Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן סינטטי וכו'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הייתי מתייחס ברצינות לכל "כתבה" של יצרן....

האינטרס שלו שיווקי ודי שקוף.

"הסינטטי שלנו הכי טוב!!"

ישנם 10 סוגי אנשים בעולם: כאלה שיודעים בינארית וכאלה שלא...

פורסם
לא הייתי מתייחס ברצינות לכל "כתבה" של יצרן....

האינטרס שלו שיווקי ודי שקוף.

"הסינטטי שלנו הכי טוב!!"

אני כן הייתי מתייחס לכתבה ברצינות גמורה. המושג של PAO ו- hydroprocessed mineral oil האם מותר לכנותם סינטטיים הגיע ביהמ"ש בארה"ב התיאור של המקרה נראה מפורט ומדויק (קראתי כתבה מקבילה בנושא ב- SPORT RIDER האמריקאי).

אין כאן כתבה של יצרן ושיווק מוצריו.

אגב AMOSIL שהוא אכן יצרן שמנים סינטטיים גם לאופנועים יצא אחד הטובים במבחני המעבדה של SPORT RIDER.

בכל מקרה לא משווק בארץ הקודש.

Machines need love too - Terminator I

פורסם

אם כבר דובר על שמן סינטטי.

יש לי דיטי ואני שם שמן סינטטי מלא של elf האם זה שמן שנחשב לטוב???

או שעדיך repsol או motul או אחר?

תודה

פורסם

אני מוכר אצלי שמנים של חברתELF, וגם של רפסול, לדעתי הELF בין השמנים הכי טובים בארץ, רמה גבוהה מאוד של שמן איכותי.

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם
אני מוכר אצלי שמנים של חברתELF, וגם של רפסול, לדעתי הELF בין השמנים הכי טובים בארץ, רמה גבוהה מאוד של שמן איכותי.

כיצד אתה יודע אם השמן איכותי או לא ?

פורסם

סבבה אז כנראה לא עבדו עליי שאמרו לי לקחת את הELF במקום הרפסול...שגם הוא שמן טוב.

וסיני אם תוכל להחזיר לי תשובה להודעה הקודמת במסרים האישיים אני ישמח...:-)

פורסם

אם אתה מוכר אותם ומיקצועי ובלה בלה בלה אתה בטח יודע איזה שמנים אלה, באיזה תקנים הם עומדים (לא מסובך כתוב על הפח)

ACEA?

ester based?

API?

SEA?

Polyalphaolefin אולי?

כמה בכמה אולי? בכל זאת דיון על שמנים.

פורסם
כיצד אתה יודע אם השמן איכותי או לא ?
החביתות יוצאות לי עם השמן הזה יותר טעימות.:lol:

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם
החביתות יוצאות לי עם השמן הזה יותר טעימות.:lol:

חשבתי שחביתות זה שמן מינרלי..

זה THRED על שמן סינטטי - וכל אחד יודע ששמן סינטטי זה פלאפל (ידע בסיסי במכונאות).

ובנימה פחות מבודחת - בכל זאת נקשה איך אתה יודע איזה שמן יותר טוב (inlight us all).

אתן מס' אפשרויות כיצד אתה מזהה שמן איכותי (יעני נעשה לך מבחן אמריקאי):

א. אני מעביר את השמן (מהקטנוע של משה) בדיקה ספקטרלית ומנתח את התכולות.

ב. אני מוודא שיש לו סיווג JASO.

ג. השמן הטוב ביותר הוא זה שנשאר נקי גם אחרי שרץ במנוע כבר 6 חודשים.

ד. השמן הטוב ביותר הוא זה שאני מוכר/נותנים לי אחוזים טובים עליו/חבר שלי היבואן...

ה. אני מריץ אותו באופנוע שלי - טיפה לא מתאדה והאופנוע מרגיש חלק גם אחרי 6K.

פורסם

הגענו לזמנים טובים, עושים לי מבחנים, אז אתן לכם תשובה ממצה ולא ארוכה, כי בשמנים אפשר לדון מהיום עד ראש השנה הבא.

א. מה דיבר משה לבני ישראל?...... הם דיברו דיבורים........מושון? תענה לכבוד הרב............

ב.שמן 2T, יש את השמן הפשוט שנקרא שמן מינרלי, יש את השמן על בסיס סינטטי ואו חצי סינטטי , ויש את הסינטטי מלא, בסינטטי מלא יש גם רמות שונות של שמן יש סינטטי שייתן את הAPI- TC שזה הבסיס בשמן סינטטי, ויש את המתקדם יותר זהAPI-FC מה שמראה על רמה גבוהה, ויש רמה יותר גבוה שהיא

API-FC SMOKELESS, והלאה והלאה.........

ב.בשמן 4T ישנם גם רמות שונות, וגם הרבה שמנים ממוחזרים, אבל על זה לא נדון עכשיו, הAPI בשמני 4 פעימות איכותיים יופיע כAPI-SG שזה תקן ישן שמראה על תוספים מונעי שחיקה במנוע בסל'ד נמוך, בדרך כלל יופיע בשמנים כגון 10/40 , וAPI-SJ מסמן על תוספים בשמן שמאפשרים למנוע שחיקה גם בסל'ד גבוה, מופיע בשמן כגון15/50? (כמובן שבעוד שמנים) תקן זה מיועד למנועי אלומיניום מודרנים , ועם ממירים.

ג.JASO זה סימון של מכון תקנים יפני, ואם מופיע JASO זה אומר שהשמן עומד בדרישות מכון התקנים היפני.

ואם למשל מופיע JASO-MA זה אומר שיש בשמן תוסף נגד החלקת מצמד(קלאץ'), האותיות בנוסף לJASO פשוט מגדירים את יכולת העמידה של השמן בהחלקת המצמד.

כל זה הוסבר על רגל אחת ובקצרה כדי שיהיה מושג למי שחושב ששמן זה רק עבור סלט השף, מקווה שהייתי לעזר בתימצות זה.

ומי שרוצה הסברים ממש לעומק יוכל תמיד לעיין באתר הנ'ל-WWW.LUBRICANTS.ELF.COM

פורסם

אם בשמנים עסקינן אז יש לי שאלה!

שמתי שמן בקטנוע פשוט ל2 פעימות מהתחנת דלק אם אני רוצה לשים עכשיו שמן סינטטי מלא משהו טוב אני יכול לשים את השמן על השמן הישן שהוא לא נראה לי סנטטי עם ביכלל זה נחשב שמן! :wink:

פורסם

תרגיש חופשי לשים, לא תהייה שום בעיה.

• תוכן חדש...