Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הרכב עשה 225000 ק"מ. תמיד השתמשו בשמן מנוע סינטטי מלא מהרמות הבינוניות (פז, צ'מפיון). הרכב עושה טיפולים כל שנה בערך כל 20000 ק"מ נסועה, עם החלפת פילטר מקורי של רנו.

עד לפני שנתיים, לא הייתי צריך להוסיף שמן בין טיפול לטיפול. כלומר הייתי מגיע לטיפול שנתי אחרי בערך 20000 כשהמדיד מראה כ סנטימטר, שניים מעל המינימום.

שנה שעברה כחודשיים לפני הטיפול כבר הוספתי כחצי ליטר, והשנה ממש כל 3000 ק"מ המדיד מגיע קרוב למינימום ואני מוסיף ליטר שמן.

בשתי בדיקות שונות שעשיתי השנה, מסתבר שיש הזעת שמן קלה מהמחזירים, לדעת המכונאים לא משהו שאמור לגרום לאיבוד שמן כזה.

למישהו יש רעיון ממה יכול לנבוע השינוי הזה באכילת השמן (בשתי בדיקות שונות על הליפט אין נזילה רק הזעה קלה)? לפי נסועה של כ 20000 בשנה אני אמור להוסיף במשך הזמן הזה כ- 6 ליטר שמן. נראה לא נורמאלי למנוע elf מטופל.

תודה רבה

פורסם

לא מכיר ספציפית את המנוע הזה אבל ברוך הבא למועדון ה200K ק"מ, לא מעט רכבים בגיל כזה כבר שותפים לבעיה.

לא יודע ספציפית לגבי הרכב שלך אבל הרבה יצרנים מכסתחים 1 ליטר שמן על 1000 ק"מ (כמובן שזה מבחינתם "תקין" אבל זה קורה בד"כ שהמנוע ישן וגומיות השסתומים יבשות ולא אוטמות כמו שצריך).

לצורך השוואה קורולה בת 17 שלי בשנה האחרונה נסעה 19K ומיליתי בתקופה הזו בסביבות ה2.5 גלוני שמן. הדבר הכי חשוב הוא שתתחיל למלא שמן ולבדוק שמן בתדירות גבוהה. בגדול הצריכת שמן שלך טיפה פחות גרועה מאצלי אבל בגדול תדלוק (נניח 500-600 ק"מ ) אני יודע שירד אצלי 100-200 מ"ק של שמן. ולא לחכות שהמדיד בתחתית. אומנם זה תקין אבל עקרונית עדיף שהמנוע ינוק שמן ממפלס מלא בגלל משקעים למינהם. אומנם זה לא "בריא" למנוע אבל אפשר לחיות אם זה לצד העובדה שזה לא זול בכלל לתקן בעיה ברכבים ישנים כזו ועדיף "לחסוך" את הכסף לתקלות רציניות.

פורסם

תודה רבה,

בטיפול לפני שנתיים מוסך שטיפלתי אז, שמו שמן 1 ס"מ מעל המקסימום, עליתי על זה יומיים אחרי שראיתי שהשפריץ שמן מפתח המדיד ואז החזרתי את המפלס למצב תקין. באותה שנה שזה קרה התחיל לראשונה "לאכול" שמן, עדיין לא ברמות של עכשיו.

אולי שמן עודף אז חדר לתאי השריפה ויצר פיח שגורם לאכול יותר שמן?

מוסך שהתייעצתי איתו עכשיו על הבעיה הציע פלאשינג (הרכב נוסע רק בינעירוני), האם כדאי?

גומיות שסתומים, לבדוק את מצבם ובמידת הצורך להחליפם, האם זה משהו שאמור לעלות לא יקר?

אני בעיקרון מאזור כרמיאל

פורסם

המנוע הזה לא אמור לצרוך שמן כמעט גם ב300 תבדוק שהנשם תקין ותסדר את הנזילות

חוץ מזה בארץ עדיף לעשות טיפולים כל 15

ה30 שרנו המליצו עליו בזמנו היה בתנאים מאוד מסויימים שבארץ אין מצב להגיע לזה

פורסם

היום הייתי במוסך, מתחת למנוע אכן הזעה קלה של שמן.

ניקזנו את השמן הישן 5/40 סינטטי מלא, לאחר 19000 ק"מ הוא נראה ממש שחור ושרוף.

בנתוני הקילומטראז הגבוה של המנוע, המוסך המליץ לעבור ל 10/40 חצי סינטטי והחלפה כל 10000 ק"מ. החלפנו לשמן הזה.

נשאר לי רק לעקוב ולראות האם המנוע חוזר לקדמותו ולא "אוכל" את השמן.

• תוכן חדש...