Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא ידעתי שמנוע טורבו מכניס אוטומטית לקטגוריית פרימיום/סמי-פרימיום.

אחד מהקריטריונים בוודאי.

אין קריטריון אחד למותג פרימיום, זה שילוב של כמה גורמים שהופכים מותג למה שהוא.

גם מחיר למשל, הוא פקטור

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמעו - אני נכנס למאזדה 6 2.5 ליטר "פרימיום פלוס"

סלון עור לבן יפהיפה, הרכב זז מהמקום מאוד יפה! מתנהג כמו משהו שנבנה בשביל לנהוג בו - עזבו שהרכב קרש ולא הכי נוח - זה לצערי סממן קיים היום גם במכוניות יוקרה\פרימיום אמיתיות

אפילו מערכת סטריאו רחמנא ליצלן - מספקת לכל הדעות!

ואז אני נכנס למרצס CLA200 והדלת נעצרת לה על הציר בכל מקום שאני עוזב בו את האצבע - הפיצ'ר הקטן הזה... הפיצ'ר הקטן הזה :evil:

זה כל כך מרגיז!!!

אוקי פרקתי :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
התואיל בטובך לומר לי איזו רמת טכנולוגיה יש בבמוו שאין במאזדה החדשה? תן לי להבין משהו, האם החיווט שלהם ברכב עשוי מיסוד לא מוכר? האם למערכת שלהם יש בינה מלאכותית ? האם הגלגלים שלהם שונים? אני יכול לזרוק עוד שלל טענות, אבל בתכל'ס, בוא תמפה לי את הטכנולוגיה שיש בבמוו ואז אענה לך ברצינות.

אני אשלח לך סכמה של המנועים שלהם והיכולות האוטונומיות שלהם,ברצינות,מאזדה עם מנועים אטמוספריים מיושנים שרצים כבר כמה שנים טובות וגיר 6 הילוכים בלבד,שאפילו רכבי סופר מיני היום מגיעים עם גיר 8 הילוכים שממקסמים את הכוח של המנוע.

פורסם

אני לא מבין למה מתייחסים פה למנועי טורבו כאל קדמה טכנולוגית, שלא לדבר על ביטוי לפרמיום

מנועי טורבו קטנים הפכו פופולריים בעקבות דרישות האיחוד האירופי לצמצום פליטת C02

שהברירה היתה בידי היצרניות הם בחרו בטורבו לפעמים.

ב.מ.וו, שנחשבה ליצרנית המנועים הטובה בעולם בנתה מנועים אטמוספריים

מרצדס הציעו לרוב מנועים אטמוספריים ודגמים מוגדשים היו או גרסאות כניסה או גרסאות ביצועים (היתה תקופה גם של AMG אטמוספריים )

וולוו הציעו מנועים טורבו כפיצוי על כך שלא פיתחו מנועים רבי נפח

גם לאודי היו מנועי 4,6,8 צילנדרים אטמוספריים בנוסף למנועי טורבו

לגבי מאזדה, הם ממשיכים לשפר ולייעל את מנוע הבנזין האטמוספרי והמנוע האחרון שלה, ה skyactive X נחשב למהפכני.

הנה סרטון שמסביר עליו:

המנוע לא מוצע בישראל בינתיים בגלל מחירו הגבוהה

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
איזה סמי פרימיום ואיזה בטיח! זה כמו שנקרא לסקודה פרימיום או לפוקסוואגן פרימיום. במה הן שונות ממאזדה?? לטעמי האישי הם עולות עליה. כפי שרשמו פה כבר - כל עוד הם לא מתקדמים לטורבו הם מבחינתי נשארו מאחורי יצרנים כמו קיה שעקפה אותם טכנולוגית.

זה מדהים איך בכל פעם מחדש תמיד יש את מ שיגיד שטורבו זו מילה נרדפת לטכנולוגיה וזה עוד יותר מדהים איך זה שלא מעט נופלים דווקא לניתוח של טורבו אל מול טכנולוגיה מבלי להסתכל על השאר.

צר לי לאכזב אותך אבל זו שטות גמורה לומר שטורבו זה טכנולוגיה.

טורבו הומצא לפני עשרות רבות של שנים ככה שהדבר הכי טכנולוגי/ חדשני זה לא!

(נ.ב זו בדיוק הייתה הכוונה שלי כשפתחתי פוסט ממש לא מזמן שמתעסק בעובדה שאנשים פספסו את המהות של הטורבו כיום.

ראה בקישור שמתחת אם תרצה: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?684687-%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C-%D7%9C%D7%94%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%A7%D7%A6%D7%AA-%D7%A4%D7%A1%D7%A4%D7%A1%D7%95-%D7%90%D7%AA-%D7%9E%D7%94%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%95-%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%A5 )

הטורבו היום זה דיי אותו טורבו מלפני כמה עשורים רק שהיום הוא נוצר לצורך הפחתת מזהמים ותצרוכת דלק.

זה ממש לא נוצר לצורך ביצועים מטורפים (לפחות לא באיביזות 1.0 טורבו של העולם ובגולפים/ אוקטביות 1.2 טורבו של העולם ובדומות להן)

ובנוסף גם לומר על מאזדה שהיא מיושנת זה גם לומר משהו שהוא אפקט העדר ולא מבוסס

כי מאזדה הולכת בדיוק לכיוון המטרה של לפלוט פחות מזהמים ולצרוך פחות דלק רק שאין זליגה מובהקת לכיוון המגדש או הגיר הרובוטי אלא מיצוי וסחיטה עד כמה שניתן של המנוע האטמוספרי ואני הגעתי בשיא שלי עם ה- 6 האחרונה שהיתה לי לתצורכת דלק מטורפת שאמנם יצא בכביש מהיר עם קרוז קונטרול אבל זה מה שהציג לי:

w32od51uuoqy.jpg

ושוב אני מזכיר- היתה לי מאזדה 6 מנוע אטמוספרי 2.5 192 כ"ס וגיר פלנטרי עם 6 הילוכים.

שלא לדבר על סקאי אקטיב X שנחשב למשהו פורץ דרך ומקווה שבקרוב מאוד יצליח להפיג את ההנחה המוטעית שטורבו זה טכנולוגיה.

(לא שחלילה מזלזל בטורבו אבל לי קצת קשה עם העובדה שכל אחד שנהנה מביצועי טורבו קורה לזה טכנולוגיה)

אני לא מבין למה מתייחסים פה למנועי טורבו כאל קדמה טכנולוגית, שלא לדבר על ביטוי לפרמיום

מנועי טורבו קטנים הפכו פופולריים בעקבות דרישות האיחוד האירופי לצמצום פליטת C02

שהברירה היתה בידי היצרניות הם בחרו בטורבו לפעמים.

ב.מ.וו, שנחשבה ליצרנית המנועים הטובה בעולם בנתה מנועים אטמוספריים

מרצדס הציעו לרוב מנועים אטמוספריים ודגמים מוגדשים היו או גרסאות כניסה או גרסאות ביצועים (היתה תקופה גם של AMG אטמוספריים )

וולוו הציעו מנועים טורבו כפיצוי על כך שלא פיתחו מנועים רבי נפח

גם לאודי היו מנועי 4,6,8 צילנדרים אטמוספריים בנוסף למנועי טורבו

לגבי מאזדה, הם ממשיכים לשפר ולייעל את מנוע הבנזין האטמוספרי והמנוע האחרון שלה, ה skyactive X נחשב למהפכני.

הנה סרטון שמסביר עליו:

המנוע לא מוצע בישראל בינתיים בגלל מחירו הגבוהה

המנוע בחלק גדול מאוד מהשווקים הצרכניים של מאזדה לא משווק בשל המחיר הגבוה וגם בשל העובדה שעם כל המהפכניות של סדרת המנועים הזו

הסקאיי אקטיב X עדיין חדשני ויש עוד המון מה ללמוד ומה לשפר בכדי ללטשו בהמשך.

נ.ב גם סדרת מנועי הסקאי אקטיב G המוכר כיום של מאזדה בארץ (וגם של לא מעט שווקים בעולם),

עוברים ליטוש ושיפור כל הזמן ולא בכדי תצרוכת הדלק מצליחה להשתפר ולשבור את השיא מחדש.

גם בכל מה שקשור באיכות וביוקרה מאזדה עשתה צעד קדימה.

להיכנס כיום למאזדה 6 ברמת גימור Signature ממחיש את זה הכי טוב שיש (למרות שגם ברמות גימור נמוכות יותר או בדגמים אחרים כדוגמת ה- CX5, ה-3 וה- CX30 ניתן בפירוש לראו את זה).

ישיבה במושב בהחלט מראה את קפיצת המדרגה של המותג והחומרים בהם היצרן משתמש כבר לא נופלים לחלוטין משל יצרני היוקרה.

ואני מזכיר- אני לא בא לומר שמאזדה יצרן יוקרה שבא להתחרות במותגים כמו מרצדס או BMW, אבל בל נשכח שמה שהופך את רכב של יצרן מגרמניה ליוקרתי כל כך זה הסמל! (כמו של לא מעט יצרני יוקרה).

שלומי.

פורסם

הוצאת לי את המילים מהפה. תודה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...