Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה שלא תיתן לכל עובד רכב? ואז מה תשיג בזה? שיהיה לך פחות עומס על הכבישים? את מי זה מעניין. גם ככה כבר יש עומס.

איך תמשוך עובדים לעבוד בעבודה אם אתה לא מציע להם רכב? עבודה עם רכב לעומת בלי רכב. לאיזו נראה לך הרוב היו מגישים מועמדות? לא אתה.

לא סתם אתה רואה הרבה רכבי איך אני נוהג. אז יש הצפה, אז מה? מה תגביל את רכבי חברה רק לתפקידים בכירים? אז אנשים יברחו לחו"ל.

לא ראית היום בחדשות? אם תעביר את יחידות המודיעין לדרום המוחות של 8200 יעזבו. ואז איך יהיו לך מוחות? מה תעשה? זה איום שאי אפשר לעמוד בפניו.

אי אפשר לבטל רכבים לכל עובד גם אם זה יוריד את העומס בכבישים. עוד רגע תגיד בכלל שיעשו בקרה ופיקוח על תו נכה שיש כמעט לכל רכב שני בארץ.

ושיבדקו אם אכן התו משמש את בעליו כנדרש או עושה קומבינות. יש קריטריונים אם אתה עומד בהם ברכותי יש לך תו נכה. גם פה תטענו להצפה? שיש יותר מדי?

נסיים להיום שעוד לא נגיע בטעות לביטול שימוש במזומן בצורה מוחלטת, ואז איך יהיה קומבינות? איך יהיו עקיצות? אם אין מזומן אז יש רק אשראי.

על אשראי יש לך תיעוד. איך אפשר לרמות כשיש תיעוד דיגיטלי כי שילמת באמצעות כרטיס אשראי? אתה מנסה ליצור פה גן עדן או משהו כזה כי אני לא מבין אותך?

לקח לנו 70 שנה להגיע לאן שהגענו. נחזיר הכל לאחור? רוצה להפוך את הרכב חברה למשהו נדיר שמקבל רק מנכ"ל.

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה מה שדפק את שוק הרכב בישראל והפך אותו לשמרני להחריד. בשאר העולם רכב חברה זה דבר נדיר מאוד, משהו שמקבל אולי מנכ״ל. רוצה לתת יותר כסף לעובד? תעלה לו את המשכורת.

אבל אז הוא יעלה לעובד את הבסיס להפרשות וזכויות סוציאליות.

רכב חברה זה לא באמת הטבה. לצערי רוב העובדים לא מבינים את זה.

פורסם

כימאי - כל עובד צריך לעשות את החשבון שלו כאשר הוא חותם על הסכם עבודה. זה כולל תחשיב של יתרונות וחסרונות החזקת רכב צמוד.

Mrmi - אני לא מצליח להבין את ההגיון שלך. אתה יכול לתת לעובד תשלום מזומן, במקום להצמיד לו רכב. כפי שכתבתי במשפט הקודם, תן לעובד להחליט מה הוא מעדיף. אין ספק שלשיטת הליסינג השפעה על שוק הרכב הישראלי, בגלל סיפור 3 השנים שגורמת לקצב מסויים של תחלופת מכוניות. אדם שמחזיק רכב בבעלותו יחליף את הרכב בתדירות המתאימה לו, לא בתדירות המתאימה לחברת הליסינג. יש להניח שעובד שבמקום לקבל רכב יקבל, נניח, עוד 2000 ש"ח לברוטו (+זכויות נלוות ששוות עוד כמה מאות ש"ח) לא יפרוש מסיבה זו ממקום העבודה.

הדוגמא שלך עם העברת יחידות הצבא לנגב לא רלוונטית כיון שההשפעה של הזזת מקום העבודה ב-150 על אורח חייו של אדם גדולה לאין שיעור מהשפעת מבנה הבעלות על רכב. ונושא תו הנכה או הפסקת השימוש במזומן ממש לא קשורים לעניין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רכבי הליסינג הם עיוות לא שיוויוני שלדעתי יצא משליטה. לרוב האזרחים אין אפשרות לקבל רכב דרך מקום העבודה. והם סובלים יותר מהתנודתיות במחירי הדלק הגבוהים וממחירי הרכבים לצרכן שמתייקרים בכל שנה ושבמידה מסויימת מסבסדים את ההנחות לחברות הליסינג.

פורסם

הבעיה הרבה יותר עמוקה מזה. קבלת רכב מהעבודה גורמת לאנשים לחשוב שמצפים מהם לנהוג כל הזמן. זה פותר את המעסיק מהצורך למקם את העסק בקרבת צירי תחבורה ציבורית מצד אחד ומצד שני פותר את מתכנני הערים מהצורך לחשוב על פתרונות תחבורה.

פורסם

זו כבר לא אשמת המעסיק, אלא עבודה לקויה של גורמי התכנון שמרחיקים את אזורי התעסוקה מאזורי המגורים (בהנחה שמדובר במפעלים לא מזהמים) ומקווי התחב"צ. במקרה זה הרכב הוא לא הבעיה אלא הפתרון (הלא אופטימלי).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צריך שניים לטנגו. הקלות שבה נותנים לאנשים מכונית מעודדת את גורמי התכנון להרחיק את אזורי התעסוקה מאזורי המגורים.

למה בשכונות של פעם הכל היה קרוב? לאנשים לא היו מכוניות.

פורסם

לא בדיוק. אבללא לשכוח שהתעשיה היתה שונה, המסחר שונה, צפיפות האוכלוסיה יותר קטנה, אמצעי התחבורה (כולל הציבורית) הרבה פחות טובים. ההשוואה הזו די חסרת טעם.

פורסם

זה יותר מורכב מזה. פעם רוב המשרדים היו במרכז תל אביב - גם כי לשם הייתה תחבורה ציבורית נוחה יחסית מכל מקום. למפעלים גדולים שהיו ממוקמים רחוק ממרכזי מגורים (ובזה היה היגיון) היו הסעות. אבל כתוצאה מריכוז המשרדים בתל אביב מחירי השכירות שם היו גבוהים וכשליותר ויותר אנשים הייתה מכונית התחילו שם פקקים גדולים ובעיות חניה. אני זוכר שהמשרדים של פורמולה (הסבתא של מטריקס) היו על דרך השלום בתל אביב בשנות ה-90 והמנכ"ל הודיע לעובדים שהם עוברים להרצליה פיתוח ולא יהיו להם פקקים ולא בעיות חניה... ומה קרה מאז - פקקים, בעיות חניה ומחירי שכירות גבוהים בהרצליה פיתוח. חברות חדשות התחילו לעבור לפולג, ראש העין וכו' (שם יש פקקים ובעיות חניה...)

אגב, הבעיה הזאת לא מיוחדת לישראל אלא משותפת למדינות רבות. כשגרתי באזור וושינגטון די. סי היו הרבה פקקים ובעיות חניה למרות שיש שם רכבת תחתית טובה - שגם היא הייתה מאוד צפופה בבקרים ואחר הצהרים.

אולי בעצם הכל נובע מצפיפות האוכלוסייה ההולכת ועולה בעולם בכלל ובישראל בפרט.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

הבעיה שהאזורים החדשים לא תוכננו עם נגישות טובה לתחבורה ציבורית כי מתכנני הערים הניחו מראש שאנשים ינהגו. מעסיקים גם לא רצו להתאמץ יותר מידי בשביל לפתור את בעית הנגישות.

זה מעגל קסמים. בשביל להתחיל שינוי עובדים, מעסיקים ומתכנני ערים חייבים לעשות סוויץ' בראש. לדוגמא לא להסכים לעבוד במקומות ללא נגישות של תחבורה ציבורית. מספיק ש-10% מכוח עבודה במשק יעשה את זה מעסיקים יבנו טוב-טוב את הרמז.

פורסם

לדעתי המחשבה ארת - קמצנות וחוסר חשיבה ארוכת טווח. להכין תשתית לרכבת קלה? זה עולה כסף, זה תופס מקום. אז מוותרים. אילו היו מתכנני את השכונות החדשות במזרח גוש דן עם מחשבה כזו זה היה מתחבר יפה לרשת של רכבת ישראל או לרשת של המטרו שעתיד לקום בגוש הזה.

פורסם (נערך)
מאותה הסיבה שאיש לא מדבר על ניזקי הקרינה של הסלולר. כי אין כאלו.

או ליתר דיוק, אחרי 20 שנה של שימוש אינטנסיבי, איש לא יודע להצביע על נזקים שכאלו.

אשמח לדעת על מה אתה מתבסס?

הקרינה שכולנו חווים ביום יום למיטב ידיעתי הגיעה לידינו ב8-9 שנים האחרונות, ניתן להצביע על נזקים בטווח הזמן הזה?

עריכה אחרונה על ידי Pecan
פורסם (נערך)
אין שום קרינה מיננת ברכב חשמלי. אם קרינה לא מיננת מדאיגה אותך, תעבור לגור במדבר סהרה כי אתה מופצץ בקרינה של טלפונים סלולאריים ורשתות אלחוטיות כל הזמן. חוץ מזה, בנזן הוא חומר מסרטן מעבר לכל ספק. כל פעם שאתה מתדלק בתחנת דלק אתה נחשף לאדים שלו.

https://www.mako.co.il/video-blogs-specials/Article-84607046f081031006.htm

למחוק עריכה אחרונה על ידי Pecan
פורסם
אשמח לדעת על מה אתה מתבסס?

הקרינה שכולנו חווים ביום יום הגיעה לידינו רק ב8-9 שנים האחרונות, ניתן להצביע עם נזקים בטווח זמן הזה?

Polo 9N 1.4

לא יודע מה לגביך, אבל רוב האנשים בשכבת גיל שלי רכשו טלפונים סלולארים בתחילת שנות ה2000, שלי נרכש ב2001. כלומר בערך 18 שנה.

זמן מספק ליצור נזק?!

אני לא מכיר שנתוני התחלואה של הדור שלי חריגים לעומת המקבילים שהיו חשופים לפלאפונים הרבה פחות.

יתרה מכך, אני אישית יחסית לא מרבה לדבר בטלפון ומעולם לא ניהלתי שיחות של שעות. לעומת זאת אני מכיר א/נשים שמאז שקנו פלאפון, הוא דבוק להם/ן לאוזן כמה שעות טובות ביום. לא מכיר שנתוני התחלואה שלהם חריגים.

אתה מכיר נתונים אחרים שעליהם אתה מבסס את הפאניקה שאתה מנסה לעורר? אני אשמח לראות

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...