Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן סינטטי וכו'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הגענו לזמנים טובים, עושים לי מבחנים, אז אתן לכם תשובה ממצה ולא ארוכה, כי בשמנים אפשר לדון מהיום עד ראש השנה הבא.

א. מה דיבר משה לבני ישראל?...... הם דיברו דיבורים........מושון? תענה לכבוד הרב............

ומי שרוצה הסברים ממש לעומק יוכל תמיד לעיין באתר הנ'ל-WWW.LUBRICANTS.ELF.COM

אבל כבוד הרב...

דחילק סיני אני שואל אותך כמה זה 1+1 = ? ואתה עונה לי שאין פיתרון לבעיית NP complete ?

אתה השוואת שמנים של שתי חברות ידועות ורציניות REPSOL ו- ELF לצורך הענין יכול להיות מצידי גם MOTUL ו- MOBIL מאותה רמת צמיגות ומאותם תקנים (JASO, API ,בד"ץ ,בבל"ט)

השאלה פשוטה:

עדיין ישנם הבדלים גם במחירים וגם באיכויות. חלק מההבדלים הם פרי מאמצי שיווק וחלק הם אמיתיים.

כיוון שכבוד הרב מוערך בפורום כאיש בעל סמכה בנושאי מכניקה ובטח שלא השוואת את ה- CASTROL 20-50 מלפני 10 שנים של ה- AUDI 80 שנת 82 שלי עם השמן ESTER של ELF, אלה שמנים מאותה טכנולוגיה מחיר וכו' מה גרם לך לצאת בהצהרה כזאת ?

כיצד אתה מזהה שמן טוב בחיי היום-יום (בבקשה לא התשובה עם החביתות עוד פעם:mm_wink: ) מעבר לתקן ?

פרט כדי שכולנו נדע ואל תפתור אותנו במילים על תקנים (זאת לא הנק') כנראה שגם REPSOL וגם ELF מודעות להם ובונות את השמן שלהם על פיהם.

נ.ב.

סיני אל תתרגז מזה שאני מקשה ,והסביר מדוע. לפני כשנתיים יצאו SPORT RIDER במבחן השוואתי לשמנים ואחד ההפתעות שראיתי שם הוא ששמן SILKOLENE COMP 4 יצא ממש בינוני (במס' מדדים חשובים יצא אחרי כל שמני המכוניות מינרליים) וזה מה שאני שמתי במנוע שלי וחשבתי שהוא טוב למרות שהמחיר הוא בהתאם לשם. לי אין מעבדת מחקר אבל יש לי את סיני... SO GO FOR IT.

Machines need love too - Terminator I

פורסם
אם אתה מוכר אותם ומיקצועי ובלה בלה בלה אתה בטח יודע איזה שמנים אלה, באיזה תקנים הם עומדים (לא מסובך כתוב על הפח)

ACEA?

ester based?

API?

SEA?

Polyalphaolefin אולי?

כמה בכמה אולי? בכל זאת דיון על שמנים.

אז זהו שעל השאלות הקשות לא עניתה: באיזה מהתקנים עומדים השמנים שאתה מוכר, ולא מהם תיקני שמנים. מה סוג הסינטטי ? (לא מי היצרן, לא תקנים, סוג החומר ester based למשל)

פורסם

תראו, אני ארשום לכם איך אני מבחין בשמן טוב , אפילו אם המקביל שלו מחברה אחרת עומד בתקן שווה,

במהלך עבודתי אני פותח מנועים שעבדו עם שמנים שונים, בפתיחת המנוע אני רואה מה עבר על החלקים הפנימיים של המנוע, אני לרוב שואל לקוחות באיזה שמן השתמשו, ומה הייתה צריכת השמן של המנוע עם השמן שהם השתמשו.

עכשיו , גם בזמן החלפת שמן אני מאזין למנוע,וכמובן שעם שמן איכותי המנוע נשמע הרבה יותר טוב.

יש מנועים שאני משפר , למירוצים למשל, המנוע נפתח מידי פעם לבדיקה והחלפת מיכלולים אם יש צורך, ואני בודק שמנים תוך כדי עבודת המנוע ומזהה אם יש בלאי מואץ בחלקים.

ודרך אגב, אני לא מחפש לעשות פרסומת, אבל אחד השמנים שהזכרתי היה במנוע שעבד קרוב ל17,000 סל''ד ולתדהמתי שפתחתי ת'מנוע, הוא פשוט היה כמו חדש בפנים, אפילו אני התקשתי להאמין.

זה הכל מתוך ניסיון, אני לא יבואן שמנים, ולא מרויח מזה שאני ממליץ על איזה שמן מסויים, מה שאני ממליץ פה הוא פשוט לנסות לעזור לכם מהניסיון שלי.

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם

:loco:

תראו, אני ארשום לכם איך אני מבחין בשמן טוב , אפילו אם המקביל שלו מחברה אחרת עומד בתקן שווה,

או סוף סוף זה הסיני שרצינו. יורה לנק' פוגע בפיטמה (...עוד עלצות מתוחכמות ומתוחכמות פחות).

במהלך עבודתי אני פותח מנועים שעבדו עם שמנים שונים, בפתיחת המנוע אני רואה מה עבר על החלקים הפנימיים של המנוע, אני לרוב שואל לקוחות באיזה שמן השתמשו, ומה הייתה צריכת השמן של המנוע עם השמן שהם השתמשו.

חשבת שתצא בלי שאלות - הנה הראשונה (והשניה):

1. בשאלה הזאת כמה שמן המנוע צרך מה אתה רוצה לבדוק כמה מהר הוא מתאדה ? האם הוא עמיד בחום ? משהו נוסף ?

2 . למה זה בכלל משנה אז יצרוך קצת שמן ונוסיף קצת שמן ,אז מה ?

עכשיו , גם בזמן החלפת שמן אני מאזין למנוע,וכמובן שעם שמן איכותי המנוע נשמע הרבה יותר טוב.

2. מה עם פרמטרים אחרים כמו צמיגות השמן (כמה איבד מהצמיגות) האם ניתן לבדוק גם את זה ? (לדוגמא ע"י מגע בידיים ).

יש מנועים שאני משפר , למירוצים למשל, המנוע נפתח מידי פעם לבדיקה והחלפת מיכלולים אם יש צורך, ואני בודק שמנים תוך כדי עבודת המנוע ומזהה אם יש בלאי מואץ בחלקים.

...ודרך אגב, אני לא מחפש לעשות פרסומת, אבל אחד השמנים שהזכרתי היה במנוע שעבד קרוב ל17,000 סל''ד ולתדהמתי שפתחתי ת'מנוע, הוא פשוט היה כמו חדש בפנים, אפילו אני התקשתי להאמין.

4. האם שמן שמחזיק מעמד בתנאי מירוץ ומוחלף מיד אחריו ,האם שמן כזה בהכרח יהיה מספיק עמיד לאינטרוול החלפה של אופנוע בשימוש יומיומי (כל 6000 לדוגמא) ?

5. הבנתי שלכל שמן יש נתון הנקרא TBN - TOTAL BASE NUMBER שמשמעותו עמידות השמן בפני חימצון. ולנתון זה גם השפעה על אינטרוול ההחלפה של השמן. האם המספר הזה מפורסם איכן שהוא או שהיצרנים שומרים את זה לעצמם ?

ושאלה אחרונה:

6. האם מניסיונך אופנועי 600 שרצים בסל"ד גבוהה רוב היום ובסופ"ש במיוחד האם היית ממשיך עם אינטררול החלפה של 6000 או נותן להם ריענון שמנים נאמר ב- 3000 (ככה בשביל שהמנוע יאמר תודה) ?

אם לא התייאשת עד עכשיו (מתאפין בתלישת שיער ללכת לבכות לאישה:mm_cry: על זה שמציקים לך באינטרנט ומה בכלל רוצים ממך..:loco: ) אז כל מה שנשאר הוא לומר תודה על ההשקעה. :king:YOUR THE KING

בברכת SHOW ME THE MONEY

Machines need love too - Terminator I

פורסם
:loco: או סוף סוף זה הסיני שרצינו. יורה לנק' פוגע בפיטמה (...עוד עלצות מתוחכמות ומתוחכמות פחות).

חשבת שתצא בלי שאלות - הנה הראשונה (והשניה):

1. בשאלה הזאת כמה שמן המנוע צרך מה אתה רוצה לבדוק כמה מהר הוא מתאדה ? האם הוא עמיד בחום ? משהו נוסף ?

2 . למה זה בכלל משנה אז יצרוך קצת שמן ונוסיף קצת שמן ,אז מה ?

2. מה עם פרמטרים אחרים כמו צמיגות השמן (כמה איבד מהצמיגות) האם ניתן לבדוק גם את זה ? (לדוגמא ע"י מגע בידיים ).

4. האם שמן שמחזיק מעמד בתנאי מירוץ ומוחלף מיד אחריו ,האם שמן כזה בהכרח יהיה מספיק עמיד לאינטרוול החלפה של אופנוע בשימוש יומיומי (כל 6000 לדוגמא) ?

5. הבנתי שלכל שמן יש נתון הנקרא TBN - TOTAL BASE NUMBER שמשמעותו עמידות השמן בפני חימצון. ולנתון זה גם השפעה על אינטרוול ההחלפה של השמן. האם המספר הזה מפורסם איכן שהוא או שהיצרנים שומרים את זה לעצמם ?

ושאלה אחרונה:

6. האם מניסיונך אופנועי 600 שרצים בסל"ד גבוהה רוב היום ובסופ"ש במיוחד האם היית ממשיך עם אינטררול החלפה של 6000 או נותן להם ריענון שמנים נאמר ב- 3000 (ככה בשביל שהמנוע יאמר תודה) ?

אם לא התייאשת עד עכשיו (מתאפין בתלישת שיער ללכת לבכות לאישה:mm_cry: על זה שמציקים לך באינטרנט ומה בכלל רוצים ממך..:loco: ) אז כל מה שנשאר הוא לומר תודה על ההשקעה. :king:YOUR THE KING

בברכת SHOW ME THE MONEY

שכחת לשאול איזה שמן זה היה בדיוק שעשה את העבודה הזאת ולכן אני שואל.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

לא שאלה קשה. רק שאלתי מה הנתונים של המנים שאתה מוכר, מעבר למה שכתוב על התווית. אחרי 250000 ק"מ על האופנוע שלי, ועוד הרבה מאוד על הכלים שהיו לי לפניו אני כבר יודע מה מתאים לS10 שלי, לסיגנון הרכיבה שלי לכיס שלי וכו'. אין לי חשק להתחיל לרדוף אחרי כל הנתונים היבשים של כל שמן שאני פוגש כדי שאוכל לשלב אותם בשיקולים שלי.

אז שוב: מה הנתונים של השמן?

ACEA?

ester based?

API?

SEA?

Polyalphaolefin אולי?

כמה בכמה אולי?

למקרה ששכחתה מה היתה השאלה.

פורסם

אם תאמר לי מה אומרACEA?

ester based?

API?

SEA?

Polyalphaolefin

מה המשמעות של כל אחד מאילו אענה לך ברצון

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם

הבנתי.

באופן כללי "שמן סינטטי" כולל בתוכו המון סוגי שמנים, אפילו שמנים מינראליים מסוימים, לכן יש חשיבות גדולה לאיזה סינטטי זה בדיוק.

אחרי שיודעים מהו סוג השמן ואיזה תכונות אמורות להיות לו אפשר לבדוק את ההתאמה של התכונות האלה לצרכים הספציפיים. את הפרטים האלה בד"כ משיגים מהיצרן.

ולכן הפנתי את השאלה אליך בתור נציג היצרן.

פורסם

SAE-זהו סימן של איגוד מהנדסי הרכב, תפקידו לציין צמיגות השמן.4T

API-סימן של מכון הנפט האמריקאי, מציין את איכות השמן, מומלץ SG.

JASO-סימן של התקן היפני, מתייחס לתוספים בשמן, למשל תוספת של MA מתייחס ליכולת השמן נגד החלקת מצמד, הסימןJASO יופיע בדרך כלל בשמן איכותי(סינטטי) מפני שיש בשמן תוספים מונעי שחיקה שיכולים לגרום למצמד להחליק (במנוע עם מצמד רטוב כמובן), ולכן יש עוד תוספים שונים בשמן הזה שמונעים את החלקת המצמד.

ACEA-סימן של מכון הנפט האירופאי (מקביל לAPI האמריקאי) מציין את איכות השמן, למשל כאשר מופיע בו הסימן A1-זה לגזולין, וB1זה לדיזל,או לדוגמאA3 וB3 מקביל בAPI האמריקאי לCF וSL,

B4 מתאים למנועי הזרקה ישירה ודיזלים, למשל מומלץ ברנו דיזל.

POLY ALFHA OLEFIN- ישנם כמה שמנים סינטטים בסיסיים, הנפוץ בינהם הוא הפולי אלפא אולפין, והפחות נפוץ הוא האסטרין(ESTERIN), עד כמה שידוע לי אין לפולי יתרון על האסטרין או להיפך, זה הכל תלוי במספר וכמות של תוספים משתמשים ביצור השמן.

מה שבאמת מכריע את איכות השמן , ובאופן משמעותי יותר מבסיס השמן, זה התוספים שבו, והכמות שלהם בשמן, מפני שהתוספים הם אילו שמשפיעים ביותר על התפקוד של השמן בתנאים שונים.

למשל, ניקח שמן 15/40 בסיסי , לפי התוספים שבו אני יכול להגדיר את השימוש וצורת התפקוד של השמן בתנאים מסויימים, לפי הצורך שלי כמובן.

יצור האסטר והפולי אלפא פולפין- שמן מינרלי מייצרים מנפט גולמי שעובר כמה תהליכים, עכשיו, במקום לקחת את הנפט הגולמי ולהפיק ממנו בזיקוק ישיר שמן בסיסי מינרלי , אז מטהרים ומזקקים אותו כדי ליצור שמן בסיסי שיתאים לבלילה עם התוספים, זה הבסיס של הפולי אלפא אולפין או אסטר, במילים מקצועיות יותר, בשביל ליצר שמן סינטטי,לוקחים אחד המרכיבים בתהליך הזיקוק, מפרקים את שרשרת הפחממנים ויוצרים שרשראות פולימרים אחידות במבנה ובאורך, זה מה שנקרא פולי אלפא פוליפין או אסטר, בפולימרים הנ'ל מוסיפים את התוספים השונים שיתאימו לשימושים השונים של השמן בהתאם לדרישות המנוע שאליו מיועד השמן.

מה שאומר שחברה בשם מוטול שנציגה בארץ יוצא בראשי חוצות ומקשקש בלי סוף שבמוטול יש אסטר שזה מרכיב חיוני למנוע זה קשקוש מארץ הקשקושים, כי כל בסיס של שמן סינטטי הוא על אסטר או פולי אלפא פוליפין ,מה שיותר חשוב משתי המרכיבים הללו שכבר קיימים בשמן הסינטטי ,זה התוספים המונעי שחיקה, ואו החלקת מצמד, ועמידות של השמן כנגד חום, ואו קורוזיה במנוע.

והכי קטע הוא שחברת מוטול אינה מייצרת אסטר ואו פולי אלפא פולפין, כמו חברות ELF, רפסול, וולוולין, אלא קונה אותו ומוסיפה אותו לשמנים שלה.

ישנה עוד טכנולוגיה מחומר אורגני שעשוייה בצורה מקבילה לפולי ולאסטר מפוליאסטרים שונים, אבל היא שכיחה יותר(כי אינני זוכר את שמה:-D )

ועכשיו מנועי 2T- אם יופיע על הבקבוקAPI-TC זהו תקן אמריקאי ישן למנועים מקוררי אויר,אם גם יופיע JASO- בצירוף האותיות FC אוFB אוFA זה אומר שהשמן מיועד למנועים מקוררים אויר,( אח לדעתי טובים גם למנועי קירור מים שעובדים בעומס, כגון מנועי מירוצים, או משופרים)

אם יופיע הסימן ISO בצרוף האותיות L או E או GB או GC או GD שמן זה מיועד למנועים מקוררים מים.

ישנה דעה רווחת ששמנים שמתאימים למנועי מכוניות 4T מתאימים גם לאופנועים4T ולהיפך, זו טעות מוחלטת, והסיבה היא שבשמנים למכוניות ישנם תוספים מונעי שחיקה בסל'ד נמוך, ואילו באופנועים התוספים מונעי שחיקה מיועדים לסל'ד גבוה , לכן שמן של מכונית בשימוש באופנוע יכול לגרום לנזק, ולהיפך.

ישנם 4 רמות של יצור שמן מינרלי בעולם, בונצואלה דרום אמריקה, בסעודיה, בים הצפוני שהזיקוק נעשה באנגליה , ובארצות הברית, גם הרמות זיקוק שונות ומיתחלקות ל4 רמות שונות מהטובה ביותר עד הרביעית שהרמה בה נמוכה יותר, אבל ניתנת לתיקו ןע''י התוספים שבשמן,הסדר שרשמתי את יצרניות השמן המינרלי אינו מעיד על האיכות, הוא היה מקרי.

ישנם 3 סוגים של צרכני שמן

1.קונים איזה שמן שנותנים להם , כי אין להם מושג.

2.כאלו שקונים רק מה שהיצרן ממליץ(לרוב שמן שהיצרן מייבא, אז יש לו אינטרס).

3. וכאלה שמבינים ויודעים מה הם רוצים, ורוצים לרוב את הטוב ביותר ELF.:wink:

מקווה שהייתי לעזר בתימצות זה.

פורסם

עכשיו שיכענת אותי להמשיך ולקנות תשמן ELF.

ד"א יש לו ריח חבל"ז שכל בוקר שאני בודק מה מצב השמן אני לוקח הסנפה או שתיים מהריח המדהים שלו שישר אני חושב על איזו חביתה...:wink:

פורסם
סיני כל הכבוד, באמת. תשובה מרשימה ומלמדת וכמובן מושקעת. ירבו אנשים כמוך בפורום. (ובכלל?).

למדתי המון...:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

חן חן למתחנפן:wink:

• תוכן חדש...