Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסחרית קטנה עד 60,000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מתכוון לפתוח עסק בתחום השיפוצים ומעוניין שיהיה לי רכב פרקטי משלי בשביל עבודה.

מעוניין בטנדר (טנדרון) סגור. יש לי רישיון B אוטומט. אחרי שעברתי כמעט על כול הדגמים בשוק ה2 שהכי מתאימים לי מבחינת ההגבלה של הרישיון (שאכן יש כאלה אוטומטיים ולא בודדים) + שונות הגעתי לאלה:

פולקסווגן קאדי

רנו קנגו

לשדרג לידני זה לא אופציה.

עכשיו קצת עליי - בשנות ה20 שמתנייד עם אופנוע בלבד כבר 4 שנים. לא סובל רכבים, אבל מתחיל להפנים שאין ברירה ושאני חייב אחד.

אני מטפל באופנועים שלי בעצמי (לרוב) ויש לי כלי עבודה, קונה את כול החלקים מחול. אני  רגיל שיש לי מידע בסיסי (כגון אינטרוולים של טיפולים, דיאגרמות של חלקים) שלדעתי זה א' ב' בשיווק רכב, לאופנועים, אבל בשביל מכוניות זה פשוט עולם אחר לגמרי משום מה. אני לא מצליח למצוא נתונים ברורים בשביל הרכבים האלה מה שנראה לי תמוה.

ממה שכן הצלחתי ללקט

קאדי - שמן ופילטר כול 15,000 / שנה

כול 60,000 פילטר אוויר / דלק

100,000 / 5 שנים טיימינג

קונגו

100,000 / 5 שנים טיימינג

יש לי תקציב של 60,000 ויש שלל מכוניות ביד 2 משניהם. אשמח למידע אודות טיפולים / עלויות. כמובן שאני מכוון להכי שמורה ומציאה מבחינת מחיר, אבל שלא תהיה ירידת ערך מטורפת.

קילומטראז שנתי - לא חושב שיעבור את ה10, לכן זה פחות בעיה. לא אכפת לי להחליף שמן ופילטר כול שנה. אני מחפש אמינות.

עוד שאלה - מה לגבי נסיעת מבחן, האם ניתן לעשות בכלל שקונים מבן אדם פרטי בגלל הביטוח? או שרק לקחת אותו למוסך לבדיקה או פשוט לבדוק לבד?

תודה.

פורסם

ניתן לעשות ניסיעת מבחן לפני קניה, מי שלא מאפשר לך נסיעת מבחן, אל תקנה ממנו. 

לגבי קנגו. עד אמצע 2016 זה מנוע 

1.6 בנזין וגיר אוטומטי 4 הילוכים. שילוב איטי משהו ולא חסכוני. אחרי זה במקומו הגיע מנוע 1.2 טורבו יגיר רובוטי 6 הילוכים, ובהמשך גם דיזל 1.5 עם אותו גיר. 

כולן נראות חיצונית בדיוק אותו דבר אבל מדובר ב 3 מכוניות שונות מכונית ושונות באופי הנסיעה. 

על איזה דגם חשבת? 

בקאדי גם יש כצה דגמים בנזין ודיזל. הדיזל יחסית נדיר. אותה שאלה, על איזה דגם חשבת?

מפרטי טיפול אפשר למצוא ברשת, אצל רוב היצרנים הם גם מופיעים בספר הדרכה שמסופק עם הרכב. זה לא בעיה. 

גם פה בפורום סביר שיכולו לעזור לך, רק תן דגם ספציפי, שנה ונפח מנוע. 

פורסם
לפני 40 דקות, Buki כתב:

ניתן לעשות ניסיעת מבחן לפני קניה, מי שלא מאפשר לך נסיעת מבחן, אל תקנה ממנו. 

לגבי קנגו. עד אמצע 2016 זה מנוע 

1.6 בנזין וגיר אוטומטי 4 הילוכים. שילוב איטי משהו ולא חסכוני. אחרי זה במקומו הגיע מנוע 1.2 טורבו יגיר רובוטי 6 הילוכים, ובהמשך גם דיזל 1.5 עם אותו גיר. 

כולן נראות חיצונית בדיוק אותו דבר אבל מדובר ב 3 מכוניות שונות מכונית ושונות באופי הנסיעה. 

על איזה דגם חשבת? 

בקאדי גם יש כצה דגמים בנזין ודיזל. הדיזל יחסית נדיר. אותה שאלה, על איזה דגם חשבת?

מפרטי טיפול אפשר למצוא ברשת, אצל רוב היצרנים הם גם מופיעים בספר הדרכה שמסופק עם הרכב. זה לא בעיה. 

גם פה בפורום סביר שיכולו לעזור לך, רק תן דגם ספציפי, שנה ונפח מנוע. 

לגבי נסיעת מבחן, איך בידיוק? כאילו, בשביל שאני אסע על רכב מסוים בכביש אני צריך לעשות ביטוח, משמע שאם אני ארצה לבדוק רכב אני אצטרך לעשות ביטוח במיוחד (?), זאת האופציה היחידה שאליה התכוונת?

לגבי הקנגו, ממה שיש ביד 2 - הדגם של ה1.6 בנזין. השני שמפורסם שם הוא 1461 ואין ממש אוטומט לפי מה שראיתי. 1.2 לא מפורסם שם.

קאדי - ממה שמפורסם ביד 2, אוטומט דיזל. כי אין ממש משהו אחר.

תודה

פורסם
לפני 13 שעות, Muchacho88 כתב:

אסע על רכב מסוים בכביש אני צריך לעשות ביטוח, משמע שאם אני ארצה לבדוק רכב אני אצטרך לעשות ביטוח במיוחד (?), זאת האופציה היחידה שאליה התכוונת?

רוב המכוניות האלו נמכרות על ידי סוחרים וחברות ליסינג. יש להם סידר לאפשר נסיעות מבחן לקונים פוטנציאליים.

יש מעט אצל מוכרים פרטיים או חברות פרטיות, גם שם לרוב הביטוח מכסה כל נהג למעט נהגים צעירים/חדשים כך שאין בעיה לנהוג עם הביטוח של המוכר.

כנראה שקנגו טורבו בנזין ודיזל רובוטיות מעל התקציב שלך ובגלל זה לא מצאת בחיפוש.

לגבי קנגו בנזין 1.6 אוטומטית. אוטו סביר,נוח, כיסאות מצויינים. לא סוחב בכלל, איטי מאוד. איבזור בסיסי, רכב צודל 2016 מאובזר בסטנדרטים של העשור הקודם. קיפול מושבים נוח ועם מושבים מקופלים יש בפנים המון מקום.

המנוע אמין , בטיפול טוב מגיע לקילומטרז'ים גבוהים צאוד. גיר פחות אמין למרות שרוב המחלות שלו טופלו לקראת סיום הייצור (2016 זו השנה האחרונה בה הוצע עדיין הגיר הזה).

צריכת דלק גבוהה, 1 ל 9...10 משולב. 

פורסם
לפני 11 שעות, Buki כתב:

רוב המכוניות האלו נמכרות על ידי סוחרים וחברות ליסינג. יש להם סידר לאפשר נסיעות מבחן לקונים פוטנציאליים.

יש מעט אצל מוכרים פרטיים או חברות פרטיות, גם שם לרוב הביטוח מכסה כל נהג למעט נהגים צעירים/חדשים כך שאין בעיה לנהוג עם הביטוח של המוכר.

כנראה שקנגו טורבו בנזין ודיזל רובוטיות מעל התקציב שלך ובגלל זה לא מצאת בחיפוש.

לגבי קנגו בנזין 1.6 אוטומטית. אוטו סביר,נוח, כיסאות מצויינים. לא סוחב בכלל, איטי מאוד. איבזור בסיסי, רכב צודל 2016 מאובזר בסטנדרטים של העשור הקודם. קיפול מושבים נוח ועם מושבים מקופלים יש בפנים המון מקום.

המנוע אמין , בטיפול טוב מגיע לקילומטרז'ים גבוהים צאוד. גיר פחות אמין למרות שרוב המחלות שלו טופלו לקראת סיום הייצור (2016 זו השנה האחרונה בה הוצע עדיין הגיר הזה).

צריכת דלק גבוהה, 1 ל 9...10 משולב. 

אני מתחת ל24 ככה שכנראה שתהיה לי קצת בעיה עם הנסיעת מבחן, דווקא הרבה מהמוכרים הם פרטיים ממה ששמתי לב.

לגבי הקנגו, כול ה2016 שמוצעים למכירה ביד2 ממש גבוליים מבחינת תקציב, אני יודע שעצם העובדה שמכונית עלתה לכביש ב2016 היא לא בהכרח שנת יצור 2016, כי מכונית הייתה יכולה להתייבש בנמל עד שנמכרה.

אני יודע שאפשר לבדוק שנת יצור לפי השלדה, השאלה נניח והגעתי לאחת שאכן יוצרה ב2016, איך אני ידע שזה הדגם החדש? גם אחרי 2016 כולם 1.6 ביד2. או שמדובר באותו מנוע/גיר?

אינטרוולים של טיפולים? כנ"ל לגבי הקאדי אם אתה יודע. תודה רבה

פורסם

לגבי ביטוח נהג צעיר, לא יודע איזה פתרון יש חוץ מלהגיע עם חבר שינהג.

אין הבדל ביו קנגו 2014, 2015, 2016, גם החדשות יורת נראות בדיוק אותו דבר רק מנועים ותיבות הילוכים אחרים. 

סתם רשמתי 2016 כי זו השנה האחרונה של מנוע 1.6 עם הגיר הישן. 

אין קנגו 1600 אחרי 2016, איפה ראית כזאת מודעה? 

תאריך ייצור מדוייק לא משנה כשמדובר ברכב משומש. מסתכלים על תאריך עליה לכביש.

פורסם

יש לך אפשרות לעשות רישיון על גיר ידני או שאתה נעול על אוטומט ויהי מה ?

רכבי עבודה וגיר אוטומט זה לא להיט, אבל אם אתה נעול על אוטומט, אני מציע להסתכל על משהו קצת יותר רציני.

בגדול, ה"חלום" שלי אחרי הברלינגו הידנית הוא ג'אמפי קצר אוטומט 2.0 טורבו דיזל (163 כ"ס עם גיר אוטומטי 6 הילוכים).

באיזור ה 60K תוכל להשיג מודל 2014 ממשלתית לשעבר או משהו עם ק"מ סביר (120-150K ק"מ).
רכבים עם ק"מ נמוך ויד פרטית יעלו משמעותית יותר.

אם אתה מתחיל ב"קטן" אני מציע לך לשקול C3 פיקאסו (רובוטית). נכון, זה לא גיר אוטומטי אמיתי, אבל זה לא רע.

6 הילוכים, מאוד חסכונית.

אם אתה לא צריך את המושבים מאחור, קפל אותם לטובת שטח מטען גדול יותר (תא המטען לא גדול במיוחד, ואתה צריך אחד מרווח).

מאחר ואתה בתחילת דרכך, אתה יכול לקנות גם משהו זול יחסית עם מנוע בנזין, ובהתאם להתפתחויות לשדרג בהמשך הדרך.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קנגו בנזין אוטומטית קיימת באותה צורה משנת 2010, הן כבר ממש זולות. אותו רכב בדיוק כמו 2016.

אם לא תופרים קילומטרז', היא סבירה. 

בקילומרז' גבוה צריכת הדלק שלה מתחילה להיות הוצאה גדולה. 

פורסם
לפני 20 שעות, Buki כתב:

לגבי ביטוח נהג צעיר, לא יודע איזה פתרון יש חוץ מלהגיע עם חבר שינהג.

אין הבדל ביו קנגו 2014, 2015, 2016, גם החדשות יורת נראות בדיוק אותו דבר רק מנועים ותיבות הילוכים אחרים. 

סתם רשמתי 2016 כי זו השנה האחרונה של מנוע 1.6 עם הגיר הישן. 

אין קנגו 1600 אחרי 2016, איפה ראית כזאת מודעה? 

תאריך ייצור מדוייק לא משנה כשמדובר ברכב משומש. מסתכלים על תאריך עליה לכביש.

בכול המודעות ביד 2 של הקנגו כתוב 1.6 גם על החדשות

לפני 20 שעות, איציק נ. כתב:

יש לך אפשרות לעשות רישיון על גיר ידני או שאתה נעול על אוטומט ויהי מה ?

רכבי עבודה וגיר אוטומט זה לא להיט, אבל אם אתה נעול על אוטומט, אני מציע להסתכל על משהו קצת יותר רציני.

בגדול, ה"חלום" שלי אחרי הברלינגו הידנית הוא ג'אמפי קצר אוטומט 2.0 טורבו דיזל (163 כ"ס עם גיר אוטומטי 6 הילוכים).

באיזור ה 60K תוכל להשיג מודל 2014 ממשלתית לשעבר או משהו עם ק"מ סביר (120-150K ק"מ).
רכבים עם ק"מ נמוך ויד פרטית יעלו משמעותית יותר.

אם אתה מתחיל ב"קטן" אני מציע לך לשקול C3 פיקאסו (רובוטית). נכון, זה לא גיר אוטומטי אמיתי, אבל זה לא רע.

6 הילוכים, מאוד חסכונית.

אם אתה לא צריך את המושבים מאחור, קפל אותם לטובת שטח מטען גדול יותר (תא המטען לא גדול במיוחד, ואתה צריך אחד מרווח).

מאחר ואתה בתחילת דרכך, אתה יכול לקנות גם משהו זול יחסית עם מנוע בנזין, ובהתאם להתפתחויות לשדרג בהמשך הדרך.

איציק

תודה רבה על העצות לרכבים האחרים - הסתכלתי בנתיים על הגאמפי, אין הרבה אוטומטיות בלוח אבל יש שם כמה סבירות.

אני הC3 עברתי קצת ברפרוף והיא נראית משמעותית יותר זולה. ממה זה נובע? לא הייתי מודע לשני הדגמים האלה אז זה זה בהחלט נוסף. מאוחר יותר "אחקור" כול אחת מהם.

מה זה בידיוק תיבה רובוטית? במה זה מתבטא ושונה מהאוטומטית? מצטער על הבורות, לא מבין כלום במכוניות...

לפני 18 שעות, Buki כתב:

קנגו בנזין אוטומטית קיימת באותה צורה משנת 2010, הן כבר ממש זולות. אותו רכב בדיוק כמו 2016.

אם לא תופרים קילומטרז', היא סבירה. 

בקילומרז' גבוה צריכת הדלק שלה מתחילה להיות הוצאה גדולה. 

הC3?

פורסם

ה C3 פיקאסו היא קטנה יותר, וגם זולה יותר כחדשה.

ההיצע בשוק הוא ענק (הרוב משרתות עסקים וחברות בעיקר בליסינג. מעט מאוד פרטיות).

תיבה רובוטית כמו שיש ב C3 פיקאסו זה למעשה גיר ידני (רגיל, כמו שיש בכל רכב ידני) עם 6 הילוכים ורובוט שלוחץ על הקלאץ' ומעביר הילוכים.

תתפלא לשמוע שזה לא מתקלקל הרבה וסה"כ מדובר ברכב יחסית אמין מאוד (!) ולא פחות חשוב, חסכוני מאוד.

בתור עסק מתחיל לפעמים קשה מאוד לדעת לאן פניך מועדות, וזה עלול לקחת זמן עד שתדע ותיקח החלטה.

אם תייעד את עצמך לעבוד בעיקר בעיר מגוריך (ולא תצא מהעיר), סביר להניח שאמליץ לך אפילו על רכבי בנזין אוטומטיים זולים יותר.

אם תייעד את עצמך גם לעבודות מחוץ לעיר או פרוייקטים של שיפוץ דירות, זה יצריך כלי שהוא גם חסכוני וגם חזק (וגם - שלא יהיה קטן מידי).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

תיבה רובוטית כמו שיש ב C3 פיקאסו זה למעשה גיר ידני (רגיל, כמו שיש בכל רכב ידני) עם 6 הילוכים ורובוט שלוחץ על הקלאץ' ומעביר הילוכים.

תתפלא לשמוע שזה לא מתקלקל הרבה וסה"כ מדובר ברכב יחסית אמין מאוד (!) ולא פחות חשוב, חסכוני מאוד.

בתור עסק מתחיל לפעמים קשה מאוד לדעת לאן פניך מועדות, וזה עלול לקחת זמן עד שתדע ותיקח החלטה.

אם תייעד את עצמך לעבוד בעיקר בעיר מגוריך (ולא תצא מהעיר), סביר להניח שאמליץ לך אפילו על רכבי בנזין אוטומטיים זולים יותר.

אם תייעד את עצמך גם לעבודות מחוץ לעיר או פרוייקטים של שיפוץ דירות, זה יצריך כלי שהוא גם חסכוני וגם חזק (וגם - שלא יהיה קטן מידי).

איציק

תמיד אשמח לשמוע הצעות על עוד מכוניות. אני מתכוון בעיקר לעבוד באיזור השרון. לא מעבר.

תודה

פורסם
לפני 19 שעות, Muchacho88 כתב:

הC3?

לא, התכוונתי לקנגו בנזין 1.6.

סיטראון C3 פיקאסו דיזל אחלה מכונית, חסכונית מאוד אבל היא מכונית קטנה עם תא מטען לא גדול, פתח הטענה לא גדול ומבנה תא מהטען הרבה פחות מתאים להעמסת דברים כבדים ולעבודה בכלל. 

עוד אופציה קצת נדירה - סיטרואן ברלינגו XTR. הגרסה הכי מאובזרת של ברלינגו עם גיר רובוטי ( לצורך העיניין רובוטי זה כמעט כמו אוטומטי, רק עובד פחות חלק ופחות מהר). לדעתי אופציה טובה אם תמצא אחת. 

יש גם לפיאט מסחרית עם גיר רובוטי: דובלו מעט יותר גדולה מברלינגו  ופיורינו, הרבה יותר קטנה ממנה. את הפיאטים אני לא מכיר מעבר לעובדה שקיימים הדגמים האלו. 

אבל תכלס, כמו שאיציק אמר - אם אתה יכול, תעשה השלמת רישיון לידני ואז יש לך מבחר גדול בהרבה של מסחריות במחירים הרבה יותר נמוכים שלרוב גם יהיו אמינות יותר מהדגמים האוטומטיים.

רק על זה תחסוך הרבה יותר ממה שיעלה לך הרישיון. 

פורסם (נערך)
בתאריך 5.5.2020 בשעה 08:22, Buki כתב:

לא, התכוונתי לקנגו בנזין 1.6.

סיטראון C3 פיקאסו דיזל אחלה מכונית, חסכונית מאוד אבל היא מכונית קטנה עם תא מטען לא גדול, פתח הטענה לא גדול ומבנה תא מהטען הרבה פחות מתאים להעמסת דברים כבדים ולעבודה בכלל. 

עוד אופציה קצת נדירה - סיטרואן ברלינגו XTR. הגרסה הכי מאובזרת של ברלינגו עם גיר רובוטי ( לצורך העיניין רובוטי זה כמעט כמו אוטומטי, רק עובד פחות חלק ופחות מהר). לדעתי אופציה טובה אם תמצא אחת. 

יש גם לפיאט מסחרית עם גיר רובוטי: דובלו מעט יותר גדולה מברלינגו  ופיורינו, הרבה יותר קטנה ממנה. את הפיאטים אני לא מכיר מעבר לעובדה שקיימים הדגמים האלו. 

אבל תכלס, כמו שאיציק אמר - אם אתה יכול, תעשה השלמת רישיון לידני ואז יש לך מבחר גדול בהרבה של מסחריות במחירים הרבה יותר נמוכים שלרוב גם יהיו אמינות יותר מהדגמים האוטומטיים.

רק על זה תחסוך הרבה יותר ממה שיעלה לך הרישיון. 

בתאריך 4.5.2020 בשעה 19:14, איציק נ. כתב:

איציק

אני מתעניין בסיטרואן C3, אפשר בבקשה הסבר מה ההבדל בין הגרסת דיזל לבנזין? מנוע 1.6

אני רואה שגם יש לה כמה דגמים, Comfort, Aircross וכו..' מה ההבדלים בינהם והכי חשוב האם תא המטען שווה בכולם?

מה המרווחי טיפולים בשניהם והשוני (אם יש). בעיות וכו..', אני פשוט לא מצליח למצוא מידע מפורט.

בנוסף איך השילוב הילוכים בתיבה הרובוטית עובדת? הבנתי שבשביל להעביר הילוכים אני פשוט צריך להוריד את הרגל מהגז וללחוץ שוב או משהו בסגנון...

אגב, מה אומרים על הסוזוקי איגניס? יצא לי לראות אחת כזאת בכביש.

אותו דבר, טיפולים / אמינות / בעיות / תמורה למחיר.

ורק בשביל הבהרה, בשניהם יכנס סולם סנדרטי 4 שלבים נכון?

בוקי - לא מסתדר לי כרגע לעשות השלמה לידני מכמה בחינות. אולי בעתיד אני אעשה כבר רישיון על משאית.

תודה ושבת שלום

עריכה אחרונה על ידי Muchacho88
פורסם

בסיטרואן C3 פיקאסו גרסת הדיזל הרבה יותר נפוצה, הרבה יותר חסכוניות ויותר אמינה. 

גיר רובוטי מעביר הילוכים לבד כמו גיר אוטומטי, על מנת שההחלפות יהיו יותר חלקות אפשר להרפות מהגז בעת החלפת הילוך. ההבדלים ביון הגירסאות הן באיבזור, גודל תא המטען וכל נמידות האחרות זהות בכל הגירסאות של אותו דגם.

בדיזל טיפול כל 15.000 ק"ם או שנה, בכל טיפול שני מחליפים פילטר אוויר וסולר. טיימינג כל 180.000 ק"מ.

סוזוקי איגניס זה רכב מיני שחוץ מהמבנה הגבוה אין בינו לבין רכב מסחרי/עבודה כל קשר. אם מספיק הגודל של סוזוקי איגניס, אפשר לקנות כל מכונית קטנה אחרת. 

בכל רכב אפשר להתקין גגון ולהוביל סולם. 

פורסם

יש לי פיקאסו דיזל רובוטית. כאשר הקלאץ לא בלוי מדי ומכוון כמו שצריך, זה לא נורא כמו מתארים בכלל. אפילו לא צריך להרפות מדוושת התאוצה כלל.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...