Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דייהטסו אפלאוז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Ilai89 כתב:

מעניין אם תהיה עליית ערך מסוימת בעוד כמה שנים, מי יודע...

צר לי לאכזב אותך.

הערך המוסף של הרכב בעוד כמה שנים זה החיוכים והמחמאות ברמזור. עליית מחיר תהיה מינורית ביחס להשקעה, כל עוד לא מדובר ברכב אקזוטי או נדיר במיוחד.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכוניות כאלה מחזיקים בשביל הנוסטלגיה והנשמה, כל אחד עם הבחירה שלו.
לי זה רק מראה כמה הזמן עובר מהר, ורק "שלשום" בתור חייל בסדיר נהגתי על המכוניות האלו - והיום אני קורא עליהן בפורום אספנות...ג'יזס - ורק לפני שנתיים החלפתי קידומת ל 40 !

האפלאוז זכורה לי בתור מכונית סופר זריזה, מהסוג שבשנות ה 90 (במיוחד לדגם הידני עם הזרקת דלק) היו מציינים אותן לשבח שהן "עולות את הקסטל" בלי להרגיש.  אומנם באפלאוז היית מרגיש (הרבה רעש !) אבל האוטו היה קל כנוצה ונוסע כמו טיל בכל עליה שתרצה.

...ובאותה נשימה:  באותה תקופה היו בצה"ל מאזדות מדגם לנטיס 1.8 אוטומטיות לתתי אלופים - גם היום אין סיכוי שתראה כאלה על הכביש.
באותה תקופה זה היה אוטו זריז להפליא ובגרסאות שזכורות לי היה סאנרוף מקורי... כמובן שכולן היו לבנות, אבל זה היה אוטו חביב למדי באותה תקופה (בכל זאת, אנחנו מדברים על איזור 96-97 ככה, מכונית עם גיר אוטומט 4 הילוכים ומנוע 1800 לא היו בדיוק הדבר הכי נפוץ, והביצועים היו יפים לגמרי לאותה תקופה [9.8 שניות ל 100 קמש] ).

לצד האפלאוז היו מתחרות יפאניות שמכרו המון באותה תקופה (סוזוקי באלנו, מאזדה 323\לנטיס, מיצובישי סופר-לאנסר, טויוטה קורולה וגם סובארו אימפרזה [גרנד לאונה] ).
למעט גרנד-לאונה (הצורה של 1993-2000) פה ושם שעוד יוצא לי לראות (פעם ב...) ואפילו "באלנו" שעד לפני כמה שנים עוד הייתי רואה פה ושם (אצל כל מיני בעלי מקצוע שאין להם כסף לקנות רכב נורמלי), כל המכוניות הללו פשוט נמחקו מהנוף והיום זו בהחלט נוסטלגיה...

איציק

• אהבתי 1
  • מעניין 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

זו הגרסה הכי טובה, כוללת גיר 4 הילוכים ונזרקת דלק ולא כוללת את העידכון העיצובי שגם בעייני היה גרוע מאוד וקלקל את העיצוב המקורי המוצלח. 

באותה תקופה או יותר נכון קצת לפני להרבה מכומיות היו ידיות הזזה כאלה בפיקוד מזגן, לדעתי כפתורים של כל רכב אחר יכולים להתאים. 

לגבי הבדיקה שעשית במאגר הממשלתי, המאגר כולל רק מכוניות מעל שנת 1996. אפשר להניח שיש עוד כמה מהשנים 1990-1995 עם רישוי בתוקף שלא מופיעות במאגר. 

לגבי המאגר - הוא אכן מתחיל מ96 אבל הרוב הגדול של הרכב במאגר הוא מ97 ופחות מ10 בלבד מ96.

בעקבות זאת, אפשר להעריך שמספר הדגמים שבתוקף משנתונים 90-95 הוא גם מועט. עשיתי ספירה אליה הוספתי מספר מוערך משנתונים שלא מופיעים והגעתי בערך ל60. זה מספר מוערך אבל נראה לי שלא רחוק מהמציאות. 

פורסם

כל מה שלפני 96 זה אכן בגדר ניחושים אבל צריך לקחת בחשבון שמכרו יותר אפלאזו ב 90-95 מאשר ב 96-98, אז כבר היו מתחרות מודרניות עדיפות.

בכל מקרה להערכתי מדובר בלא יותר מכמה עשורת עם טסט עד מודל 1995.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

מכוניות כאלה מחזיקים בשביל הנוסטלגיה והנשמה, כל אחד עם הבחירה שלו.
לי זה רק מראה כמה הזמן עובר מהר, ורק "שלשום" בתור חייל בסדיר נהגתי על המכוניות האלו - והיום אני קורא עליהן בפורום אספנות...ג'יזס - ורק לפני שנתיים החלפתי קידומת ל 40 !

האפלאוז זכורה לי בתור מכונית סופר זריזה, מהסוג שבשנות ה 90 (במיוחד לדגם הידני עם הזרקת דלק) היו מציינים אותן לשבח שהן "עולות את הקסטל" בלי להרגיש.  אומנם באפלאוז היית מרגיש (הרבה רעש !) אבל האוטו היה קל כנוצה ונוסע כמו טיל בכל עליה שתרצה.

...ובאותה נשימה:  באותה תקופה היו בצה"ל מאזדות מדגם לנטיס 1.8 אוטומטיות לתתי אלופים - גם היום אין סיכוי שתראה כאלה על הכביש.
באותה תקופה זה היה אוטו זריז להפליא ובגרסאות שזכורות לי היה סאנרוף מקורי... כמובן שכולן היו לבנות, אבל זה היה אוטו חביב למדי באותה תקופה (בכל זאת, אנחנו מדברים על איזור 96-97 ככה, מכונית עם גיר אוטומט 4 הילוכים ומנוע 1800 לא היו בדיוק הדבר הכי נפוץ, והביצועים היו יפים לגמרי לאותה תקופה [9.8 שניות ל 100 קמש] ).

לצד האפלאוז היו מתחרות יפאניות שמכרו המון באותה תקופה (סוזוקי באלנו, מאזדה 323\לנטיס, מיצובישי סופר-לאנסר, טויוטה קורולה וגם סובארו אימפרזה [גרנד לאונה] ).
למעט גרנד-לאונה (הצורה של 1993-2000) פה ושם שעוד יוצא לי לראות (פעם ב...) ואפילו "באלנו" שעד לפני כמה שנים עוד הייתי רואה פה ושם (אצל כל מיני בעלי מקצוע שאין להם כסף לקנות רכב נורמלי), כל המכוניות הללו פשוט נמחקו מהנוף והיום זו בהחלט נוסטלגיה...

איציק

טויוטה קורולה עד 98' עדיין אני רואה וכנ"ל לגבי בלאנו. יש לא מעט. סופר לאנסר הפכו לחלליות בכפרים או בפזורה הבדואית. מה שכן, "מלכת" השורדות מהניינטיז היא האימפזה (גרנד לאונה בהתחלה) של 93-00. קיימות נושמות ובועטות!

לפני 4 שעות, Ilai89 כתב:

אשמח מאוד לקבל את הטסות, תודה דותן!

אצור קשר בפרטי.

הרכב נקנה לאחר מיקוח ב1,800 שקל בלבד! מאמין שההשקעה מאז הקנייה עלתה על 10 אלף, וזה ללא ביטוח.

אשתי בינתיים מסתדרת יפה, זרמה עם השיגעון שלי.

מעניין אם תהיה עליית ערך מסוימת בעוד כמה שנים, מי יודע...

מאמין שבתקופה הקרובה, ולאחר יישור הקו, אוכל להנות מהאוטו קצת יותר, כשהביקורים במוסך יהיו פחות תכופים.

ואוו איזה לא כלכלי זה... אם הייתי אישתך זה לא היה נגמר בטוב ;-). היית יכול למצוא אימפרזה/קורולה מאותן שנים ואני מאמין שהיית מסיים בפחות נזק, אבל כל אחד והאהבות שלו!!

פורסם

שטחים זו לא חוכמה, כל מה שכבר לא נמצא כאן - נוסע שם. פיאט-ים משנות ה 80 וה-90, אופל-ים כנ"ל, סובארו DL וכד' - הכל חי ובועט (אם אפשר לקרוא לזה ככה :-P ).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אחד הרכבים האהובים עלי בזמנו. לקח לי חודשים למצוא רכב שמור בצבע לבן GLI בשנת 1997.

רכב שנהניתי לנהוג בו, עד היום אני לא מצליח להגיע לאיכות סאונד שהיה ברכב, עקב דלת חמישית שיצרה תא אקוסטי מושלם. (גם בניתי מגש מעץ מלא )

אגב, הרכב נגנב לאחר שנה וחצי בערך. (יום אחד קמתי בבוקר, אין רכב)

תתחדש. 

• אהבתי 1
פורסם

דאז (לפני משהו כמו... 20 שנה ?) חיפשתי כזה רכב לבת הזוג שלי דאז, ולא מצאתי.
רובן היו במצב שבור, ואלו שעוד היו סבירות - הדליקו לי נורות אדומות (לא היה אוטו אחד שלא התפוצץ לו צינור מים, הוחלפה משאבת מים או היתה התעסקות עם מערכת הקירור באופן אינטנסיבי...שלא לדבר על הלחץ המטורף שמצאתי בחלק מהמכוניות במערכת הקירור [צינורות הגומי היו כמו אבן ! בזמן שהמנוע עבד] ).
בצער רב ברחתי כל עוד נפשי בי.
מבחינת מערכת קירור ומנוע - אלו מכוניות שלא הזדקנו טוב, ואלו ששרדו - או שקיבלו טיפול VIP (וזה מה שהחזיק אותן) או ששפר מזלם בדרך נס והחזיקו מעמד.  במקרה הזה כל מוניטין האמינות היפאנית היה שווה לתXת.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כבר לפני 20 שנה נתקלת בבעיות במערכת הקירור? אני חשבתי שמדובר בתקלות אופייניות של הדגם לאחר שהתבגר

פורסם

בתקופה הקצרה שהרכב היה אצלי (לא זוכר עם שנתיים או פחות) הרכב הפגין אמינות מוחלטת.

לא זוכר שום בעיה מעבר לטיפולים שגרתיים. 

פורסם
בתאריך 29.9.2020 בשעה 12:40, Ilai89 כתב:

חלק קטן שעדיין לא הצלחתי למצוא

אם תמצא מודל תלת מימד של הכפתורים למיזוג אוכל להדפיס לך אותם (אבל אחרי החג).

פורסם

החזרת אותי אחורה ל2008

החזקתי לא מעט זמן את האחות הקטנה, שרייד מודל 92 מנוע 1.3 בעל 16 שסתומים וגיר ידני 5 הילוכים

מכונית זריזה מאוד (מאוד!), מהנה לנהיגה ביחס למתחרות (איזה סוזוקי יורוסוויפט ועןד כמה ששקלתי בזמנו), מזגן מקפיא, והכי חשוב- הרכב שהכניס אותי לפורום (הלך ראש מנוע אחרי התחממות, תוקן ונסע עוד שנים ארוכות אחר כך. מעניין מה עלה בגורלו.)

במקביל אלי אחותי החזיקה 2 אפלאוז. לא סבלתי את המראה של האוטו ולא את צריכת (צריחת) הדלק, אבל הבגאז' היה גאוני (היינו מכנים את האוטו שלה הצפרדע) וסה"כ שימש נאמנה

היה לה 1 משנת 93 ועוד 1 אני חושב שנת 98 עם כל הניקלים (היה שם פלצני לרמת גימור הזאת. תיכף אזכר)

זהו, עכשיו אני מרגיש זקן סופית

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 8 שעות, FARM כתב:

מה שמעניין לראות שאפלאוז בסיסית עלתה בשנת 1990 כ-38 אלף ש'ח.
בהצמדה למדד זה יוצא במונחים של היום כ-129 אלף ש'ח. דומה למחיר משפחתית בסיסית היום.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

מצד שני - מה קיבלת אז, ומה אתה מקבל היום בכסף הזה.

עוד נקודה מעניינת - חשבתי שזאת גירסה כלשהי של קורולה מאותן שנים (והיו אז המון תתי דגמים לזה, בעיקר כאלה JDM), אבל מסתבר שלא - מדובר בפיתוח עצמאי לחלוטין של דייהטסו, כולל המנועים.

הדגם הקודם, שרמנט, כן היה מבוסס קורולה E70 (הדגם האחרון עם הנעה אחורית), אבל אפלאוז הייתה פיתוח עצמאי לגמרי, ועוד מחברה שהמומחיות שלה זה מכוניות מיני.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, Ilai89 כתב:

כבר לפני 20 שנה נתקלת בבעיות במערכת הקירור? אני חשבתי שמדובר בתקלות אופייניות של הדגם לאחר שהתבגר

מערכת הקירור היתה רגישה מאוד לנוזל קירור לא איכותי

הלחצים במערכת שתיאר איציק נבעו (למיטב ידיעתי) מאטם ראש שנפרץ וגזים חדרו למערכת הקירור

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...