Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מאוד אינדיבידואלי. יש אנשים שלמשל לא מסוגלים לישון במטוס, וטיסה טרנסאטלנטית מוציאה להם את המיץ ברמה שלא רוצים לראות מטוס מבפנים כמה חודשים לפחות. אז אם יש שתי טיסות בזמנים דומים ובהפרשי מחירים לא מאוד גדולים, אז כן, אם זה A380 או 787 או 757 או T7 בהחלט יכול להיות פקטור בהחלטה.

בטיסות קצרות (נניח 4-5 שעות ומטה) זה באמת די זניח.

חזיר דיזל

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תגובה לנושא הדיון הראשי- קונפיגורציית הקבינה משתנה בגדול בהתאם לחברה, באל על ה 787 עדיפים ללא ספק- ב ANA למשל ה 787 מעולים, בלוט הפולנית הם די מעאפנים. מבחינת רעש- ה 380 הוא המטוס הכי שקט מבפנים בשמיים, וזה לא בגלל המנועים. ה 340 ו 330 החדשים מצטיינים בשקט, ה 747-8 גם לא רע. ה 777 הם הרועשים ביותר מבין המטוסים הגדולים. באופן כללי איירבאסים שקטים יותר מבואינגים באותה קטגוריה.

החברות שמייצרות מטוסים קטנים עשו עבודה מצוינת- האמברארים והמטוסים של בומברדייה שקטים בצורה מפתיעה.

אגב, למקום הישיבה יש אימפקט עצום על הרעש.

פורסם

טוב פיקה, אולי תרד לרזולוציה של דגם המנוע? יש דגמי מטוסים שמגיעים עם הרבה מאד דגמי מנועים, לא יודע עד כמה זה משפיע על הרעש בפנים המטוס, למשל במשפחת ה-320 לא שמתי לב להבדלים גדולים ביניהם. אבל השמיעה שלי מזמן לא משהו, ובדרך כלל מה שמפריע לי הוא בעיקר נוחות הישיבה. וזו יכולה להתשנות בהתאם לקונפיגורציה של המטוס אפילו באותה חברה. אם מדובר באלעל הרי שה-738 המשופצים (מחלקה אחת, אלה ששימשו את up והמשמשים את סאנדור) הרבה יותר צפופים מהסדרה המקורית מלפני 20 שנה, עד כמה שעוד לא שופצו (לא יצא לי לטוס בהם בשנים האחרונות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אולי טעיתי ברשימה ואלה רק של סאנדור, אבל יצא לי לטוס מספר פעמים בכאלה ש"שופצו" למחלקה אחת. היו צפופים מאד (אם כי, כאמור, טסתי ביותר גרועים). אני מתיחס רק למושבים ולא לשאר פנים המטוס. אבל, כאמור, זו מחלה של כל מחלקות התיירים, גם ה-380 וה-789 של BA המפוארת היו רחוקים מלהיות נוחים. הירידה מ-"33 ל-"30-31 מורגשת, גם אם מדובר במושבים מודרניים מול מושבים מיושנים.

כיון שאני טס לא הרבה (סד"ג של 8-10 קטעים בשנה) ובוחר את הטיסות בעיקר לפי היעד והזמנים אני ממעט לטוס באותה חברה יותר מפעם - פעמיים. המסקנה שלי ברורה - יש גרועות, ויש גרועות יותר. וככל שהמטוס יותר חדיש כך הוא פחות נוח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוקי, לא הבנתי אותך נכון. כשאמרת ״משופצים״ לא התכוונת למשמעות האמיתית של המילה, אלא קונפיגורציה שונה.

ה738 עומדים לפני שיפוץ אמיתי כדי להביא אותם לסטנדרט של ה739 החדשים יותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

קנפגו אותם מחדש כבר לפני מספר שנים.

את ה-739 אני לא מכיר מבפנים, עדיין לא "זכיתי" להתנסות באלה של אלעל.

פורסם
לגמרי נכון. טסתי לפני חודש בקומה העליונה של ה 380 מסידני לסינגפור עם קוואנטס, בריצה על המסלול תהיתי מתי הטייס מתכוון להגביר כוח למנועים כדי שנמריא, ותוך כדי זה המטוס מתחיל להתנתק מהקרקע. לא האמנתי כמה שקטים המנועים.

גם אני מאוד נהניתי מה-380 כשטסתי בו, גם בקומה התחתונה וגם בעליונה, והוא אכן מאוד שקט. יחד עם זאת, אם היית בקומה העליונה בלבד קח בחשבון שהיה לך יותר שקט בין השאר גם מכיוון שהיית פשוט משמעותית יותר רחוק מהמנועים :)

פורסם (נערך)

יצא לי לשבת ב-787 במסגרת ההשקה שלו (4X-EDA כשהגיע לארץ) ולהתרשם קצת, מרווח סביר, אבל לא יותר. מטוס מגניב.

מבחינת מערכת הבידור ללא ספק נחשבת עדיפה על זאת שב-777, לא יצא לי לטוס, אבל ממה שמספרים אחרי טיסות ב-787 אתה לא עייף, כמדומני קשור למערכת הדיחוס או משהו כזה (אני לא מבין מספיק כדי לפרט יותר), מבחינת מרווח המושבים נכון לעכשיו ה-777 מעט עדיף, אבל אם מדובר על טיסה בעוד מספר חודשים המצב עתיד להשתנות, מתוכנן שיפוץ קבינות לצי של ה-777 שיכלול שדרוג של מערכת הבידור וקבינה בתצורה של 3-4-3 במקום 3-3-3.

לגביי השיפוץ של ה-737 למיניהם: מתוכנן שיפוץ של ה-737-800 וגם של ה-737-900 (כן, למרות שהם די צעירים). מושבים דקים יותר, כנראה בדומה למה שיש בחברות האירופאיות כמו לופטהנזה, אוסטריאן וכו'.

אני מניח שיש כמה סיבות לשדרוג הקבינות ב-737-800, בין היתר חוסר אחידות בין הקבינות, קבינות ישנות יחסית (בנות 10 עד 20 שנים) והעובדה שבקבינה החדשה יכנסו יותר נוסעים.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
טוב פיקה, אולי תרד לרזולוציה של דגם המנוע? יש דגמי מטוסים שמגיעים עם הרבה מאד דגמי מנועים, לא יודע עד כמה זה משפיע על הרעש בפנים המטוס, למשל במשפחת ה-320 לא שמתי לב להבדלים גדולים ביניהם. אבל השמיעה שלי מזמן לא משהו, ובדרך כלל מה שמפריע לי הוא בעיקר נוחות הישיבה.

תכלס, אני יכול לרדת לרזולוציה של דגם המנוע. אבל בניגוד לטיפ על מקום הישיבה, אין בזה הרבה תועלת- ההבדל ברעש הוא בעיקר עד ההגעה למהירות שיוט, שם ההבדלים כבר די זעומים.

בעניין הישיבה- זו לא רק הקונפיגורציה, אלא גם סוג המושבים. היום כל החברות מחליפות למושבי slimline, בואינג ואיירבאס כל אחת מציעות 2-3 סוגים של מושבים מהסוג הנ"ל לרחבי גוף ולצרי גוף.

בצרי גוףף לצערי בבואינג הם נעים בין בינוני למזעזע (את "מזעזע" תפגשו אצל ראיינאייר), באיירבאס בין "בסדר פלוס" לדי טוב (בסדר פלוס= וויז, די טוב= טורקיש)

לא יודע במה אל על משתמשים כרגע ולמה הם עומדים להחליף, מפתיע אותי בכלל שהם טורחים סוף סוף לשפץ קבינה, אולי יעשו משהו סוף סוף בנוגע ל 777 שלהם גם כן, שבניגוד ל 747 המתפרקים לא צפויים לצאת משימוש בקרוב.

פורסם (נערך)

המושבים זה מדע שלם, ומידע שאף אחד לא מפרסם.

שני הדגמים האחרונים שדגמתי היו מזעזעים. 3M8 של סמארטוינגס ו-320 של איזיג'ט. למזלי הטיסה הראשונה היתה של שעתיים וחצי והשניה של 3.5 שעות בכל כיוון, אבל הזה של סמארטוינגס עשה בקיץ את קו ת"א טנריף, מזעזע אותי לחשוב על האפשרות לשבת בו בטיסה הזו. אז אה אומר "לואוקוסט" - אבל טסתי במושבים פחות בעייתיים גם בחברות כאלה. ובתחום החברות המסורתיות BA היו קצת פחות גרועים, אבל לשבת 10 שעות בדבר הזה (מושב תיירים של 380) היה עונש מספק.

העתיד נראה עוד יותר גרוע. תחשוב על 321 בתצורה של 240 מושבים שישמש בקוים טרנסאטלנטיים (מאירופה), או על חברות לואו קוסט בקוים ממש ארוכים (למשל WOW שרצו לטוס מאיסלנד להודו, אבל זה לא יקרה).

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

לא צריך להיות רואה שחורות כ"כ, המצב לא בדרך להשתנות יותר מדי ביחס למה שהוא היום.

טיסות טרנסאטלנטיות בצרי גוף מתרחשות כבר לא מעט זמן (בואינג 757, איירבאס A321), אבל בקוים לא ראשיים. כל עוד תוכל למלא מטוס של 350 איש למשל, ישתלם לחברות להוציא רחב גוף אחד ולא 2 צרי גוף. זה לא שכל הקוים הטרנס אטלנטיים מאירופה נידונו לעתיד בצרי גוף. (ובהינתן ה 787 וה A350 שלגמרי משנים את המשחק, שינוי כזה כלל לא סביר למעט בטיסות לנמלי משנה כמו לוטון או אורלי)

בעניין המושבים, שוב, זה תלוי חברה. לדוגמה, המושבים ב 787 של LOT הרבה פחות נוחים מב 777 (קבינות חדשות) של איירפראנס. למרות שאותן קבינות חדשות למעשה צפופות יותר והמושבים דקים יותר, זה לא מתנגש עם העובדה שהם פשוט נוחים יותר לעומת הקבינה הקודמת באותו מטוס של אותה חברה.

בוויז המושבים טובים לאין שעור משל ראיינאייר, וב 380 של קוריאן המושבים טובים בהרבה משל BA. היה נחמד אם ב seatguru לדוגמה יוסיפו קטגוריה כזו, למרות שהיא מופיעה חלקית בדירוגי skytrax.

לגבי "איפה", מבחינת רעש תמיד עדיף לשבת כמה שיותר קדימה.

פורסם (נערך)

זו בדיוק הבעיה: באתרים השונים מדווחים על רוחב ו-pitch אבל לא יותר מזה, וכפי שכתבת, נוחות המושב נגזרת מהרבה מאד פרמטרים נוספים. מזוית המושב, דרך הריפוד ועד רוחב משענת היד. גם קשה לכמת נוחות, זה לא אינצ'ים או פאונדים.

Skytrax אתר שנוי במחלוקת, יש המקבלים את הכתוב בו כתורה מסיני, יש הטוענים שהוא משוחד לגמרי. לא יודע.

לגבי הטיסות הארוכות - אתה צודק, אבל, בכל זאת, המודל של טיסות ארוכות במטוסים בינוניים הולך ותופס תאוצה. ואני גם לא בטוח אם בסידור הפנים הנוכחי זה משמעותי מבחינת הנוחות, כמובן בקבינה האחורית. מי שמשלם כדי לשבת מלפנים סובל הרבה פחות, אבל בשביל זה צריך להשתייך לקבוצה הנכונה - ואני לא במצב הזה.

אבל, חוויית הטיסה נגזרת מהרבה מאד דברים נוספים. למשל טיב השירות. לפני מספר שנים טסתי לניס עם AF. בדרך הלוך השירות היה זוועתי. בחזור - חלומי. או הנוסעים שאתך - אם תתקל בנוסעי שוקולד בצ'ק אין\מסירת מזוודות החשק לטוס יגמר עוד לפני הביטחון. או, כפי שקרה לאשתי ולי לפני כחצי שנה - דווקא נוסעת שקטה לגמרי שהקשתה עלינו: ישבנו במושבים A ו-B (ב-321) ובמושב C ישבה אשה כבת 80-85, ולא היה לנו נעים לבקש מנה לאפשר לנו לעבור לשירותים. אז התאפקנו בערך 4 שעות, עד שהיא קמה לאותו צורך. וכמובן שכל אלה לא תלויים (כמעט) בחברת התעופה, ולמעשה מדובר במשהו שהוא ממש פיס.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

הזכרתם לי טיסה כלשהי בארה"ב (לא זוכר את דגם המטוס) שבה זווית המושב הייתה ישרה מדי בלי אפשרות לכוון ומשענת הראש יצאה יותר מדי קדימה כך שהיית חייב לשבת במין כיפוף מוזר כזה. הטיסה זכורה לי במיוחד בגלל שפקדי מערכת המדיה היו בערך במיקום הכי מטומטם שאפשר למקם פקדים כאלה - בדיוק איפה שמניחים את המרפק על ידית המושב. מעבר לכך שזה הופך את תפעול הפקדים למאוד לא נוח (כי צריך להזיז את יד ימין בזווית מאוד לא נוחה בשביל לתפעל, או להשתמש ביד שמאל שנמצאת בכלל בצד השני), זה גם אומר שלפחות 5 פעמים לאורך הטיסה המרפק שלי שינה את הבהירות, הווליום או הסרט שבו צפיתי...

2018-06-25 17.02.39.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

^

ב737 של אלעל זה נמצא באותו מקום, בצד ימין - משמע שכשישבתי בצד החלון והשתמשתי במערכת של המטוס(שכבר תקופה אני לא עושה את זה), הנוסע שלידיי היה פתאום שם את היד ומגביה את הווליום עד הסוף בטעות(עד כדי כך שזרקתי את האוזניות מהאוזניים בגלל הווליום).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...