Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחירי רכבים באתיופיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה ראיתי תכנית טלוויזיה (משהו מאוד טראשי שלא שווה אפילו לציין מה התכנית) שבה דיברו מאוד בקצרה על מחירי רכבי יד שנייה באתיופיה.
ברור לי שאתיופיה לא בדיוק מדינה מתקדמת ובכל זאת לא ברור לי למה רכבים מתחילת שנות ה2000 עולים סכומים מטורפים לדוגמא.

קראתי כתבה על הנושא והם הסבירו שבאתיופיה יש מס ייבוא של עד 200% על רכבים, גם על רכבי יד שנייה והמס נקבע לפי גם נפח ומשקל הרכב.

לעומת זאת רכבים שמשומשים לתחבורה ציבורית רק מקבלים מיסוי של 10%.

נכנסתי לאתר יד שנייה מקומי באתיופיה לראות מחירי משומשות.

טויוטה קורולה 2007 - 85 אש"ח 

דאציה לוגאן 2006 - 45 אש"ח

טויוטה קורולה 1994 - 35 אש"ח

אם מסתכלים על רכבים קטנים יותר, המחירים שפויים יותר אבל עדיין משהו לא נורמטיבי.
וזה מעניין כי אני מבין שהתוצאה נובעת ממיסוי כי במדינות עניות אחרות המצב שונה (בקניה לדוגמא חצי מחיר מאתיופיה) ולרוב מדינות עניות לא סובלות ממחירים לא הגיוניים כאלה.

אז למה זה קיים באתיופיה?

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

נתון מאוד מעניין ה200% ,אשמח לדעת איזה תכונית ראית.

הייתי באתיופיה באדיס אבבה בקונקשן של 12 שעות (חסכנו בדרך לתאילנד) והופתעתי לראות מלא מכוניות של LADA וגם אני לא הבנתי איך זה הגיוני שיש שם מכוניות משנות ה80 יותר מאשר מכוניות משנות ה2000, עכשיו זה נשמע לי יותר הגיוני.

image.thumb.png.7428c50cadbebb50b1434cfeeaee97dd.png

מצרף תמונה למי שרוצה לראות את המכוניות שם

פורסם

מנהלים, תמחקו את השרשור הזה במהירות לפני שמישהו בממשלה יקבל רעיונות.

• מצחיק 7
  • מעניין 1

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

באמת שראיתי תכנית טראש ריאליטי, 90 day fiancé - the other way

זו תכנית שבה זוג שמורכב מאמריקאי וזר עוברים לגור במדינה הזרה, במקרה הזו אמריקאית עברה לגור באתיופיה עם בן זוגה האתיופי, ובאחד הפרקים הוא רצה לרכוש רכב ונפלתי ממחירי הרכבים, לדוגמא טויוטה קורולה 2001 או דגם דומה תמורת 9,000 דולר.

באמת תכנית טראש ולא קשורה לנושא, פשוט שם נחשפתי לנושא.

לגבי המס, ראיתי בכתבה בBBC שהם ציינו 200% מס.

מחיפוש נוסף במרשתת נראה שזה אכן המצב עם קצת הקלות לרכבים קלי משקל עם מנוע קטן.

אני גם רואה שהם רצו להעלות אפילו יותר ב2019 אבל לא יודע אם יצא לפועל.

נראה שאולי הממשלה מנסה לסחוט את מי שכן יכול להרשות לעצמו באתיופיה רכב? כלומר לסחוט את הלימון עד הסוף

פורסם

וההכנסה הממוצעת לנפש 950 דולר לשנה

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בזמנו מכרתי טויוטה סטארלט שנת 92 לאזרח זר מ-גאנה. הוא אמר שעקב המיסוי והשם של טויוטה במדינה שלו, הרכב הזה סופר מבוקש.  

אתם לא רוצים לדעת איך הוא שלח את הרכב למדינה שלו... רמז: אחרי השילוח, הרכב לא היה יוצא נקי בבדיקת שילדה...

פורסם

אני יודע שבמדינות מסויימות עושים קומבינה של לנסר רכב לחצי, לייבא בתור חלקי חילוף, לרתך בחזרה, ואז לשנות את המס' שלדה שלו לזה של רכב דומה שהושבת, אבל עם ניירת תקינה.

בטיחותי זה בטוח לא, אבל המחיר כנראה שווה את זה.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בזמנו מכרתי טויוטה סטארלט שנת 92 לאזרח זר מ-גאנה. הוא אמר שעקב המיסוי והשם של טויוטה במדינה שלו, הרכב הזה סופר מבוקש.  

אתם לא רוצים לדעת איך הוא שלח את הרכב למדינה שלו... רמז: אחרי השילוח, הרכב לא היה יוצא נקי בבדיקת שילדה...
תספר לנו איך, נשמח לדעת
פורסם

בדיוק ככה:

בתאריך 3.1.2021 בשעה 22:34, vadim6385 כתב:

קומבינה של לנסר רכב לחצי, לייבא בתור חלקי חילוף, לרתך בחזרה, ואז לשנות את המס' שלדה שלו לזה של רכב דומה שהושבת, אבל עם ניירת תקינה.

• תוכן חדש...