Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי הרבה שנים עם מנועי דיזל בלבד, סוף סוף האקסטרייל מקבל גם מנוע טורבו בנזין.

MAIN-ניסאן-אקסטרייל.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

לפי דעתי קרסו מתכננים ייקור של גרסת הדיזל, בקשקאי ההפרש בין שני הורסיות האלה הוא גדול יותר, וגרסת הדיזל אמורה להתחלף לטובת מנוע 1.7 עם 150 כ"ס.

זה אחד הפעמים הראשונות שדגם מגיע זמן מאוד קצר אחרי ההצגה באירופה, ה-1.3 טורבו הוצג באקסטרייל באירופה רק לפני חודש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

במקרה,

אתמול חבר שמתחיל להתעניין ברכב 7 מקומות חדש שאל אותי על הדגם. נוסעים בערך 10K, הרוב המוחלט בעיר. דיזל לא בא בחשבון מבחינתו (וגם לדעתי בהינתן פרופיל הנסועה הזה). אז הוסכם לשלול אותו לבינתיים.

ותראו תראו, בלי הודעה מראש (לפחות לא לי :-) ), התחילו למכור היום את הבנזין. כמובן שהידיעה הועברה במהרה לחבר שהולך לחפש זמן לקפוץ לסוכנות.

אגב,

בשיחות לא מעטות עם קהל היעד לרכבים מהסוג הזה, קיום הדיזל לבדו פוסל את הדגם בעיני לא מעט מהם.

וכתוצאה, אנחנו מקבלים עוד אאוטלנדרים על הכביש... ממש תענוג.

אגב2,

השילוב הזה של מנוע + גיר פשוט נהדר לטעמי (במגאן לפחות).

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

אתה מוזמן לסקור בעצמך, בחוג החברתי שלך, בקרב הלא מבינים ברכבים (שהם רוב האוכלוסיה) מה דעתם על דיזל.

כנראה שהתשובות המיידיות יהיו: מסריח, מזהם, מטרטר, מרעיש. חלק מהתשובות האלה נכונות גם בפועל, השאלה עד כמה זה מפריע, כנראה שלך לא.

אגב, אני ממש לא בטוח בנכונות מה שאמרת לגבי יתרון בסחיבה של הדיזל מול הבנזין החדש בנסיעה עירונית. לי לפחות הרגיש ההיפך.

חסכון הדלק? לא מהותי במקרים של נסועה נמוכה.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

ממה שאני מכיר את השילוב הזה מהקשקאי (רכב ליסינג מהעבודה של אבי, זה הרכב שאני מבוטח עליו בביטוח היותר "חזק" (נהג צעיר) ולכן רוב הנסיעות שלי הן עליו, לכל צרה שלא תבוא), אחלה קומבו מנוע-גיר. הביצועים נהדרים ואפשר להאיץ מאוד מהר כמעט בלי ללחוץ על הרכב, והתיבה מאוד נענית לנהג כשרוצים לצאת לאיזו עקיפה מהירה, ולא קשה לגרום לה להוריד הילוך. מה שמפריע לי הוא פעולה מעט לא מדויקת של התיבה ביציאה מהמקום, קצת כמו תלמיד נהיגה שעוד לא למד עד הסוף את נקודת השילוב של המצמד. אבל חוץ מזה, יחידת כוח נפלאה ונראה לי שהיא תצליח להימכר יופי באקסטרייל.

אגב, לגבי צריכת דלק, בקשקאי הוא מדווח צריכת דלק בסוף כל נסיעה (בליטרים ל-100 ק"מ), והמספרים נעים סביב 5.5 ל-8.5 (שזה בין 12 ל-18 ק"מ לליטר), כתלות בתוואי. די הרשים אותי, בהתחשב בכך שאני לא נוהג בצורה מוכוונת חסכון (אם כי אני כן משתדל לצפות קדימה ולהימנע ככל האפשר מפעולות פתאומיות). כנראה שגם באקסטרייל המנוע יהיה חסכוני יחסית.

פורסם
אתה מוזמן לסקור בעצמך, בחוג החברתי שלך, בקרב הלא מבינים ברכבים (שהם רוב האוכלוסיה) מה דעתם על דיזל.

כנראה שהתשובות המיידיות יהיו: מסריח, מזהם, מטרטר, מרעיש. חלק מהתשובות האלה נכונות גם בפועל, השאלה עד כמה זה מפריע, כנראה שלך לא.

אגב, אני ממש לא בטוח בנכונות מה שאמרת לגבי יתרון בסחיבה של הדיזל מול הבנזין החדש בנסיעה עירונית. לי לפחות הרגיש ההיפך.

חסכון הדלק? לא מהותי במקרים של נסועה נמוכה.

כל מה שכתבת נכון למנועי דיזל מלפני 30 שנה. מאז מהפיכת ה tdi נקבעו סטנדרטים חדשים למנועי דיזל מודרנים.

פורסם
אני מנסה להבין, למה הוא פוסל את הדיזל?

גם אם נוסע מעט, הרכב יהיה חסכוני יותר ויסחוב טוב יותר בתפוסה מלאה

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

מבחנים מראים יתרון של עד 2 ק"מ בלבד לליטר לטובת הדיזל. אם תיקח בחשבון שהסולר היום יקר במעט מבנזין, תראה שאין באמת חסכון כספי מוחשי בקניית דיזל.

אני באופן אישי מאוד אוהב מנועי דיזל, אבל במציאות של היום הם הופכים לפחות רלוונטים.

• תוכן חדש...