Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע אם יש כאן ויכוח

בתקופה שהמצבר שלי מת ועד שקניתי חדש(שבוע)

התמקצעתי בהנעות האלו

כשיש ירידה חדה הנעה בשני תעשה את העבודה וכמו שיוסי אמר-ברכות

אבל כשיש שטח מישורי/מוגבל-הנעה בראשון זה הפתרון

הצלחתי להניע בדחיפה עצמית ולאחר 2 מטר בערך בהילוך ראשון בשטח מישורי.

מה שכן-צריך להיות עדין עם הקלאץ.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כדי להבין את הלוגיקה מאחורי ההילוך המתאים , תחשבו על המצב כאשר המנוע מונע ואתם מחליפים הילוכים.

ככל שההילוך נמוך , יש לכם יותר כח , אבל פחות מהירות.

ככל שההילוך גבוה - תיסעו יותר במהירות , אבל בעלייה יהיה יותר קשה (תחסכו ממני את ההערות על המנוע החזק שלכם שלא מתאמץ בקסטל).

בהתנעה המצב הפוך - כיוון שהגלגלים הם אלה שמסובבים את המנוע ולא להיפך כמו במצב רגיל , תהיו בהילוך נמוך (ראשון או שני) , הכח שלכם יתבזבז על התנגדותו הטבעית של המנוע , אך כאשר תצליחו לסובב אותו (באמצעות דחיפת הרכב) , המנוע יסתובב מהר יותר וההתנעה תהיה מהירה יותר.

שימו הילוך גבוה יותר (שלישי או רביעי) - יהיה לכם קל יותר לדחוף , אבל המנוע יסתובב יותר לאט , וקיים סיכוי שלא תצליחו להניע במכה הראשונה.

כמו שכבר אמרו - הכל עניין של התזמון עם הקלאץ'. בד"כ אני מנסה על הילוך שלישי (או פשוט שומר על מצבר וסטרטר תקינים ומחליף בזמן :idea: ).

פורסם
(או פשוט שומר על מצבר וסטרטר תקינים ומחליף בזמן :idea: ).

זה לא כולל מצברי שנפ שנקנו ואחרי חודש מתו

פעמיים..:roll:

פורסם

ערב טוב

מומלץ להתניע רכב בדחיפה בהילוך שני בגיר בעל 4 הילוכים, ובגיר בעל 5 הילוכים בשלישי.

התנעה בדחיפה בהילוכים ראשון ואחורי מסכנות את תקינות הגיר.

נסיעה עם מצבר לא תקין תגרום להתקלת האלטרנטור ,וסת מיישרים ועוד.

בכבוד רב

שמעון. צ

פורסם
מומלץ להתניע רכב בדחיפה בהילוך שני בגיר בעל 4 הילוכים, ובגיר בעל 5 הילוכים בשלישי. התנעה בדחיפה בהילוכים ראשון ואחורי מסכנות את תקינות הגיר.
ראיתי כבר גירים ידניים בני 4 ו-5 הילוכים בהם יחס ההפחתה של הראשון, השני, השלישי והרביעי היה זהה. החמישי היה יחס נוסף, שלא השפיע על הקודמים, ולכן מספר ההילוכים בגיר כזה לא רלוונטי להילוך לצורך התנעה בחירום.

היות ולפחות בארץ (כאן לא הודו) סביר שהתנעה מאולתרת כזו נעשית רק בשעת הדחק, אין משמעות רבה לנזק בגיר, בציריות או לבלאי במצמד.

יחד עם זאת אני מסכים שלמעט הוכחה של עצם היכולת, אכן עדיף שני או שלישי.

יוסי

פורסם
זה לא כולל מצברי שנפ שנקנו ואחרי חודש מתו

פעמיים..:roll:

אז מחזיקים כבלים בבגז' והראשון שמופיע:..תסלח לי ..תסלח לי...אתה יכול לעזור לי להניע?

פורסם

ראיתי גיר של טויוטה הילוקס דיזל אחרי שניסו להתניעו בהילוך אחורי.

גלגלי שיניים שבורים

פורסם
ראיתי גיר של טויוטה הילוקס דיזל אחרי שניסו להתניעו בהילוך אחורי. גלגלי שיניים שבורים
מאמין לך, וכנראה שהאוטו קפץ בפראות בניסיון ההתנעה, קפץ וקפץ עד שגזר שן בגלגל של ההילוך, וההמשך די ברור.

אבל כפי שציינתי, הסוד הוא בתפעול נכון של הקלץ'. אם הנהג חסר כל רגש , אינטואיציה או ניסיון, עדיף שמישהו מנוסה יתניע עבורו. בכל מקרה כפי שציינתי וגם אתה חיזקת, עדיף שלישי.

יוסי

פורסם

גלגלי שיניים שבורים

ניחוש, היא היתה צבאית.

פורסם
אז מחזיקים כבלים בבגז' והראשון שמופיע:..תסלח לי ..תסלח לי...אתה יכול לעזור לי להניע?

או

שזורקים את המצבר לעזאזל וקונים אחד טוב

כלומר

VARTA

פורסם

בעבר הרחוק יובאו ארצה מצברים מתוצרת קרומפטון, שיוצרו ע"י יצרן של ציוד תעופתי, גם אם ברור שהמוצרים האוטומוטיביים לא היו בתקן תעופתי.

הכרתי אישית מצברים כאלה שחיו 7 שנים ויותר (וזה ברכב בעל דינמו ולא אלטרנטור). השיא עליו שמעתי היה שבעל מצבר בן 10 שנים שתא אחד בו שבק הגיע ליבואן וביקש שיחליפו לו את התא הלקוי......

גיסי קיבל פעם מצבר זפת כזה ששבק באחריות, הוחלף בו תא והוא נסע עליו עוד 5 שנים.

כל בר דעת יודע ומבין שאורך החיים המוגבל של מצברים נגזר מסיבות טכנו-כלכליות, כי השוק מוגבל בגודלו והאינטרס של הייצרנים הוא שהמצברים ישבקו קרוב ככל האפשר לתום מועד האחריות.

תמהני מתי יפותח מצבר עם צ'יפ שיפסיק את פעולתו בדיוק בתום האחריות (מבחינה קלנדרית)?????

יוסי

פורסם
אם אתה ממש מתגעגע... לך וקנה לך דאצ'ה (דלתא) מודל 1987 ("אתה יכול 87"). למיטב זכרוני היא הרכב האחרון שצוייד במנואלה תקנית כחלק מציוד בחירום...:-)
גם בג'יפי לאדה ניבה משנות התשעים יש מנואלה. :-D

בגירים חצי אוטומטיים הקיימים בטנקי פטון (ובמשפחה שלמה של נגמשים כבדים שפותחו על בסיס אותו גיר מתוצרת אליסון) דאג המפתח להתקין משאבת שמן עזר המונעת ע"י אחד הזחלים (כלומר אותו חלק המחליף את הגלגלים ברכב). בגלל שהמשאבה הזו מסתובבת גם בזמן גרירה או בהדרדרות, קל מאד מאד להניע את הטנקים והנגמשים הללו בשעת חירום, גם אם הסטרטר לא תקין.
קל מאוד להניע מג"ח בדחיפה? :shock:

אבל המפקד! אני יש לי פטור מדחיפת טנקים! אני סובל מלומבאגו!

:lol:

פורסם
בעבר הרחוק יובאו ארצה מצברים מתוצרת קרומפטון, שיוצרו ע"י יצרן של ציוד תעופתי, גם אם ברור שהמוצרים האוטומוטיביים לא היו בתקן תעופתי.

הכרתי אישית מצברים כאלה שחיו 7 שנים ויותר (וזה ברכב בעל דינמו ולא אלטרנטור). השיא עליו שמעתי היה שבעל מצבר בן 10 שנים שתא אחד בו שבק הגיע ליבואן וביקש שיחליפו לו את התא הלקוי......

גיסי קיבל פעם מצבר זפת כזה ששבק באחריות, הוחלף בו תא והוא נסע עליו עוד 5 שנים.

כל בר דעת יודע ומבין שאורך החיים המוגבל של מצברים נגזר מסיבות טכנו-כלכליות, כי השוק מוגבל בגודלו והאינטרס של הייצרנים הוא שהמצברים ישבקו קרוב ככל האפשר לתום מועד האחריות.

תמהני מתי יפותח מצבר עם צ'יפ שיפסיק את פעולתו בדיוק בתום האחריות (מבחינה קלנדרית)?????

יוסי

לעולם לא יתקינו צי'פ שמפסיק את פעולת המצבר ברגע תום האחריות כי זה נוגד את חוק הגנת הצרכן וגם כי החברה שתתחיל עם זה תיהרס מבחינת המצברים כי הציבור יפסיק לקנות את הסחורה שלה, אף אחד לא יקנה מצב שהוא יודע מתי הוא יגמר כשהוא יכול לקנות מצבר שבתיאוריה יחזיק יותר.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

גלגלי שיניים שבורים

כנראה הוא ניסה להניע בהילוך אחורי תוך כדי הדרדרות קדימה :roll:

אני לא שולל לחלוטין את היתכנות הנזק - אבל הסיכוי הוא ממש ממש , אבל ממש , קטן.

זה כמו שתגיד שקלאץ'/תושבות מנוע נטחנים בקצב.

תתנהג לאוטו באכזריות , החלקים יישברו לך.

• תוכן חדש...