Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, f31 כתב:

ערכתי את תגובתי

הדיון הוא לא על שליטה מההגה או מהקונסולה, אלא על הצורך להוריד את המבט מהכביש וחוסר הריכוז בו.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
  • תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 שעות, vadim6385 כתב:

אני כן בעד רכב חשמלי ומערכות בטיחות אקטיבית מתקדמות, אני גם בעד רכבים אוטונומיים, אבל נגד טאבלט ענק שתקוע באמצע האוטו, וצריך לתפעל את כל האוטו דרכו

בסוף במקום הגה יהיה חיבור בלוטות' לשלט של סוני/אקסבוקס. אם נגמרו הסוללות באמצע ושכחת להביא כבל יואסבי, You're gonna have a bad time.

• מצחיק 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, eitanuch כתב:

הדיון הוא לא על שליטה מההגה או מהקונסולה, אלא על הצורך להוריד את המבט מהכביש וחוסר הריכוז בו.

ההשוואה הייתה בין תפעול מגבים ברכב המצוי לתפעול המגבים בטסלה שאינו מאפשר לתפעלו בלי להוריד עיניים מהכביש.

המסך יחסית גדול ואין לו כפתורים או כל פידבק טקטילי לתפעול המגבים, זה לא כפתור פיזי שאפשר למשש ולמצוא בלי להוריד עיניים מהכביש לזמן רב יותר מאשר ברכב אחר בשביל לראות שאתה ממקם את האצבע בדיוק מעל הבחירה(לצורך העניין מהירות המגבים) שאתה מעוניין בה.

סה"כ חבל בשביל הנהג שקיבל פסילה לחודש, מצד שני פסיקה זו סוג של תחייב את יצרני הרכב להשאיר את התפעול החשוב לנהיגה טקטילי.

עריכה אחרונה על ידי f31
  • אהבתי 1

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

מסכי מגע הם מפגע בטיחותי - יש מישהו שחושב אחרת?

כל פעולה שמצריכה הורדת עיניים מהכביש לפרק זמן שהוא יותר מהרף עין - מסוכן.

אפשר לתקן את זה עם סידרת שקעים שמדמים כפתורים פיזיים, ע"ג מסכי המגע.

אני מרגיש שאפילו הפעלת רדיו מסוכנת : במכשיר רדיו, ידעתי בע"פ איפה הכפתורים של התחנות והייתי יכול לקפוץ לתחנה הרצויה, תוך 2 לחיצות (לכל היותר 3).

כיום,עם מסך המגע אני חייב להביט במסך כדי לגעת בנקודה הנכונה,או להתחיל לגלול תחנה אחרי תחנה -לא סביר בעיני.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

לפני כ-20 שנה, כאשר הסלולר עדיין לא חדר לשוק האמריקאי כמו לשוק הישראלי והסקנדינבי, מצאתי מחקר שקבע שמסיחי הדעת המסוכנים העיקריים בנהיגה הם הרדיו והמזגן. פתרו של אותם "שקעים" שאתה מציע אינו מספק, עדיין יהיה עליך להסיר את מבטך מהדרך כדי להבין מה אתה עושה. גם עם כפתור פיזי יש צורך בהסטת המבט, אבל לפרק זמן הרבה יותר קצר כי חלק מהפעולה נעשה על ידי מישוש. למשל - אם ראית שהטמפרטורה בבקרת האקלים היא 16 מעלות ואתה רוצה להעלות ל-19 - תוכל לספור בקלות 6 קליקים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, fanman כתב:

מסכי מגע הם מפגע בטיחותי - יש מישהו שחושב אחרת?

כל פעולה שמצריכה הורדת עיניים מהכביש לפרק זמן שהוא יותר מהרף עין - מסוכן.

אפשר לתקן את זה עם סידרת שקעים שמדמים כפתורים פיזיים, ע"ג מסכי המגע.

אני מרגיש שאפילו הפעלת רדיו מסוכנת : במכשיר רדיו, ידעתי בע"פ איפה הכפתורים של התחנות והייתי יכול לקפוץ לתחנה הרצויה, תוך 2 לחיצות (לכל היותר 3).

כיום,עם מסך המגע אני חייב להביט במסך כדי לגעת בנקודה הנכונה,או להתחיל לגלול תחנה אחרי תחנה -לא סביר בעיני.

אני יכול להעיד על עצמי - כיום, גם כשיש כפתורים וגלגלות למיניהן, אני חייב להסיט את המבט כדי לשנות את ההגדרות של המזגן למשל. הרבה כפתורים שממקומים במרווחים של ס"מ אחד או שניים ביניהם. בהרבה מכוניות יש שליטה מההגה על המדיה (כן, גם בטסלה, שבהן יש כבר פקודות קוליות מתקדמות). אצלי בגולף אפשר להעביר בין תחנות מההגה ולשלוט בווליום. זה תענוג אבל סטדנדרט בהרבה דגמים אז לא רואה סיבה להתלהב, אלא רק יש מקום להתלונן אם יצרן כזה או אחר לא התקין את האבזור הזה כסטנדרט. אם חסר פידבק - הפיתרון לזה קיים כבר יותר מעשור ע"י פידבק קולי או רטט. זה בעיקר שינוי פסיכולוגי - אני חולק על זה שמסכי מגע זה מפגע בטיחותי ולא מסכים שהכפתורים פיזיים עדיפים עליהם. אני יותר מאמין לפידבק קולי מאשר לחוש את הלחיצה ולהאמין שהכפתור הגיב לה. לא קרה לכם שלחצתם על כפתור ולא קרה כלום?

פורסם

'צטערת - הדיון כן החל בעניין הפעלת המגבים. ברכב סטנדרטי מדובר במנוף על ההגה שניתן להפעיל באמצעות הזרת, וגם אם רוצים לסובב את כפתור המהירות בהפעלה הסירוגית עדיין אין צורך להרחיק את כף היד מההגה, ויותר חשוב - הסטת המבט דומה לזו של הצצה בלוח המחוונים. במסך מגע הסטת המבט היא לכיוון הרבה יותר מרוחק והתהליך יותר מורכב (הקשה על כפתורים ו"הזזת" נקודהת מחליקים וירטואליים), מחייב הסתכלות על המסך כל עת ביצוע הפעולה, כלומר מספר שניות. וכל זאת בלי להתחשב בסיבוך של הפעלת תפריטים בדרך לכפתורי המגע.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

נכון, הדיון התחיל מנושא הפעלת המגבים אבל גלש לדיון על מסכי מגע, הפעלת רדיו ומזגן בצורה כללית יותר. אם חוזרים לנושא המקורי - אני מסכים שצורת התפעול החדשה מסובכת יותר אבל חולק על הצורך מלעשות מזה פיל כי זה לא שונה מתפעול מערכות אחרות ברמת סיבוך דומה שקיימות כיום.

פורסם

נכון שהמערכות לא יותר מסובכות מאשר מערכות אחרות. הבעיה היא שכאן אותו ממשק צריך לפעול בתנאים של נהיגה - כלומר מתן תשומת לב לדרך. בתנאים האלה מערכת מגע הרבה פחות בטוחה מכפתורים פיזיים. המגמה של העברת יותר ויותר כפתורים להגה מבורכת (עד כדי ציפוף יתר שלהם), המגמה של הרחקת המסך והכפתורים מציר ההסתכלות המרכזי של הנהג פסולה.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, vadim6385 כתב:

אאל"ט, בטסלה זה כבר קיים.

אתה טועה. הילוכים (P-R-N-D) מעבירים בטסלה עם ידית על ההגה, כמו במרצדס. בלם היד מופעל אוטומטית בהילוך חניה ואפשר גם להפעיל אותו ידנית במהלך הנסיעה עם כפתור על הידית.

לפני כשעה, sperial כתב:

לפני כ-20 שנה, כאשר הסלולר עדיין לא חדר לשוק האמריקאי כמו לשוק הישראלי והסקנדינבי, מצאתי מחקר שקבע שמסיחי הדעת המסוכנים העיקריים בנהיגה הם הרדיו והמזגן. פתרו של אותם "שקעים" שאתה מציע אינו מספק, עדיין יהיה עליך להסיר את מבטך מהדרך כדי להבין מה אתה עושה. גם עם כפתור פיזי יש צורך בהסטת המבט, אבל לפרק זמן הרבה יותר קצר כי חלק מהפעולה נעשה על ידי מישוש. למשל - אם ראית שהטמפרטורה בבקרת האקלים היא 16 מעלות ואתה רוצה להעלות ל-19 - תוכל לספור בקלות 6 קליקים.

במערכת בקרת אקלים שראויה לשמה אין סיבה שתתחיל לשחק עם הפקדים במהלך הנסיעה. אבל אם אתה ממש חייב, תמיד אפשר לחכות לעצירה ברמזור אם אין ברכב בקרה קולית.

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • אהבתי 1
פורסם

הנושא הוא לא הפעלת מגבים.

הנושא הוא לא טסלה בשונה מVW.

הנושא הוא ששמים בקרות שחיוניות לנהיגה על מסך מגע משוקץ, שהמקום היחיד שבר דעת היה שם אותו ברכב הוא במושב האחורי.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

גם על זה אני חולק - צריך להפעיל ולבטל מפשירי חלונות? זה נכול לכל אחד.

אישית אני גם לא מתחבר לטמפרטורה קבועה ולמניפה בעוצמה קבועה - פעם אתה בשמש הקופחת ופעם בצל, פעם היד קופאת ופעם חם לך - אני משנה מדי פעם את הגדרות בקרת האקלים. בעיקר נושא מפשירי החלונות אבל גם הפעלה וביטול של המיזוג וגם שינוי עוצמת המפוח. במכוניות עם "מזגן מיכאני" זה עוד יותר בולט.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, eitanuch כתב:

כן, גם בטסלה, שבהן יש כבר פקודות קוליות מתקדמות

ניתן גם לשנות את מהירות המגבים בטסלה דרך פקודות קוליות.

https://www.tesla.com/support/voice-commands

לפני 6 דקות, sperial כתב:

גם על זה אני חולק - צריך להפעיל ולבטל מפשירי חלונות? זה נכול לכל אחד.

אישית אני גם לא מתחבר לטמפרטורה קבועה ולמניפה בעוצמה קבועה - פעם אתה בשמש הקופחת ופעם בצל, פעם היד קופאת ופעם חם לך - אני משנה מדי פעם את הגדרות בקרת האקלים. בעיקר נושא מפשירי החלונות אבל גם הפעלה וביטול של המיזוג וגם שינוי עוצמת המפוח. במכוניות עם "מזגן מיכאני" זה עוד יותר בולט.

במערכת בקרת אקלים  במצב אוטומטי מהירות המפוח אינה קבועה אלא מתאימה את עצמה להפרש בין הטמפרטורה המבוקשת לקיימת.

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, eladts כתב:

ניתן גם לשנות את מהירות המגבים בטסלה דרך פקודות קוליות.

https://www.tesla.com/support/voice-commands

לפי חיפוש זריז באינטרנט ומידע שנמצא בפורומים שונים הם הוציאו את העדכון פקודות קוליות עם המגבים בערך בדצמבר 2019 - בינואר 2020

עדכון מספר: 2019.40.50

המקרה המדובר בכתבה קרה לפני העדכון, יכול להיות שיש קשר?

• רעיון טוב! 1

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הרבה יותר קשה לתפעל מסך מגע בלי להביט בו, לא משנה כמה רטט לפידבק יוסיפו.

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...