Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מדובר בבניין ישן בן כ-40 או יותר.

יש מעלית ששופצה לפני איזה 20 שנה.

הבניין בן 4 קומות (קרקע פלוס ארבע קומות מעל הקרקע).

המעלית ישנה ועושה המון בעיות. אני מתחיל לברר עלויות של החלפתה.

הבעיה שכולם מדברים איתי על "שיפוץ". 

אני לא רוצה שיפוץ. הקוסמטיקה לא מעניינת אותי. אני רוצה מעלית חדשה - מנוע חדש. כבלים חדשים. אם השתנה משהו בטכנלוגיה אז לשדרג (הידראולית? אנערף). 

יש פיר קיים. יש חדר מכונות על הגג. זה אמור לדעתי להוריד חלק ניכר מהעלויות.

ואני לא מצליח לאמוד סדר גודל של עלויות.

מישהו התעסק בזה?

פורסם

התא הוא כלוב מתכת. רץ עם גלגלות על שני פסי מתכת. לכן הנטייה הטבעית היא להחליף את סלון התא. לחדש גלגלות, בולמים וכבלים. זה מקטין את החופשים והמכות . המשקולת לא מתקלקת.
מה נשאר : מחשב פיקוד ומשאבה הידראולית. לדעתי זה יהיה הפריט היקר. הוא גם קובע את מהירות המעלית.

במקומך הייתי נשאר עם מנוע הידראולי פשוט .
למה ? מתחת למעלית יש מוט הידראולי כזה גדול שצריך מנוף + לשבור פתח כדי להחליף אותו.
חדר המשאבה נמצא מתחת למעלית איפה שהוא.

אבל מנוע דיגיטלי/חשמלי מותקן יחד עם הגיר בקומה האחרונה , מעל המעלית . אם לא שיריינו מקום מראש זה לשבור את הגג כדי לדחוף אותו.
נקודה נוספת נגד מנוע חשמלי : נכון שהוא מהיר , שקט וקטן אבל התוכנה ולוח הבקרה כובלת אותך להסכם שירות עם חברה בודדת שמייבאת אותו בלעדית.

למעלית הידראולית יש מלא חברות אחזקה שמבינות ויש תחרות ויש חלפים זמינים.
זה כמו רכב טסלה לעומת רכב ישן עם מנוע אטמוספרי (הידראולי).מי מורשה לטפל בטסלה?
כמו כן הפער בשניות לקומה 4 בין מנוע חשמלי להידראולי מסתכם ב 2-3 שניות. זניח במונחי אדם.

נושא אחרון , רלוונטי לחורף : חילוץ ממכת ברק , גורם עליון וכו: במעלית הדיראולית היא פשוט צונחת לאט בקצב השמן, בכח הכבידה, עד לקומה 0 והדלתות נפתחות .
מעלית דיגיטלית : אם יש הפסקת חשמל, תקווה שהמצבר בסדר אחרת תטבע עם המעלית. מי שזוכר את המקרה המצמרר.
בבניין שלך אני לא מודאג. יש עוד קומה אחת לפחות מתחת למעלית.

עלויות : בקש הצעת מחיר מכמה יבואנית קטנות . אל תלך ל 4 החברות הידועות. יקרעו אותך . ישלחו מישהו שיסתכל ויתן הצעת מחיר

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אז אני די בטוח שהמעלית שלנו חשמלית.

כי יש חדר מכונות למעלה, מעל הגג. אין שום דבר מתחת לאדמה. 

דבר שני שיש הפסקת חשמל היא נתקעת.

זאת מעלית ישנה שכל חברה נותנות לה שירות. כבר החלפנו חברות אחזקה במהלך השנים.

יש לך מושג של עלות שיפוץ כזה פלוס מינוס? 100 אלף? 300? סדר גודל.

פורסם

אם המנוע למעלה אז זה חשמלי .יותר זול לשפץ. יותר קרוב ל 50000 .
בלי חשמל היא דיי אבודה. שידאגו לשים מצבר קטן שיביא אותה לקומה הקרובה גם בהפסקת חשמל.
למה לא תפנה לחברת מעליות ? בעקרון זה שוק טורקי. הם מרוויחים על השירות

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Nakamichi כתב:

אני לא רוצה שיפוץ

אין לי שום הבנה במעליות, אבל שיפוץ לא אומר בהכרח קוסמטיקה. כמו שאפשר לשפץ מכונית בלי לשפר כלום בנראות החיצונית שלה.

אבל אתה צריך להתחיל במטרה שלך. אתה טוען שיש המון בעיות. אתה רוצה להפחית מס׳ תקלות או עלות תחזוקה? אלה שני פרמטרים שונים ויכול להיות שבחישוב, החלפה או שיפוץ לא יהיו זולים יותר מהתחזוקה הנוכחית.

בכל מקרה, קודם צריך לאפיין את התקלות ולראות האם שיפוץ חלקי יפתור אותן.

טכנולוגיה חדשה היא לאו דווקא יותר טובה, יכול להיות שהיא זולה יותר להתקנה, או לתחזוקה או כל פרמטר אחר.

בקיצור, תכין שיעורי בית, תרכז את כל התקלות שהיו בשנים האחרונות והחלקים שהוחלפו, תבוא איתן לאנשי מקצוע ותסביר מה אתה מחפש להשיג, כדי שיציעו לך פתרונות רלוונטים.
אחרי כן תוכל לחזור לפה עם שלל ההצעות, ובטוח שיהיו מי שיעזרו לך לעשות סדר.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני 23 שעות, Nakamichi כתב:

שלום לכולם,

מדובר בבניין ישן בן כ-40 או יותר.

יש מעלית ששופצה לפני איזה 20 שנה.

הבניין בן 4 קומות (קרקע פלוס ארבע קומות מעל הקרקע).

המעלית ישנה ועושה המון בעיות. אני מתחיל לברר עלויות של החלפתה.

אני לא רוצה שיפוץ. הקוסמטיקה לא מעניינת אותי. אני רוצה מעלית חדשה - מנוע חדש. כבלים חדשים. אם השתנה משהו בטכנלוגיה אז לשדרג (הידראולית? אנערף). 

יש פיר קיים. יש חדר מכונות על הגג. זה אמור לדעתי להוריד חלק ניכר מהעלויות.

ואני לא מצליח לאמוד סדר גודל של עלויות.

מישהו התעסק בזה?

נדיר שמחליפים מעלית בשלמות, זה גם די מיותר. בחדר מכונות על הגג יש מנוע חשמלי עם כננת, בלם וזהו. כבלים של המעלית עוברים ביקורת על ידי מהנדס מעליות כל חצי שנה ואם הוא מוצא אותם לא תקינים, מחליפים את הכבלים. 

בשיפוץ מחליפים את הדלתות של התא, לפעמים גם את הדלתות שבקומות (מנגנוני הדלתות הם מקור נפוץ לתקלות),  אפשר להחליף את הבקר ש"מנצח" על כל העסק במשהו מודרני ואצלנו זה צמצם משמעותית את כמות התקלות. החלפת בקר כולל הסבה של כל מה שנדרש לעבדה עם הבקר הזה בבניין 8 קומות עלתה לפני כמה שנים 16.000 ש"ח למייטב זכרוני. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

סלון אפשר לחדש כל שנה, פורמייקה חדשה, מראה חדשה. זה לא שיש השפעה על תפקוד המעלית...

פורסם

אצלנו בבניין החליפו מעלית לפני קצת יותר משנה. מדובר בבניין של 7 קומות ומעלית ל-8 אנשים. המחיר היה כמעט 300,000 ש"ח - כולל מע"מ, פירוק של המעלית הישנה, התקנת החדשה וכל עבודות הבינוי הנלוות (משקופים וחיפוי אבן מסביב למעלית).
אישית התנגדתי בעיקר בגלל שהיה מדובר בהשבתת המעלית לחודשיים, אבל הייתי במיעוט. בדיעבד אנחנו מרוצים מהמעלית החדשה - שקטה ומהירה יחסית לישנה.
לפני כ-15 שנה שיפצו אצלנו את המעלית הקודמת - ההבדל אחר השיפוץ לא היה גדול (אבל היא הושבתה רק ל-2-3 שבועות)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

נשמע ששיפצתם חדר מדרגות ועל הדרך גם מעלית.
מה שמעניין אצל פות"ש : לפני 20 שנה , לבניין נמוך ,4 קומות , היו מתקינים מעלית הידראולית. זו טכנולוגיה ישנה אבל מוכחת. המנועים החשמליים חדרו לתחום הנמוך רק בעשור האחרון בזכות מנועים קטנים וזולים.
קצת מזכיר חדירת מנועי טורבו קטני נפח.

פורסם
לפני 6 שעות, Buki כתב:

סלון אפשר לחדש כל שנה, פורמייקה חדשה, מראה חדשה. זה לא שיש השפעה על תפקוד המעלית...

בבניין של ההורים דווקא היתה השפעה לרעה על תפקוד המעלית לאחר שיפוץ קוסמטי.

השתמשו שם בשיש כרצפה וכנראה שזה היה כבד מידי למעלית בתוספת 3-4 נפשות מה שגרם לה להיתקע או לעלות הרבה יותר לאט.

פורסם

הייתי ממליץ לבדוק את עלויות האחזקה והביטוח של המעלית כחלק מהעלות הכוללת

יש חברות שמתקינות לך מעלית בזול אבל החוזה אחזקה בהסתכלות לטווח ארוך כובלת אותך אליהם, ככה שהעלות אחזקה אצלם היא פי 2 מהמתחרים

פורסם

זה אכן הבעיה בלוחות הדיגיטליים החדשים. הסכם כובל עם חברת שירות אחת בארץ (שהיא גם המתקינה בפועל). הטריק שלהם זה לתת שירות חינם בשנה הראשונה, חצי חינם בשנה השנייה ואח"כ להעלות כל שנה את המחיר בלי שתוכל לצאת ממנו (כי אין מישהו אחר עם חלפים,עדכוני תוכנה וכו ).
מאד נפוץ במעליות MRL .

• תוכן חדש...