Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבניין ליד יהרס במסגרת תמ"א ושמו שלטים לגבי האסבסט שהם אמורים לפרק שבוע הבא.

הם ביקשו לסגור את החלונות, לא להמצא בסמיכות למקום העבודה (שזה לא משנה כי הבניין הוא בסמיכות) ולא להפעיל מזגנים.

השאלה שלי היא האם ישנן פעולות נוספות מומלצות לביצוע על מנת למזער את כניסת האסבסט לבית?

כמה זמן הרסיסים נשארים באוויר?

האם ישר אחרי סיום הפירוק או שעות ספורות אחרי אני יכול לדעתכם לפתוח חלון/להפעיל מזגנים?

תודה.

פורסם (נערך)

אני בספק אם יש לך מזגן עם הספקת אוויר חיצוני("אוויר צח"), מזגן מפוצל רגיל ניתן להפעיל.

מה מפרקים בדיוק?

אתה יכול לבדוק מול המוקד להגנת הסביבה שאכן יש קבלן רשום והוגש היתר לעבודת אסבסט (סביר להניח שכן, מכיוון שתלו שלטים).

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם (נערך)

נכון, יש לי מזגן מפוצל רגיל.

ממה שראיתי יש כמה גגוני אסבסט שהם מורידים. לא בטוח מה עוד.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

קודם כל גגוני אסבסט זה אסבסט צמנט (בניגוד לפריך) שזה כבר פחות גרוע. בנוסף, קבלן האסבסט אמור לעבוד בהתאם להנחיות שמצמצמות את הפיזור למינימום האפשר. אני כמובן מודע להבדל בין ההנחיות לבין הביצוע בשטח לצערי, אבל, פירוק של גגונים אמור להיות יחסית פשוט ואם לא שוברים את החלקים (כפי שנדרש בהנחיות) והם לא סדוקים, פיזור הסיבים נמוך מאוד.

לגבי הזמן של החלקיקים באוויר, אין לי תשובה לזה, אבל אני יכול להגיד לך שזה נושא מורכב. כעיקרון גודל החלקיק (והמסה שלו), מהירות וכיוון הרוח, מקדם הדיפוזיה וגורמים נוספים משפיעים על ענן המזהם (plume), ככה שאני בספק שיוכלו לומר לך תשובה וודאית, כנראה שהערכה מושכלת תוכל לקבל מאנשי המקצוע. אגב, אני חושב שמסכת N95 או P2 (עדיף כמובן N99 או P3) , היא לא רעיון רע אם אתה חושש.

בנוסף אני מציע שתעיין בהנחיות של המשרד לאיכות הסביבה ותשלח גם לשכניך, במידה ותבחינו בהפרות לתעד ממקום בטוח ולפנות למוקד. אני חושב שכדאי גם לפנות לפני תחילת העבודות לאחראי על האתר כדי "להפגין נוכחות", כמובן שבצורה מנומסת, ולהתעניין בעבודה שאמורה להתבצע ופרטי הקבלן המבצע. כשיש שכנים עם מודעות גבוהה לנושא, אני חושב שהקבלן יקפיד יותר ולא ירצה להסתבך עם קנסות או הפסקת עבודה (במקרה של הפרות של הנהלים).

פורסם

תודה רבה על התשובות. פרטי הקבלן המבצע פורסמו על הדפים שתלו בלוח המודעות של הבניין. אני אולי אתקשר אליו בתחילת השבוע.

שאתה מדבר על המסיכה, אתה מתכוון על לשבת איתה בבית? כי להסתובב החוץ באיזור של הפירוק אין לי ממש כוונה.

בנוסף, מה דעתך על אטימת החלונות סטייל מלחמת המפרץ עם ניילון? יש לזה משמעות?

לגבי החלקיקים, סתם להערכה גסה מאוד - מדובר על פרק זמן של שעות? ימים?

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, Nakamichi כתב:

תודה רבה על התשובות. פרטי הקבלן המבצע פורסמו על הדפים שתלו בלוח המודעות של הבניין. אני אולי אתקשר אליו בתחילת השבוע.

שאתה מדבר על המסיכה, אתה מתכוון על לשבת איתה בבית? כי להסתובב החוץ באיזור של הפירוק אין לי ממש כוונה.

בנוסף, מה דעתך על אטימת החלונות סטייל מלחמת המפרץ עם ניילון? יש לזה משמעות?

לגבי החלקיקים, סתם להערכה גסה מאוד - מדובר על פרק זמן של שעות? ימים?

בבקשה. לגבי הערכה אין לי ממש מושג, אני מכיר מעט תיאוריה כללית וגם לא זוכר ממש את החישובים. ראה את ההנחיות של המשרד להגנת הסביבה:

https://www.gov.il/he/departments/guides/asbestos_guide_for_public

אני לא מוצא כאן התייחסות לזמן, נשמע לי הגיוני שההתייחסות היא לזמן ביצוע העבודות. אם יש רוח, אז באופן עקרוני ה"הענן" זיהום ינוע בכיוונה, אבל במקביל הוא גם מתפרס לצדדים (בגלל דיפוזיה) וריכוז של המזהמים יורד. אני מניח שהרוחות כאן יותר משמעותיות מהפיזור אם אתה קרוב לאתר והרוח בכיוונך, יגיעו ריכוזים משמעותיים לאזורך, בהנחה שבאמת נפלטים מזהמים. אבל מצד שני "הענן" יעבור אותך אחרי הפסקת העבודות. אני מהמר שמדובר על סדר גודל של שעות ולא ימים, אבל באמת שזה ניחוש. יש עבודות שבמהלכן מתבצע ניתור של האוויר לסיבי אסבסט, אבל אני לא חושב שעבודה כזו מחייבת את זה, אני מניח שתוכל לקבל תשובות מהמשרד לאיכות הסביבה על פי ההיתר שניתן. 

לדעתי איטום של החלונות הוא רעיון לא רע בכלל (למרות שאני מתאר לעצמי שיגידו שאני מגזים), אם החלונות ישנים ולא אטומים, אחרת אולי מקומית עם נייר דבק. לגבי המסכות, לא חושב שבתוך הבית, אבל אם אתה נאלץ לעבור ליד האזור, גם ככה כולנו עם מסכות, אז עדיף כבר מסכה שיכולה לסנן גם את זה.  

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

ממליץ לפנות לאיגוד ערים לאיכות סביבה אשקלון. בעירייה יוכלו להפנות אותך אליהם. א. לבדוק שזה תחת פיקוח שלהם. ב. לקבל הנחיות מפורטות. 

• תוכן חדש...