Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תעזרו לפתור וויכוח של חצי שעה-

בהילוך ראשון או שני?????

הכוונה להנעה בדחיפה למי שלא הבין,כיוון שאין סטרטר?

ובאיזה הילוך ראשון או שני יעבור יותר כח מהגלגלים (כח הדחיפה)למנוע.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בדחיפה \ סטארטר (כי הכבל קלאטש נקרע למשל..) רק בשני !!!!
בדחיפה אכן בשני, אבל אם אתה מדליק עם סטארטר, עדיף בראשון. אתה רוצה את ההילוך עם הכי הרבה כח כדי שהסטארטר המסכן יצליח להזיז את הרכב.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
בדחיפה אכן בשני, אבל אם אתה מדליק עם סטארטר, עדיף בראשון. אתה רוצה את ההילוך עם הכי הרבה כח כדי שהסטארטר המסכן יצליח להזיז את הרכב.

איך מניעים בלי סטארטר?

עדיין כאן ועדיין שולט

פורסם

התשובה בהודעה הראשונה.

הכוונה להנעה בדחיפה למי שלא הבין

וגם בשניה:

הוא מתכוון בדחיפה

ובכל השאר גם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא מבין מאיפה אתם שולפים תשובות.

בכלי רכב ישנים (גיר ידני 3 הילוכים) היה מקובל להניע בהילוך שני (II, 2).

ברכב שבו הגיר הידני בעל 4 או 5 הילוכים מומלץ הילוך שלישי (III, 3).

אם הרכב תקין והבעיה רק בסטרטר, גם בבוקר קפוא כל הילוך יאפשר התנעה (כולל ראשון ורברס, ואם לא מאד קר אפילו חמישי יאפשר זאת, אם כי לא מומלץ), והבן הצעיר שלי שעבר הדגמות ואימון אינטנסיבי יעיד (לא, אני לא אובססיבי, רק שפעם נאלצתי לקטוע נופש כדי להתניע לו רכב עם גיר ידני וסטרטר ששבק, והחלטתי שביתר לא תיפול שנית).

במהירות מסוימת בדחיפה או בהדרדרות השלישי אומנם יסובב את המנוע פחות מהר מאשר שני או ראשון, אבל זה מספיק בהחלט להתנעה ולעומת זאת האלימות המלווה את שחרור דוושת הקלץ' פחותה.

הסוד איננו בהילוך אלא בתפעול נכון של דוושת הקלץ' - פותחים סוויץ', משלבים להילוך, לוחצים על דוושת המצמד וכשהרכב הגיע למהירות המתאימה שיכולה להיות נמוכה מאד, משחררים בזריזות (אין צורך לזרוק את הרגל, רק לשחרר בזריזות) את דוושת המצמד, ומיד עם ההתנעה של המנוע לוחצים שוב על דוושת המצמד. אם המנוע תקין וכרגיל מותנע מיד, זה כל מה שנדרש. הקושי בדרך כלל הוא לאתר את הנקודה בה יש ללחוץ שוב פנימה את הדוושה ולהשאיר את המנוע בפעולה.

מאד מומלץ לבעלי הגיר הידני להתאמן בכך (ירידה מתאימה ליד הבית וכדומה, ואז לא צריך דוחפים ושותפים), אלא שיש לזכור שכשהמנוע לא פועל אין הגה כוח הידראולי וגם הוואקום בבוסטר הוא בכמות מוגבלת, ולכן דוושת הבלימה עלולה להיות קשה.

אימונים נעימים, יוסי

פורסם

הסבר יפה!

עכשיו מה עושים בגיר אוטו' ?

תמיד הזהירו אותי שאסור לנסות אפילו לניע בדירדור רכב אוטו' ,וגם הגניבו בדיחה שמי שנוסע על אוטו' תמיד יכול להזמין גרר...

אז עברו הימים שכשהגיע רכב אוטו' לקיבוץ כולם הלכו לראות ,והרבה רכבי שטח כבר אוטו' היום.

אבל את השיטות לחלץ אותם כבר אף אחד לימד...

אפילו בצבא כשנהגתי על האמר לא מצאו מקבילה להנעה בדירדור .

אז מה עושים?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אומי אומי......תודה על הציון. אישית הייתי מסתפק בתודה פשוטה.

גיר אוטומטי בדרך כלל לא ניתן להניע בדחיפה בגלל הרצף הבא:

כדי שיווצר הילוך בגיר אוטומטי או חצי אוטומטי יש צורך בלחץ שמן בגיר. כשהמנוע פועל, משאבת שמן המותקנת בגיר אבל מונעת בעקיפין מציר המנוע מספקת את הלחץ הנדרש.

אם אין מנוע, אין לחץ שמן בגיר. אין לחץ שמן בגיר, הגיר נשאר בניוטרל. הגיר בניוטרל, סיבוב הגלגלים לא עובר למנוע. אין סיבוב מנוע, הוא לא נדלק.

בגלל העדר לחץ שמן בגיר אוטומטי כשהמנוע לא פועל, אסור לגרור רכב אוטומטי כשגלגלי ההנעה שלו על הכביש.

בגירים חצי אוטומטיים הקיימים בטנקי פטון (ובמשפחה שלמה של נגמשים כבדים שפותחו על בסיס אותו גיר מתוצרת אליסון) דאג המפתח להתקין משאבת שמן עזר המונעת ע"י אחד הזחלים (כלומר אותו חלק המחליף את הגלגלים ברכב). בגלל שהמשאבה הזו מסתובבת גם בזמן גרירה או בהדרדרות, קל מאד מאד להניע את הטנקים והנגמשים הללו בשעת חירום, גם אם הסטרטר לא תקין. לפחות בזמנו לא לימדו זאת והסוד היה ידוע למעט יודעי ח"נ. משאבה זו גם מספקת שמן לקירור בלמי הדיסק המותקנים בממסרת, כך שגם בשעת גרירה (אומנם למרחקים מוגבלים) הבלמים יתפקדו ללא נזק.

בתאור לעיל חסר ההסבר למה נדרש לחץ שמן בגיר האוטומטי ליצירת הילוך - בגיר כזה היווצרות הילוך נובעת מהפעלת סרט בילום או בלמי דיסק הבולמים את אחד מאלמנטי המערכות הפלנטריות שבו או מצמידים שני אלמנטים זה לזה. ההפעלה נעשית ע"י צילינדרים הידראוליים בתוך הגיר.

מקווה שההסבר הפעם יפה מאד.

יוסי

פורסם

אך, איפה הימים שבכל אוטו היה חור בגריל ומנואלה בבגאז'. אך, היו ימים.... שהמכוניות היו חמות כל הזמן והנשים קרות כל הזמן וכשהציעו לך לדחוף, זה לא היה את האוטו כי הייתה מנואלה.

אך, מנואלה, מנואלה יקירתי.... מתי תחזרי, נמאס לי שכל מה שאני דוחף זה מכוניות....

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אך, איפה הימים שבכל אוטו היה חור בגריל ומנואלה בבגאז'. אך, היו ימים.... שהמכוניות היו חמות כל הזמן והנשים קרות כל הזמן וכשהציעו לך לדחוף, זה לא היה את האוטו כי הייתה מנואלה.

אך, מנואלה, מנואלה יקירתי.... מתי תחזרי, נמאס לי שכל מה שאני דוחף זה מכוניות....

\

אם אתה ממש מתגעגע... לך וקנה לך דאצ'ה (דלתא) מודל 1987 ("אתה יכול 87").

למיטב זכרוני היא הרכב האחרון שצוייד במנואלה תקנית כחלק מציוד בחירום...:-)

HFturbo

פורסם

נכון, צודק בהחלט: "אתה יכול 88"

וסיסמת ההמשך האלמותית של עיתון אוטו שנה אח"כ כשהיבואן פשט רגל: "אתה לא יכול 89" :roflmao:

HFturbo

• תוכן חדש...