Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם לדעתכם רכב עם קילומטראז' גבוה שווה את הירידה במחיר שלו (בהנחה כמובן שהוא במצב תקין לאחר בדיקה שעושים)?
אני לדוגמה רוצה לקנות קיה נירו 2018 היברידי ורציתי לקנות בעיקרון רכב של עד משהו כמו 60000 קילומטר. לפי לוי יצחק רכב כזה יעלה באיזור ה-92000. לעומת זאת רכב עם 130000 קילומטרים יעלה כבר באיזור ה-69000. ההפרש הזה די גדול והשאלה אם לדעתכם לחסוך יותר מ-20000 שקלים ממחיר הרכב שווה את זה? או שאיזה פרמטרים כדאי לבדוק כדי להחליט אם זה שווה את זה?
האם זה שהרכב היברידי משנה משהו כאן מבחינת סוללה ועלות ההחלפה שלה? ידוע כמה זמן היא שורדת פחות או יותר וכמה עולה להחליף אותה?

שאלתי גם שאלות יותר טכניות על ההבדל בטיפול בין רכב היברידי ללא היברידי בפורום של טיפול ואחזקה אם מישהו יודע לענות גם על הטכניות יותר:
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה שאמורה להנחות אותך היא כמה ק"מ אתה אמור לעשות בשנה וכמה זמן אתה אמור להחזיק ברכב.
במידה ואתה נוסע מעט ק"מ בשנה דבר שיגרום לאיזון בק"מ לאחר כמה שנים לעניות דעתי הדבר משתלם בהחלט.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

פורסם

אני אכן נוסע מעט... לדעתי זה יהיה באיזור ה-5000 לשנה וגם לא בטוח.

בעיקרון רוב האנשים אמרו לי שבמקרה הכללי זה אכן משתלם אבל בגלל שמדובר ברכב היברידי זה יותר טריקי. נאמר לי שלקיה יש אחריות של 5 שנים או 100000 קילומטר, כלומר שכבר לא תהיה אחריות על רכב כזה. אז אני מנסה להעריך כמה ברוב המקרים לוקח עד שצריך להחליף חלקים במערכת ההיברידית. כמובן שזה לא אומר שזה יהיה ככה גם במקרה הזה, אבל לנסות להעריך כמה זה משתלם במקרה הממוצע במקרה של רכב היברידי.

פורסם

בהנחה ואתה לא שוחר סביבה דגול או ממש ממש אוהב את הקיה נירו, לא רואה שום סיבה בעולם שבנסועה שנתית של 5000 קילומטר, אתה תקנה רכב היברידי. 

בדלק אתה תחסוך 50 שקל בחודש, אבל תסתכן בהחלפת סוללות/רכיבים אחרים במערכת ההיברידית. 

מיותר לחלוטין.

פורסם

ב69,000 אתה מביא אחלה ספורטאז'.

עזוב אל תיכנס לצרות האלה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני חושב שאם תקנה רכב של טויוטה שאפשר להאריך לו את האחריות על הסוללה לכמה שנים טובות, זה WIN WIN. תבדוק טוב לכמה שנים או ק"מ ניתן להאריך את האחריות

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

עקרונית לרכוש רכב עם ק"מ גבוה לאחד שעושה 5K ק"מ בשנה יכול להיות בהחלט צעד חכם שכן אם אתה מחזיק את הרכב לפחות כשנתיים- שלוש אתה עשוי לאזן את הק"מ ולמכור אותו כרכב עם ק"מ סביר ואפילו נמוך (תלוי כמה גבוה תרכוש). 

בהמשך למה שנאמר, רכישת רכב היברידי הוא מיותר מאחר והחיסכון מול הסיכון בהחלפת הסוללה לא יהיה מספיק שווה וכלכלי בכדי ללכת על צעד שכזה. 

אמרת שהממדים של הנירו מתאימים לך וישנם לא מעט רכבים בעלי ממדים זהים שיעשו עבודה טובה לא פחות:

סוזוקי קרוסאובר- בדיוק כמו הנירו- מכונית משפחתית שנראית יותר "קרוסאוברית". 

אתה יכול לנסות ללכת גם על ספורטאז' ואולי טוסון גם. אם תרד בשנתון תוכל ללכת גם על CX5, זה במידה ואתה מחפש משהו גבוה. 

אם רכב מעט יותר גבוה זו לא דרישה ישנן מכוניות משפחתיות מעולות כדוגמת מאזדה 2.0 שכבר תהיה מצוידת בבלימה אוטונומית עירונית, התרעת סטייה מנתיב ועמעום אורות אוטומטי ובנוסף גם קצת פינוק- סאן רוף, חישוקים גדולים, פנסי קסנון עוקבי פנייה, תצוגה עילית וכניסה ללא מפתח.

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

פורסם

בגלל זה הצעתי לך ספורטאז', הכל קיים שם החל מ2016.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

רואים את זה די טוב יחסית לנירו.. היא מרגישה מפלצתית כזה.

דרך אגב נראה לי שאולי הערכתי קצת מעט מידי את הקילומטראז' השנתי שלי אבל לא יודע אם זה עדיין נחשב מעט.. נראה לי שזה יותר קרוב ל-8500 בשנה וגם כמעט כל הנסיעות עירוניות איפה שדווקא יש את הכי הרבה חיסכון עם ההיברידי.

הנתון החדש משנה את הכדאיות בהיברידי?

• אהבתי 1
פורסם

ההבדל ב-8500 קילומטר שלך יוצא סביב 200 שקל בדלק בחודש. 

לאור הסיכון בהתעסקות עם מערכת היברידית וגיר רובוטוי דו מצמדי, אני חושב שעדיין הייתי הולך על רכב בדמות הספורטאז ולא הנירו על קילומטראז כזה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

לאבי יש יונדאי איוניק, נוסע יותר ממך ועדיין בכל טיפול בחברה אומרים לו שהוא חייב לנסוע עם הרכב יותר כדי לשמור על הסוללה. 

בנסועה כ"כ נמוכה הייתי שוקל לרכוש רכב יותר פשוט מכנית.

• מצחיק 1
  • לא הבנתי... 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• תוכן חדש...