Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכבר שאלתי בכותרת האם הבולם תקין ,יש סרטון של הבולם לבד ,ויש סרטון של שני בולמים שאחד עולה חזרה והשני לא עולה עד הסוף אלא צריך "עזרה".

בסרטון השני נראים המספרים הסידורים של הבולמים שהם אותו דבר.

הבולמים של סובארו פורסטר מתוצרת פדרס האוסטרלית.

Sent from...somewhere

פורסם (נערך)

אין ספק שהבולמים עייפים מעט, בולם תקין יחזור למקומו למעלה עד הסוף בלי עזרה, כאשר הבולם לא חוזר עד הסוף משמע חלק מהגז דלף לו עם הזמן החוצה.

אם אלו היו בולמי שמן בלבד ללא גז היה הרבה יותר קשה לאבחן את ההפרשים בניהם משום שבולם שמן אינו נפתח לבדו.

ובדיקת רמת הקושי פתיחה/סגירה עם היד לא הייתה יכולה לתת אינדיקציה מדוייקת.

קיים מכשור ייעודי לבדיקת בול י זעזועים רק שאינני ניתקלתי בו בארץ ואף מקום, המתקן מקפיץ את הבולם ונותן את התוצאה.

בחלק קטן מאוד ממכוני בדיקת רכב קיים מתקן שמקפיץ את הרכב מהגלגלים ובודק את תקינות הבולמים.

הייתי נותן לבולם ציון של 60% תקין.

אך כמובן כאשר יש פער בין הבולמים בזמני הפתיחה לא הייתי מסתכן ומחליף כדי לשמור על יציבות תקינה של הרכב בולמים תקינים מסייעים לבלימה טובה יותר של הרכב, אחיזה טובה יותר ונוחות נסיעה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

לידיעה..

הקפיץ הוא שמחזיר את הבולם למצב פתוח..

שנית, זו לא אינדיקציה לבדיקה..

אני מקווה שאתה מבין שהתפקיד של הבולם הוא לרסן את הקפיץ! משמע שהרכב לא יקפוץ הבולם נפתח לאט..

בדיקה כאשר הוא מותקן תהיה נכונה יותר מבדיקה כשהוא מנוטרל..

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם
לידיעה..

הקפיץ הוא שמחזיר את הבולם למצב פתוח..

שנית, זו לא אינדיקציה לבדיקה..

אני מקווה שאתה מבין שהתפקיד של הבולם הוא לרסן את הקפיץ! משמע שהרכב לא יקפוץ הבולם נפתח לאט..

בדיקה כאשר הוא מותקן תהיה נכונה יותר מבדיקה כשהוא מנוטרל..

התפקיד של הבולם הוא לרתק את הגלגל לכביש ומכיוון שבולם הוא מיכלול לא גמיש אלא טלסקופי של פתיחה וסגירה בלבד אז את הגמישות של המרכב מייצר הקפיץ. יכול להיות שלזה אתה מיתכוון במילה ריסון כפי שתיארת...

מבחינת קצב פתיחת הבולם זה לא בדיוק נכון שהוא ניפתח לאט..הקפיץ הוא הקובע את קצב פתיחת הבולם. שרכב עולה לדוגמא על באמפר והמרכב עולה הקפיץ שואף להיפתח ולפי המהירות בה הוא ניפתח כך ייפתח הבולם. אם בולם היה ניפתח לאט סתם ככה הרכב היה מאבד מהאחיזה שלו ולא נישאר מרותק לקרקע ויציב.

פורסם

אוקיי מאור אני מבין את מה שאתה אומר השאלה שלי היא למה קצב פתיחת הבולם של שני הבולמים שצילמתי שונה.

אחד נפתח עד למעלה בלי עזרה והשני לא נפתח וצריך כביכול לעזור לו להגיע למעלה, מי משניהם תקין?

שניהם אגב אותו מספר סידורי של אותו היצרן

Sent from...somewhere

פורסם (נערך)

תקרא את התגובה של ba323f, בתוך הבולם ישנו תא מדוחס בגז, שתפקידו שמירה על לחץ שמן בבולם ומניעת קוויטציה, ובגללו הבולם נפתח מעצמו. עם הזמן ישנה בריחת גז מהתא הזה ובהתאם הבולם נפתח קצת פחות. אמנם בריחת הגז מורידה במעט מביצועי הבולם אבל לא הופכת אותו ללא שמיש, שכן ישנם גם בולמים רבים (גם של יצרנים טובים) ללא דיחוס בגז.

תוכל לראות מידע נוסף על מבנה הבולם ותפקיד הגז בסרטון המצויין הזה

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

המונח של shsul מדוייק יותר, תפקיד הבולם לרסן את הקפיץ.

מאור, הבולם ללא מרתק את הגלגל לכביש, לבולם אין "דחיפה" הקפיץ הוא זה שדוחף את הגלגל כלפי מטה והבולם מרסן את הקפיץ למניעת נדנוד הרכב והקפצת הגלגל מהכביש כך שלצערי אתה טועה.

הבולם צריך להתנגד לכיווץ הקפיץ ומנגד לאפשר לקפיץ להפתח מהר ככל הניתן, פה תפקיד הגז המסייע בדחיפת השמן בבולם למכלול למילוי חוזר מהיר יותר, מאשר בולם ללא גז שמתקשה "לינוק" בחזרה את השמן שאיבד במהלך הבלימה/ כיווץ הקפיץ.

למעשה ההבדל בין בולם שמן לבולם משולב גז הוא בדיוק כמו מנוע אטמוספרי שיונק אוויר בכוחות עצמו ומתקשה לעומת ומנוע עם טורבו שמקבל לחץ אוויר.

פורסם
פה תפקיד הגז המסייע בדחיפת השמן בבולם למכלול למילוי חוזר מהיר יותר, מאשר בולם ללא גז שמתקשה "לינוק" בחזרה את השמן שאיבד במהלך הבלימה/ כיווץ הקפיץ.

לא מסכים עם ההסבר הזה כלל.

לסייע בפתיחת המתלה זה כלל לא מתפקידי הגז בבולם. לבולם ישנו מקדם החזרה שכוייל במדוייק ומתפקידו לדאוג לכך שהקפיץ יפתח בקצב שהגדיר היצרן.

אם תסתכל על הקצב שבולם חדש נפתח, בלי קפיץ, תבין שתרומת הגז לפתיחת המתלה זעומה עד לא קיימת. למעשה הפתיחה העצמית של בולם מדוחס הוא תופעת לוואי של הדיחוס ותו לא, אין לכך תרומה לעבודת המתלה.

תא הגז נמצא בבולם על מנת להפעיל לחץ על השמן הנמצא בבולם, ובכך למנוע קויטציה והקצפה של השמן בזמן הזרימה המהירה דרך חרירי הבוכנה, וירידת ביצועים כתוצאה מכך. בנוסף תא הגז מספק פרוגרסיביות מסויימת לתנועת המתלה עקב תכונת הגז להדחס תחת לחץ.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

יגאל אתה מעוות את מה שאמרתי תקרא שוב ותבין שרשמתי שהגז דוחף את השמן למכלול הבולם האין קשר למסייע בפתיחת המתלה, או שלא הבנת או שאתה מנסה לעוות את דבריי כדי להצדיק את חבריך בכל מקרה

ובטח וכמובן שהתכונות בין בולם שמן למשולב גז שונים.

לא אכנס לפירוט כל סוגי הבולמים הקיימים בעולם וכמובן שאיני מכיר את כולם, אך ישנם בולמים שיש להם התנגדות גם בפתיחה וגם בסגירה באופן שווה והבולם במצב "פתוח" הוא כאשר הבוכנה פתוחה רק חצי מהלך, ובתוך הבולם ישנם שני מכלולים בולם פתיחה ובולם סגירה לשני הכיוונים באופן כמעט שווה.

למשל רנו פלואנס הבולם המקורי הוא מסוג זה ומאוד קשה לחלץ את הקפיץ ממנו צריך ממש חזק לכווץ אותו בשביל לשחרר אותו מהבולם.

ונתקלתי גם בbmw עם בולם מסוג זה

פורסם (נערך)
יגאל אתה מעוות את מה שאמרתי תקרא שוב ותבין שרשמתי שהגז דוחף את השמן למכלול הבולם האין קשר למסייע בפתיחת המתלה, או שלא הבנת או שאתה מנסה לעוות את דבריי כדי להצדיק את חבריך בכל מקרה

ובטח וכמובן שהתכונות בין בולם שמן למשולב גז שונים.

איני מנסה להצדיק איש, אני מתייחס לדבריך כלשונם.

מודה שלא הבנתי כהלכה את מה שכתבת, וכעת לאחר קריאה חוזרת, אני שוב לא מסכים.

השמן נמצא תמיד משני צידי הבוכנה, הוא לא נעלם לשום מקום והבוכנה לא דוחפת\מזרימה אותו לשום מקום. הבוכנה עושה דרכה דרך הנוזל והוא מתנגד לתנועתה. הוא לא זורם כתוצאה מכך לשום מקום כי פשוט אין לו לאן לזרום (בהנחה שלא מדובר בבולם עם בקרת שיכוך אקטיבית כפי שתואר בסרטון שקישרתי אליו קודם).

לכן המשפט "תפקיד הגז המסייע בדחיפת השמן בבולם למכלול למילוי חוזר מהיר יותר, מאשר בולם ללא גז שמתקשה "לינוק" בחזרה את השמן שאיבד במהלך הבלימה/ כיווץ הקפיץ" פשוט לא נכון פיסיקלית ולא מתאר נכון את המתרחש בתוך הבולם .

את התפקיד האמיתי של הגז תיארתי בפרטים בהודעה הקודמת.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

או שלא הבנתי אותך או שאינך יודע כיצד בולם זעזועים בנוי.

גוף הבולם הוא למעשה אגן שמן, בתוך גוף ההבולם קיים מכלול שהוא צילינדר ובוכנה עם עם שסתום יניקה ופריקה בלחצים ספציפיים או חריר קטן קבוע, כאשר אתה מכווץ את הבולם השמן פורץ החוצה מהצילינדר אל האגן שמן, השמן לא מתרוקן ונכנס אוויר כפי שאתה חושב שאני טוען אלא פשוט נפחו בצילינדר קטן וכאשר הבוכנה נמשכת מעלה היא יונקת את השמן בחזרה. ויונקת בחזרה את השמן שפרק החוצה.

אז בבקשה תסביר לי כיצד אין הפרש לחצים כמו שאתה אומר...

פורסם

הסרטון הזה של חברת מונרו מסכם היטב את מבנה הבולם ואת תפקיד הדיחוס בגז בבולם (החל מדקה 6.09)

בגדול כולם יצאו צודקים, אפילו הוזכר שם שהדיחוס בגז מסייע בפתיחת הבולם בתסריטים מסויימים.

יום טוב גם לך

פורסם
המונח של shsul מדוייק יותר, תפקיד הבולם לרסן את הקפיץ.

מאור, הבולם ללא מרתק את הגלגל לכביש, לבולם אין "דחיפה" הקפיץ הוא זה שדוחף את הגלגל כלפי מטה והבולם מרסן את הקפיץ למניעת נדנוד הרכב והקפצת הגלגל מהכביש כך שלצערי אתה טועה.

הבולם צריך להתנגד לכיווץ הקפיץ ומנגד לאפשר לקפיץ להפתח מהר ככל הניתן, פה תפקיד הגז המסייע בדחיפת השמן בבולם למכלול למילוי חוזר מהיר יותר, מאשר בולם ללא גז שמתקשה "לינוק" בחזרה את השמן שאיבד במהלך הבלימה/ כיווץ הקפיץ.

למעשה ההבדל בין בולם שמן לבולם משולב גז הוא בדיוק כמו מנוע אטמוספרי שיונק אוויר בכוחות עצמו ומתקשה לעומת ומנוע עם טורבו שמקבל לחץ אוויר.

לשמחתי אני מאוד צודק, תפקידו העיקרי של הבולם הוא לשמור את הגלגל מרותק לקרקע. בולם שלא יתפקד כהלכה יביא לרתק נמוך ומשם לחוסר אחיזה של הצמיג ביחס לקרקע.

• תוכן חדש...