שלהם הוא בכלל חנות ולא תחנת דלק.

מישהו יכול להסביר את ההגיון בזה? למה זה טוב?

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, trademark כתב:

מה יש להסביר פה? דלק אתה תקנה בכל מקרה, תרצה או לא.

חנות זה עוד הכנסה, עוד כסף.

אם הם עושים קופה על האנשים בחנות, אז ההיגיון הוא שהם יכולים להוריד קצת את מחיר הדלק ועדיין להרוויח.

או לחלופין למכור את הדלק יקר ולתת אקסטרא הטבות בחנות. כל לקוח יוכל לבחור את התחנה המתאימה לו...

השאלה היא למה זה טוב שהמודל הוא דווקא כזה שמחיר הדלק קבוע בין כל התחנות ושהן מרוויחות בעיקר מהחנות?

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם

רק בנזין 95 מפוקח. הסולר לא.  וגם ה98.

• אהבתי 2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 2 דקות, yor2 כתב:

רק בנזין 95 מפוקח. הסולר לא.  וגם ה98.

תודה על התיקון. אני מתדלק רק ב-95, אז לא הכרתי את זה.

פורסם
לפני 13 דקות, Gorpi כתב:

השאלה היא למה זה טוב שהמודל הוא דווקא כזה שמחיר הדלק קבוע בין כל התחנות ושהן מרוויחות בעיקר מהחנות?

הרווח של תחנות הדלק קטן מאוד מליטר בנזין, הרוב הולך למדינה בצורת מסים.

לכן הן מציעות שירותים נוספים שרווחיים יותר כמו חנויות נוחות והשכרת שטחי מסחר במתחם.

נתקלתי אפילו ב"אלונית" שלא נמצאת בתחנת אלא באמצע ישוב כמו עוד מכולת מן המניין.

פורסם (נערך)

יש לתחנות מרווח שחווק מקסימלי רק לבנזין 95. הן יכולות למכור עם מרווח יותר קטן על מנת להגדיל את מחזור המכירות או על מנת למשוך קונים לשרותים הנוספים . למשל מכירת שמן מנוע גם למי שלא צריך, ובודאי לחנויות הנוחות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, FoxLight כתב:

לא צריך אפליקציות, פשוט תחפש תחנות דלק זולות, כמו "סדש", "יעד", "טן"

יותר נוח לתדלק עם אפליקציה כי לא צריך להקליד מספר רכב, ת"ז ולא צריך להעביר כרטיס אשראי.

אם אני לא טועה, כרגע רק לדלק, סונול ופז יש אפליקציות תדלוק.

פורסם

כפי שכבר ענו,

הרווח פר ליטר דלק מאוד נמוך, אני לא יודע לכמת את זה אבל מניח בגבול בכמה אגורות פר ליטר(?).

אם נחשב רווח לסנדוויץ עם שתייה בתחנת הנוחות שהם מוכרים תמורת 20-25 ש"ח? הם רוכשים את הנ"ל כנראה באיזור ה7-8 ש"ח. משמע שולי רווח מדהימים.

פורסם

המחיר שהמדינה קובעת ל-95 הוא המחיר המרבי, ברוב התחנות, בכדי למשוך קונים, המחיר נמוך יותר. חנות נוחות זה עסק מצוין, לא בכל מיקום אולי אבל ברוב התחנות זו הכנסה נוספת משמעותית, זה לצד השכרה של שטחי מסחר במתחם התחנה כמו תחנת שטיפת רכבים, מסעדות ועוד.

פורסם

כך זה בכל העולם. גם בארה"ב שם אין פיקוח על מחירי הדלק רוב הרווח של תחנות הדלק הוא מחנויות הנוחות ומסעדות הדרכים. כיוון שזה מקור הרווח העיקרי הרבה תחנות דלק בעולם מציבות גם עמדות טעינה של כלי רכב חשמליים, מתוך הנחה שמי שמחכה לרכב חשמלי שיטען יכנס לחנות הנוחות ויוציא כסף. יש כבר רשתות של תחנות דלק בארה"ב שבנו סניפים רק עם חנות נוחות/מסעדה ועמדות טעינה, בלי מכירה של דלק.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 20 שעות, ch2856 כתב:

המחיר שהמדינה קובעת ל-95 הוא המחיר המרבי, ברוב התחנות, בכדי למשוך קונים, המחיר נמוך יותר. חנות נוחות זה עסק מצוין, לא בכל מיקום אולי אבל ברוב התחנות זו הכנסה נוספת משמעותית, זה לצד השכרה של שטחי מסחר במתחם התחנה כמו תחנת שטיפת רכבים, מסעדות ועוד.

המחיר נמוך מהמחיר הקבוע בחוק רק בתחנות לא מוכרות ולפי שרשור אחר פה בפורום יש סיכוי לא רע לקבל דלק מהול בתחנות האלה...

פורסם

בהחלט לא נכון. לפחות באזור חיפה כמה מהתחנות הזולות שייכות לרשתות הגדולות וממוקמות במיקום מרכזי, כך שיש להן מחזור גדול. אחת מהחברות הגדולות אפילו שינתה את שמן של התחנות המוזלטת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...