Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי קיה פורטה כאשר יש לי קילוף בציפוי ההגה בחלקו העליון, מפריע לי מאד ביד. חפרתי פה בפורום והגעתי למסקנה: כיסוי הגה לא אופציה, הזמנה ותפירה של כיסוי ייעודי גם לא (לא מושלם וגם לא מחזיק) כן הבנתי שיש אפשרות מקצועית יותר..פרימה של הכיסוי המקורי לגמרי ותפירת כיסוי חדש על פי טעם וריח. 

קיבלתי הצעה אחת לגבי זה 1200 שח, מחיר סופר מופרז לטעמי ולא מצדיק.

אשמח להמלצה (מנסיון) על מישהו מקצועי בלבד, מאיזור חיפה וצפון ובטח במחיר שפוי יותר לפרימה של ההגה ותפירת כיסוי חדש.

תודה רבה מראש

פורסם

עשית בעבר בהונדה סיוויק טורקית עם הגה שהתפורר לי בידים בטופ - קאר בחולון כיסוי הגה בתפירה. הסיפר לא זול בכלל אבל זה היה לפני כ - 5 ~ שנים ועד היום הכיסוי חדש כמו ביום הראשון שיצאתי מהסדנא (הרכב בבעלות של בן משפחה כיום) זה לא מוסיף הרבה עובי להגה (כמו בכיסויים הנשלפים) ולא זז והתפרים לא יוצאים מהמקום (כמו ברוב הכיסויים שתקנה באינטרנט ותעשה בעצמך) בהחלט שווה את המחיר הלא זול - בעיקר אם אתה מתכוון להחזק ברכב כמה שנים.

פורסם

כיסוי הגה מעור איכותי בתפירה עולה בסביבות ה 500/800 ש"ח. בשום מצב לא הסכום שביקשו ממך.

זהו הדבר הכי נכון לעשות להגה מקולף, שום פתרון אחר לא יהיה יפה יותר.  גם אצלי יש את התופעה, אני הולך על כיסוי הגה בהלבשה כמו אצלי ברכב.

איכותי, זול, נראה טוב לטעמי, מאוד נוח לאחיזה, והכי חשוב מותאם במידה הנכונה לאחיזה אדוקה של ההגה. (אפשר להוסיף תוספת בטיחות בפנים למי שחושש מתזוזה, עשיתי את זה כמה פעמים על דעת עצמי)

IMG_20201118_112217.thumb.jpg.c046106df340679df6b0380d9a623fb8.jpg

פורסם

הכיסויי הגה המחליקים לדעתי זו אדגה אורבנית, כיסוי ישן שהתבלה או כיסוי במידה לא מתאימה. אצלי כרגע יש כיסוי מעור מאוטודיפו. אחרי שהרכבתי אותו שמתי לב שהוא לא ישר כ''כ עם היחס הוא עיטורי תפירה שיש עליו. ניסיתי להזיז את הכיסוי על ההגה עצמו וכמעט פרקתי את הכתף. קצת עלוב להעיד על עצמי, אבל כוח בידיים לא חסר לי ואם לא הצלחתי להזיז אותו אפילו מילימטר אחד, כנראה שהוא לא יזוז כל עוד הוא תקין. מה שכן מבאס: הכיסוי מעבה את ההגה משמעותית מאשר בלי.

פורסם

הבעיה שלא יודעים איזו מידה לקנות, ובוחרים כיסוי בדמוי עור או כל מיני סקי שלא שווים כלום - כי  הם מתרחבים תוך כמה חודשים.

ואז יוצאים  בהצהרות שכיסוי הגה מסוכן. היה על זה כבר כמה דיונים וכל פעם הגנתי על כיסוי הגה והסברתי שהבעיה לא בכיסוי

אלא בבחירה הלא נכונה. (לרוב מידה גדולה)

כיסוי איכותי כמו שאני קונה  שנים, לא זז מעולם מהמקום. לי גם באופן אישי יותר נוח לידיים כיסוי מבד איכותי 

מאשר עור שמגיע מהחברה. (במיוחד לאחר כמה שנים שהוא מתבלה)

חוץ מזה יש שיטה (ניסיתי אותה לפני הרבה שנים) שההגה לא יזוז מילימטר, דבק דו צדדי בחלק עליון, הלבשת הכיסוי תחילה על הדבק

מתיחה למטה, וזה לא יזוז גם  לא בגלגול הבא. אבל מי שמקפיד כאמור  על מידה נכונה (לרוב M) ולא בוחר  כיסוי גומי זול -לא יחווה תופעה של כיסוי רופף אף פעם. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Taipan כתב:

הכיסויי הגה המחליקים לדעתי זו אדגה אורבנית.

ממש לא אגדה אורבנית.

אי שם בשנות ה-80 היה מאוד נפוץ להרכיב כיסוי הגה לא רק מהסיבה שההגה המקורי כבר לא נראה במיטבו אלא מטעמי של שמירה על הציפוי המקורי או/גם ליופי וגם אחיזה נוחה.

באותם שנים היה מבחר גדול של כיסויי שבחלקם בהחלט היו בעלי נטייה להשתחרר ולהסתובב ואני עד לזה ממקור ראשון כאשר היה לי כיסוי כזה על הגה של פיאט 127.

באותם שנים היה נפוץ גם כיסוי הגה עם אבטחה של חוט קשירה בכדי למנוע סיבוב של הכיסוי שלפי דעתי היה לא פחות מסוכן מכיוון שבהרבה מקרים החוט היה משתחרר ואנשים היו ממשיכים לנסוע ככה.

* ייתכן שהכיסויים היום טובים יותר אבל אין כמו תפירה/חידוש של הכיסוי המקורי במידה ומדובר על כיסוי מעור.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

לא נכון בהכרח. יש את התפירה המעפנה הזו שאנשים מזמינים מאייבי ותפרים בעצמם. הדבר הזה אחרי חודשיים מתחיל לזוז מעצמו, למרות התפרים. בכ''מ, מאש שנות ה- 80 עבר כ''כ הרבה זמן.

• מצחיק 1
פורסם

כיסויים טובים יש  היום והיו בעבר. כאמור, כיסויים נחותים יש גם היום והסיכויים  שהם יחליקו בגלל איכות נמוכה גבוה. 

במיוחד אלא מהסקי הפשוט, דמוי עור שנמתח ונהפך לסמרטוט. כל הסוגים האלה לא רק שלא בטיחותיים, אלא מכוערים. (אין להם גם יכולת אחיזה בפנים)

שקונים כיסוי הגה איכותי של חברה מוכרת  (אני שם כמה עשרות שנים) אין סיכוי שהוא יזוז גם לא בהפעלת כוח.

התמונה שצרפתי למשל הכיסוי יישאר ככה גם עוד 3/4 שנים. כמובן שיש אנשים אגרסיביים שיהרסו את הכיסוי, כמו שהם הורסים הגה עור אורגינל

שהגיע מהחברה.  (הגה שחוק/בלוי אחרי 2/3 שנים שאצלי הוא יכול להחזיק באותו מצב 10/15 שנים בלי בעיה)

אבל  סטיגמות כנראה  לא ניתן לשנות לעולם. ראו פיג'ו/סיטרואן. (אפילו הדור הצעיר אומר את זה להפתעתי)

כיסוי בתפירה הוא הכי אידאלי ובטיחותי במידה והוא מבוצע בצורה מקצועית. גם הפשוטים לא נפרמים עם תפירה נכונה.

יש כיסויים בתפירה אישית שעולים בין 500/1200 ש"ח תלוי בסוג העור, תפירה, גימורים, וסוג הרכב. 

חבל שאין יבוא לארץ של חברת wheelskins . קשה לעשות הזמנה על עיוור בלי לראות את הכיסוי בתוך הרכב. (השתלבות בפנים מבחינת צבע ואסתטיקה)

את מה שהם מציגים בסרטונים אני פחות אוהב, אוהב עור אך מעדיף עור מעל ההגה שאני יכול לחוש לפני הרכבה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

פעם אחרונה שביררתי בעמירה, אמרו 500 ש"ח להגה בתפירה אישית.

בעוד מקומות שביררתי המחיר עמד על מקסימום 800 ש"ח. אישית לא הייתי משלם מעבר ל - 500 ש"ח.

(למרות שבחרתי בסוף בכיסוי הגה שלדעתי יפה, נוח ובטיחותי)

פורסם
לפני שעתיים, j6ck3l כתב:

תודה רבה לכולם על התשובות🙏🏼

ממשיך לחפש תפירה במחיר שפוי יותר

אולי במקום תפירה כבר שווה לך במחיר הזה להביא גלגל הגה במצב טוב מפירוק, והפעם לשמור עליו כראוי עם תכשירים ייעודים וניקוי שוטף. 

2016 BMW M235i.

פורסם

אני הזמנתי לי כיסויי ותפרתי לבד, צריך הרבה סבלנות, אבל התוצאה הרבה יותר טובה מכיסויי מתפרק ועבה.

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

• תוכן חדש...