Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני משתדל לבצע שטיפות מינימום פעם בחודש מלווה ביישום ווקס\אוטם ורציתי לשאול אם יש דרך לדעת אם עדיין קיימת הגנה על הרכב.

אני מודע לזה שהסימן הראשון להימצאות אוטם\ווקס על הצבע הוא אם הצבע דוחה מים מה שנקרא beading, אבל מבדיקה שלי באינטרנט נראה שזה לא אינדקציה לזה שהצבע באמת מוגן.

חשוב לי לציין שגם כשהשתמשתי באוטמים חזקים לדוגמת הFusso coat נראה שאחרי חודש\חודשיים כמעט ונעלם אפקט דחיית המים מאזורים כמו הגג ומכסה המנוע ולכן תהיתי האם עליי ליישם שוב אוטם או שהצבע עדיין מוגן?

תודה!

פורסם

שמת משהו מעל הפוסו? כי אם כן זה משנה את התכונות שלו לרוב, החומר עצמו מחזיק כמה חודשים יפים לבדו אחרי הכנה טובה (שטיפה ופלסטלינה וכו').

במידה והרכב אכן נקי ובמצב טוב, במיוחד עכשיו כשאין הרבה אבק או גשם מלוכלך, אפשר לעשות שטיפה קלילה ואז לרסס קוויק דיטיילר נחמד לאחר מכן (סונקס BSD / koch chemie protector wax - אני ממש אוהב את הפרוטקטור לדוגמא).

אני עושה את זה מדי פעם בחורף.

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

יש דרך לדעת, היא לא הכי מדויקת, אבל בסדר.

Aside from the preference factors and recommendations, there are a couple of easy tests you can perform to know whether or not it's time to break out the cotton cloth. The age old water beading test is one. During your wash, take a close look at how the water behaves on the surface. If it beads up nicely, then your last wax job is still hanging in there. If the water doesn't bead at all and forms large "sheets" on the surface, it's time for a wax. Another quick test is performed after your car is washed and dried thoroughly. Fold a 100 percent cotton terrycloth towel until it's hand-sized and thick. Apply firm pressure to the car's surface and twist the cloth back and forth in a clockwise and counter clockwise direction. If you hear a squealing noise, then you're due for a wax job.

אחרי שטיפה וייבוש הרכב קל מטלית מאה אחוז כותנה וקפל אותה לריבועים כך שתתאים ליד שלך. שתהיה עבה. הנח אותה על פח הרכב. הפעל לחץ מסוים - אך לא יותר מדי - על המטלית, סובב אותה עם ונגד כיוון השעון. אם אתה שומע רעש צורם כזה, הגיע הזמן למרוח ווקס חדש.

גם לגבי בידינג ושיטינג - כשיש שכבת ווקס מהיר/ווקס/אוטם וכו' שהם פעילים - בד"כ במשטחים מאונכים כמו הדלתות של הרכב וכו' - המים פשוט יירדו מהרכב בקלות, פשוט יחליקו לגמרי מהצבע. במשטחים מאוזנים כמו הגג ומכסה מנוע שהוא חצי-חצי כזה...יהיה לך בידינג כמו שצריך, או שהמים באמת יחליקו מפח הרכב בקלות יתרה, לא יישארו עליו בכלל, מה שנקרא שיטינג.

זה גם תלוי בסוג החומר שמרחת קודם לכן, יש חומרים שעושים ככה ויש שעושים ככה, וכמובן בזווית של פח הרכב. בכל מקרה אם המים נשארים בכמויות על פח הרכב ולא ממש מתנדפים ממנו בקלילות או שלא עושים בידינג יפה, כנראה ששכבת הווקס הישנה/אוטמי צבע מהירים/ווקס מהיר, פשוט נעלמה לך באופן חלקי/מלא וצריך למרוח עוד ווקס.

עריכה אחרונה על ידי ניסאן מיקרה
  • תוכן חדש...