Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה אופטמטריסט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה 6/6 אך קצת מטושטש בבדיקת אצל אופטמטריסט הוא אמר שהמספר שלי 0.5 למרות שראייתי 6/6 עם המשקפיים ראייתי יותר חד וברור השאלה אם כדאי להסתמך על אופטמטריסט?

פורסם

לא מבין מה הבעיה של האנשים לנקד ולהשתמש בפסיקים, נקודות וכו'.
אלה אם כואבת לך מאד היד.

לקח לי זמן להבין מה אתה בעצם רוצה.

אם אתה לא סומך על האופטומטריסט, אתה יכול לגשת ולהירשם לבדיקה, בחינם, כאן:

https://www1.biu.ac.il/index.php?id=555&pt=1&pid=539&level=4&cPath=555

בהצלחה.

פורסם

לעניות דעתי, עדיף לסמוך על אופטומטריסט (שזה המקצוע שלו), מאשר על משתמשים אנונימיים באינטרנט. לפחות כשמדובר בענייני ראיה.

כמובן שכולם יכולים לטעות וכו', ותמיד אפשר לקבל עוד חוו"ד ועדיין.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

השאלה שלך לא נכונה. הרי מדדו לך את הראייה והיא תקינה 6/6 וגם ראית במו עינייך שעם משקפיים אתה רואה טוב יותר.

אין לך מה לבדוק הלאה.

אתה צריך לשאול האם במקרה הנ"ל אתה צריך להשתמש במשקפיים. והתשובה היא - שאין באמת תשובה. 

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם
לפני 12 דקות, Nakamichi כתב:

השאלה שלך לא נכונה. הרי מדדו לך את הראייה והיא תקינה 6/6 וגם ראית במו עינייך שעם משקפיים אתה רואה טוב יותר.

אין לך מה לבדוק הלאה.

אתה צריך לשאול האם במקרה הנ"ל אתה צריך להשתמש במשקפיים. והתשובה היא - שאין באמת תשובה. 

הראיה היא 6/6 בדק אותי רופא כמה פעמים גם האופטמטריסט בדק אותי וראיתי 6/6 עם קצת מאמץ של העין. אך שהוא התאים לי משקפיים ראייתי יותר מ 6/6.

האופטמטריסט אמר שזה ממש מזערי ואם אני רואה טוב עם המשקפיים יותר אז שאני אשים לפי מה שיותר נוח.

הוא אמר שזה מספר 0.5 ממש קטן ומזערי.

פורסם

יש לך את כל התשובות.
תחליט מה לעשות איתן.

יש הרבה אנשים שיש להם משקפיים בגודל 0.25, 0.5 ו-0.75
ויש הרבה אנשים שתיאורטית היו רואים טוב יותר עם משקפיים כאלו (כמוך) ובוחרים לא ללכת איתם וגם זה בסדר גמור.

אם זה מפריע לך - תקנה משקפים.
אם לא - אז לא.

פורסם
לפני 56 דקות, Liquidator כתב:

הראיה היא 6/6 בדק אותי רופא כמה פעמים גם האופטמטריסט בדק אותי וראיתי 6/6 עם קצת מאמץ של העין. אך שהוא התאים לי משקפיים ראייתי יותר מ 6/6.

האופטמטריסט אמר שזה ממש מזערי ואם אני רואה טוב עם המשקפיים יותר אז שאני אשים לפי מה שיותר נוח.

הוא אמר שזה מספר 0.5 ממש קטן ומזערי.

יש פה גם מרכיב פסיכולוגי, של כמה אתה רגיל/רוצה לראות חד יותר. אז כן, תעשה מה שנוח

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מדוע הגעת לבדיקה? אם משהו הפריע לך, והמשקפיים הניסיוניים הקלו עליך, חשוב על תחושותיך.

רופא העיניים מודד את טיב הראיה, אולם הוא אינו מומחה בתשבורת. האופטומטריסט לומד את המקצוע לרמה של תואר אקדמי.

מה שאמר האופטומטריסט הוא שההחלטה היא שלך, אני מאמין שמהר מאד לא תוותר על המשקפיים בנהיגה, בהרצאות ומופעים ואולי אפילו בצפיה בטלויזיה. איכות החיים שמעניקה ראיה חדה עולה, לעתים קרובות, על המטרד שבמשקפיים. אבל זה אישי מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

אני מאמין שמהר מאד לא תוותר על המשקפיים בנהיגה

לי יש מינוס 0.25 , האופטומטריסט אמר שאפשר להתעלם מזה, ושלדעתו כדאי שאשתמש במשקפיים רק אם אני ממש עייף וצריך לראות משהו.

בפועל זה אומר בנסיעות בודדות בשעות הלילה. 

לי אישית זה לא משנה אם אני יכול לקרוא את השלט שנמצא 300 מטר ממני או 285, ההבדל לא משמעותי בכלל.

ככה שיוצא שהמשקפיים יושבות ללא שימוש בכלל.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

כאמור, זה אישי. חדות הראיה והתשבורת משתנים עם השנים. מכל מקום  יש הבדל בין "מסתדר" ל"מרוצה". השיקול שלך ושל פות"ש, אבל אם משהו מפריע, וכנראה שפות"ש הגיע למדידה כי משהו הפריע לו, ואמצעי התיקון אינו בעייתי, למה לא להנות ממנו? אם המשקפיים מטרידים וטשטוש הראיה לא, כנראה שאפשר להמתין ולבדוק שוב בעוד חצי שנה - שנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עם חצי מספר לרחוק ולמרות שאני רואה בסדר זה מציק לי ואני תמיד עם משקפים.  מבחינתי זה כאילו אתה יוש בכיסא שנוח לך אבל יש כיסא יותר נוח אז למה לא לעבור אליו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...